סלבי תודה

Mורני

New member
סלבי תודה ../images/Emo140.gif

יום חמישי הגבר ביקש שאני אכין לשבת מרק שעועית . בדיוק נכנסתי לראות את הפורום וראיתי את המתכון שלך . ביקשתי ממנו להשרות כוס שעועית לבנה וכוס אדומה . יום שישי הכנתי את המרק בדיוק לפי המתכון וההסברים והגבר היה מבסוט . הוא כל כך אהב . תודה , מתכון מעולה ומאוד ממולץ

Mורני

New member
מנצלש"ת לעצמי

אחרי שקראתי כאן על התינוק החדש שאפשר להביא לעולם ללא גברים
החלטתי גם לנסות . היום אני רוצה להביא לעולם שאור בייבי . אני רוצה שאור מקמח מלא מטעמי בריאות . קראתי את הקובץ שהיה מצורף ךכאן שבוע שעבר . מישהו הכין שאור מקמח מלא
יש המלצות
טיפים
כל דבר יתקבל בשמחה .

effyba

New member
את הקמח המלא את יכולה להוסיף למרכיב

הלחם, מאחר וגם לחם מקמח מלא מכיל אחוז מסויים של קמח לבן- אחרת מקבלים לחם עם מרקם מאוד צפוף. לדעתי,למתחילים (כמוני...)כדאי להכין את השאור מקמח לבן. כאשר הכנתי את הלחם המרתי 2 כוסות קמח לבן במתכון לקמח שיפון. ואפשר גם לקמח מלא.

Mורני

New member
להבנה וכדי לא לטעות

את השאור הכנת מקמח לבן , ובמתכון במקום קמח לבן שמת קמח שיפון . לשטיבל יש קמח שיפון , מה המספר שלו
יש לי שמרים יבשים בבית , אפשר להשתמש בהם , או שצריך לקנות ישמרים טריים במיוחד
אפי , אפשר מתכון ללחם לפי ההכנה שלך
היום יוולד בייבי חדש לפורום (מקווה שיקלט על הפעם הראשונה)

מניסיון אפשר להכין לחם מקמח מלא ללא

תוספת של קמח לבן בכלל , אלא קמח כוסמין , שהוא קמח חיטה מסוג כוסמין , זה לא כוסמת ! זאת אומרת שני שליש קמח מלא ושליש קמח כוסמין ולא יוצא כבד בצורה לא נעימה בכלל. לגבי שאור אין לי ניסיון . מקווה שעזרתי . החסרון היחידי של קמח כוסמין הוא המחיר , משהו כמו 22 שקל לקילו. אבל אין צורך ביותר מכוס -שתיים ללחם .

effyba

New member
הכנתי את הלחם שאלונה נתנה, אלא

שהמרתי2 כוסות קמח.ב-2 כוסות קמח שיפון.הנה המתכון: מתכון: לחם שאור ראשון של אלונה רכיבים: הטעם "לחמי" כמו לחם אמיתי של פעם. ממש תענוג. יש להתחיל בהתפחת השאור מחוץ למקרר כמה שעות מראש. ההכנה: 1 כוס שאור+1 כוס קמח לבן-+1/2 כוס מים לערבב היטב לכסות בניילון להשהות 8-10 שעות. 1 קג' קמח לבן רגיל, פחות כוס קמח שהפרשנו לשאור. 1 כף סוכר 1 כף מלח 1 כפית שטוחה שמרים יבשים-לפעם הראשונה עדיף להוסיף שמרים, להבא אין צורך. ככל שהשאור מתיישן הוא חזק יותר. מים לפי הצורך-בערך 1/2 1 כוסות אופן הכנה: לערבב את השמרים עם 1/2 כוס מים פושרים להמתין שימסו ולערבב עם השאור שהכנו. לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את השאור עם השמרים ללוש את כל החומרים להוסיף מים כנדרש, הבצק צריך להיות קצת קשה בהתחלה, ככל שנלוש יותר הוא יתגמש ויהיה נעים למגע. יש ללוש כ15-10 דקות לא פחות. לכסות בנילון ולהתפיח עד הכפלת הנפח. לעצב כיכרות-3 בינוניים או 2 גדולים. להתפיח עד הכפלת הנפח או קצת פחות, בערך שעה. להתיז מים על הכיכרות ולפזר עליהם קמח תירס או קמח לבן-לא חובה, לחרוץ חריצים על הלחם. להניח בקרקעית התנור החם תבנית קטנה עם מים רותחים*כדי ליצור אדים שיעניקו ללחם קריספיות, להוציא את התבנית 10 דקות לקראת סוף האפיה. להכניס לתנור חם לאפות ב-180 מעלות כ-15 דקות להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות להמשיך לאפות עוד 40 דקות בערך. להוציא את הככרות להניח על רשת לקירור. בהצלחה. הערות: אני המרתי 2 כוסות קמח לבן בקמח שיפון.אפי מקור המתכון: AL55 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 כן. לשטיבל יש קמח שיפון ומספרו:7 בקשר לקמח כוסמין, נראה טוב אבל עוד לא השתמשתי אף פעם.

אפי, אז מה עכשיו, תחכי שבוע בכדי

להשתמש שוב בשיאור? או שניתן לקחת עוד כוס שאור באמצע השבוע?

effyba

New member
אפשר לקחת מתי שרוצים ולהוסיף לשאור

את הכמות שנלקחה ממנו.בכל מקרה, אין לנו צורך בהרבה לחמים במשך השבוע..אין קונים

תודה אפיל'ה, ואם לא משתמשים בשאור

לפחות שבוע, צריך להוסיף באיזה שהוא שלב קמח ומים?

Rebeccan

New member
אם לא משתמשים, צריך להוציא כוס אחת

ולזרוק ולחדש עם מים וקמח הרעיון הוא להביא את השאור לתסוס כל הזמן אחרת הוא "נרדם בשמירה"
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה