סכנה
כתות

סכנה ../images/Emo18.gif כתות

למי מביניכם שנתקל בתופעת- הנהייה אחר כתות מסטיות וקבוצות שונות כמו הסיינטולוגיה, האימן, I.M., פורום, אסט, גורדייף ודומיהם, להלן ספר שעוסק בבעיות אלו ובדרכים למיגור התופעה. "הכמיהה אל המעמקים" מאת ד"ר בועז כספי ורמי פלר. הוצאת מודן, 2002 הספר מבוסס על מידע עובדתי שנסמך בין היתר על דו"ח הועדה הבין משרדית לבדיקת נושא הכיתות בישראל מינואר 1987 - דו"ח תעסה-גלזר. הדו"ח מסכם עבודה של חמש שנים בהם נאסף חומר רב בנושא הכתות מדוחות דומים שנערכו ברחבי העולם. בהכנת הדו"ח השתתפו אנשי מקצוע רבים וכן נציגים מכל משרדי הממשלה וביניהם רש מחלקת בריאות הנפש בצה"ל וראש מחלקת חקירות במשטרת ישראל. הספר מובא בצורת סיפור מרתק ומעניין. מומלץ במיוחד להורים של נערים ונערות שנסחפו לכתות או למכרים של כאלה אנשים. כמו שאמרתי - מאוד מומלץ. להשיג בכל חנויות הספרים.

תודה!

האם קראת את הספר, או שאתה פשוט מסכים עם הנאמר בו? האם נתקלת בתופעת הכתות באופן אישי? היה מעניין אותי לשמוע. גליה

גרא.

New member
לא קראתי את הספר הספציפי הזה,

אבל מכיר די מקרוב את הנושא,ומספר מכורים לסנטלוגיה.

אז כדאי מאוד

שגם אתה תקרא את הספר הזה, זה יתן לך עוד פרספקטיבה. את הספר כתב ד"ר בועז כספי שעוסק בפסיכולוגיה שנים רבות וע"י רמי פלר שמטפל באנשים שנתפסו לכתות. הוא הוציא די הרבה אנשים מכתות ובמיוחד מהסיינטולוגיה. אם אתה צריך עזרה בהוצאת מכורים לסיינטולוגיה, תכתוב לי מסר אישי. אגב, נעים להכיר

אני עשיתי את IM

וזה שינה לי את החיים מקצה לקצה, והינני אדם מאושר יותר עם שליטה עצמית גבוהה יותר ואיכות חיים ראויה לשמה. מעידך מתוך גישתי הפתוחה ניסיתי גם את סיינטולוגיה.. והנה מישהו שניסה הכל .. שלא תגידו שאני סתם מדבר.. ניסיתי סיינטולוגיה, נרשמתי לקורס.. והכל .. וברחתי משם.... ממש ביקשתי את הכסף בחזרה. הם עשו לי שם מניפולציות, גרמו לי קצת להרגיש רע עם החיים שלי כדי לגרום לי לחשוב שאני צריך קורס.. אחרי שיצאתי משם קלטתי שהכל בסדר איתי. אני לא אוהב את הגישה שלכם של לשלול הכל ישר.. בלי לנסות.. "כתות", זה מילה נורא נרחבת. פתיחות משחקת תפקיד מכריע, אומנם אם אתם אנשים עם שיקול דעת בריא, אין לכם מה לפחד, נכון? זה המקום לבוא ממנו, מתוך הערכה עצמית, ולא מתוך פחד מ"כתות".. או בגלל שמישהו אמר משהו .. או שמועות .. או שמישהו כתב ספר..

גם אני הייתי ב IM

והאמת היא שגם לי זה שינה המון בחיים. ה-IM זו לא כת כל כך נוראית, היא לא דורשת את כל הכסף וגם לא גורמת נזק בלתי הפיך לנפש. כמו שיש ביזנס גדול, כך גם יש ביזנס קטן. הסיינטולוגיה זה ביזנס גדול וה IM זה ביזנס קטן. כעקרון, הIM הוא חלק מקבוצת פורום ואסט. אם היית הולך לאסט, היית בצרות, כי זה עסק גדול יותר, אבל כעקרון יש ל IM את אותם סממנים של כת הפורום/אסט שזהו התרכזות בחוויה, התרכזות באני. אם עושים את זה קצת, כמו שהיה ב IM, אז זה לא נורא וזה באמת יכול לעזור, אבל אם ממשיכים עם זה, אז יש בעיה. קח לדוגמא את ה טקס של הרצון. האם אתה זוכר שהיה מצב בו ישבנו על כסאות, ואז נכנסו בוגרי IM וישבו מולנו ושאלו אותנו שאלה אחת: מה אתה רוצה? המטרה היתה להביא אותנו לידי מצב שאנו לא רוצים כלום. למה? כי המטרה בחלק מהכתות האלה היא לשתק את כוח הרצון שלנו. האדם מונע מכוח רצונו. ברגע שהרצון שלנו משותק, הוא מפנה את מקומו לרצון הכת והגורו. שוב, ב IM זה לא היה כזה חזק, אבל בכתות אחרות זה הרסני. אם תרצה, נשוחח עוד בנושא. גליה

