סכמ"ש

  • פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
 

jgut

New member
משעמם

אני יודעת שאני חסרת סבלנות בבסיס שלי. אבל כשהכל הולך כמו שצריך, אני ממש משתעממת.
שני הסוסים הבוגרים שלי הולכים להשתתף בליגת הנוער בעונה הקרובה. כך שאחת הבנות אצלנו בחווה התחילה לעבוד איתם. היא עושה עבודה כ"כ טובה, שלא נישאר לי כמעט על מה לעבוד איתם. הם עושים הכל כמו שצריך. זזים אסוף, קשובים, מה עוד אפשר לבקש? אני לא יכולה לדרוש מהם יותר, כי הם כבר לא צעירים ולכל אחד מהם יש את ההסטוריה שלו.
בקיצור זה לא מאתגר אותי ואני משתעממת.
&nbsp
על הסייחה אני רוכבת בצורה שקצת מזכירה את הבוגרים. כי אני עובדת איתה על הבסיס ואי אפשר לבקש ממנה יותר. עליה בנתיים אני רוכבת רק פעם בשבוע. בהמשך זה ישתנה, אבל זה בטח יקח עוד חצי שנה לפחות.
&nbsp
כרגע אני רוכבת ארבע פעמים בשבוע. המאמן הציע לי להחליף חלק מהרכיבות בסוסי ב"ס שעושים קצת בעיות. אני כניראה אלך על זה. אבל מבאס אותי שאין לי מה לעשות עם הסוסים שלי. במקום כלשהו אני מרגישה שאני חייבת לרכב על כל אחד מהם לפחות פעם בשבוע, כדי להצדיק את האחזקה שלהם. בהגיון אני מבינה שהעניין הזה לא קשור לכלום (גם בשביל רכיבה פעם בשבוע, זה לא הצדקה כלכלית, מצד שני זו לא הסיבה שאני מחזיקה אותם). בלב, אני מתעקשת להמשיך לרכב עליהם.
 

superKENZ

New member
וואו כמה הזדהות

גם אני עולה כשמזדמן לי על הסוסון שלי, שאם שלך בוגרים, ועם היסטוריה וכו, מה אני אגיד? :)
באמת שרק בשביל "להצדיק" לעצמי את הפנסיון.

השבוע עדיין עובדים אצלנו, מחכה כבר שיגמרו, ואני אוכל להעלות תמונות של כמה יפה זה אמור להיות .

היום נסעתי לתחרות ביגור, לראות את אחותי. הקטנה צעקה לה בהצלחה כל כך חזק שזה פשוט חמם את הלב. ואחר כך מחאה לה כפיים.
הלך לה סיבוב ראשון טוב, ובגאמפ אוף, (מה שהייתי בטוחה שיהיה לה קשה כי היא לוקחת את הזמן...) היא לקחה רביעי. היה שווה את הטירחה. כולי גאווה. ובאמת כל הכבוד למדריך שלה שעושה עבודה מצויינת.

רכבנו הבוקר, וזה היה מאוד נחמד. הרטנה מחזיקה כבר טיול של ארבעים דקות. האוזן שלי קצת פחות. כבר נמאס לי לשמוע היום יומולדת בקולי קולות. יומולדת לביפסי, לאלה, לאבא, לקונטנטו, לאוכף, לעץ זית... לעוד עץ זית.

אויש.
 

jgut

New member
אני לא מבינה למה מתעקשים להגיד לי

שהסוסים שלי זקנים. הם בסה"כ בוגרים.
ומי שמתעקש להגיד לי את זה, זה הוטרינר. אני מניחה שזה לא בגלל הגיל, אלא ההיסטוריה שלהם.
&nbsp
נ.ב. ראיתי קצת תמונות של אחותך בפייס. כל הכבוד לה!
 

superKENZ

New member
תודה תודה,

בהחלט רכבה יפה.
מדהים שמתוך 29 מתחרים במקצה שלה, יכולתי לספור על כף יד אחת את הרוכבים שרכבו כמו שצריך ולא סתם כיוונו ודרבנו... עצוב פשוט.
 

giri

New member
לא רע

חצי ממנו ביליתי בנסיעת עבודה. זה מתחיל להתיש, אבל הפרוייקט סופר מעניין ומאד קשה לעבוד מרחוק.

ביום חמישי הגעתי לחווה בשעה יחסית מאוחרת והיתה רכיבה שקטה וטובה למדי. לא ביקשתי מצ'ואי יותר מדי, חוץ מזה שעבדנו על מעברים יורדים מקנטר כי הוא "איבד את הברקסים" שוב. כשסיימתי לעבוד הורדתי ממנו את האוכף וקיררתי בלי אוכף, כי אני יודעת שהוא לא נוח לו ולפחות עד שנפתור את בעית האוכף אני יכולה לתת לו קירור בלי.
ביום שישי היה לי שיעור וזה היה ממש טוב. קודם כל כי הבחורות שבדרך כלל רוכבות בשעות האלה כבר ארזו את הסוסים שלהן לתחרות סופ"ש ויצאו לספרוס. אז היה לי זמן לדבר עם ליסה לבד ודיברנו על סוגיית האוכף, ועתידו של צ'ואי, והוצאות וכו'.
עלו כל מיני דברים... אולי אני אפרט בשרשור על האוכף. אבל בשורה התחתונה ליסה לא מצפה ממני לקנות אוכף והיא לגמרי מבינה את הרתיעה שלי מהוצאה כזו. היא חושבת שיש סיכוי לשפץ את האוכף הנוכחי ודיברנו על איך לבדוק את זה ואיך להתקדם. היא גם העלתה את זה שהיא חושבת שהגיע הזמן להזריק אותו והוקל לה כשאמרתי שאין לי שום בעיה עם זה ואני יכולה להגיע לחווה לגבות אותה בשביל הוטרינר.
השיעור עצמו היה מעולה; קפצנו מאד בקטנה אבל בצורה ממש טובה, ואני יכולה לומר בשקט שממש לא הפעלתי לחץ מיותר על המושכות - גם בגלל הפידבק שקיבלתי ממנה, וגם כי יש לי דלקת חריפה בזרוע ימין ואני מרגישה מצויין מתי אני מפעילה אותה
היתה נקודה שבה הוא קצת התפזר וליסה ביקשה לעלות עליו להרגיש מה קורה, ואח"כ היא אמרה לי שכשהיא עלתה עליו היא "חיפשה מה לתקן ולא מצאה" ושאני עושה עבודה מעולה איתו.
חוץ מזה, אני בודקת אפשרות של איזו תחרות קטנה בקרוב... זה בעיקר עניין של תקציב אבל אם יתאפשר זה יהיה מאד מגניב.
 

giri

New member
הזרקה של חומצה היאלורונית למפרקים

צ'ואי הוא סוס מבוגר עם מידה של שחיקה מפרקית.
על מנת לשמור עליו בכושר עבודה ולהקל את השחיקה, הוא מקבל הזרקות של חומצה היאלורונית - זה חומר שמשמש לסיכוך מפרקים בגוף - לתוך המפרקים היותר רגישים שלו.
בעקרון הוא מקבל הזרקה אחת לשנה, או לפי הצורך. הפעם עברה יותר משנה מאז ההזרקה האחרונה, אבל יחסית יצא שקפצנו מעט כי השקענו הרבה בעבודת קרקע, והמפרקים שאנחנו מזריקים לו בעיקר נשחקים בגלל הקפיצות ופחות בעבודת קרקע.
 
למעלה