סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
סוף סוף חזרה לשגרה!!

ביום שני חזרנו לעבוד, וזאת הייתה הקלה עצומה.... כבר השתגעתי מה"חופש" הכפוי הזה.
מאוד שמחתי לפגוש את התלמידים שלי, והם היום בשמיים מרוב אושר שיכלו לחזור לרכב. ביום שלישי (שלא עבדתי בו עד עכשיו) התחלתי להדריך תלמידים שרכבו אצל מדריך אחר שעזב. תמיד קשה לי מאוד עם תלמידים של אחרים (במיוחד כשהמדריך הקודם עובד שונה לגמרי ממני, גם עם הסוסים וגם עם הילדים), אבל אני מקווה שהם יתרגלו אליי ואני אליהם תוך כמה שיעורים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

hanyou12

New member
נעלמתי

הכינו לי לפני השחרור מתנה - את המבצע בעזה עטוף יפה בסרט בצבע אדום... כבר לא זוכרת כמה שבתות הייתי שם.
אבל עכשיו הכל עבר ואני חוזרת לפורום
.
גיליתי שאחרי המבצע יש גם פגרה באוגוסט, אז יוצא שרכבתי אולי פעמיים בחודשיים האחרונים. מה שאומר שאני בחסך דיי רציני.
אני משתחררת עוד שבועיים אבל אף אחד עוד לא הזין לי את תאריך השחרור בגלל כל הבלאגן השלישותי שנוצר מהמבצע, והכל בחזקת ברדק אחד גדול.
לא יצא לי לעשות שום דבר של עצמי בזמן האחרון - לא לרכוב, לא לצייר. רק לקרוא יצא לי דיי הרבה בחודשיים האלו, לפחות משהו.
לא עקבתי יותר מדי אחרי כולם, אני מקווה ששלומכם בסדר!

giri

New member
טוב לראות אותך
תהיתי לאן נעלמת ואם זה בגלל המצב

jgut

New member
שבוע רגוע

דאנס עבד לראשונה בקייטנה וכל הילדים התלהבו ממנו.
דו עשתה הפסקה בתרופות עיניים שלה. עכשיו היא מחכה לוטרינר שיבדוק אם יש שיפור. לדעתי אין שינוי משמעותי, לא לטובה ולא לרעה. היום אני אדע קצת יותר פרטים.
מדילן אני מאוד מרוצה. היא ממש סייחה חמודה באופי וגם מוכשרת. היא מאוד קשובה ברכיבה וגם חמודה מאוד מהקרקע.
&nbsp
הכלבלב שלי התאושש מהבעיטה בשבוע שעבר. היו לו כמה ימים קשים. כשהוא הרגיש יותר טוב, הוא רדף אחרי חתול והתנגש בגדר עם האף הפגוע שלו. אני מקווה שהוא למד לקח לגבי סוסים וחתולים. מה שבטוח, זה שאני למדתי את הלקח.

hanyou12

New member
אוי רק עכשיו קראתי מה היה בשבוע שעבר...

איך תרחיקי אותו מהסוסים להבא? נראה לי קצת לא ריאלי לקשור כלב בחווה...

jgut

New member
יש כמה דברים שאני יכולה ואמורה לעשות

קודם כל בזמן שאני רוכבת אני נוהגת לקשור אותו. אני קושרת רק אותו, כי הוא זה שמועד לפורענות.
חוץ מזה, הוא כלב שיודע מה אסור ומה מותר. מותר לו לרוץ בדשא ובאזורים שרחוקים מהסוסים. אסור לו להתפרע במקומות האחרים. אסור לו להיכנס למנאז', לראונדפן ולאזור הפירזול. אסור לו להיכנס לשיחים כשיש סוסים באזור. מכיוון שהוא יודע, הוא מגיב למילה "לא" כשהיא נאמרת.
הוא כמובן כל הזמן בודק את הגבולות. אם הייתי מגיבה לבדיקת גבולות שלו, מספיק מוקדם (נניח שרק הייתי רואה שהוא חושב לרוץ לתוך הראונדפן) , כל זה היה נמנע.
אז יש דרך להרחיק אותו, אני צריכה להגיב מספיק מוקדם.

giri

New member
פירקו לי את הצורה!