הכלום

אץ צודקת בנתונים.. אך הפרשנות שלך מוטעית. יש מטרה אחת ויחידה בלהעלים "רצונות", והיא שהתחושה שנוצרת שאינך רוצה דבר, היא שיש לך הכל. לרצות זוהי הצהרה על חסר של משהו, ובעקבותה תחושה מתאימה. האדם אשר אוהב את מה שיש לו .. ולא מתרכז במה שאין.. חווה שלמות והרמוניה. יש מספר אנשים שחיים מהמקום הזה.. חלקם אלה מאסטרים ונזירי זן למיניהם. כל הזן, עוסק ב"כלום" בעצם. וישות נסופת אחת שאני אוהב לתת כדוגמא מתאימה.. היא אותה ישות הנקרית תינוק. זהו הטבע. אומנם למען העצב, אחד העיוותים של התרבות שלנו, היא ללמד אותנו ולתפוש את העולם כמקום בלתי מושלם, אשר מה שמול העיניים, אמור להיות משהו אחר ממה שהוא. עיוות בהחלט
מאושר יהיה האדם אשר יצליח לחיות מהמקום, אשר הוא איננו רוצה דבר. ב IM מגיעים למצב הזה לשניה בודדה, אשר מרבית האנשים לא חווים את זה בכל חייהם, המצב הזה של "כלום". וכמובן שאחרי זה הדפוסים ההרגלים וכו' חוזרים כאילו מעולם לא הלכו, מה שחבל
אבל שיעור.. יש.

גרא.

New member
אין לי שם בסדר?, הגישה המתירנית

לקיומן של הכתות, גרמה כבר נזק נפשי רבף וודאי גם כלכלי לאנשים ולמשפחות רבות..גישה ההתנסות שאתה דוגל בה, לימדה גם אותך שבעצם אין רע ממנה, כאשר נושאי ההתנסות הן כתות, או לחילופין סמים קלים וקשים..הבעייה נעוצה בכך שאמנם ישנם לא מעט אנשים , כמוך למשל שיודעים להבחין בזמן מה מתאים להם, ומה לא..עובדה שנטשת כמעט מיידית את קורס הסיינטולוגיה.. אבל לצערי,מרבית הפונים לקורסים האלה, או מתפתים להתנסות במשנתן של כתות אחרות, אינם כל כך חזקים באישיותם,נסחפים, מאבדים את הראש ומשלמים בסופו של דבר מחיר נפשי כבד.. אומר בזהירות רבה, שאי אפשר להכליל בצורה גורפת..אבל כפי שהתפרסם בזמנו מחקר מקיף בל ידי ועדה מיוחדת בכנסת שעסקה בכך. נזק, רב פי כמה מהתועלת..לכן ידידי,להתנסות, מבלי לדעת לאן אתה הולך, נסחף ,נגרר או נדחף, כמוה להכניס ראש בריא למיטה חולה..זהירות, היא שם המשחק..

CountDust

New member
אז מה אתה מציע?

להוציא את הכתות מחוץ לחוק? איך אתה מגדיר כת? הרי לא כל ה"כתות" הן אותו דבר. אני מניח שכשאתה אומר "כתות" אתה מתכוון לקבוצות ספציפיות מסויימות שאתה מכיר, אבל הקביעה הגורפת שכתות באשר הן זה בדיוק כמו סמים באשר הם נראית לי מוגזמת לחלוטין. הרי בעולם המודרני כל קבוצה (בעיקר דתית, אך גם אידיאולוגית, "רוחנית" וכיוב') שחורגת מהמסגרת של המיינסטרים והדתות השולטות מכונה מייד "כת" או "כיתה", פעמים רבות בליווי תארים כמו "תימהונית", "קיצונית", "מוזרה" וכד'. הדבר נעשה מסיבות שונות, ביניהן תחושת איום של הדתות הממוסדות, חשש כללי מכל מה ששונה ובודאי מסיבות נוספות. העובדה שמישהו מציג רעיונות שונים מהדתות ה"מקובלות" אמנם מאיימת על שליטתן ועל המיינסטרים, אך לא כשלעצמה הופכת אותן למסוכנות, מנצלות, ממכרות וכד'. אם יש ביקורת ספציפית על קבוצות ספיציפיות בהחלט מומלץ לספר ולידע אנשים על מנת שלא ינוצלו ולא יפגעו, אך ההשמצה הכללית הזו כנגד כל ה"כתות" באשר הן אינה מוצדקת.

גרא.

New member
אתה רשאי להצטרף לכל כת שאתה רוצה

לצערי, יש יותר מדי עובדות,המציגות את הכתות הללו באור שלילי..אבל כמו שלעשן זה פוגע בבריאות, אבל 40% מהציבור מעשן..כך גם מי שרוצה יכול להצטרף, אל אחריותו..לי מותר לשלול אותן, ולך לברך עליהן. איש באמונתו יחיה.

למעלה