סכנת נחשים.....

סכנת נחשים.....

הי חברים התחיל האביב והגינה שלנו פורחת (אפונה רחנית, אמנון ותמר, כובע הנזיר, ורדים, גרניום ועוד)והתחלנו לנקש עשבים ולתקן נזקי החורף בהשקיה (ממטרה זעירה נשברה) ולפני שבוע ראינו נחש צפע צעיר בקירבת הגינה האם יש לכם רעיון מה עושים למנוע פלישת נחשים לאזור? אני התחלתי לברר אצל השכנים ורק לאחד היה רעיון של פיזור סיד שהוא אומר שנחש לא יחצה פס של סיד ויחזור על עקבותתיו. האם לכם יש רעיון כדי שלא ניתקל בגינה שלנו בנחשים שנה שעברה פגשנו רק עקרבים...

sheda0ktana

New member
מהסוג הרעב ../images/Emo108.gif

מורידים להם טיפל'ה מכמות האוכל, והם מתחילים לחפש השלמות. רצוי שהוא יהיה בערך בן שנה, כי פחות מזה הם מתעסקים רק עם עכברים, עכבישים וג'וקים.

Boojie

New member
לא מורידים לחתולים את כמות האוכל

בשום אופן. אינסטינקט הציד של חתולים לא קשור בשום צורה עם רעב. להפך, חתולים נוטים להישאר יותר במקום שבו מאכילים אותם היטב, ולא יוצאים לשוטט בחצרות סמוכות לחפש שאריות וזבל, ואז הספק הציד שלהם בחצר שלכם ישתפר.

מוטי בר

New member
היי, ולמרבה הצער גם כמות החרא בדשא

שלאחר מעקב ממושך מתברר שהוא כן של החתולים אשר מנסים לחפור בו כהרגלם אך לא מצליחים לכסות את ההפרשות בגלל שלוחות הדשא. חתולים מן הסתם, תמיד יהיו בגינה בין אם נאכיל אותם לבין אם לאו, אך ההפרשות בגין הטריטוריאליות שלהם זה כבר משהוא אחר,(שלא כל כך מבורך). חג מימונה שמח לכל החוגגים אותו.

Boojie

New member
זה לא מדויק.

עשו מחקרים על הנושא, ובמחקר הזה מצאו שבמקומות שבהם מאכילים חתולים לשובע, הם מפגינים חריצות רבה יותר בציד ובניקוי המקום ממזיקים מאשר במקומות שבהם לא מאכילים אותם מספיק, בדיוק מהסיבה שציינתי. ועד כמה שאני מכירה חתולים, אם דואגים להם לארגז חול בגינה, בשטח מקורה (וגם דואגים לנקות אותו מדי פעם, כמובן), הם יעדיפו אותו, פשוט כי הוא יותר נוח לקבורת הצואה.

מוטי בר

New member
בבית משותף זה לא פשוט ארגז חול והשא

לה מה מטריד הרבה יותר: כמו מזיקים קטנים בחצר המשותפת או כמות צואה עצומה על הדשא דווקא. (מעניין שכל הגינה לא מספיקה להם ודווקא הדשא מושך אותם),אבל העובדות הן עובדות. המקום מוצל ונעים ולא ברור מדוע דווקא בדשא אך זו האמת.. אשמח לשמוע אם יש לך הסבר ואו פתרון לבעיה זו. בידידות, מוטי.

מסכים ! לחבורה שלנו, יש אוכל חופשי

בניתי להם מתקן האכלה פשוט וצלוחית מים ! זה לא מפריע לכישורי הצייד שלהם ! אני לא מעז לשים אוכל במגש הגבוה שהתקנתי עבור הציפורים ! הם מגיעים (החתולים !) לכל מקום וגם משתזפים על המגש הגבוה !

הילדים של "שירשי" - אם השנה !

2 נקבות למסירה ! אחת מהן עומדת להמליט כל יום ! האם, משהו משהו ! חינכה את ילדיה לציד ! הם לא מעוניינים להיכנס הביתה, אלא, מדי פעם להתפנק בליטוף או שניים ואז חוזרים החוצה לגינה ! קיץ, חורף ! מעדיפים בחוץ ! אין נחשים, אין עכברים, ואין חולדות ! הם מטפלים בהכל ! הכל ! ומשאירים לנו דוגמא ליד הדלת, לאות ולעדות כי הם לא "אוכלי חינם !" איזה סוג ? האבא של 'שירשי' הג'ינג'ית, היה "סילבר בלו" או "בלו סילבר" ?!?!? השאר, ממבחר האבולוצייה של מושבה בת 200 שנה ! וזה הולך ומשתפר ! מהשגר הקודם של 'אם השנה' אחת נשארה אצלנו ו 3 חולקו לחברים קרובים...אין טענות ! גם חתולים 'ביתיים' וגם אוהבי חוץ וצייד !

סינאן

New member
נימיות,קיפודים ותנשמת

היי קצת קשה להביא את החברים הללו הביתה אבל חבר שלי הקים בסיוע של נדמה לי החברה להגנת הטבע עמוד עם "בית" לתנשמות נגד עכברים חולדות וכל השאר. עם לא היו ניחשים אולי יגיעו עכברים?

נכון, סינאן ! כמה שמחתי לראות....

במגרש ליד ביתנו קיפוד מסתובב ! בדיוק היכן שראינו 2 נחשי צפע (בעצם 1 ! והשני היה משהו אחר...נדמה לי "קמטן החורש" אך בשביל אשתי, זה אותו דבר !) אך לצערי הוא לא נשאר במקום הרבה זמן, והחתולים עושים את העבודה, גם עם העכברים, החולדות והנחשים. ולצערי גם עם הלטאות והזיקיות !

למעלה