סכרת ופחד

סכרת ופחד

חזרתי במרץ ואני רוצה לברר משהו. מאז שהפכתי לסכרתית לפני 10 שנים (שאז גם הפכתי לאם) אני מרגישה שהפכתי להיות יותר פחדנית, חרדה, יותר דאגנית, נמנעת לעשות דברים כמו טיולים בדרגת קושי בינונית, לעלות על מתקנים עם הילדה בלונה פארק, ואפילו לצאת מהארץ. תמיד אני מוטרדת אם לא ארגיש טוב? לפעמים אני מצליחה להתגבר על זה ולפעמים לא. אני שואלת האם גם אתם הרגשתם כך פעם? האם ידוע שיש קשר ישיר בין סכרת לפחדנות יתר? האים אתם מכירים אנשים שבגלל הסכרת שלהם הפכו יותר ביתיים או מכונסים בסביבתם הקרובה והמוכרת? אשמח לשמוע מכם.

אולי מכיוון שאת כול-כך לא מואוזנת

ואת לא יודעת איך גופך יגיב! מעולם לא פחדתי על עצמי ומה יקרה לי אם אני אעשה משהו בטח שלא בשל הסוכרת. אבל אולי אחרי 22 שנה אני פשוט לא זוכרת איך היה קודם
.

לזר

New member
את צריכה לברר את סיבת החשש

לא נראה לי שאת בדיוק מבינה ממה את חוששת (לא פוחדת). איזון? אם כן, יש תחילה לדאוג לאיזון עצמי. אם את שולטת ברמת הסוכר, שום חשש לא מוצדק. בטח שלא יציאה לחו"ל או עליה על נדנדה.

יפיופי

New member
לזר הצלחת לעלות חיוך על פניי

בעניין הנדנדה, אבל הבת שלי רוצה שאני יעלה על דברים יותר מסוכנים. אולי לא הבהרתי את עצמי נכון. באופן אישי אני באמת נורא פוחדת מהיפויים שכמעט לא מאפשרת להם להופיע בגלל הפחד, ע"י כך שאני יותר גבוה מאשר מאוזנת וכשאני מאוזנת אני לא מרשה לעצמי לרדת מ130, מאותה סיבה. אבל מה שרציתי לברר שאני מרגישה שמאז שהפכתי לסכרתית, הפכתי גם לקצת יותר פחדנית,חרדתית, דאגנית. ורציתי לברר אם יש קשר בין סכרת ודאגנות,חרדה,פחד? או שמא זה משהו לגמרי יחודי לי, אולי בעקבות הפיכתי לאם אולי בגלל שאני הורה יחיד. שינוי זה חל עם היותי סכרתית ומאז אני חושבת שלסכרת היתה השפעה על השינוי שחל בי. אולי העניין הזה שהפכתי לחולה כרונית? השד יודע.

לזר

New member
עכשיו הבנתי טוב יותר אני חושב

ראשית, רציתי להוסיף ולציין שהתנהגות הגוף שלנו ברמה של סביביות ה-100 מתנהג שונה מאשר על רמת סוכר גבוהה. לדוגמה, אם אני על 180 ויוצא לסיבוב אני יודע שתוך שעה אני על 100 חזרה. גם אני חשבתי, שאם כך הדבר, יציאה לפעילות גופנית כאשר הגוף על 100 מסוכנת, משום שהירידה היא ודאית. ובכן, לא כך הדבר. נוכחתי כבר מזן לדעת, שהתנודה ברמת הסוכר מרמה של 100 איננה דרסטית בכלל. רק הבוקר יצאתי לסיבוב רגיל על 88 ללא שום תנודה ברמת הסוכר בתום ההליכה. צריך רק לשים לב שאנו נשארים זמן ממושך על 100, כך שהאיזון הוא רציף ולא נקודתי בלבד! זה לא קל ללכת לישון על 82 ולקום בבוקר על 88. זה דורש קצת מימנות. אני סבור שלהיות חד- הורה זה לא טוב. ממש לא טוב, כי כל אדם זקוק לכתף שאפשר להתחלק בבעיות, מחשבות, טיולים, צחוקים, בכי, בעיות ושמחות. אפילו לשמוח לבד זה קשה. אני כבר לא בטוח שאצלך יש בעיה של איזון סוכרת. יתכן שאת זקוקה לכל המצבים שתיארתי לאיזון הנשמה. זה חשוב יותר מאיזון הסוכרת, או, יתכן שזה מתחייב טרם איזון הסוכרת. מקווה שהבנתי אותך. רק בריאות

