סכרת מתקדמת - נימול

nirado1

New member
סכרת מתקדמת - נימול

שלום רב, בעלי אובחן לפני כ12 שנה כחולה סכרת מסוג 2 ומטופל תרופתית . הוא לא ממש מקפיד על דיאטה. סימני המחלה מחמירים והוא הסכים להצעתי לפנות לטפול אלטרנטיבי. שאלתי האם יש בכלל אפשרות לרפא תחושה של נימול באצבעות הרגלים כפי שהוא התחיל לחוש לאחרונה. אותי זה מדאיג מאוד ואני מבקשת לבדוק אפשרות בטפול עי רפואה סינית או טיפול אחר לא קונבציונלי כי בעלי לא "מאימיטן" לרופאים ולתרופות הקונבציונליות. שאלתי השניה האם יש אפשרות לקבל טפול כזה באמצעות קופת חולים? תודה תודה נ

ניתן לקבל טיפולים בקופ"ח

בתשובה לשאלתך השניה: כל קופות החולים מציעות טיפולים אלטרנטיביים סוגיהם (כולל רפואה סינית) במסגרת ההסדרים הביטוחיים ה"משלימים" השונים. היתרונות של טיפול דרך קופ"ח הם מחירי הטיפול, שהם לרוב זולים יותר, הביטחון בכך שהמטפל הוא אדם מוסמך ע"י גוף מוכר ולא שרלטן, וכן פיקוח רפואי של רופאים ממיינים מטעם הקופה. החסרונות בטיפול דרך קופ"ח הם משך הטיפול - שהוא קצר באופן משמעותי מטיפולים רגילים, וכן שלעיתים מדובר במטפלים שלהם ניסיון מועט יחסית. קופ"ח מסבסדות מספר מוגבל של טיפולים, שלא בהכרח מתאים לטיפול בכל בעיה, ולרוב המטופלים לא נוטים להמשיך את הטיפול מעבר למספר הטיפולים המסובסד להם. בשל תנאים אלה קורה שהטיפול יעיל פחות ממה שהוא יכול היה להיות לו נעשה ע"י מטפל מנוסה יותר ובמשך הזמן המתאים. בתשובה לשאלתך הראשונה: אני מטפלת שיאצו ויש לי הכרות מסוימת עם עולם הדיקור. מתוך הכרות התחום שלי אני יודעת שטיפולים מסוג זה יכולים להיות משמעותיים מאוד לאיזון סוכרתיים. עם זאת, לא ניתן לאבחון בצורה מלא הבאופן כזה. בטיפול שיאצו הצלחתי לסייע במקרים של נימול שנבעו מפריצת-דיסק ומבעיות שלד. לגבי נימול כתוצאה מסוכרת לא היה לי נסיון, ואולי בקיאים ממני יוכלו לומר משהו בעניין זה. הרבה בריאות!

nirado1

New member
נימול כתוצאה מסכרת

תודה רבה לך על תשובתך המהירה והבהירה. אני באמת אנסה למצוא בקופת חולים וגם במקביל למצוא מישהו שיכול לעזור לי בזה בצורה שתתאים לבעלי. שוב תודה נ

hal767

New member
הנימול, אפשר שהוא תוצאה של הסוכרת

לכן יש לטפל בגוף החולה בסוכרת, ולרפאו מהמחלה. לריפוי הטבעוני יש תשובה, בדרך כלל לבעיה. שיטת ריפוי זו מחייבת שינוי בהרגלי תזונה וקיום אורח חיים נכון.

harduf9

New member
שלום לך

הנימול שבעלך מרגיש הוא סימן ראשון לבעיות בזרימת הדם בכפות הרגלים. במידה והמצב יחמיר יתפתחו אצלו פצעים שריפויים יארך חודשים, חוסר תחושה בכפות הרגלים, נמקים ובסוף הדרך קטיעת הגפיים. אגב אין בין נימול זה לבין נימול של פריצת דיסק שום קשר. הסיבה לכל זה היא העובדה שהבעיה העיקרית של מחלת הסוכרת היא חימצון יתר. אותו תהליך שגורם לכולנו להזדקן אצל סכרתיים מואץ פי 3 ולכן גם מחלות שבד"כ מופיעות בגיל מבוגר אצל אדם שאינו סוכרתי אצל סוכרתיים מופיעות בגיל הרבה יותר מוקדם. מעבר לכך גיל פטירה ממוצע של אדם סוכרתי הוא 65 לעומת 77 אצל גברים. הבעיה שלי עם הטיפול בקופות החולים הוא המוגבלות הטיפולית. כלומר עם הגעת לדיקור מותר למטפל רק לעשות דיקור. אין זה משנה אם הוא בקיא בצמחי מרפא, תזונה ועוד. אסור לו לדבר על כך, אפילו לא לשלוח למטפל חיצוני שכן ייתן טיפול מתאים. לכן לדעתי בייחוד במצבו של בעלך שמתחיל להיות לא טוב, עזבי את קופות החולים ותלכו למטפל פרטי בלבד. לדעתי בצורה כזו תחסכו כסף ולא ההיפך. החדשות הטובות שהמצב של בעלך הפיך (כמעט בטוח בכך), אם תגיעו למטפל טוב גם את מחלת הסוכרת (TYPE II) אפשר להעלים לחלוטין. אבל ראשית, צריך להבהיר לבעלך שהוא חייב טיפול, שאת הבריאות שיש לו עכשיו והוא לא מעריך הוא עלול לאבד תוך מספר שנים בודדות. כל תהליך של ריפוי מתחיל ברצון שלו, כי אם הוא לא יתמיד או לא יעשה את החלק שלו בטיפול (והחלק הוא גדול) חבל על הזמן ועל הכסף. בריאות שלמה גיא הרדוף

לא בטוח

הרפואה המשלימה אכן נותנת מספר רב של פיתרונות למספר רב של בעיות, בניהם הסכרת. סכרת סוג 2 הינה סכרת מתקדמת ויש לטפל בה בהקפדה רבה מאוד. מהכרות אישית עם בעיית הסכרת (בעיקר סוג 2) יש חובה להמשיך ולטפל בכדורים שנותנים הרופאים ולהמשיך את הטיפול. אין כאן מקום להאמין לרופאים או לא, כיוון שהכדורים האלה מטרתם היא לאזן את רמת הסוכר. יחד עם זאת, יש להקפיד מאוד על תזונה נכונה, להרכיב תפריט שמותאם לו אישית ובראשית להוריד לחלוטין מזונות המרכיבים "לבן" כגון: לחם לבן, סוכר לבן, מלחים, עוגות, עוגיות, פיתות, לאפות וכד'. כמובן שיש לאסור על אכילת מתוקים כמו שוקולדים ומשקים ממותקים. אני אישית ממליץ לו להמשיך ולקחת את הכדורים (ועדיף מוקדם עוד לפני שיגיע לזריקות אינסולין) ובנוסף לטפל בתפריט נכון, דיקור וצמחי מרפא סיניים. רפואה שלימה ושבוע טוב טל כהן

harduf9

New member
אנטי אוקסידנטים

מוסיף קישור לכתבה שכתבתי. בריאות שלמה גיא הרדוף

harduf9

New member
מי היה מאמין

להגדרה הזו אני מסכים. רק חבל שהטוב שלך הוא לא הטוב שלי. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה