סכנות בניתוחים

סכנות בניתוחים

שלום,
אני חדשה כאן בפורום. רק החודש למדתי על קיום התופעה שכנראה אני סובלת ממנה מתחילת המחזור, ואני כבר בת 42. שנים אני מאובחנת עם PMS קשה מאוד. גם הייתי בטיפולים. רק לפני שבועיים רופאת נשים אמרה לי שהתיאורים שלי נשמעים כמו אנדו' ולא תסמונת קדם וסתית.
עברתי לאחרונה טיפולים הורמונליים לשם הפריה ומאז מצבי החמיר כל כך שיצאתי לחלוטין מתפקוד. כאבי מחזור תמידיים (כאבים בכל האגן- לתומי חשבתי שכך זה כאבי מחזור חזקים), בדרגות שונות, עייפות קשה מאוד, נפיחות גדולה בבטן. בנוסף אובחנתי עם קרישיות יתר גבולית, שאני בברור מה מצבה, כי לא ניתן לקחת ויזאבל עם קרישיות יתר.
ביקשתי מהרופאה שלי הפניה למרכז המתמחה באנדו', כדי לעבור איבחון ואולי ניתוח - כי רק דרך האינטרנט למדתי שיש לאנדו' השפעה על הפוריות. לטענתה כדאי להימנע מניתוחים, כי הם עוזרים לטווח קצר וגם מסוכנים. יש סכנה לניקוב מעיים או שלפוחית השתן והסיכון לא שווה.
בינתיים קבעתי תור אצל פרופ' שולמן לבדוק את מצב הפוריות.
רציתי לשמוע את חוות דעתכן לגבי סיכוני הניתוח וכדאיותם.

תודה

nsy1987

New member
למה שלא תשאלי את זה בפגישה ישירה עם מומחה

לאנדומטריוזיס???
יש כמה גניקולוגים וכירורגי-גניקולגים שמתמחים ממש בתחום הזה. יש להם מרפאות פרטיות (וגם עובדים בציבורי, בתל השומר, במאיר ובהר הצופים)
והם יכולים לשפוט הרבה יותר כי ברור שזה כל מקרה לגופו. והסיכונים משתנים (סוריאנו, שינמן, חמני, קאופמן, הם המובילים)
הבנות כאן אלופות ועברו הרבה ומאד יעזרו לך מאד מאד.אבל בתכלס ברור שההחלטה על ניתוח או לא תבוא אחרי התייעצות עם מומחה בתחום. (זה מה שאני הייתי עושה)

הרבה הצלחה.

פז08

New member
הי.....ברוכה הבאה

תראי- בכל ניתוח יש סיכונים. השאלה מה גובר על מה- הסיכוי לשיפור משמעותי בעקבות הניתוח או הסיכון לסיבוך / נזק בעקבותיו...
מדובר בסוגיה שמומלץ ללא ספק שתדוני בה עם רופא מומחה לאנדומטריוזיס. לדעתי אין תחליף לבדיקה והתייעצות עם רופא מומחה בתחום, במיוחד אישה שמעוניינת בטיפולי פוריות ויש חשד לאנדומטריוזיס.
לא תמיד רצים לנתח. מדובר בכל מקרה לגופו. למרות שמדובר באותה תופעה, יש מספר תתי סוגים של אנדו' שכל אחד הוא ממש מחלה בפני עצמה, ולכל אישה צריך להתאים טיפול אישי שמותאם למצבה, גילה, שלב בו היא נמצאת בחיים, מחלות רקע וכו'.
אין ספק שגם בניתוחי אנדו' יש סיכונים אבל לעיתים רב הרווח הצפוי מהניתוח מול הסיכונים..... לעיתים אחרות לעומת זאת, בהחלט לא שווה לקחת את הסיכון אם יש סיבה לחשוב שהניתוח לא יעזור, או שתרומתו לאיכות חיי האישה תהיה מצומצמת, או שיש באמת סיכון כה גדול שלא שווה לקחת אותו למרות התרומה הצפויה.
אבל כל זאת כאמור, כפי שכתבה NSY- מומלץ שיעלה לדיון רק לאחר בדיקה אצל רופא מומחה בתחום....
אם תכתבי באיזה קופה את ומאיזה אזור, נוכל להמליץ על רופא....
בהצלחה!!
נ.ב
שולמן הוא לדעתי בחירה מצוינת לפריון, והוא מכיר את הנושא של אנדומטריוזיס היטב....

המשך התייעצות

תודה על התשובות.
האם לדעתכן רצוי ללכת למומחה באנדו' לפני הפגישה עם שולמן או ששולמן בעצמו יכול לאבחן.
אני גרה בכפר סבא. הרופאה שלי המליצה יותר על המרכז במאיר - כנראה כי היא לא בעד לרוץ לניתוח והבנתי מהפורום שבתל השומר נוטים לנתח.
מה דעתכן?

יש לי גם תור מהקופה אצל שטוקהיים. האם כדאי לבטל אותו אם בכל מקרה אלך לאחד המרכזים בבתי החולים? ולשולמן?

liats80

New member
לדעתי כדאי

ללכת למומחה אנדו וא רק למומחה פוריות.
את גרה בכפר סבא ואני מניחה שמאיר ממילא נוח לך יותר מתל השומר.
אני לא חושבת שבתל השומר ממהרים לנתח. הכל תלוי מקרה.
ואני לא חושבת שהרופאה שלך צודקת בזה שהיא נגד ניתוח מבלי באמת לדעת מה מצבך.
בכל אופן, כדאי ללכת לרופא אנדו לתאר לו את הסימפטומים שלך ולשמוע מה הוא מציע.
ליאת.

nsy1987

New member
אני נבדקתי אצל סוריאנו, אמנם בפרטי ולא בתל הש

אבל הוא אפילו לא הזכיר את המילה ניתוח או לפרסקופיה, הוא דיבר על הרבה הרבה בדיקות (היסטרוסקופיה, צילום רחם, קולונוסקופיה ועוד כצה שאני לא זוכרת) לפני שמחליטים על ניתוח.
זה היה מובן ממנו שכל עוד זה לא ממש מפריע לתפקוד יומיומי/לפוריות לא רצים על זה בכזו קלות.

לדעתי תשמעי לעצתה של ליאת ותלכי למרפאת אנדומטריוזיס. מה יש לך להפסיד?

מאיר או תל השומר

תודה לכן.
הבנתי שתל השומר ותיק יותר. יש העדפה מקצועית לתל השומר?

אגב-מישהי עשתה אולי IVF ללא הורמונים? כלומר מעקב אחרי ביוץ טבעי והוצאת ביצית אחת להפריה.
אני קראתי שזה נעשה בהרדמה מקומית אך הרופאה שלי טוענת שזה כאבים איומים במקומית ועושים זאת בהרדמה מלאה.
משהי יודעת על זה משהו?

זואילי

New member
ממליצה לך על תה"ש

אני מטופלת שם מ 2007 ומאוד מרוצה. הם אכן הותיקים והמנוסים בתחום. כשמדובר על אנדו כן? (לא מדברת על טיפולי פוריות)

אין שום בעייה לעשות שאיבה בהרדמה מלאה גם עבור ביצית אחת.
מכירה רבות שעשו כך.
וכמה בודדות - סופר אמיצות שעשו שאיבות ללא הרדמה בכלל. (וגם שאבו להן מעל 5 ביציות! בלי הרדמה!)

הרופאה שלך - יש לה קטע כזה של להפחיד והאמת... להכניס לך כל מיני סרטים לראש.
עשית שאיבה רגילה נכון? זה היינו הך גם בשביל ביצית אחת או 2..

liats80

New member
וואו מה יש לרופאה שלך??

באמת שנשמע לי שהיא סתם מפחידה אותך בלי סיבה.
תראי - אני עברתי שאיבות רק בהרדמה כי לא עשיתי סבבים טבעיים ותמיד היו 11-19 זקיקים.
אבל בפורום פוריות יש די הרבה בנות שעברו שאיבות ללא הרדמה וסיפרו שהיה בסדר גמור. כואב כן אבל לזמן קצר. נורא לא.
הן אמרו שהיה מאוד מעניין לראות איך זה נעשה...
אם יש ביצית או שתיים זה נראה לי בסדר.
ותמיד אפשר לבחור בהרדמה מלאה גם עם ביצית אחת.
ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום פוריות.
בנוסף - אולי תתייעצי עם רופא אחר קצת רגוע יותר ולא כ"כ מלחיץ?
צל השומר אכן ותיק יותר.
מנהל המחלקה במאיר עבד בתל השומר עד ממש לא מזמן.
לדעתי לכי לאן שנוח לך.
אם אין לך בעיה לנסוע לתל השומר אז אולי שם תרגישי בטוחה יותר.
בכל אופן - צריך לזכור שזו רק התייעצות. לשמוע חוות דעת. ולהמשיך משם.

אכן מלחיצה

תודה ליאת. נראה לי שזו רופאה סבבה לדברים שגרתיים בלבד, וגם נחמד לפגוש רופא שמתייחס ברצינות לסבל סביב המחזור. בכך היא קנתה אותי. אבל היא לא רק הלחיצה אותי היא גם דיכאה אותי.
בנוסף, היא שאננה מדי לגבי הגיל שלי. אני בת 43 עוד 4 חודשים והיא כל הזמן אומרת לי לא לדאוג, ואין מה למהר ושזה לא גיל כזה בעייתי כמו שאומרים.
דרכה הגעתי לטיפול דרך מרפאת הקופה ברעננה לפני שנה. הטיפול היה רשלני בעיני - לא התייחסו לרגישויות ההורמונליות שלי והטיפול ממש הזיק לי. אני עדיין מנסה להתאושש ממנו.

דוקא היא המליצה לי מאוד על שולמן. ידוע לך אם הוא יכול גם לאבחן באולטרסאונד אם אכן יש אנדו'?
אני מתלבטת אם ללכת גם לשטוקהיים. הוא שייך לקופה והוא מתמחה באנדו'.
מה דעתכן?

זואילי

New member
את צריכה להבין שיש רופא אנדו ויש רופא פריון

ושולמן איננו רופא אנדו.
נכון, הוא מבין באנדו ומניחה (לא יודעת.. אצלי הוא לא העיר כלום לגבי מימצאי אנדו. אולי לא היו חחח) שהוא יודע לזהות מימצאים שקשורים. (כי הוא אלוףףףף באולטרסאונד).
אבל - הוא קודם כל - רופא פוריות. וככזה - הוא מוכוון פוריות. בטח ובטח לאור גילך. אל תופתעי אם הוא יגיד לתת גז על טיפולים ולשים ענייני ניתוח ואנדו בצד.

אז מלמד ללכת אליו בנושא הטיפולים, עלייך גם ללכת לייעוץ אחר, נוסף אצל רופא אנדו. וכאן שטוקהיים סבבה. (או כל רופא אחר מהמומלצים הרגילים בפורום).

דבר נוסף, אם יש לך את הבדיקות המורחבות של קרישיות, ואם קיבלת הוראה למדללי דם בזמן הטיפולים - תראי את זה ותדברי על זה עם שולמן.
הוא מהרופאים שמתנגדים למדללים.

תודה על העצה זואילי

אני שמחה לשמוע שהוע לא אוהב מדללים כי גם אני לא. מעניין מה יש לו לומר.
הראומטולוגית העלתה אפשרות לסינדרום APLA ואז חייבים לקחת מדללים למניעת הפלות. אבל אני די בספק שיש לי את זה.

אני בעד לשם גז על הטיפולים, כל עוד הם לא כוללים הורמונים... הבנתי שהוא עושה טיפולים גם ללא. נראה...
תוצאות הבדיקות השניות שלי יגיעו אחרי הפגישה הראשונה עם שולמן - המזכירה שלו אמרה שלא כדאי לדחות עד לתוצאות, יש עוד מה לעשות בכל מקרה.

אני מבינה שאת טופלת אצלו והיית מרוצה.

זואילי

New member
תבררי איתו

אם אכן הוא עושה סבבים טבעיים נטולי הורמונים לגמרי.
בלי קשר לאנדו, אני מכירה נשים בסביבות הגיל שלך שבאמת דווקא הסבבים הטבעיים הניבו ביציות איכותיות ואף הריונות.
דרך אגב, בר חווה יכול להיות כתובת טובה לזה.

