סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

סוף סוף התקדמות ברכיבה!

מתחילת השיעור הלך לי ממש ממש טוב, הסוסה עשתה כל מה שביקשתי ממנה בלי שהייתי צריכה לבקש אלף פעם. אולי זה קשור לזה שהחזקתי שוט מתחילת השיעור, אבל אפילו לא השתמשתי בו, רק החזקתי אותו ביד.

הצלחתי להחזיק את הטרוט למשך כמה סיבובים על המסלול, דבר שלא עשיתי מאז שרכבתי על הסוסה שרכבתי עליה בהתחלה. אז זה די מרגש וסוף סוף מרגיש שאני עושה התקדמות.

חוץ מזה, הדבר הכי מרגש הוא שסוף סוף עשיתי קאנטר! עד עכשיו עבדתי רק על טרוט קימה וקצת טרוט ישיבה ואתמול סוף סוף עברתי לקאנטר! כמובן שעשיתי רק כמה צעדים אבל זה היה מרגש מאוד והתחושה הזו של התעופה היא פשוט מדהימה!
זה טיפה מפחיד אבל כיף ענק!

חוץ מזה, מחר אני עוברת לגור בעיר אחרת בארץ אז אני מתרגשת ולחוצה וגם שמחה כמובן.

שיהיה שבוע נהדר לכולם!

מר טווס

New member
שרדתי "באק" ראשון בלי להתעופף למטה

שיעור נוסף שרובו במעגל על חצי מגרש,
ועיקרו שמירת מקצב (בלי שבירת המקצב), והכוונת הסוס בחצי מעגל.

בערך חצי שיעור בטרוט, וחציו בקאנטר, לסירוגין.

בנקודה מסוימת, כבר ממש 5 דקות לפני סוף השיעור, פתאום "וווששש" - באק ראשון שלי, והצלחתי להישאר על הסוס.

אחרי הבאק עצרנו לחצי דקה, ועשינו שני סיבובים נוספים בקאנטר שדווקא עברו בשלום.

אני תוהה אם הבאק היה בגלל משהו שאני עשיתי (עודף לחץ אולי?), או שלא הייתה לי דרך למנוע מזה להגיע מתישהו....

jgut

New member
לעולם לא תדע אם זה אתה או הסוס

אבל המדריך\מדריכה שלך יכולים לספר לך

jgut

New member
אפס באקים

אחרי חצי שנה שדאנס לא עבד. הגיע זמנו להיכנס למעט שיעורים טיפוליים.
כדי לוודא שהוא מוכן נפשית לכך, עליתי לסיבוב קצר. צריך לבנות לו קצת כושר ובנתיים אנחנו עושים רק הליכה וכמה סיבובי טרוט.
אז בגלל שזה לטיפולי, עליתי עם סיידפול. אני לא יודעת האם הוא השמין או שהציוד שלו התכווץ, אבל משהו שם השתנה. מכיוון שהוא כזה מושלם, אז בטח הציוד הוא זה שהתכווץ.... העבודה תתאים אותו חזרה למימדים הנכונים שלו.

הוא היה ממש חמוד. רק לא ממש רצה לעבור לטרוט וקצת כעס עלי במעבר הראשון. הוא חזר לסורו של לאיים על כל סוס בסביבה וגם על זה נצטרך לעבוד.

מר טווס

New member
לאיים על הסוסים בסביבה? במה זה מתבטא? וגם-

במה זה התבטא שהוא לא רצה לעבור לטרוט וכעס עלייך?

jgut

New member
הוא עושה אוזניים

וזורק את הראש כשהוא מאיים.
כשסוס מתקרב למרחב האישי שלו, הוא מייד מאיים. גם אם מדובר במרחק מאוד גדול, שסוס אחר לא היה מגדיר כמרחב אישי.
הסוס היה זכר לא מסורס עד גיל מבוגר מאוד ולא עבד עם הרבה סוסים. כל העניין של מרחב אישי או קשר עם סוסים אחרים היה בעייתי עבורו. זו אחת הסיבות שהיה לי קשה לשלוח אותו למרעה עם עוד סוסים בעבר.
בזמנו כשכבר עבדנו בצורה מסודרת, הגענו למצב שהוא לא מאיים בכלל.
לכן כשהוא יחזור למסגרת של עבודה, כניראה זה יפתר בקלות. בנתיים הוא מקבל תיקון כל פעם שהוא מאיים.

giri

New member
שבוע קצר

חצי מהשבוע הייתי בנסיעת עבודה, אז רכבתי רק פעמיים.
הרכיבה הראשונה היתה רכיבה לבד ויצאתי ממנה קצת מתוסכלת - צ'ואי היה מאד עקום על הצד הקשה שלו בקאנטר ומה שלא ניסיתי לא איזן אותו. בסוף עשיתי מעברים קצרים הלוך ושוב בין טרוט לקאנטר עד שהצלחתי לקבל רצף צעדים מאוזן ויפה (וזה לקח הרבה זמן) וברגע שקיבלתי את זה נתתי לו חופש וסיימתי את האימון, שגם ככה כבר התחיל להתארך. עדיין הרגשתי קצת תסכול כי תיכננתי לעבוד על תרגילים אחרים ובסוף נמרחתי עם העניין הזה.
אתמול היה לי שיעור מוצלח, אמנם התקשיתי מאד בתרגילים שעשינו (עבודת קרקע, וליסה היתה מאד קפדנית איתי על הפרטים הקטנים וירדה לחיי) אבל הרגשתי שנתתי את המקסימום ושהיה שיפור. אי אפשר להצליח בהכל על ההתחלה... נו מילא.
בחיים האישיים יש לי תקופה מאד עמוסה, הרבה דברים להספיק והרבה טרדות אישיות, וזה בהחלט משפיע לרעה על הריכוז שלי כשאני רוכבת לבד (בשיעור יותר קשה להתברבר, בעיקר כשהמאמנת במוד קרבי). אני מקווה שהלחץ קצת ישתחרר בעתיד הקרוב ויחזיר אותי למצב רגוע יותר.

hanyou12

New member
פשוט מתסכל...

לא רכבתי כבר כמה שבועות טובים, אני מרגישה את החוסר...

לפני כמה חודשים כתבתי פה על נפילה שהייתה לי מסוס שפרץ כי היה רחוק מהעדר ומהשער ונכנס ללחץ. אני זוכרת שכתבתי שזיהיתי שאני הולכת ליפול ולכן קפצתי ואנשים פה כתבו לי שעשיתי את הדבר הלא נכון ושהייתי צריכה להישאר עליו כדי לתת לו את הבטחון בעצמו ולהראות לו שאני שם איתו בתהליך.
אז בלי קשר לסוסים, השבוע נפל לי האסימון בנוגע לזה. בן הזוג שלי נמצא בקוריאה, ואנחנו מדברים כמעט רק בהודעות. הוא נסע בשבוע שעבר וחוזר מחר. איכשהו יצא שאמרתי משהו מסוים והוא הגיב עליו בדרך שפגעה בי, אז כדי לא לומר סתם שטויות ולהתחיל כאסח סתמתי את הפה ולא עניתי לו כל היום להודעות. חשבתי שאני עושה את הדבר הנכון - להתעלם מהיציאה הדבילית שלו. אבל בפועל מה שקרה זה שהוא היה צריך אותי ולא הייתי שם בשבילו. הוא עובד שם כמו חמור וקורעים לו את התחת וכל מה שהיה חשוב לי זה שאני נפגעתי משורה שהוא כתב לי.
פה הבנתי את הקטע הזה של לקפוץ מהסוס ולא לתת לו את ההרגשה שאני שם איתו. זה בדיוק אותו דבר. סוסים, אנשים... זה הכל אותו דבר בסוף ומגיעים לאותן נקודות תורפה...
בסופו של דבר דיברנו ויש לנו הרבה על מה לחשוב בנוגע לקשר שלנו אבל אני בחיים לא אשכח את הלקח - לעולם לא קופצים מהסוס, נשארים שם לאורך התהליך כולו. הנזק שזה גורם הוא בלתי הפיך...

kenz

New member
שונאת אסימונים...

כל כך מוכר לי שפתאום את מוצאת קישורים... ולכי תסבירי את זה למישהו שלא מבין סוסים

למעלה