סכנות האינטרנט ...

גליה13

New member
תמיד כשאני נכנסת לפורום זה או אחר

אני תוהה- מי בעצם האנשים שקוראים את המילים שלי- ומי המגיבים- עונה לי אם למתבגר- האם היא אם או אולי מתבגר. אני עונה לאב מודאג- משתתפת בכאבו- האם הוא באמת מי שהוא מציג את עצמו.. אני עושה סקס וירטואלי עם חתיך מהמם, עשיר ונדיב (לא אני לא- זו רק דוגמא)- האם הוא לא ילדה משועממת? מניחה שאחת הסכנות של מעורבות בקהילה וירטואלית- היא שאתה מעורה לפעמים מאד- בחיים של דמות, שאולי היא פיקטיבית... מזכיר לי תמיד את שעורי הספרות לבגרות, שבהם למדנו מאמר של אחד העם שנקרא "משה"- הדיון בו היה- האם משה היה קיים בכלל, והמסקנה היא- שלא משנה אם היה קיים אלא- מה "דמותו" גרמה לאנשים ולעם לאורך השנים... כך החולה הוירטואלי שלפנינו- אולי הוא קיים- אולי לא- אבל מה זה בעצם משנה- קיים באשה הזו בטוח צורך לתשומת לב- קריאה לעזרה מסוג זה או אחר- והקהילה ענתה על הצורך הזה....הרעיפה תשומת לב- ואם בכך עזרה לגברת/ילדה מה טוב... ואגב איכשהו נדמה לי שקשה מאד להכנס לדמות לאורך זמן ולהתמיד במשחק- אי שם צריכים להיות סתירות-אי דיוקים- או במקרה הזה אי ידע רפואי על מחלה...

גלי®

New member
ברור ,כי הצורך של אותה מתחזה בתשומת

לב , בא על סיפוקו (החלקי או המלא) , השאלה היא עד כמה נבגדים מרגישים חברי הקהילה הספציפית ההיא (תמיכה לחולי סרטן - חלקם חולים , חלקם חולים לשעבר ...)....

AYELET1

New member
זה מעשה נורא!

לפני כמה חודשי ם , היה סיפור דומה בפורום חתונות, כאן בתפוז אישה צעירה וחרדית סיפרה על חתונתה הממשמשת ובאה, על הארוס המקסים ועל החברות הנפלאה השוררת ביהם. לאחר ה"חתונה" הופיעה ידיעה על מותה, ולאחר כמה שעות הופיעה ידיעה , שכל הסיפור כולו היה בדותה. ובינתיים כךל משתתפי הפורום אכן מנוצלים, ובצורה הגרועה והנבזית ביותר. מין סחיטה רגשית של אננשים רבים , לסיפוק צרכים שונים של אדם כלשהו! הדבר נורא. חברי הקהילה מרגישים מרומים, נבגדים ומנוצלים. לדעתי- בצדק רב!!!

vered4

New member
בפורום הורות ומשפחה היה מתחזה

בשם "שרון". הוא הופיע כנער לאם חד הורית, ויצא לצעוק את צעקת הילדים ללא אב. כולם ניסו לעזור והיתה אחת שהעצה שלה זיעזעה כביכול את יציבותו הנפשית של הנער. היה בלגן שלם, כולם צעקו עליה והסיפור לאט נגמר. אחר כך פנה מישהו בבקשה לפתוח קבוצת דיון ליחידים, גם שם היתה השתתפות של כמה דמויות קבועות. ואז יום אחד פונה "שרון" ואומר שהוא מתחזה, וגם קבוצת הדיון החדשה בנויה ברובה מדמויות פיקטיביות שלו. בסך הכל זה די פגע באתר, כי אנשים איבדו את האמון בגולשים האחרים. מצד אחד, גם בעיה פיקטיבית שווה דיון, מצד שני כשאנשים חושבים שהסיפור אמיתי, ומנסים לעזור, זה פוגע בהם שעבדו עליהם. הם מרגישים שזה לא מוסרי.

bimbo.

