סכמ"ש

giri

New member
סכמ"ש

כמעט שכחתי!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
וגם - אני מתנצלת על הנוכחות הדלה שלי בפורום, התחלתי פרוייקט חדש שמצריך הרבה נסיעות ויש לי פחות זמן פנוי מהרגיל.

superKENZ

New member
סוף טוב הכל טוב !

בשבועות נעלמו מהמשק של חברה שלי שני סוסים. סוסי בי"ס שהוצאנו לפנסיה, סוס בן 20, ופוני שטלנד שחור סורר... :)
לאף אחד לא ברור מה היה, האם מישהו גנב, האם הצליחו לתת לבד, לא ידוע.
פנו למשטרה, ערכו חיפושים, פרסמו מודעות וכו.
כלום.
ביום חמישי אני מקבלת תמונה מהחברה, עםכיתוב, נראה לך שזה שחר (הסוס)?
אמתי שתשעים אחוז כן. סה"כ סוס אפור נקודות, עם פרוות חורף מלאה בוץ וג'יפה.
שאלה אם אוכל לבוא למושב ליד לראות. אמרתי למה לא וברגע שהתקרבתי זה כבר היה לי ברור. זה שחר.
מסתבר שמי שעבד שם באחד המחסנים והתקשר אליה, היה השכן שלה מהמושב שהכיר את הסוסים, וידע על הסיפור. ואמר לה שמסתובב לו סוס ליד המחסן, שיש לו ראשיה והכל, ויש מי שלוקח אותו כשהוא מציק לסוס של השכנים, אבל הוא ממש ממש דומה.
ומזל.
טוב, חיכינו למנהלת החברה עם הקרון, ובינתיים שאלנו אנשים במושב אולי הם ראו גם אם למישהו פה הגיע פוני שחור.
הפנו אותנו לשני משקים, שבשני, הפלא ופלא, עומד הדביל הקטן.
מתקשרים לבעלי המשק, ומספרים לו על הסוסים שנגנבו, אז הואאומר שאין לו מושג על הגניבה, הוא קנה אותו לפני חמישה חודשים (מתאים בזמן), ממישהו במושב, שנדבר איתו, ונתן לנו שם.
לא היינו צריכים לחפש הרבה, כי ברגע שהופענו עם הקרון, הבחור הופיע, אמר שהסוס שלו, שוטרים הביאו לו את הסוסים באיזה שבת בבוקר, וזהו. ושהוא השקיע המון כסף בסוס. יה רייט.
טוב, הגיע משטרה שני הסוסים הועלו על קרון וחזרו לחוה של החברה.
מדהים. חצי שנה ככה.
לפות הם אומנם קצת ירודים, אבל מבסוטים.

jgut

New member
שבוע שכזה

חזרתי קצת לרכב. כלומר רכבתי פעמיים במגרש ועוד פעם אחת בטיול. כל הרכיבות היו על דאנס. הכל היה די טוב. הוא קצת קשה על המתג. מצד שני הוא לא כ"כ עבד עם מתג במשך כמעט שנה. דווקא חשבתי שזה יגרום לו להיות יותר רך, אבל ניחא. הגב שלי שרד את הרכיבות בצורה טובה.
&nbsp
העין של דו לא ניראית טוב. הוטרינר אמור לבוא תחילת השבוע (מקווה היום או מחר) לבדוק אותה שוב. היא לא ניראית זוועה כמו בתקופה הקשה שלה, אבל שוב היא קצת עכורה ולדעתי הטיפות החדשות רק מחמירות את המצב.
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה. כשהיא היתה על סטרואידים, העין היתה בסדר. למיטב ידיעתי אי אפשר להמשיך לתת לה סטרואידים לתקופה כ"כ ארוכה. ניראה לי שזה כואב לה. אז זה די מייאש.
&nbsp

superKENZ

New member
לגבי המתג

אולי הוא היה קשה על המתג כי הוא לא היה מסוגל מבחינת שאר הגמישות בגוף לתת לך את התנועה/המסגרת שבקשת?

לגבי העין של דו - מה היא מקבלת ? ובשביל מה בדיוק? העכירות הזו היא כמו קטרקט ?

