סכנות האקסטזי

סכנות האקסטזי

רציתי להביא 2 כתבות בנושא האקסטזי. הכתבה הראשונה: שני מכתבים שכתבה אירית פרנקל, אימה של נועה פרנקל ז"ל שנפתרה ממנת יתר של אקסטזי (המכתב הראשון מהשניים פורסם לראשונה בוואלה). הכתבה השניה: כללי זהירות למשתמש באקסטזי חשוב לי להדגיש דבר אחד בנוגע לכתבה השניה: היו לי לבטים לא קלים לפני שהחלטתי לפרסם כתבה זו בפורטל בסט שופינג. האקסטזי הוא סם מסוכן!!! מאוד חשוב שכולנו נדע זאת. גם אם נשתמש בו על פי כל ה``כללים`` המפורטים בכתבה זו - עדיין יש סכנות לא מעטות. עם זאת, אני לא מאמין במדיניות בת היענה. ישנם נערים ונערות לא מעטים שלצערי ממשיכים להשתמש באקסטזי. אני תקווה שהכתבה הזאת תעזור להם לקבל את ההחלטה להפסיק לסכן את עצמם, אולם במידה והם בכל זאת יחליטו להמשיך חשוב שלפחות ידעו את כללי הזהירות, שהקפדה עליהם תפחית את מידת הסיכון. בקרוב נפרסם בבסט שופינג כתבה נרחבת על סכנות האקסטזי.

tiger

New member
אני כבר היזכרתי עד כמה נגעה לליבי

האם המופלאה הזו שגילתה מחשבה ברורה ובהירה במצב הכי קשה שאדם יכול להעלות על הדעת.היא גילתה לדעתי מחשבה צלולה ומבריקה הרבה יותר מאותו "מקורב לצלחת" שממלא את תפקיד (להבדיל מעובד)"מנהל הרשות למילחמה בסמים" שגילה אטימות וקיצוניות של מחשבה ודוגמה מיושנת שהזמן לא יקירנה בימיוחד בתקופה שמאות ואלפי בני נוער מחליטים כן לקחת אקסטזי ולא משנה להם מה אומרים כל מיני אנשים בתוכניות שהם לא רואים ובשיעורים בביצפר שהם לא מיתיצבים או מצפצפים ובגדול.הייתי נותן עכשיו לאם המופלאה הזו לנהל את העינינים וא "המילחמה בסמים" אני בטוח שהיא היתה הרבה יותר אפקטיבית ונכונה מהצביעות שחוגגת היום ושעולה לנו בחיים יקרים של המקסימים והטובים שבינינו.אלוהים לוקח את הטובים/כל כך חבל. מעניין אם הבן שלו היה ניפטר מאותן הסיבות אם הוא היה ממשיך ליהיות כל כך זחוח וקיצוני אותו "מנהל רשות"למילחמה בילדים ובאחים שלנו. t t

מסכים לכל מילה בנוגע לאם המופלאה

לגבי האדם השני, לא ידוע לי על מה מדובר ואני אשמח אם תפרט. תודה, אמיר.

tiger

New member
מנכ"ל הרשות למילחמה בסמים..

שלא היתביש להיתנגח באם השכולה ולהיתיחס לדבריה ורעיונותיה בביטול ב"ערב חדש" ומעל דפי עיתון הארץ. t

יאיר5

New member
המכתבים של האמא מאוד מרגשים

והכאב שלה מאוד ברור. הכותב של דף ההסבר ד"ר בן דוב הוא אדם גדול שמבין ענין ולא מתנהג כמו בת יענה קראתי כבר המון פירסומים שלו בנושא הסמים הוא קורא להפוך תסמים קלים וקשים לחוקים כדי שהממסד יוכל לפקח עליהם הוא תומך במדיניות שמתחילה להתפשט באירופה מדיניות צימצום נזקים לא נראה לי שבארץ הסתומה שלנו יקרה משהו בשנים הקרובות ואפילו צעירים כמו אמיר שפירסם תדף מידע הזה לא מבינים כמה חשוב להסביר ולא להפחיד אולי אם הבחורה הצעירה הייתה יודעת וקוראת באיזה מקום מה יכול לגרום הקסטזי ושתייה מרובה אולי אולי היא הייתה בחיים היום. הסמים לא יעלמו לא היום ולא מחר השימוש בהם רק הולך וגובר אז אולי באמת השיטה שנקטו הממסדים הייתה מוטעית מיסודה? אולי שיטה חדשה של צימצום נזקים הסברה ועזרה יוכלו לעזור הרבה יותר ואולי גם כמה אנשים צעירים ימשיכו לחיות כי היו מודעים להשלכות האמיתיות ולא להפחדות חסרות שחר. יאיר

על מה בדיוק אתה מדבר???

אם אמיר לא היה מבין את החשיבות, הוא מן הסתם לא היה מפרסם את הדברים. אמיר בניגוד אליך לא רואה את החיים כשחור ולבן, אלא מודע גם למורכבות ולגוונים שביניהם. להגיד שהאקסטזי אינו מסוכן אם לוקחים אותו לפי "הכללים" - זה לא נכון. זה אולי המסר המעוות שלך, אבל זה לא המסר שלי וגם לא המסר של ד"ר יואב בן דב.

tigers

New member
כל חומר פסיכואקטיבי הוא גם מסוכן.

סוו? מה לעשות וצעירים רבים לקחו לוקחים וימשיכו לקחת על אף כל הסכנות כמו שאנשים משיכים לינהוג במהירויות מעל המותר לקחת סיכונים "מחושבים" לישתות אלכוהול,לטייל במקומות מסוכנים בעולם,להישתמש בתחבורה ציבורית בארץ ובאופן כללי ליחיות בעולם אורבני בשנת 01 זה לא ממש פיקניק של היידי בת ההרים.הרבה דברים הינם מסוכנים ויש שנהנים לעשות אותם דווקא ביגלל הסכנה שבדבר ומה שניראה אולי לנו כטימטום מוחלט למישהוא אחר ניראה כמשיכה מגנטית לאפל ולמסוכן.החיים "המשעממים" של בני המעמד הבינוני (דגש על "בינוני" )גורמים עוד ליתר משיכה לדברים שיוציאו אותם מהשיעמום והשיממון של חיים ללא תוכן ושיעורי תושב"ה והיסטוריה. נכון שזה מסוכן-ליפעמים זה כל הכיף ודבר לא יעזור.בני נוער יהיו תמיד בני נוער וגיל המרד וההיתמרדות תמיד יהיה גיל מסוכן.השאלה מה עושים עם הסכנות?טומנים את הראש בחול ואומרים "אם לא נסביר לא יקחו" או מבינים שהם יקחו בכל מיקרה ובלי שום הסברים,מה עדיף?לדעתי לעשות משהוא עם הסבר עדיף על פני לעשות משהוא ללא "הסבר" שוב ידע=חיים.בורות=מוות. ליפעמים עם ההסברים דווקא אז יכולה ליצמוח גם המודעות לסכנות שאם לא ההסברים לא היו מיתעוררות ומיכאן שרק חיסכון בחיי אדם יכול ליצמוח "מהסברים" שכאלה וכל ניסיון להפוך מידע לאישור להישתמש זו דמגוגיה שמתאימה "לרשות למילחמה באחים והאחיות שלנו" ולא למי שבאמת חיי אדם והצלתם נימצאים בראש מעייניו ולא נוסחאות פוליטיות והגנה על קרטלים כלכליים. t

יאיר5

New member
טייגר תשובה לעניין ואמיתית בניגוד

לצבועים שסתם מקשקשים!!!

יאיר5

New member
אתה אמיר רואה תחיים בצורה מצומצמת

ובשחו ולבן אני לא אומר שאקסטזי לא מסוכן אני אומר שהם קצת הסברה ולא הפחדה הוא הרבה פחות מסוכן אם תבדוק תראה שבארץ אף אחד לא מת מחמאקסטזי מורעל רק ממה שלווא לזה שתיית יתר או חוסר שתייה וזה שפירסמת כתבה אחת של הסברים אחרי היסוסים רבים כמו שכתבת בעצמך רק מעיד שאתה רואה תדברים באופן מוגבל ואולי המסר שלך ושל כמוך ברשות למלחמה בסמים הוא מוגבל ומעוות ובגלל זה יש רק עליה בשימוש וירידה בגיל של המשתמשים אם לא הייתים מתנהגים כמו איזה בת יענה ודוחפים תראש בחול אולי הצעירים היו מבינים שאסור לקחת סמים אבל מי שלוקח ידע איך להתנהג ואתה בכלל לא מבין את ד"ר בן דוב הוא קורה כבר הרבה זמן להפוך תשימוש בסמים לחוקי כן גם את הסמים הקשים אז תתחיל לקרוא ולבין לפני שאתה מקשקש כמו איזה אחד שלא מבין כלום ורוצה רק לענות בקיצור כמו הרשות למלחמה בסמים שאם הקו העלוב שהם מובילים היה מצליח המצב לא היה נראה ככה.ותתחיל לקרוא פירסומים של ד"ר בן דוב ותראה שמה שהוא כותב בכלל לא בכיון שלך נראה לי שאתה מסוג האנשים שלא מבינים כלום בנושא מסוים ומקשקשים כאילו אתם מבינים הכי טוב כשבמציאות אתם לא יודעים דבר וחצי דבר אני מדבר וכותב מנסיון אישי ומדברים שקראתי וחוותי לא כמוך קשקשן.ועם מסרים"מפחידים ומעוותים" אז לך תכין שיעורי בית לפני שאתה עונה בכלל!!!

