סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
התחדשתי

השבוע, סוף סוף, קניתי רכב חדש. אחרי שבשנה האחרונה הרכב שלי קירטע, ובקושי הצלחתי להגיע איתו לבית של ההורים שלי (עליות של ירושלים...).לשמחתי מצאתי בדיוק את הרכב שרציתי ב10,000 שקל פחות ממה שתכננתי להוציא. עכשיו רק נשאר לי להתרגל לנהיגה ברכב ידני אחרי שלא עשיתי את זה 7 שנים

סוף סוף הייתי עם סוסים!

אז לאחר המפלה של השבוע שעבר, כשהבריזו לי מהחווה-
מצאתי חווה חדשה!
אני מתחילה בלהתנדב שם כי מנהלת החווה אמרה שזה לא הגיוני שאעבוד בשכר כשאני לא יודעת את העבודה, והיא די צודקת.
ביום רביעי התחלתי בהתנדבות- באתי אחר הצהריים ורוב היום הייתי עסוקה בלהעביר סוסים ממקום למקום, לשטוף, להאכיל ושאר דברים נחמדים.
היה לא קל, אבל מאתגר ומספק!
החווה מהממת במיוחד כי הסוסים לא נמצאים בתאים, יש לחווה שטח ענק והסוסים נמצאים חופשיים במרעה, וזה נהדר בעיניי שיש לחווה את האפשרות הזו!
עוד יתרון לזה- בגלל שרוב היום הסוסים לא נמצאים בתאים, הם לא מאוד מלוכלכים אז ניקיון התאים הוא לא כזה נורא(עוד לא יצא לי לעשות את זה, אבל כשאעשה את זה נראה לי שזה לא יהיה כזה קשה..)

אז זהו, זה משמח מאוד, אני מקווה שאלמד את העבודה במהירות ואתחיל גם לקבל שכר.

jgut

New member
איך אני מקנא בחוות שיש להם מרעה

לצערי במרכז, זה ממש נדיר...

בהחלט קנאה מוצדקת

מה שמעניין אותי זה איך יש לאנשים האלה את הכסף לקנות כזה שטח ענק של טבע.. זה בטח ממש יקר, לא?

jgut

New member
לא מדובר בדיוק בשטח של טבע

מדובר בשטח חקלאי. בזמנו הוא לא עלה הרבה כסף. חלקו אפילו נחכר במחיר סמלי לתקופה ארוכה.
היום בגלל שצופים שינוי בייעוד השטח לצורך בניה, יש עליה במחירים של השטחים החקלאים.

לא בטוחה שהשטח הספציפי שעליו אני מדברת

הוא שטח חקלאי..
השטח צריך להיות דורות במשפחה של הבעלים אם זה שטח שנקנה לפני הרבה שנים.. אני לא בטוחה שזו הסיטואציה במקרה של החווה הזו.

jgut

New member
או שזה שטח חקלאי

שנקנה כשטח חקלאי (וזה ממש לא חייב להיו דורות במשפחה), או שהשטח לא בדיוק שלהם או לא חוקי לשימוש בו נעשה.
כשכתבתי "בזמנו", זה יכול להיות גם לפני כמה שנים בודדות באזורים מסויימים.

popi199

New member
לא בטוח שזה שלהם

גם המרעה שהסוס שלי נמצא בו לא שייך לאיש באופן פרטי,יש לו אישור להשתמש בו כשטח מרעה.

במושב שלנו כשבאה משפחה וקונה משק היא מקבלת 50 דונם לעיבוד חקלאי אבל השטח לא באמת שלה זה פשוט השכרה מאוד ארוכה, השטח שייך לקקל.

יש הרבה מאוד אופציות לשטחים חקלאיים ולא חקלאיים ולרוב לא מדובר בבעלות פרטית.

popi199

New member
אני

מעדיפה לא לרשום על גבי הפורום למרות שאני חושבת שרוב חברי הפורום יודעים.

מה שכן אני יכולה לומר שזה לא מושך אנשים לבוא לפה יותר.
אז את מקבלת קרקע לעיבוד חקלאי ולעיבוד חקלאי בלבד שהיום קרקע ריקה כמעט ואי אפשר לעשות איתה כלום בלי להשקיע מיליונים בקרקע ובלי לדבר על ציוד ומכשור והכל לפני שאת רואה אם את מחזירה את זה, זה הימור...חוץ מזה שלא כל אחד רוצה להיות חקלאי...ככה שזה הרבה פחות מושך ממה שזה נשמע.

jgut

New member
השבוע שלי

עם הסייחה דברים הולכים די טוב. אני מגלה שאני לומדת המון מהעבודה איתה. היא דורשת ממני להיות יותר מדוייקת בבקשות ויותר עדינה בכמות הלחץ שאני מפעילה.
אני חושבת שהשיעורי דראסז' שעשיתי תרמו לעבודת הידיים שלי. כי כרגע אני עובדת איתה עם קשר במושכות ולמדתי שם לתת חופש בתוך המנח הזה.

בלימודים היה לנו כבר מבחן אחד ואני שמחה שהתחלתי לתפוס את כל הקטע של הפסיכולוגיה. זה היה לי קשה בהתחלה, כי לא יצא לי ללמוד חומר הומני מאז התיכון. גם אז זה לא היה הצד החזק שלי.
השבוע יהיה לנו מבחן באנטומיה. מבחינת הבנה זה מקצוע שיותר קל לי. החיסרון בו, שאני לא זוכרת שמות של דברים. אני יכולה להסביר ולצייר את כל השרירים\עצמות\מפרקים שלמדנו עליהם. אבל להיזכר בשם שלהם זה ממש קשה לי. אני מקווה שברגע שהשאלות יכללו את שם האיבר, יהיה לי קל לקשר אותו.

חוץ מזה שיש לי כל מיני מחשבות, על אנשים שלדעתי לא ממש מבינים את עולם הסוסים ומחליטים לעבוד בו בכל מקרה. אני לא יודעת איך לפתוח פה דיון בנושא בצורה פוליטקלי קורקט....

hanyou12

New member
בהצלחה במבחנים

את מתכוונת לאנשים מתחילים שלא מבינים את עולם הסוסים? או אולי לאנשים שמחליטים לרכוש סוס ורק אחרי זה מתחילים ללמוד את התחום? או לאנשים שעוסקים בתחום כבר זמן מה ועדיין לא מבינים מספיק לדעתך?

jgut

New member
תודה על איחולי ההצלחה

לאנשים שלא מבינים-
התכוונתי לאנשים שיש להם מעט מאוד שנים של נסיון בעולם הסוסים. ספציפית בסביבות השנה-שנתיים. אבל יש להם כבר תעודת מדריך והם כבר עובדים בתחום.
אז יש להם תעודה שמוכיחה שהם יודעים מה הם עושים, לא? אז זהו שממש לא.
והם לא מסוגלים לתפוס כרגע איך הראש של הסוס עובד. הם גם לא מבינים איך מתנהלים היחסים בין בעלי הסוסים, לעובדי האורווה ומנהלי האורווה.

סתם לצורך הדוגמא: מישהו שלא יודע לרכב ממש טוב. אבל יש לו תעודה. כמובן שהוא יכול להציע את עצמו לרכב לי על הסוסים ו"לאלף" אותם. תודה אבל, הסוסים שלי יכולים לאלף אותו במקרה הטוב. גם זה בהנחה שאני יסכים שהוא יתקרב אליהם.

זה יותר מזעזע עם המדריכים הטיפוליים. וסליחה אם אני פוגעת ברגשות של מישהו. כל תרבות האינסטנס הזו, שמישהו צ'יק-צ'אק, מוציא תעודה, אחרי שלפני יומיים הוא ראה סוס לראשונה במציאות זה מתכון לאסון.
גם לי יש מח ואני אוהבת לנתח. אולי אני צריכה להיות מנתחת מח? זו רמת הקשר שלהם לתחום.
בנוסף הם כ"כ יודעים הכל שהם לא פנויים לראות מי עומד מולם. הם גם לא רואים את הסוסים ומה הם אמורים לעשות.

והכי גרוע שאני יודעת שהשיטה הזו לא תתשנה. כי כל הקורסים כיום מתנהלים ככה. שרק אנשים שבאמת חשוב להם להיות טובים ממשיכים ללמוד מרצונם החופשי, אחרי שהם סיימו וקיבלו תעודה. אז לפחות אלה ניראים לי כמו אור בקצה המנהרה.

hanyou12

New member
מבינה אותך

איך זה עלה פתאום? מישהו אשכרה הציע לאמן לך את הסוסים?

jgut

New member
סוג של. הציעו לי עזרה עם הסוסים

הכל בכוונות טובות - אבל טוב שהספקתי להבהיר שאני לא מעוניינת לפני שעשו לי "הפתעה" עם הכוונות הטובות האלה.

תראי הסוסה שלי שנמצאת באימון, רק לי ולמאמן מותר לעבוד איתה. אם שנינו לא נמצאים, היא אמורה להיות בחופש.
הסוסים שלי שעובדים בב"ס (או בטיפולי), עובדים כמה שצריך לעבוד. אם אין ב"ס באותו היום, אז אני מעדיפה שהם יהיו בחופש. אם יש משהו נקודתי שצריך לעבוד איתם, אז שוב, או אני או המאמן (או העוזרת שלו) נפתור.

כל הדברים האלה נכונים לכל הסוסים אצלנו בחווה. לא רק לשלי. זה לא שיש לנו כמויות של סוסים שרק עומדים ומחכים שמישהו יזיז אותם. במידה ויש הרבה סוסים לרכב, המאמן מוצא את הסדר ואת האנשים כך שכל סוס יקבל בדיוק את העבודה לה הוא זקוק. אבל זו ההחלטה שלו שנעשית בצורה מודעת ומסתכלת לתווך הרחוק.

giri

New member
קשה :-\

בשבועיים האחרונים אני נאבקת בניואנס מאד עדין של איך שצ'ואי בדיוק לוקח את המתג ודוחף מאחורה. אני מאד מתוסכלת כי אני לא תמיד מרגישה את ההבדל בין הנכון ללא נכון. כשאני בשיעור יש לי פידבק מהמאמנת, אבל לבד זה מרגיש לי כמעט בלתי אפשרי.
אתמול עבדנו שוב על העניין הזה בשיעור, והגעתי למצב כל כך מתוסכל שעלו לי דמעות של תסכול בעיניים. זה גורם לי להרגיש ממש סתומה - אני מנסה כל מיני שינויים, באיזשהו שלב ליסה צועקת - או, זה הרבה יותר טוב, מרגישה את ההבדל? ואני חושבת לעצמי - אין לי מושג על מה את מדברת קיבינימט... זה בדיוק אותו דבר... WTF.
מתסכל לאללה.
דיברנו על זה בסוף השיעור והיא אמרה לי שהיא מבינה את התסכול והקושי של להרגיש את הניואנסים ושזה יבוא עם הזמן, ושאני כבר רוכבת מספיק טובה שהיא מתעקשת איתי על הפרטים הקטנים. ואללה. אולי עדיף להיות רוכבת פחות טובה
אני רוצה לקפוץ ולא להתפלסף על העוצמה המדוייקת של הלחץ במושכה, אפשר?

kenz

New member
תנסי לצלם בוידאו

שיוער שלם, כולל הצעקות של ליסה. זה מאוד עוזר. גם אם לפעמים באותו רגע אנחנו לא שמים לב למשהו, אז לפעמים כשרואים אותו מהצד לומדים לשחזר...

Half Halt

New member
דווקא במקרה הזה וידאו לא נראה לי יעזור

גירי, לא יודע אם זה מעודד או לא אבל יש אנשים שבחיים לא ירגישו את הדקויות הקטנות האלה.
זה לא בהכרח מגביל את היכולת שלהם ברכיבה, כמו חוש אחד חלש יותר, ובמקומו חוש אחר נותן פיצוי, במקרה הזה את תצטרכי טכניקה מאוד ברורה והרבה עבודת חשיבה בזמן הרכיבה.
זה לעומת רוכב שמאוד מרגיש, והוא יעשה תיקונים שבכלל לא עברו אצלו עיבוד מחשבתי, והם פשוט קורים.

למעלה