במאיר עושים גם IVM אבל זה לא נטול הורמונים לגמרי. יכול להיות ששווה גם לדבר איתו על זה. כאן בפורום יש אנדואית שאכן הרתה מIVM במאיר, אחרי כמה וכמה IVF רגילים.

לא טופלתי אצל שולמן.
פשוט הוא והרופא שלי עשו עלי בצוותא איזה אקספרימנט ואז התוודעתי למומחיות שלו בתחום האולטרסאונד. מודה - מעולם לא נתקלתי ברופא שכך פיענח אולט' והתרשמתי עמוקות.

מעודד לדעת שאפשר בגילי להפיק ביציות איכותיות

באופן טבעי.
אני מתחילה שוב להתבלבל - אולי עדיף לי ללכת למומחה בטיפול טבעי ולא לשולמן?
אני מבינה שיש יתרון לרופא פיריון עם זיקה לאנדו', למרות שלא לגמרי ברור לי למה.

אני פשוט בכזה לחץ זמן מהשעון הביולוגי פתאום . גם הבנתי שיש מצב שהקופות מפסיקות השנה לממן טיפול מגיל 43 במקום 44, אבל אם אתחיל טיפול לפני יומולדת 43 אז לא יפסיקו.

liats80

New member
לא ניתן לאבחן אנדו באולטרסאונד

איבחון של ממש נעשה רק בלפרוסקופיה.
ולכן הרבה פעמים מדלגים על אבחון ודאי.
ומה בכל זאת עושים? -
רופא מומחה לאנדו יתחקר אותך לגבי הסימפטומים שלך, יעשה בדיקה ידנית בה ניתן לפעמים להרגיש מוקדים גדולים ואולטרסאונד לראות אם יש איזשהן ציסטות (ובעיקר ציסטות עכורות).
שילוב התחקיר והבדיקות יכול לתת לרופא מנוסה מושג לגבי מצבך והוא יוכל בדרך כלל לשער אם אכן מדובר באנדו או לא.
ואז לפי הממצאים ובהתאם למצב האישה ורצונה מחליטים על כיוון - בדר"כ מדובר על נסיונות ממשיים להכנס להריון, דיכוי הורמונלי, או ניתוח.
שולמן מומחה פריון. לא מומחה אנדו. הוא בהחלט מכיר את האנדו, אבל לא הייתי הולכת אליו בנושא הזה.
מאוד חשוב ללכת לרופא מומחה לאנדומטריוזיס.
באופן אישי אני ממליצה ללכת לאחת המרפאות שמתמחות באנדומטריוזיס.
דר' שטוקהיים הוא מומחה לגניקולוגיה אנדוסקופית אבל אני לא יודעת עד כמה יש לו נסיון עם אבחון אנדומטריוזיס ספציפית (אני לא מכירה אותו).
מצד שני השם שלו כן הוזכר פה בפורום בעבר.
אז כדאי לך לעשות חיפוש של שמו פה בפורום.
ליאת.

גיגי351

New member
נכנסתי לסרט אימה רק מלקרוא את מה שהרופאה שלה

ממש ממש מלחיץ......

פז08

New member
שולמן רופא מעולה, אבל מומחה בפריון

לצורך אבחון בנושא אנדו' ממליצה בחום לגשת למומחה בתחום האנדו'.
ההמלצה האישית שלי היא ד"ר רון שינמן, שמקבל גם במרכז החדש לאנדומטריוזיס בבית חולים מאיר. שם הוא עובד בשיתוף פעולה עם מרפאת הפריון שבראשה עומד פרופסור שולמן.....
אני אישית מטופלת מספר שנים אצל שינמן, ומאוד מרוצה, הן מרמה המקצועית שלו והן מהיחס הכל- כך אישי וחם, שקיבלתי החל מהביקור הראשון אצלו, שהיה במרפאה ציבורית.....

זואילי

New member
הוא לא רופא אנדו.

אבל מן הסתם יכול לאבחן באם הוא מכיר את המטריה.
הוא לא הכתובת לייעוץ בענייני אנדומטריוזיס.
ראי מה שכתבתי לך למעלה.

למעלה