סכרת הריון

לימור119

New member
סכרת הריון

יש לי שאלה שמטרידה אותי: יש לי סכרת הריונית. הרופא והדיאטנית אמרו כי הערך שצריך להיות מקסימלי לאחר ארוחה (-לאחר שעתיים) הוא 120. בימים האחרונים אני מודה שאני פחות מקפידה בכמויות, כי כרגיל הנסיון מלמד שאפשר לאכול עוד קצת והכל תקין. רק שבימים האחרונים כנראה שהגזמתי קצת ויוצאים לי ערכים כמו 132 וכד'. לא עבר את ה-140. שאלתי את הרופא האם זה עשוי להשפיע על העובר והוא אמר שחשוב להקפיד ש70% מכלל התוצאות תהיינה תקינות, מצב שקיים אצלי כאמור. בקיצור, שאלתי היא האם בכלל הערך של 120 הוא באמת המקסימלי לנשים בהריון ומעליו זה עשוי להשפיע על העובר או שלמעשה הערך שנחשב לתקין הוא 140 (כמו כל אדם נורמלי) ופשוט רוצים כביכול ליצור מצב שאם האשה חורגת שזה עדיין ישאר בתחום הנורמל? אשמח אם תוכלו לענות לי.

אוהה איזה שאלה../images/Emo12.gif

האמת לא יודעת , רצוי שהערכים יהיו כמה שיותר קרובים לנורמה. כן יש נשים שילדו ילדים בריאים גם עם ערכי סוכר הרבה- והדגש על הרבה יותר גבוהים! אבל למה להסתכן? סה"כ דיאטה של כמה חודשים שיכולה להשפיע על עתיד של בנאדם קטן לא שווה להשתדל ולשמור?

לימור119

New member
קודם כל, הבהרה: בטח שחשוב לשמור!

אני לא מחפשת קיצורי דרך, נהפוך הוא. זה שיוצאת לי תוצאה "חריגה" מטרידה אותי מאד. לכן עלתה לי השאלה הזו. האם אני גורמת נזק. כי כפי שאמרתי שאלתי את הרופא, והוא אמר שחשוב ש70% מכלל התוצאות תהיינה תקינות כאמור. פשוט רציתי לדעת האם באמת יש משמעות לתוצאה שהיא מעל 120 או שגם תוצאה עד 140 נחשבת לסבירה ואז לא צריך להלחץ... בכל מקרה, ממחר ארוחות הצהרים שוב יקוצצו, כי שם אני כביכול "מגזימה".. ועדיין אשמח לתשובה.

לא חושבת שיש תשובה חד משמעית

לשאלה שלך. בעיקרון, הרופא שלי לא נלחץ, כשראה שקרה לי (לעיתים רחוקות מאוד) ערכים של 140 אחרי ארוחה. (בהיותי בהריון). וכמו ששושן צחור כתבה לך, יש גם נשים שעם ערכים הרבה יותר גבוהים לא קרה שום נזק לעובר שלהן. אז לא נראה לי שיש מה להלחץ, אבל בהחלא שווה לעשות מאמץ נוסף, ולחרוג מה שפחות.

למעלה