סכרת הריון בשבוע 36?

happy end

New member
תודה ולא הבהרתי את עצמי

עשיתי ספירות דם באופן רוטיני כל 3 שבועות והן היו תקינות. אבל בדיקת גלוקוז בצום לא עשיתי מאז שבוע 27 בערך. אני אשאל את הרופא ביום ראשון לגבי הסטרואידים והאם לבצע את העמסת הסוכר (נשמע משהו משהו הבדיקה הזו). מודה לך על העזרה ועל העידוד!

happy end

New member
סכרת הריון בשבוע 36?

שלום לכן, אני בשבוע 36+ 4 הריון שני.יש לי תור לניתוח קיסרי עוד שבועיים. בדיקת סקר של העמסת סוכר יצאה תקינה . בשבועיים האחרונים יצאו שלוש בדיקות שתן לא תקינות עם רמות סוכר גבוהות בשתן. הרופא המליץ על בדיקת העמסת סוכר חוזרת ומדידת רמות סוכר בצום. נורא נלחצתי מענין הסוכר ויש לי שאלות למומחיות: מה הסיכון בסכרת בשלב מאוחר של ההריון, העובר עלול להפגע? האם יש סיכוי שבגלל הסוכר יקדימו לי את הניתוח? מה כדאי לאכול? מאחר ונתנו לי לעשות שתי בדיקות אני מתלבטת מה לעשות קודם- העמסת סוכר (שאיתה כן אוכלים ארוחת בוקר קלה) או סוכר בצום? מה יכול לאבחן סכרת הריון טוב יותר? אשמח לתשובות, אני נורא בלחץ. תודה וגמר חתימה טובה

תומרונתם

New member
מנהל
עונה מהסוף להתחלה

העמסת סוכר נותנת תמונת מצב על האופן שבו הגוף שלך מתמודד עם סוכר שמגיע מאוכל. מדידת סוכר בצום נותנת תמונת מצב על האופן שבו הגוף מתמודד עם הדרישות הבסיסיות של המערכות בגוף, ללא סוכר חיצוני. מה יותר חשוב? שניהם חשובים... לדעתי אם את רוצה לעשות את זה באותו יום, פשוט תביאי איתך משהו לאכול - הם יקחו דם בצום, אח"כ תאכלי או שתמשיכי לפי ההוראות שלהם. לגבי נזק לעובר - בשלב זה העובר כבר "מבושל", וערכי סוכר גבוהים לא יכולים לגרום לו למומים. מה שכן, אם העובר צריך להתמודד עם ערכי סוכר גבוהים של האמא, הוא בעצמו בעצם "אוכל" יותר ומייצר יותר אינסולין (כאדם בריא). בפועל זה אומר תינוק גדול יותר. מה היתה הערכת המשקל שלו/ה לאחרונה? אפשר לשאול למה הניתוח המתוכנן? בהצלחה בכל מקרה, אין לך מה להיות מודאגת, התינוק שלך צריך אותך רגועה ושמחה

happy end

New member
תודה הרגעת אותי! ועוד שאלות

הערכת המשקל האחרונה היתה 2.300 וזה היה בשבוע 34. מצד שני כולם אומרים לי השבוע שהבטן גדלה מאד... הניתוח הקיסרי נקבע בגלל חשד לאגן צר (CPD) שהיה גם הסיבה לקיסרי בפעם הקודמת. הרופא חזר אלי עכשיו ושלח הפניה להעמסת סוכר של 100. אני קצת מבואסת ומבולבלת. במידה והבדיקה יוצאת לא תקינה מה זה בעצם אומר? האם אני צריכה להתחיל בדיאטה או שמקדימים לי את הניתוח? האם יש בכלל טעם לעשות את הבדיקה המרגיזה הזו בשלב כל כך מתקדם? בכל מקרה התחלתי להתנזר ממתוקים... תודה וסליחה על מבול השאלות. הרופא שלי לא ממש מספק אינפורמציה ואני מנסה להבין מה המשמעות של הסוכר הגבוה.