jgut

New member
לא ביקשתי ממנו הרבה

אפילו הייתי אומרת שביקשתי ממנו כמעט כלום. אבל יכול להיות שהקצת הזה, היה לו יותר מידי. הוא כרגע לא גמיש, זה בדיוק הנושא שאנחנו עובדים עליו. ניראה לי שאני לא מבקשת ממנו יותר מידי, אבל אני אקח את זה בחשבון.
ניראה לי (וזה מתאים למה שהמדריכה אצלנו מתארת), שהוא למד להימרח ולהישען בשיעורי טיפולי\מתחילים. הוא פתאום עוצר להם בבקשה להאט ומושך עם הראש את המושכות. בשיעורים הוא עובד עם סיידפול או ראשיית בית. מידי פעם עם האקמור.
כשאני רוכבת עליו הוא מנסה לשחק את המשחקים האלה בשניות הראשונות וכשלא הולך לו, הוא מיד מפסיק.
&nbsp
לגבי דו - לא הצלחנו למצוא את המקור של הבעיה שלה. זה סיפור ארוך. בגדול היה לה כיב לפני קרוב ל-10 שנים. מאז היו לה דלקות מידי פעם כשמשחה או טיפות הספיקו לפתור את הבעיה.
השנה זה נהיה יותר בעייתי כי היה לה כיב עמוק בעין. רוב הטיפולים לא עזרו והגענו איתה לרופאת עיניים שנתנה טיפול שאכן עזר לכיב. תוך כדי התחילה לה בעיה משנית, שבה העין התחילה להכחיל בשכבה יותר חיצונית מהכיב. זה לא כמו קטרקט. זה ניראה כמו משהו מעט עמוק יותר. מדי פעם יש לה גם הפרשות מוגלתיות ולפעמים לא. לא יכולנו לטפל זה בהתחלה כי התרופות היו מחמירות את הכיב. כשהכיב החלים העלנו אותה על סטרואידים בטיפות. זה החזיק אותה מאוד יפה והעין חזרה להיות צלולה כמעט לגמרי.
בלי קשר לזה (או עם), יש לה סתימה בתעלת דמעות. כבר פתחנו לה את התעלה מספר פעמים. הפעם האחרונה היתה תחילת שבוע שעבר.
לפני חודש הספקנו את הסטרואידים. לפני שבוע התחלנו לשים לה רק דמעות מלאכותיות. במהלך הימים האחרונים היתה החמרה נוספת בעכירות של העין.
&nbsp
חוץ מכל זה, ניסינו לשטוף לה את החציר, לנתק את המאוורר בתא, להשאיר אותה עם מסכת זבובים\בלי מסכת זבובים וכו'.
לא יודעים ממה יש לה את העכירות הזו. תמיד בקיץ היה לה בעיות אבל הצלחנו לשמור עליה. אני לא יודעת מה השתנה משנים קודמות.

&nbsp

ממש מבאס לגבי העין..

דווקא בקיץ היה לה את זה יותר?
חשבתי אולי היובש של החורף גורם לזה...
מקווה שתמצאו פיתרון טוב, שתרגיש טוב.

jgut

New member
תודה, שמעתי על מספר סוסים

שעובדים בסדר גמור עם עין אחת. אבל באמת לא ניראה לי שאנחנו שם...
אתמול הוטרינר הגיע. בדק אותה ואכן המצב של העין התדרדר. הוא החזיר אותה לסטרואידים. הוא הצליח לצלם תמונות טובות של העין כדי לשלוח לרופאת עיניים וכו'. לדעתו יש משהו שאנחנו מפספסים.
&nbsp
בנתיים קראתי קצת בנושא. אצל בני אדם יש אנשים שחיים שנים על סטרואידים. זה לא אידאלי, אבל קיים. כמובן שיש הבדל בין עיניים של סוסים לאלה של בני אדם. אז זו סתם הנחה...
חשבתי שאולי יש משהו שהיא אלרגית אליו. יש לה לפעמים כל מיני תופעות לא מוסברות.

giri

New member
אולי המתג זה קצת עניין של הרגל?

אולי בגלל שהוא לא עבד עם מתג הרבה זמן, הוא "חלוד", כמו סוס שלא עשה תרגיל מסויים הרבה זמן?
ולגבי העין - צר לי לשמוע ומקווה שתמצאו את הפתרון

jgut

New member
יש מצב

מה גם שלפני שהוא יצא לפגרה הארוכה, עבדתי איתו עם קורקשיין. לא כזה גדול, אבל עדיין יש פער משמעותי בינו לבין השבור פשוט שאני עובדת איתו היום.
חוץ מזה אני צריכה לזכור, שגם אז הוא לא היה הסוס הכי רך על המתג שיש. הוא היה קצת קשה ואהב להישען עליו.

giri

New member
השבוע שלי

עוד שבוע של נסיעה לונקובר, והפעם הצלחתי להכניס שלוש רכיבות בכל זאת

ביום שישי היה לי שיעור שהיה מצויין. צ'ואי מאד מפוזר עכשיו אחרי תקופה שהוא לא עבד, עבדנו איתו לאורך זמן והצלחתי להכניס אותו למסגרת מדהימה, הוא היה כל כך קליל ומרוכז, זה היה תענוג. והיום, כשבאתי לרכב, אחרי שנתתי לו הליכה משוחררת כדי להתחמם קצת, בשניה שביקשתי מגע במושכות הוא מיד התגמש ונתן קשר, זה היה פשוט תענוג.
הוא עדיין עקום בטירוף בקנטר אבל פרה פרה...
השבוע אני שוב אהיה בונקובר, אבל זו נסיעה אחרונה עד ינואר, אז אני מקווה להשלים רכיבות בקרוב.
וגם, כמובן, את התספורת השניה הבלתי נמנעת

למעלה