לזר

New member
אני ממליץ לבצע פעילות מסוג

הזה שמצורף בתמונה ולהרגעת כל השדים השליליים בגוף. יש לשים על הטבון, למרוח לבנה, זעתר ולמזוג קצת שמן זית.

לזר

New member
זו רמת חובב שרק אני יודע לראות

כאשר כל העולם סבור שהיא מפיצה ריחות.

S h u g i

New member
מדהים ../images/Emo45.gif

אפשר לשאול אם איזה ציוד אתה מצלם ? יפה מאוד .

לזר

New member
את הבדואית עם ה]יתה

צלמתי עם ניקון קולפיקס 5700 (דיגיטלית) והיתר על שקופיות של פוג'י Provia 100F Pro על מינולטה 404si עדשה 17-35 של סיגמה רק בריאות

King of pain

New member
אל פחד ... ../images/Emo13.gif ...

אני לא מניח שיש קשר ישיר בין סוכרת לבין הרגשות פחד וחרדה ... לא משהו פיזיקלי , בכל אופן . הפחד והחרדה אינם מוצדקים , אולי , אבל לטעמי בהחלט טבעיים ולא בלתי-מוסברים . מכיוון שהחרדה שאת מתארת היא לא פחד יומיומי מהסוכרת , אלא חשש מאירועים חריגים ויציאה מהשגרה , אני יכול להזדהות עם זה . גם אחרי 15 שנים עם סוכרת , כאשר אני מאוזן בצורה מניחה את הדעת , ויודע ומכיר היטב את התגובות שלי למצבים וערכים שונים , עדיין קיים בי החשש , בעיקר ממצבי היפו , לפני אירועים שחורגים מהשגרה המאוזנת שלי ( נסיעות לחו"ל , הופעות על הבמה מול קהל , פעילות פיזית יוצאת דופן , לו"ז שאינו מתוכנן לגמרי , וכו' ) . חשש זה אינו מונע ממני , כמובן , לבצע את כל אלו , אבל הוא בהחלט קיים , ואולי טוב שכך ... עם השנים למדתי פחות או יותר איך עלי להיערך לכל אירוע כזה ע"מ למנוע מעצמי מצבים לא נוחים , אבל החשש , מה לעשות , ממשיך ללוות אותי ... אינני פחדן ... אני זהיר , וגם את - אל תתני לסוכרת ולחששות הנלווים אליה להפוך את חייך לבועה מנותקת וסטרילית ... שימרי היטב על איזונך , ועל תמנעי מעצמך דבר , ויהיו חייך בריאים , מאוזנים ומלאים בכל טוב , כיאה לסוכרתית אמיתית ...
... בהצלחה ...

יפיופי

New member
תודה לכולם ולך לזר על התמונות

אני כבר אמרתי לך שאני פשוט אוהבת את הצילומים שאתה עושה בהחלט מרגיע. מחר אני יוצאת ליום עבודה ארוך בקלפי מ6:30 עד חצות, זה דוגמא ליום שמכניס אותי לחשש ולדעתי אני לא ערוכה מספיק טוב. אני לא מאורגנת עם אוכל. אבל אני יודעת כרגע טוב טוב שאני לא הולכת להכניס את עצמי להיפר רק בגלל החשש. תכף אכין לי תוכנית, ואספר ביום רביעי אך עבר עליי היום. אני מוכרחה ללמוד מכם איזון טוב. ליל מנוחה

לזר

New member
בהצלחה עם ההתמודדות הרציפה

אני חושב שאת תיהיה בסדר. בזהירות. לקחת תמיד משהוא מגן על ההיפו, כמו טבליות גלוקוז וזה גם מגן עליך מפני זלילה לפיצוי הנשמה, אם את בהיפו.

למעלה