סלה רונדה

תמעם

New member
סלה רונדה

מתחילים להתארגן לקראת שנה הבאה והיעד כנראה יהיה סלה רונדה בחנוכה.

אנחנו משפחה גדולה ומעדיפים דירה אחד גדולה לכולנו (כ12 איש) עם כמה חדרים.

אולי אפילו בקתה,תלוי בעלויות....

יש למישהו המלצות על בית דירות קרוב למעליות? כנראה שנבוא עם רכב אבל תמיד עדיף לא להתחיל בנסיעות בבוקר.

שאלה נוספת, משהו היה באתר בסוף דצמבר ולא היה לו שלג?

eran_le

New member
תתחיל בבחירת העיירה,

לדעתי Selva ו Santa Christina (שתיהן בעמק ואל גארדנה) אופציות מצויינות. Ortisei שבאותו העמק עיירה יפהפיה אבל מקושרת פחות טוב למרחב ה״עיקרי״. עוד אופציות מהצד השני הן Canzei ו Campitello. לא התמקמנו בהן, רק גלשנו לשם, והתרשמתי שהן גם מחוברות טוב למרחב, וגם הן ציוריות ויפות.
מבחינת שלג, זה אזור שלא יורדות בו כמויות גדולות של שלג בד״כ. היו שנים שבדצמבר בקושי היה שם. הם עושים שם עבודה מעולה עם תותחי השלג, ובד״כ מצליחים לכסות מסלולים גם אם לא ירד מספיק - בהנחה שמספיק קר. בקיצור סיכוי די טוב שרוב המסלולים יהיו פתוחים, אבל זה לא וודאי.

תשובות

1. איזה מעליות? סלה רונדה זה לא אתר אחד, זה אזור מעגלי מסביב להר סלה (Sella).

2. חפשו בקתה או דירה בבוקינג.קום או אייר בי אנד בי. אנחנו שכרנו השנה קומה שלמה בביקתה דרך אייר בי אנד בי. אבל בעיקרון אני מעדיף את בוקינג.קום.

3. שום דבר לא מובטח. השנה למשל ברוב אירופה לא היה פתית שלג אחד בסוף דצמבר. "השנה" הכוונה דצמבר 2015.

lunatick

New member
שלג דאשתקד

מה שהיה. מה שכבר בטוח זה דצמבר 2015 ונראה שהמצב מחמיר משנה לשנה והסלא רונדה בדצמבר 2015 היה הפתעת השנה. ב 17 לדצמבר וכל השבוע שאחריו בלי שום סימן של שלג מסביב ה"רונדא" היה פתוח לשני הכיוונים כולל הססלונג (השחור היה סגור לקהל ל 3 ימים בגלל אסון טבע שנקרא אליפות עולם) והסקדה, ממש פלא שמעיד בעיקר על המעמצים והמקצועיות של מפעילי האתרים (ועזרה מרבונו של עולם בצורת טמפ" ראויות) מכל האמור מה שבטוח יהיה גם בשנה הבאה זה המפעילים של האתרים. מה שמגדיל את הערכתי להם (ותודותי) זו העובדה שסלא-רונדה זה שורשרת שבילים נמוכים יחסית ודווקא המרולדה היתה פתוחה יום כן יומיים לא.

lunatick

New member
ועוד הפתעה

למרות חשושתי מנסיעה בתחילת אפריל (אלפ דואז 1200-1330) ולמרות יומיים חמים ומעיפים במיוחד אפשר לסכם גם את השבוע הזה כהצלחה והימיים האחרונים (שישי שבת) כהצלחה גדולה.
שלום לכולם ולהתראות בשנה הבאה.
ותודה למרסלו על השקעתו.

marceloros

Member
מנהל
בכיף

תישאר מחובר לתאריך האפרה סקי המדוייק

Cמן רשום

New member
על שלג מלאכותי אפשר לגלוש גם בדובאי ביולי-אוגוסט

השנה אפילו לא הלכנו לגלוש בחופשת חג המולד בסוף דצמבר. במקום סקי נסענו לטייל צפונה ברחבי גרמניה והיה כל כך חם שאפילו לא לבשנו מעילים. בראש השנה האזרחית הייתה בגארמיש אליפות קפיצות הסקי המסורתית כמו בכל שנה, רק שהשנה היה כל כך חם שראינו בטלוויזיה את הצופים בשרוולים קצרים. לי אישית נראה פאתטי ולא מושך בכלל לגלוש על מסלול שלג מלאכותי כשמסביב בוץ, עפר ודשא. מוציא לי את כל החשק, אני מוותר מראש.