שלום יאיר

סלח לי שאני יוצא כאן להגנתו של אמיר, ויסלח לי אמיר, שאני מפרש אותו כך בפומבי, אם טעיתי, תרגיש חופשי לתקן אותי. נדמה לי יאיר שלא הבנת את אמיר נכון. אמיר העביר במכתבו שני מסרים. האחד - הנזק באקסטזי. השני - חשיבות ההסברה. המסר הראשון מיועד לכל אותם אלו שטרם ניסו, ואשר ההסברים לשימוש עלולים להביאם לידי שימוש. הרי לא זו המטרה של המידע. מטרת המידע (וזהו המסר השני) לאפשר לכל מי שכבר משתמש (ושאותו קשה יהיה לשכנע להפסיק -לאור "חיוביות" החוויה) לצאת מזה בחיים. העולם, לעולם, אינו עולם של שחור ולבן. לא אתה, לא אמיר, ולא אף אחד אחר רואה את העולם בשחור ולבן. אמיר, למיטב הבנתי, תומך בליגליזציה של סמים, כאמצעי לשליטה בהם. כבר אמרתי במקום אחר, אני עדיין לא יודע מספיק בכדי להחליט אם אכן זהו הפתרון הנכון, אבל אני מוכן להטות אוזן ולהקשיב לו, אולי אשתכנע. הרשות למלחמה בסמים היא לא אויב בעיני. היא לא עושה מספיק, היא לא עובדת בכל הכיוונים הנכונים, והמדיניות שלה הרסנית במידה מרובה, אבל כל אלו רק מדרבנים אותי לשנות את עמדתה, וזאת לא בהתלהמות ולא בכעס, אלא בהסברה והבנה. וביחס לד"ר בן דב - איש מעניין עם גישה מעניינת (ששוב, אני לא פוסל אותה). אבל גם ד"ר בן דב, שהוא תומך בליגליזציה, איננו תומך בשימוש. עמדתו, כמו גם עמדתי, וכמו גם עמדתו של אמיר, אם אני מפרש אותו נכון, היא כי השימוש מזיק. אבל, אם אתה כבר משתמש.....( על הסיפור הזה כבר חזרתי כאן למעלה, חבל על העיניים שלך...) אני מסכים איתך בעוד דבר. המסר "המפחיד" הוא מסר כושל. הוא מסר כושל - לא כי הוא לא נכון - הוא נכון לדעתי. אבל הוא מסר כושל כי הוא לא עובר, כי הוא נכנס לאוזן אחת ויוצא מהשניה. כי מסרים כאלו - כל שהם עושים הוא לעודד אנשים לבחון אותם ואת מסגרותיהם. אבל ספר לי אתה, מניסיונך, איזה מסר כן היה עובר ?

יאיר5

New member
טל אני בשום פנים ואופן לא תומך ...

בשימוש בשום סם ואני יחזור על זה שיהיה מובן אני לא תןמך בשימוש בשום סם כל המים מזיקים והרסניים חלקם יותר חלקם פחות אבל כולם גורמים נזק!!!! לעומת זאת אני תומך אפילו תומך נלהב בליגליזציה ובהסברה נכונה ולא מפחידה שסך הכל משיגה הפוך. טל אני לא מעשן גראס ולא שותה אקסטזי בגיל צעיר התמכרתי לסמים קשים הרואין ובמשך הרבה שנים השתמשתי ואפשר להגיד סבלתי כמו כל נרקומן מי יותר מי פחות אבל השימוש בסמים קשים גורם סבל אין סופי. בגלל מה שראיתי ומה שעבר עלי אני חושב שרק כשהסמים יהפכו לחוקים אנשים רבים יפסיקו לסבול ו"לבלות" בבתי סוהר רק בגלל הצורך לסם הפשיעה תרד פלאים בכל התחומים ומכורים יוכלו להתחיל לחיות בשקט כמו בשויץ ועוד מדינות באירופה. אמיר בכלל לא תומך בליגלזציה של הסמים הוא לפחות ככה הוא כתב שבוע שעבר אני לא יודע אם הוא החליף דעה בנתיים. בכל אופן אני חושב שברגע שהסמים יהפכו לחוקים הרבה בני נוער לא ימצאו בהם ענין יותר הרגשת הסכנה כבר לא תהיה קיימת תמיד יהיה מי שיקח איזה סם אבל אני בטוח שההיקף ירד היום זה הפך למגיפה ותסכים איתי שהם אוכלי החינם ברשות למלחמה בסמים היו עושים עבודה טובה המצב לא היה מדרדר בצורה כזאת בשנים האחרונות אני חושב שצריך להסביר מה הסמים גורמים ולא להפחיד להסביר ולא אנשים שבחיים לא עישנו גוינט אלה אנשים שעברו את זה על בשרם שידעו על מה הם מדברים ככה שהנוער לא יצחק אחר כך על השטויות שמדברים איתם.רק הסברה נרחבת הרבה יותר מהיום וכשהסמים יפסיקו להיות כזה "אין" אלה יהפכו לחוקים אז גם יהיה פיקוח על איכות הסם על גיל הקונה והפשע יפסיק להתעסק עם זה בגלל חוסר כדאיות רק אז אני חושב שיכול להיות איזה מפנה אם לא אנחנו נדרדר עוד ועוד.סתם בשביל דוגמה כשאני הייתי בן 16 כמעט לא עישנו חשיש אז לא היה גראס זה היה מאוד עבריני ומי שעישן אפשר להגיד היה חריג היום מי שלא מעשן נהיה חריג אני גר ליד בית ספר תיכון ואם היית יודע כמה בנגים זרוקים אני רואה וזה תיכון טוב נחשב כמה פעמים אני רואה קבוצות של בני נוער מעשנים בפינות. היום זה הפך לבילוי חברתי ולא עבריני לעשן גראס ורק אם יורידו תאלמנט של הריגוש שהם מקבלים ההרגשה שעשו משהו אסור זה מניע הרבה בני נוער אולי התופעה תצתמצם. לא עניתי להודעה שלך למה אנשים ממשיכים להשתמש בגלל שזאת שאלה שמאוד קשה לענות עליה והיא שונה לגבי כל אדם מה שטייגר אמר שחלק מזה גנטי הוא צודק והיום הרבה מדענים אומרים את זה אבל זה הרבה יותר מזה אני חושב שלשעמום ולזמינות הסם יש חלק גדול בענין אבל יש עוד הרבה סיבות לפעמים השימוש הראשון היה מאוד "כיפי" והשני והשלישי ופתאום האדם מוצא את עצמו לא נהנה מכלום בלי הסם ואז מתחילה מערבולת שמאוד קשה לצאת ממנה ויש כאלה שאף פעם לא יצאו מימנה.לסיום אני חושב שאין קללה יותר גרועה מלהיות נרקומן לחיות חיים לא חיים והלואי ויתעוררו המדינה שלנו והמצב ישתנה.ואני יגיד עוד פעם אני לא משתמש בשום סם היום אני מטופל במתדון ואני גם לא תומך בשימוש בשום סם אבל אני קורא להסברה מועילה ולא להפחדה חסרת שחר ולא מועילה בכלל! יאיר

יאיר

אני מסכים איתך כמעט לחלוטין, ולכן דבריך אלי פשוט לא היו מופנים לבן אדם הנכון.

יאיר5

New member
אמיר אתה יכול לא להסכים אני...

בכלל לא נגד ויכוחים ושכל אחד יגיד תדיעה שלו תשאל את טייגר גם לנו היו דברים שלא הסכמנו בהם אבל מעולם לא העלבנו אחד תשני וקראנו לדברים מעוותים ודברים כאלה כל עוד אתה אומר את מה שאתה חושב בלי להעליב או לפגוע בצד השני אין לי שום בעיה עם זה להיפך כשזה נהיה ויכוח מעליב זה מאוד מרגיז אותי ואני בטוח שגם אותך ואת כולם אז אנחנו יכולים להסכים או שלא להסכים אבל לא צריך לרדת לפסים אישים ולמילים מעליבות לפעמים יש למילים משקל יותר כבד מויכוח פיזי.אני מקווה שאתה מבין אותי יותר טוב עכשיו ובכל מקרה לא רציתי לפגוע בך פשוט התרגזתי קצת אז תרגיש טוב ותכתוב תמיד תדעות שלך ואני יכתוב את שלי אולי אני ילמד משהו ואולי אתה תלמד משהו. יאיר

היי יאיר

ברור שאנחנו יכולים לא להסכים וזה לא צריך לפגוע באווירת הדיון או בכבוד ההדדי בין המתדיינים. במקרה אנחנו גם פחות או יותר מסכימים לגבי הגישה הנכונה לטיפול בנגע הסמים, אבל זה באמת לא רלוונטי. הסיבה שציינתי את זה שאנחנו מסכימים לדברים עצמם, זה כדי להמחיש עד כמה דברי פשוט עוותו על ידך (אני מניח שבטעות ולא בכוונת זדון מצדך). יחסת לי דברים שמעולם לא אמרתי והם בדיוק הפוכים ב-180 מעלות ממה שאני מאמין בו. סילוף הדברים שלי הוא זה שהרתיח אותי, ויתכן שהייתי צריך להסביר שוב את דברי ולא להתעצבן. (כל אחד עם החסרונות שלו... יש דברים מסויימים שגורמים לי ל"דם חם", ועדיף היה שזה לא היה קורה). אגב, הבעת דעה שמנוגדת לדעתי לעולם (כמעט) לא מרגיזה אותי. אני יודע תמיד להבחין בין האומר לבין הדברים עצמם. אבל כשמסלפים לחלוטין את דברי זה מוציא אותי לפעמים משלוותי. בכל מקרה, אם פגעתי בך אז אני מתנצל. בידידות, אמיר.

יאיר5

New member
אמיר

סך הכול מתברר ששנינו לא הבנו אחד תשני גם אני הרגשתי שאתה מסלף את דברי וגם אותי זה הרגיז בדיוק כמו שהדבר הרגיז אותך. הפורום הזה הוא מקום חשוב מאוד בשבילי שיש לי בו חברים יקרים ובטח שאני לא ירצה לעשות או להגיד שום דבר שיפגע באווירה הטובה אפילו המשפחתית שיש לנו כאן. אז ההתנצלות מתקבלת וגם אני מתנצל אם פגעתי בך באמת שלא התכוונתי זה רק יצא ככה אני ישמח לשוב ולדון איתך על דברים שמענינים אותנו. אז תרגיש טוב ומצידי הענין הזה נגמר פה. יאיר

שאלה ליאיר

אתה אומר שאתה לא תומך בשימוש בשום סם, שכולם מזיקים וגורמים נזק - מי יותר ומי פחות. האם גם הגראס נכלל אצלך ברשימה הזאת? אם כן אני אשמח לשמוע מהו לדעתך הנזק של עישון גראס ומדוע אתה לא תומך בו? (כמובן שהשאלה מופנית לא רק ליאיר). שאלה נוספת שאני רוצה להפנות לכל מי שהשתמש בסמים קשים: האם לדעתכם יש קשר בין עישון סמים קלים לבין המעבר לסמים קשים? האם יש מישהו שאתם מכירים (או אתם עצמכם) שהתנסה בסמים קשים לפני שהוא התנסה בסמים קלים? תודה, אמיר.

יאיר5

New member
תשובה לאמיר...