בגלל שהשותפה שלי יצאה לתחרות, וגם החליטה שהיא רוצה להשאיר את הסוס שם ולהוביל יום קודם, יצא שמיום שני שעבר ועד יום חמישי הזה לא רכבתי. בתחילת השבוע הייתי יומיים בונקובר בגלל עבודה, ולכן ההמתנה הארוכה.
כשחזרתי ביום חמישי צ'ואי היה די סבבה, גם אם קצת "פרש", אבל לי היה קשה בגוף (זה ממש מעצבן איך שבוע מחוץ לאוכף מנוון אותי אחרי כל השנים האלה...). בחמישי ובשישי רכבתי קצת יותר קל, כדי לא להעמיס על עצמי יותר מדי, ובכל זאת קצת נתפסתי...
ואז אתמול היה לי שיעור, ועבדנו על קנטר מדוייק וקדימה מעל קומבינציות של קורות קרקע, וצ'ואי החליט שלא מתאים לו שאני מציקה לו ודורשת ממנו להחזיק את עצמו ולא להפוך לשטוח ומהיר. בסופו של דבר הוא הרגיש צורך לפרוק עלי איזה טנטרום קטן, מה שנגמר בהרבה מאד סיבובים סביב המגרש במהירות פסיכית, עם דילוגים עצבניים (לא ממש באקים) פה ושם. לקח לי המון זמן להוציא אותו מזה, ואז בשביל לא לתת לו חופש על התנהגות רעה, מיד המשכנו במקטעים של קנטר-טרוט-קנטר במשך די הרבה זמן עד שהוא התנהג יפה ואז עשינו את המסלול שוב.
זה היה שיעור מצויין בהתמודדות עם טנטרומים
אבל כל הגוף מאד כאב לי. גם הייתי באוכף כולל החימום שעה וחצי של עבודה מאד קשה. כשבאתי לרדת קרסה לי הברך וכמעט נפלתי לחול... מזל שיכולתי להשען על הסוסון. בקיצור, היום אני אמורה לרכב שוב (אצלי בוקר) ואני לא בטוחה שארכב. יש מצב שאבוא לפנק אותו קצת ואוציא אותו למרעה במקום, או אריץ אותו קצת על לונג'. נראה איך אני ארגיש.

hanyou12

New member
רק המחשבה על הפריצה הזו עושה לי בחילה

למרות הלקחים שהפקתי מהפריצה הקודמת שהייתה לי, אין לי מושג איך הייתי מתמודדת עם זה אם הייתי במקומך. אני מקווה שיותר טוב מבעבר.
ואיך הברך עכשיו?

giri

New member
קצת מציקה, אבל בקטנה

האמת שהיו לי הרבה יותר פריצות עם סוסים בארץ מאשר פה, לדעתי בעיקר כי בארץ לרוב הסוסים שרכבתי עליהם היה לפחות חלק של גנטיקה ערבית. וורמבלדים הם קצת יותר מנומנמים בדרך כלל. וצ'ואי באמת לא נוטה להתנהגות כזו בשוטף.
זה קצת הפחיד אותי כי הוא כל כך גדול והוא מגיע למהירות כזו, שגם אם אפול על החול זה יהיה די כואב - שלא לדבר על זה שבפעם האחת שנפלתי ממנו הוא העיף אותי על הקיר (עם הראש... מזל שחבשתי קסדה).
אז נבהלתי קצת, אבל שמרתי על איזון, נתתי לו קצת חופש במושכות כדי להשתחרר ואח"כ התחלתי לאסוף אותו בחזרה עם הרפיות פה ושם עד שהוא נרגע ונאסף.

למעלה