מדרסים וסוכרת
שלום וברכה, מדרסים אורטופדיים או רפואיים או אנטומיים או ביומכניים אינם מורידים רמת סוכר בדם. מדרסים מכל סוג שהוא - אם הם עשויים נכון - אמורים לחלק את העומס של משקל הגוף על כף הרגל בצורה נכונה. הצורה הנכונה עבור כל אחד היא אישית, על פי מבנה כף הרגל ועל פי הבעייה. כשיש סוכרת, מחזור הדם בכף הרגל עלול להיות לא מספיק טוב כדי לסייע בהחלמה מפגיעה בכף הרגל, ולפעמים אפילו לא מספיק טוב בשביל התפקוד היומיומי. מדרסים, במקרה של סוכרת, באים להגן על כף הרגל, וזאת בנוסף לתועלות שמדרסים מביאים לכל אדם. לחולי סוכרת יש חשיבות רבה להשתמש במדרסים טובים ומתאימים למצב. קראתי את כל התגובות שנשלחו בעקבות השאלה הראשונה. המדרסים הפולנים אינם משום אחד מהסוגים שהזכרתי מקודם. דרך אגב, אין לי שום קשר אליהם, אך אני נותן מהידע שלי בקשר אליהם. ממה שהאינפורמציה שהגיעה אליי מספרת - הם לא עשויים סיליקון, אלא חומר טבעי כלשהו, שאמור לספוג רעלים מכף הרגל. איני יודע אם הם פעלו בהצלחה אצל מי שהשתמש בהם. מה שמדרסים כן אמורים לעשות, ומדרסים טובים אכן עושים, מפורט במאמר שכתבתי לפורום זה, ואני מצרף הפנייה אליו. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים