סכנות האסבסט

siviva

New member
סכנות האסבסט ../images/Emo18.gif

האסבסט כידוע (או תיכף יהיה) רעיל מאוד כאשר מפרקים אותו בגלל סכנות לשאיפת סיבים מסרטנים ביותר. הבעייה? אין מי שיפרק אותו בצורה מסודרת, גם לא המשרד לאה"ס בגלל שאף אחד לא ממש רוצה להסתכן. אם כבר יש מי שמוכן לעשות זאת בצורה מוסדרת כמו פקחי המשרד - לא מממנים להם (עדיין) ביטוח מיוחד שיהווה איזה פיצוי על סכנת הסרטן. שלא נדבר על בעיות של מציאת אזורים מוסדרים לשם ניתן לפנות את השאריות. האסבסט היה בשימוש נרחב במבני ציבור, בסיסים צבאיים בתים פרטיים (כמו בקרוי חניות, מרפסות) ועוד. הקיצר - בכל פינה שלא נסתכל. באילת - עדיין יש מעל "בית הפועל" גג אסבסט מתפרק. לא אמורים להשתמש במבנה אבל במגרש הספורט הצמוד אליו יש אימונים והרבה. אולי מקווים שהרוח לא תנשוב לכיוון הלא נכון. אני את שיעורי הספורט שלי עברתי לרוב במבנה עצמו (כמו עוד מתבגרים מסכנים שנאלצו להתאמן באמצע היום החם בשיעורי הספורט בתיכון) ולא זכור לי שגם אז (לפני יותר מעשור) המבנה היה ללא דופי. וזו רק דוגמא אחת. בקיצור - הזהרו. אל תתעסקו עם מבני אסבסט מתפרקים ויותר חשוב - לא לפרק אסבסט לבד!! ופקחי איכות הסביבה? לדעתי כדאי שיחכו למימון מתאים לביטוחם.

למעלה