תמעם

New member
יש לך אולי קישור לבקתה ששכרת?

כדי שאראה תמונות ומיקום?
&nbsp
בעקרון נשכור רכב אז אפשר שמקום המגורים יהיה במרחק נסיעה קצר מהמעליות כל עוד יש חניה ומדובר בכמה דקות נסיעה. כמובן שתמיד עדיף מרחק הליכה מהמעליות.

Cמן רשום

New member
מציע לך להשתחרר מהטרמינולוגיה הזאת "סלה רונדה"

כי רק בארץ משום מה משתמשים בה לתאור אתר. חפשו או לפי Dolomiti Superski או לפי Val Gardena או אחד האזורים האחרים שמחוברים למתחם. יותר ספציפית חפשו לפי Selva di Val Gardena או Santa Cristina. לא כל כך שמעתי על דירות ל-12 איש. זה נשמע לי כמו בקתה שלמה והבקתות היפות האלה באיטליה די יקרות. לא יודע מה התקציב שלכם אבל לשכור בקתה מדובר בדרך כלל בלמעלה מ-1,000 יורו ללילה. אם חנוכה נופלת על חג המולד אז בכלל אפשר לצפות למחיר פי 1.5 עד פי 2 מזה. אפשרות נוספת למצוא פנסיון (guesthouse) יותר עממי ולסגור איתם על 5-6 חדרים. בפנסיונים המחירים הרבה יותר נוחים, בסביבות 50 יורו ללילה. המחירים עולים כמובן ככל שהמיקום יותר אטרקטיבי והתאריכים יותר מבוקשים. עדיין לא מגיעים למחירים של בקתה. לצערי לא מכיר אחד ספציפית באיזור שאתם מחפשים.

Kicker Girl

New member
אין דירות ל12, רק אם חצי ישנו על הרצפה. הצריך לקחת וילה

אם זה קרוב למעליות זה יעלה המון. יותר ממלון לכולם. אנחנו היינו עושים משהו כזה כל שנה אבל שוכרים בית רחוק מהמרכז. אפילו מחוץ לכפר.

dfl

New member
מגורים בדולומיטים

כמעט וודאי שבסוף דצמבר יהיה שלג במסלולי הגלישה, גם אם החורף יהיה שחון והר עצמו יהיה חום. יש שם כיסוי מלאכותי מקיף.
כתובת של בית דירות טוב בסלבה, קרוב למעליות ולמסלולים:
http://www.residence-rives.com/en/
אין הרבה בתי דירות בעיירות שיושבות על הסלה רונדה, סוג האירוח הזה פחות מפותח שם מאשר בצרפת. סלבה נראית לי היעד הכי סביר אם אינכם רוצים מלון.
&nbsp

תמעם

New member
תודה רבה לכולם על התשובות

אני קוראת, רק מגיבה כשאפשר.
&nbsp
אנחנו מתחילים להתארגן ויהיו עוד שאלות.
&nbsp
עד היום היינו בעיקר בשוויץ אבל גם מגוונים מדי פעם לצרפת,אנדורה ובנסקו. את איטליה עוד לא הכרתי ומקווה שהרמה של התחזוקה לא שונה משוויץ.
&nbsp
הטיול שלנו יכלול גם כמה ימים בסוף באזור, אז אם יש רעיונות גם לעניין הזה ,שיעניינו גם ילדים מגיל 8 עד 14 נשמח לשמוע.
&nbsp
שבת שלום!

למעלה