סכמ"ש

סכמ"ש

טוב בגלל שגירי לא פה אז אני פותחת.
איך היה השבוע שלכם? עם סוסים ובכלל?
ושאלה לסופ"ש- ספרו על משהו מיוחד שקרה לכם השבוע.

jgut

New member
שבוע עם מעט סוסים

יצא לי לרכב רק פעם אחת על הסייחה. לפחות היתה רכיבה טובה.
ניראה לי שהישיבה שלי עליה משתפרת. כניראה שילוב של הסתגלות שלי לצעד שלה. בנוסף הקנטר שלה קצת יותר מסודר כך שיותר נח לשבת עליה.
לראשונה יצא לי שקנטר ימין שלה היה יותר מוצלח מהשמאלי (זה הצד שעד עכשיו היא גם היתה לוקחת בו ליד הפוך).

משהו מיוחד שקרה לי השבוע? לא לי, אבל אני בתחושה שהמדינה שלי עולה בלהבות :(

fliperit

New member
ציפייה מתוחה...

אמנם האזעקה הראשונה בב"ש הייתה לפני כשעה, אבל כמעט כל השבוע הייתי בהיכון. הדלת של הממ"ד פתוחה, מתעוררת מכל רעש בלילה.
אתמול בחווה ישבנו בסוף היום לאכול ולשתו משהו, כשפתאום היה פיצוץ מטורף- יירוט של רקטה, ממש מעל הראש שלנו. לא הייתה אזעקה כי הירי לא היה מכוון אלינו אלא לאופקים, אז הפיצוץ היה הרבה יותר מבהיל. טאז, הכלב שלי, נבהל והתחיל לרוץ, אבל די מהר עצרתי אותו. מאותו רגע הוא היה קשור אלי, כי רק חסר לי שהוא יברח כשצריך להיכנס למרחב מוגן. אני רק חושבת מאז איזה מזל שהתלמידות האחרונות שלי הבריזו, כי הייתי אמורה להיות איתן בשיעור באותו זמן.אני יודעת מה לעשות בזמן אזעקה, אבל כשיש פיצוץ כל כך חזק בלי התראה זה ממש מפחיד (גם את הסוסים...) .אח"כ כל הערב הייתי במתח, ועד שקצת נרגעתי- הערב הייתה אזעקה בב"ש.

מבחינת סוסים השבוע היה די משעמם. בד"כ אין לי כוח לרכב בסוף יום עבודה (ובתחילת יום עבודה חםםם), וגם לא נעים לי מהסוסים שעבדו כל היום אז יצא שלא רכבתי כמה שבועות טובים לצערי. עוד שבוע אני מסיימת את חובותיי לאקדמיה ואז אני אוכל להגיע לחווה גם בימים שאני לא עובדת ולחזור קצת לרכיבות

SNTQ

New member
מה עושים עם הסוסים במצב כזה?

אלו שבמערה יכולים לרוץ עוד איכשהו, אבל אלו שבתאים יכולים מלחץ גם לפגוע בעצמם.
איך הם הגיבו לפיצוץ?

fliperit

New member
כולם היו בתאים, והגיבו בשקט מפתיע

אני חוששת שאם היו במגרש עם רוכבים, לא היו מגיבים בכזה שקט

SNTQ

New member
באמת מפתיע

רק שימשיך (שלא אבל אם) בשקט כזה גם מבחינתם.

שבוע טוב

הייתי בחווה שאני מתנדבת בה שלוש פעמים השבוע ופשוט נהניתי מכל רגע!
אני חייבת לשתף פה אחרי השרשור שפתחתי על עבודות שונות בחווה- אני לא רק מנקה חרא, אני עושה המון עם הסוסים עצמם- מטפלת, מנקה, מובילה וכו'. גם כשכן ניקיתי צואה זה ממש לא היה כל כך נורא, יש בזה אפילו משהו מספק!
אני ממש נהנית מלעבוד בחווה, לעבוד עבודה פיזית, עבודת כפיים קשה, זה מספק, זה מרגיש טוב בגוף ובנפש וזה מרגיש לי בול אני!

חוץ מזה ביליתי כמה פעמים עם בנות מהתוכנית וממש כיף לי ונעים לי איתן.

משהו מיוחד שקרה השבוע- הייתי ביום הפתוח של התוכנית ללימודי רפואה משלימה לבעלי חיים וביום חמישי נפגשתי עם מנהלת התוכנית ואולי אני אתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב!

שיהיה שבוע נהדר ומלא בסוסים לכולם!

SNTQ

New member
עם נעמי?

תמסרי לה דש חם מאמא של אריאל הבולדוג אמריקאי הנשקן.
היא מקסימה, גם התוכנית אגב נשמעת מעולה, שקלתי גם להתחיל אותה.

SNTQ

New member
4 שנים זה יותר מדי בשבילי:)

אני מתכננת בזמן הזה יותר מדי דברים שלא מאפשרים לי לימודים מלאים במקביל:(

האמת שזה שלוש שנים

והלימודים הם רק שלושה ימים בשבוע ככה שזה מאפשר לעשות הרבה דברים במקביל.
אבן כמובן שכל אחד יעשה מה שמתאים לו :).

SNTQ

New member
בשנה הקרובה אני מתוכננת על הקורס מדריכים

לאחריו אבל אחשוב על זה שוב:) עד אז כבר יהיו לך רשמים וחוויות לספר חח

fliperit

New member
את יכולה למסור לה ד"ש גם ממני

אמא של רוי, הרועה גרמני החתיך על עם האפילפסיה

רכיבה טיפולית-הפגת מתחים

היי.
רוצה לשתף אתכם באירוע מתחילת השבוע.
אז ביום ראשון הגיעה אחת הרוכבות בלוויית בת דודה שלה. היא נכנסה למגרש ורכבה (מפגש רכיבה טיפולית). ובת הדודה עמדה ליד הגדר.
לא יכולתי שלא להבחין בפנים העצובות וחסרות החיים שלה.
שאלתי את הרוכבת , מה קרה? והיא אמרה שבת דודתה הגיעה להרגע בצפון מאשקלון.
בסיום המפגש ניגשתי לגדר ושוחחתי עם הנערה.הבנתי ממנה שמאוד דואגת ומוטרדת,נו מי היה מאשים...אין יום שהילדה ישנה בלי חשש לחייה ולשאר הקרובים/משפחה/חברות ללימודים.
ביקשתי ראשות מהנהלת החווה והזמנתי את הנערה לשיעור רכיבה מתנה ביום שלמחרת.
את החיוך שעלה עך פניה לא אשכח לעולם.
אחרי מספר דקות של רכיבה, נרגעה והתחילה לנשום.הסברתי עקרונות רכיבה בסיסית, תרגלנו קצת לונג'.והזמן הנהדר עבר מהר.
בסיום המפגש לא יכלה למצוא מילים מספיקות להביע תודה.
מבחינתי החיוך שלה היה שווה זהב.
מודה על האפשרות לתת ולשתף את הסוסים בנתינה.
מאחלת המשך שבוע שקט לכולם

למעלה