תומרונתם

New member
מנהל
כמה תשובות

הערכת המשקל נראית סבירה (אני חושבת...), מתי יש לך תור לעוד הערכה? כשהרופא התקשר להפנות אותך להעמסה של 100, זה היה על סמך בדיקות שכבר הספקת לעשות, או שהוא פשוט התחרט וביקש ישר העמסה של 100? האם כבר עשית בדיקה בצום? אם הבדיקה לא יוצאת תקינה, אני לא יודעת אם יש מקום לדיאטה בשלב כל כך מאוחר של ההריון. תלוי גם מה הערכים שאת מסתובבת איתם היום. אם הם מעט מעל הנורמה, לדעתי לא יעשו כלום (וזה טוב מאוד שהתחלת לקצץ במתוקים). אם הערכים הרבה מעל הנורמה, ייתכן שיתנו לך טיפול באינסולין כדי שלא להגיע ללידה עם ערכי סוכר גבוהים. לצערי, אם בדיקת הסוכר בשתן יצאה חיובית, זה די אומר שהערכים גבוהים... תמשיכי חופשי עם השאלות, בשביל זה אנחנו כאן, לא?

happy end

New member
והתשובות שלי

מאז הבדיקה של העמסת סוכר של 50 שיצאה תקינה לא עשיתי בדיקות נוספות בצום. בדיקות השתן היו תקינות עד לפני שבועיים. אני פשוט תוהה אם יתכן ואני "סוחבת" סכרת שלא אותרה כבר מספר שבועות. היום למעשה הרופא הישיר שלי לא עובד. דיברתי איתו רק בנייד והוא היה מאד קצר ועניני. להעמסת סוכר הפנה אותי רופא מחליף שלו במרפאה. יש לי הערכת משקל נוספת שבוע הבא שאני מקווה שתשפוך קצת אור על המצב. מאד מקווה שהפיצי שלי בסדר. ואגב- לפני כשבוע וחצי היה לי התקף אסתמה וטופלתי בסטרואידים ל-3 ימים. מעבר לזה עבר עלי הריון מאד קשה גם פיזית(הייתי חולה המון), וגם נפשית (אמי נפטרה לאחרונה). האם יתכן וקשור להתפרצות המאוחרת הזו של הסכרת? אני מאד מודה לך על הסבלנות והתשובות המפורטות, עזרת לי להעביר את החג מבלי לטפס על הקירות מלחץ..

תומרונתם

New member
מנהל
אוווווווווו.... אז תגידי סטרואידים......

הכל ברור עכשיו. סטרואידים עובדים "הפוך" על סכרת. הם גורמים לגוף לייצר סוכר בעצמו, ואם יש סכרת (סמויה או גלויה, מטופלת או לא מטופלת), זה יוצר בלאגן שלם. אז זה לא שיש לך סכרת, אבל הגוף שלך כרגע עובר מצב של סכרת-סטרואידים (http://en.wikipedia.org/wiki/Steroid_diabetes). אני הרבה יותר רגועה עכשיו... זה בעצם אומר שהגוף שלך מתאושש כרגע מהשפעת הסטרואידים, ועם השלבים האחרונים של ההריון גם ככה העומס המטאבולי הוא עצום והתוספת הזו בטח לא עוזרת. טוב מאוד שהורדת מתוקים, תמשיכי בימים הקרובים עם זה, ותנסי גם לא לאכול ארוחות גדולות (טוב, עם בטן של שבוע 37 גם ככה אי אפשר לאכול ארוחות גדולות
), תשתדלי שבארוחה אחת לא יהיו יותר מ-15 עד 30 גרם פחמימות, ובארוחות הביניים רק 15 גר פחמימות. תקראי בשאלות הנפוצות של הפורום על הנחיות של דיאטה בהריון, הכל מוסבר שם. שיהיה לך יום כיפור שקט שקט (מקווה שאת לא צמה...) ותדברי עם הרופא שלך ביום ראשון ותשאלי על השפעת הסטרואידים. אגב, רופא שלא מסביר את המצב ומשאיר אותך בסימני שאלה כל כך גדולים... לא עושה רושם של רופא טוב במיוחד. זו רק דעתי. קבלי
על כל מה שעברת לאחרונה... ותחשבי מחשבות טובות על המתנה שאת הולכת לקבל בעוד ימים ספורים!

happy end

New member
תודה רבה רבה

איזה מזל שפניתי אליך! ממש עזרת לי.
גמר חתימה טובה!

happy end

New member
../images/Emo41.gif מנצל"שת את עצמי- תוצאות של העמסת סוכר

התוצאות של העמסה של 100 מהיום: בצום : 68 mg/ml 60' : 242 mg/ml 120' : 249 mg/ml 180' : 94 mg/ml וזה אחרי שהתחלתי בדיאטה לפי ההנחיות כאן בפורום ביום רביעי. הפעם לפחות לא היה סוכר בשתן. אשמח לקבל את חוות דעתכם על התוצאות. תודה!

למעלה