סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
עבר שבוע טוב

מבחינת רכיבה, היתה לי ביום שישי רכיבה מאוד מוצלחת על הסייחה. חלק מהשיפור נבע מכמה שיעורים שהעברתי ביום לפני ויצא לי להפנים על עצמי, דברים שראיתי אצל התלמידים.
דו ממשיכה עם בעיות העיניים. מחר סוף סוף היא נוסעת לרופאת העיניים. לקח לנו הרבה זמן להשיג לה תור. אני מקווה שהיא תוכל לפתור לה את הבעיה.
&nbsp
בקורס היה לנו ביום חמישי סדנא על עבודת קרקע. למרות שאת רוב הדברים הכרתי, היה נחמד לשמוע את הדברים במרוכז, לחדד נקודות מסויימות וללמוד דברים חדשים. ממש נהנתי מהסדנא הזו. העביר אותה בחור דראסז'ניק והייתי בטוחה שהגישה שלו תהיה שונה משלנו. להפתעתי היתה לו גישה מאוד דומה. הוא כל הזמן הדגיש את היחס לסוס וציין כמה דברים ששמחתי שהוא ציין (במיוחד בנושאים של כח, גישה ומה מגיע לסוס).
הסדנא היתה בחווה שלנו ועבדנו בחלק מהזמן עם הסוסים שלי. חששתי שזה יהיה לי מוזר, אבל זה היה בסדר.

Half Halt

New member
בקשר לקורס

את כל התכנים הסוסיים מעביר מדריך קבוע של הקורס?, ורק תכנים זרים (אנטומיה/פסיכולוגיה) מועברים ע"י מדריכים חיצוניים?
או שהמסגרת של הקורס פשוט מרכזת אסופה של מדריכים חיצוניים תחת מטרייה אחת?
&nbsp

jgut

New member
אני לא בטוחה

כי בנתיים היה לנו רק את התכנים ה"זרים" ויש לי פטור מהתכנים הסוסיים.
אבל ממה שהתרשמתי בחלקים הסוסיים שאני משתתפת בהם (הטיפוליים), יש מדריכים חיצוניים.
אני מנחשת שאת הקורס ה"רגיל" יעבירו מדריכים חיצוניים, מתחת למטריה של רכז אחד. כי בהמשך הקורס יתחלק לאנשי אינגליש ווסטרן...

hanyou12

New member
עד שיסתיים אוגוסט אני מוגלית מהחווה

בגלל כל הקייטנות - "פגרה". האמת שגם אם לא היו מבטלים לא הייתי באה עם כל הילדודס שתופסים את המגרש.
התחלתי לקחת שיעורי נהיגה לרענון - אנחנו נוסעים לאירלנד בספטמבר ואני לא זוכרת איך לנהוג על ידני, אחרי שמונה שנים שלא נגעתי באחד...
השיעור הראשון היה סבבה דווקא, נראה לי שזה יחזור לי מהר

אני מקווה שבאירלנד אני לא אחטוף שוק לפנים שימין זה שמאל ושמאל זה ימין...

kenz

New member
רק תזכרי שאת צריכה להיות בצד של הכיכר כשאת נכנסת אליה.

אני לא נהגתי במקום הפוך

אבל אבא שלי כן.
והוא אמר באמת שהדבר שהיה לו הכי קשה זה כיכרות.
שצריך להכנס אליהן שמאלה.
זה בהחלט מבלבל.
גם כשנסענו בכבישים בהרים, כשרק אנחנו בכביש, אז אחרי כמה שעות נסיעה-
פתאום דהר לעברנו רכב, והבנו שכוחו של הרגל- אבא שלי בטעות חזר לנתיב המוכר והנוח (הימני).
אז דווקא כשיש איתך מכוניות על הכביש, עושים מה שכולם עושים (עדר או לא עדר),
כשנמצאים לבד על הכביש אפשר לחזור לסורנו..

fliperit

New member
בתור מי שחזרה לנהוג על ידני לפני כחודשיים, אחרי 8 שנים

אני יכולה להגיד לך שזה חוזר ממש מהר

hanyou12

New member
תודה על העידוד!

אחרי שיעור נהיגה המצב באמת נראה יותר טוב, אני מקווה שאחרי עוד אחד או שניים אני ארגיש מוכנה. וגם אני אתנסה על האוטו של חבר שלי למרות שזה אוטו זקן נרגן שכל הזמן כועס עלי (אבל שמור היטב! שנת 97 אבל יד ראשונה מסבא של החבר).
אני מקווה שיהיה לי קל באמת לחזור לזה כמו שכולם אומרים שיהיה

giri

New member
רכיבות ככה ככה

השבוע היה השבוע השני שלי בפרוייקט החדש, כך שביומיים הראשונים של השבוע הייתי בונקובר. השותפה שלי, קתרין, יצאה באופן לא לגמרי מתוכנן לטיול של כמה ימים עם המשפחה ומפה לשם צ'ואי קיבל רק שתי רכיבות משבת עד שישי. הוא היה מאד "פרש" כשבאתי בשישי, ולכן למרות שבשבת לא היתה לי תוכנית לרכב (וגם לא זמן... היתה לנו חנוכת בית וזה היה יום מטורף עמוס בעבודה) הגעתי לחווה כדי להריץ אותו קצת ולהוציא אותו למרעה בשביל להוציא לו קצת אנרגיות ולהרגיע אותו. עדיין, כשבאתי בראשון היתה לי רכיבה מאד קשה כי הוא היה מלא אנרגיה ולא ממש קשוב, והוא פרץ לי כמה פעמים. די מבאס, וגם גורם לי להרגיש רע שלא נתנו לו מספיק תירגול השבוע. והיא שוב בטיול השבוע, מה שאומר שאני אצטרך לסובב את התוכניות שלי ולהגיע יותר לחווה אם אני רוצה להוציא אותו מהמצב הזה.
נו מילא.
לפחות הפרוייקט ממש מעניין!

hanyou12

New member
על מה את עובדת בפרוייקט?

משום מה יש לי הרגשה שלא משנה כמה נריץ סוס מהקרקע, אם לא היה עליו רוכב תקופה הוא יעשה קונצים בכל מקרה... זה כמו לומר שהוצאתי את הכלב לסיבוב של רבע שעה צרכים+משחק חבל אבל אני עדיין מתפלאת שהוא לועס לי רהיטים.
הלוואי והיה לזה פתרון קסם אבל כנראה שזה באמת רק לרכוב יותר (דרך אגב זה בעיני אחלה פתרון קסם
)

giri

New member
כשיש זמן זה אחלה פתרון

כרגע אנחנו עושים שם פרוייקט קצר של הערכת מצב ואסטרטגיה. אנחנו שני אנשים - אני והבוס שלי.
התפקיד שלי הוא לראיין את האנשים בחברה בשביל להבין מה המצב הקיים שם, לסכם את מה שהבנו מהם, לנתח את הממצאים ולהציע תוכנית פעולה. כל זה מתרגם לאי אלו מסמכים וכמה מצגות. אם נעשה עבודה טובה, אני מקווה שהם יחליטו ללכת על התוכנית שאנחנו מציעים, ושאנחנו נזכה במכרז לביצוע - ואז אני אמשיך שם כמובילה הטכנית של הפרוייקט.

למעלה