כן גם הגראס גורם לנזק במיוחד כשמגזימים בעישון. אני יכתוב מה אני באופן אישי הרגשתי כתוצאה מעישון גראס אז ככה אם אדם יכול לעשן סיגרה פעם בשבוע שבועים פעם ביום אז הנזק הוא מיזערי אולי לריאות הבעיה כשאנשים מגזימים והופכים את השימוש בגראס לדבר עיקרי אז אתה הופך להיות"כבד" שקוע במקום. דוחה דברים ולפעמים גם כל מיני דמיונות וברור במיוחד שצעירים מעשנים אותו אחרי תקופה לא ארוכה ההשפעה פוחתת ורוצים עוד פעם להרגיש "טוב" והגראס כבר לא יכול לעשות את זה אז לוקחים איזה אקסטזי איזה טריפ ומשם הדרך קצרה ליפול לתהום. זאת הבעיה העיקרית של הגראס שבדרך כלל הוא מוביל לדברים אחרים לא תמיד אבל זה קורה הרבה. אני באופן אישי גם התחלתי לעשן חשיש ואחרי תקופה שזה כבר לא השפיע ואני מאוד רציתי סוטול התקדמתי הלאה ולא רק אני גם הרבה חברים שגדלו איתי.שמעתי על אנשים שישר התחילו עם ההרואין אבל אף פעם לא פגשתי מישהו כזה כל הנרקומנים שאני מכיר ואני מכיר הרבה התחילו או עם החשיש או עם הגראס למרות שהרוב נשארו עם הגראס הרבה גם המשיכו להרואין לקוקאין ואקסטזי ולטריפים זה תלוי באדם אבל מי מאיתנו במיוחד בגיל צעיר יודע איזה גבולות יש לו? ואיפה הוא יעצור אני לא חושב שהרבה. אבל אם אנשים מבוגרים שכבר יודעים מה הם רוצים מעצמם חוזרים מהעבודה ומעשנים איזה גוינט למצב רוח זה לא נורא הבעיה שיש אנשים עם נטיה להתמכרות שהם לא מודעים לה והגראס לאט לאט מוביל אותם לשימוש בסמים קשים או שהוא הופך להיות למרכז עולמם וזה גורם להרבה בעיות. אישית אני חושב שיש לגראס נטייה לשעבד אנשים במיוחד צעירים כבר ראיתי אנשים שמתנהגים כאילו יש לגראס קריז והם לא יכולים לתפקד בלעדיו גם במשך השנים למדתי שאין דבר כזה רק סיגריה גראס תמיד יש מעבר לזה יש אנשים מאוד חזקים שיכולים לשלוט על כל דבר שקורה איתם אבל יש הרבה אנשים שיכולים להיגרר לכל מיני פינות חשוכות וזה מסוכן להם.בגלל זה אני חושב שהגראס מזיק ואת הסיבות הרפואיות אתה כבר בטח יודע אז אני לא יפרט אותם. בגלל כל מה שרשמתי אני חושב שחובה להפוך תגראס לחוקי אז יהיה בו הרבה פחות"ריגוש" לכל אותם צעירים יהיה פיקוח למי הוא נמכר ולא יהיו כל מיני גורמים שיפתו וינצלו צעירים וצעירות בשביל למכור להם גראס בקיצור היתרונות עולים בהרבה על החסרונות אם זה יהיה חוקי. בתור אחד שהשתמש במשך שנים בכל סם שקיים אני חושב שהסמים זה הצרה הגדולה של האנושות הקלים והקשים הם שלובים זה בזה והממסד חייב אבל חייב להיות חכם ולהתמודד עם הבעיה הזאת לפני שיהיה מאוחר מידי למרות שיש כאלה שזה באמת מאוחר מדי בשבילם. יאיר

תודה על התשובה המדהימה

גם אני חושב כמוך, אך בניגוד אליך אין לי את נסיון החיים הזה שיש לך. אני גם חושב שצריך להיות ממש עיוור כדי לא להבין שהלגליזציה (לפחות של הסמים הקלים) היא הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה. רציתי לבקש ממך דבר מה. בפורטל שלי פתחתי דיון בנושא הסמים הקלים. הייתי רוצה לבקש ממך/מכולכם להשתתף בדיון להעביר את המסר שלכם. אני מאמין שהסיכוי היחידי להצלחת המאבק הוא באמצעות יציאה החוצה, והעברת המסר גם מחוץ למשפחה החמה של הפורום הזה ופורומים דומים מקבילים. אני אישית תמכתי ברעיון הלגליזציה גם לפני שהגעתי לפרום הזה, אבל לא הייתי שלם עם כך והייתי הרבה יותר מסוייג. גם היום אני רואה את הפלוסים והמינוסים של הלגליזציה, אולם היום הפלוסים עולםי בעיני באופן מוחלט על המינוסים. לא הרבה אנשים מבחוץ נכנסים לפורומים כאלה, ולכן חשוב להעביר את המסר גם הלאה. במידה ואתה לא מעוניין להשתתף בדיון ההוא, אני אודה לך אם תרשה לי לצטט את תשובתך זו. תודה, אמיר.

למעלה