סכרתי בעבודה....

gabizi

New member
סכרתי בעבודה....

מי מכם הודיע בעבודה שהוא סכרתי ? מה אתם עונים כששואלים אתכם בראיון עבודה אם מצב בריאותכם תקין ? מה ידוע לכם על החוק במקרים כאלה ?

S h u g i

New member
אף פעם לא אמרתי את זה בראיון ..

ואף פעם לא הסתרתי ! במקום הנוכחי היו המון טפסים ושאלונים , בין השאר על מצב הבריאותי סימנתי בעיגול סכרת הוספתי הערה - מאוזן לא מגביל בעבודה ! ולא שאלו יותר על זה .. ביום יום אני יושב בחדר עבודה עם עוד 2 עובדות , עושה את הבדיקות שלי על השולחן , הסברתי להם מזה , הם כבר חצי מומחות לעינין כשיורדים לארוחת צהריים אני עושה בדיקה לפני ולוקח את העט בכיס ..וכד.. לא ידוע לי שום דבר על החוק , אבל כל עוד זאת עבודה "רגילה" ולא איזה מאבטח אישים בשבכ לא נראה לי שזה מעניין אותם ממש זהו בהצלחה שוגי .

Ronex

New member
חוק ההזדמנויות השוות אוסר על חברות

להפלות אותך מטעמי בריאות במקום העבודה שלך. למעט אם העבודה קשורה במאמץ גופני או בסיכוני בריאות שונים ששם המעביד זקוק לאינפורמציה כזו. אני לא הייתי אומר כלום לגבי הסכרת במקום עבודה כי היא יכולה לחסל לך את הקריירה. שוגי אפילו ברכיבות אופניים אני הפסקתי לומר לרוכבים איתי כי ראיתי מייד שהם מנתקים קשר מימני מתוך פחד שלא יקרה לי משהוא ברכיבה. על אף שאני יכול לרכב שעות ולא פחות טוב מהרבה בריאים מסביבי.

King of pain

New member
עבודה ...

גם אני מעולם לא הסתרתי את הסוכרת בעבודה , אבל גם אף-פעם לא טרחתי להבליט אותה שלא לצורך . לדעתי אתה הוא זה שצריך להתאים היטב את סוג העבודה ליכולותייך ולמגבלותייך . בכל מקרה , גם אם זה רק לאחר הקבלה לעבודה - חשוב שלפחות מי מעמיתייך ידעו על הסוכרת , ואיך עליהם להגיב בסיטואציות אפשריות שונות . ואפרופו אבטחה - באל-על לא עשו לי שום בעיות להתקבל לעבודה כע' קב"ט בשדה-תעופה בחו"ל , גם לאחר שכבר בטפסי-ההרשמה ובראיון הראשוני הצהרתי על הסוכרת , וטרחתי להסביר היטב שלמעשה אינני מוגבל כמעט בדבר . בהצלחה , וסוף-שבוע נעים ויפה ...
...

evgeniy2

New member
תשובה

אני כרגע עובד חדש איפה שאני עובד (רשת מזון מהיר) וכאשר אני שותה דאיט קולה אומרים לי גם ככה אתה רזה למה אתה שותה דאיט ? אני אומר נו מה שחכתם שיש לי סוכרת ? ותמיד גם בקורות חיים רשמתי שיש לי פטור משירות הביטחון עקב מצב בריאותי. איני מתבייש להגיד שיש לי סוכרץ, אבל יש לי פדיחות כאשר שואלים מה זה המזרק הזה או הגלוקומטר וכו'. בכל עבודה איפה שעבדתי עד היום יודעים שיש לי סוכרת.

i l a n n a

New member
דעתי האישית... (אם מישהו מתעניין...

כשחזרתי לשירות שובצתי לבסיס אחר... היות ואני חלק מגף כח האדם מש"ק התורנויות מכיר אותי דיי טוב. כשהגיע הזמן לשבץ אותי לתורנויות הודעתי לו שיש לי פטור.. כמובן שצרי העיין קפצו ואז הודעתי קבל עם ועדה ל50% מהבסיס שאני מתוקה... במחלקה שלי כולם יודעים (כי אין טעם להסתיר את הפרט הזה מהאנשים שיושבים איתי כל היום במשרד... בחיים האזרחיים כולם יודעים כי לא נראה לי שצריך להסתיר... לא חושבת שבעתיד במקום עבודה אני אסתיר את זה... למרות שבקו"ח יופיע לי שירות בצה"ל... לא נראה לי שיש סיבה להסתיר ולא לספר... סה"כ מדובר במחלה שהיא לא מגבילה (זריקות ובדיקות לא מגבילות אותי...) ולא מדבקת!!!

למעלה