סלובניה

alma fa

New member

shemesh7079

New member
שוקולד שוב

בין העוגיות ממקודם לבית הקפה הזה עשינו לקטנה מחטף. בזמן שהיא ישנה בעגלה הספקנו להכנס למסעדה, לאכול, לשלם ולצאת מבלי שתרגיש:) אין מה לעשות, אבל לאכול בשקט זה פשוט תענוג... לא לדאוג, לא הרעבנו אותה.
ולקינוח ברחנו מהגשם לתוך בית הקפה הכי נשי שראיתי בחיי. המנורות היו בצורת דובדבנים ובחלון היו תלויים תיקים... הקפה היה טעים והמוס יפה וחביב.

shemesh7079

New member
הלאה לים

מלובליאנה המשכנו לעיירה בה ישנו. עיירת דייגים מנומנמת (סתם, לא מאוד, אבל הביטוי מוצא חן בעיניי). כמו שכתבתי, מזג האוויר לא היה בעדנו, אבל הקטנה הספיקה לזרוק אבנים למים, אז כולם היו מרוצים.

shemesh7079

New member
טריאסט

איזה כיף שאפשר לקפוץ לאיטליה... תוך חצי שעה הינו במרכז טריאסט. מצטערת אספרסו, לא רק שלא הייתי בתערוכת הקפה או מה שזה לא היה, אפילו לא ידעתי על קיומו של האירוע הזה... מקווה שתסלח לי:)
ותודה לשמיים המעוננים שספקו לי תמונות דרמטיות משהו.

אספרסו2

New member
זאת תערוכת אספרסו

שבה נפגשים כל המשוגעים לדבר ומשוטטים ,כשהם מחדשים ספלון כל שני צעדים.
בעוד שנתיים המפגש הבא.

האמת שגם לי נודע מאוחר מידי ולא הספקתי להתארגן לביקור בקודש הקודשים,
Cimbali חגגה שם 100 להיווסדה.

shemesh7079

New member
עוד קצת

יפה לה ליונה.

יצא לנו קצת להסתובב בכיכר, ממש קצת לפני שהתחיל לטפטף ומצאנו מפלט בבית קפה איטלקי חמוד. האיש הצחיק אותי בלי להתכוון וכשהמלצרית נגשה אלינו שאל אותה במילים אלו בדיוק-
"ג'לטי, יש?"
השקיע. גם גלידה בשפה המקומית וגם קצת עברית. למה לא. להגנתו הוא טען שהוא כבר מתורגל-כשהוא במקום בו הוא לא מבין את השפה-הוא חושב שהוא בישראל.

גלידה לא היתה, אבל לא לדאוג, דגמתי את עוגת השוקולד גם שם.

shemesh7079

New member
ואז זה קרה

מבול מבול מבול.
הקטנה היתה ממוגנת, ההורים קצת פחות.
נכנסנו לאוטו ונסענו לפעילות מתאימה יותר ליום גשום...

shemesh7079

New member
Postojna Caves

התמונות ממש ממש עושות עוול למקום (והאמת עכשיו כשאני עוברת עליהן נראות די מגעילות). המערות ענקיות ומדהימות. נוסעים 2 ק"מ עם רכבת בתוכן, משוטטים ברגל קילומטר וקצת ואז חוזרים ברכבת. הקטנה כמובן נרדמה בעגלה באמצע השיטוט.

shemesh7079

New member
וביום ראשון

קמנו למזג אוויר מגעיל, אז החלטנו לנסוע הביתה (אחחח כמה קל... ) וזה מה שציפה לנו בדרך.
הקטנה היה מאושרת וכבר תכננה על איש שלג ומזחלות. היא אמרה בטון נוגה-כ"כ הרבה זמן חיכיתי לשלג... אביב... קיץ... סתיו...

Lia78

New member
מתוקה הקטנה

שלפי התמונה ליד הים כבר לא ככ קטנה...

shemesh7079

New member
זו אשליה

גם אמא שלי אומרת את זה כשהיא רואה אותה בתמונות ואז כשהן נפגשות היא מגיעה למסקנה שהיא עדיין מיניאטורית...
ותודה:)

shemesh7079

New member
תם ונשלם

הצבע השולט-אפור
מצב צבירה-נוזלי

מה שראינו מסלובניה היה מאוד יפה, הנופים שראינו היו גבעות ירוקות מכוסות יערות עם צבעי שלכת. היא מאוד ידידותית למטייל, כולם מדברים אנגלית והיה ממש כיף.
סופ"ש הבא אנחנו חוזרים, הפעם לאיזור אחר.

ולסיום-עוד כמה תמונות מ-PIRAN, העיירה בה לנו.

vanilachip

New member
ולי עשית נוסטלגיה :)

היינו בסלובניה לפני שהיינו להורים ואני זוכרת אותה מאוד לטובה. גם אנחנו ישנו לילה או שניים בפיראן המקסימה. הנופים, הירוק בעיניים. כיף.
אגב, באגם בלד הייתם? מקסים כמו גלויה
תהנו גם בסופ"ש הבא
לצערי אנחנו מטיילים פחות מחוץ ליבשת ממה שהייתי רוצה, היות והנסיעות הארוכות (מעל 4 שעות נגיד..) ממש קשות לי ולילדון

shemesh7079

New member
נהיה!

אנחנו נוסעים ביום שישי לאגם בלד והמצלמה שלי (ואני) כבר מחכה בקוצר רוח:)
כן, הנסיעות הן בהחלט שיקול מבחינתנו, אבל זה הולך ומשתפר (הילדים שלנו באותו הגיל נדמה לי). בסופ"ש האחרון עשינו נסיעות סביב ה-3 שעות ללא בעיות מיוחדות. יש לנו עוד הרבה מה לחקור בסביבה הקרובה (אוסטריה, איטליה, סלובניה, קרואטיה, הונגריה... לא חסר), כך שעד ש"נצטרך"
לנסוע רחוק יותר הקטנה כבר תהיה פחות קטנה. אחד מהחלומות שלנו זה לקנות איזה יום קראוון, אבל בשביל זה צריך עוד משכנתא, ובוא נאמר שמספיקה לנו בינתיים אחת...

vanilachip

New member
יופי! איזה כיף לכם

המיקום שלנו קצת פחות אטרקטיבי משלכם נדמה לי, ככה שכדי להגיע ליעד "שווה" צריך בדר"כ לנסוע כחמש שעות לפחות. אני מוכנה לעשות את זה פעם ב...אבל כשרק רוצים "לקפוץ" לסופשבוע איפשהו 3-4 שעות זה הטופ שלי..חחח. בעלי צחק שלא רק הילד הבעיה אלא אני. כשהייתי קטנה הייתי נוראית בנסיעות, מקיאה, לא ישנה. עכשיו אני לא מקיאה תודה לאל אבל עדיין קשה לי.
היות ואנחנו מתכננים לחזור לישראל בקיץ הקרוב סביר שכבר לא נספיק לבקר בעוד מקומות רבים, וזה חבל, אבל מקווה שנבקר בעוד יעד יחסית מרוחק אחד.
תהנו! בלד מקסימה.

bluewolfski

New member
עשית לי חשק !

אויש, אני מתה שנתחיל כבר לטייל ברחביי היבשת.

תמונות יפות, נראה איזור מדהים, גם האיטלקי כמובן. חבל שזה כל כך קטן, קשה קצת לראות ככה, אבל תודה על השיתוף והמאמץ

אני מאחלת לכם עוד הרבה טיולים אירופאים עם גבולות פתוחים ובטוחים כפי שכתבת

למעלה