New member
ברור שהמתחזים הם צרה צרורה../images/Emo166.gif

שאין מה לעשות נגדה. גם תחושת הנאחס של הגולשים שעבדו עליהם ברורה לחלוטין. אני מציעה לא לקחת את הדברים בצורה אישית, ולהמשיך לגלוש בכיף ולעודד את מי שזקוק לזה. ואם בין כל הגולשים הרציניים והאמיתיים מופיע איזה נפל, לקחת נשימה עמוקה ולעבור לסדר היום.

זה קל להגיד

אבל כאשר מדובר בפורומי תמיכה למינהם והמתחזה לעיתים מתפצל לכמה אישיות שונות מדבר עם עצמו ומגיב לעצמו כי אחרים נמנעים מלענות לו. אז כן-ברור שיש לו מצוקה כי אחרת לא היה בוחר בדרך הזו לקבלת תשומת הלב ואני אחפש לינק למישהו שכתב אמירה יפה על "הסחטנים הרגשיים" כי הוא מגיע (הוא /היא לא חשוב) ממקד את מירב תשומת הלב של הפורום של האנשים מגיח לפתע עם ספור "קשה" מעורר צורך לענות לו ולהגיב , יוצר שרשורים ארוכים. נמצא אובסיסיבית בפורום, לא כל כך מגיב לאחרים רק מתייחס ל"שרשור" שלו. הופך להיות מוקד תשומת הלב והאמפטיה ,כי זה מה שהוא זקוק. אבל זה תמיד על חשבון אחרים. על חשבון מי שנותן אותה ועל חשבון מי שזקוק לא פחות,רק עם בעיית אמת. אישית אני לא אוהבת להיות מנוצלת. ושיפעילו עליי מניפולציות רגשיות. יש לי נשימה מאד קצרה בנושא. כי אני חושבת שיש ניצול לרעה של המדיה אבל בעיקר של האנשים שבה. ומאחורי כל ניק יש אדם. (חוץ מאחורי דמויות קרטון שעושות ניסויים פסיכולוגים, תרגילים ספרותיים, וסתם מופרעים למינהם).

bimbo.

New member
הכל נכון וגם אני שונאת להיות

מנוצלת ואני גם שונאת סחטנים רגשיים. אבל מה את יכולה לעשות??? לכן הצעתי מה שהצעתי, כי אין ברירה. ואם יש, אשמח לשמוע עליה. אלה לא תמיד אנשים הזקוקים לתשומת לב, אלא לפעמים גם הרוע בהתגלמותו. וישנם טיפוסים, שאם הם מצליחים לעבוד על מישהו, הם מרגישים חזקים ושולטים במצב. על אחת כמה וכמה, כשמדובר בפורום תמיכה. אז הוא מצליח לעבוד על הרבה אנשים. זו המציאות, עם כל הכאב שבדבר.

AYELET1

New member
וגם אם אנשים זקוקים לתשומת לב

יש גבול!!! לא על חשבון אדם אחר! ובמקרה של סחיטה רגשית, זה החלט על חשבונם של משתתפי הפורום.

כחלחל

New member
ל "מחסום הוירטואלי" שני פנים

הפן האחד זה אותו מחסום המגן עלינו ומאפשר לנו להתבטא בחופשיות ולדבר על דברים שלא היינו מעיזים בשיחת פנים אל פנים ובטח לא עם אנשים זרים. הפן השני, בצידו האפל של מחסום זה נמצאות כל תופעות ההתחזות וההונאות למינהן. זה קיים בכל סוגי הפעילות הוירטואלית פורומים, צ´אטים, היכרויות, ומה לא? מבלי לזלזל בחוסר האנושיות בדוגמה שהובאה כאן יש לזכור שזה המחיר של דהירה באוטוסטראדת המידע הזו.

למעלה