סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

מצטערת על הנוכחות הנמוכה השבוע, בלאגן של חג...
אז - מועדים לשמחה!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

revitalsa

New member
אני יש לי רק דבר אחד להגיד

שייגמרו החגים האלה כבר... כולם בהפסקה ולא ממש עובדים, מה שמחייב אותי להתבטל נגד רצוני.

באמצע השבוע כמעט ולא הגעתי לשיעור, בגלל שכל הרחובות מסביב לחווה היו פקוקים ברמות פסיכיות. עד שכבר עליתי על הסוס (בזמן!), הורידו אותי ממנו כדי לתת אותו לילד שהגיע באיחור לשיעור שלו, שתי מדריכות עמדו והציקו לי שהחוטמית של הסוס השני לא בסדר ושלא אעלה ככה (סליחה, יש לי מדריך, תודה)...

אמנם היום היה לי שיעור נחמד מאוד, עם סוסה שמעולם לא רכבתי עליה, אבל היה לי כיף וקל איתה.

אבל בקיצור - אשמח לחזור לשגרה :)

kenz

New member
חייבת להבין

הורידו אותך מהסוס בשביל ילד שאיחר ?
מה?
מה זה צריך להיות ?
לפחות החזירו לך את הזמן שהפסדת ?

revitalsa

New member
כן...

בתור אחת שמאוד רגישה לאיחורים (הישראלים איומים בקטע הזה, פגישות תמיד מתחילות באיחור), זה הרגיז אותי וזו באמת התנהלות לא תקינה.

מצד שני, היה כזה ברדק בחווה בגלל פקקי הענק, וכולם פחות או יותר איחרו לשיעור, והמדריכים פירפרו ימינה ושמאלה כדי שהכל יסתדר, אז השתדלתי לא לכעוס כל כך. גם לא רציתי לעלות לשיעור (שזה הכיף שלי) כשאני עצבנית. אז נשמתי עמוק ודילגתי הלאה. היה לי שיעור של חצי שעה, לא גזלו מזמני.

תכל'ס, יותר הפריע לי שהסוס המקורי היה סוס שלא רכבתי עליו בעבר, ומאוד רציתי לרכוב עליו. הוא הרגיש מאוד אנרגטי ופעיל ב-3 דקות שהייתי עליו, והתבעסתי לרדת לסוס הרגיל שלי, שנוטה לכבדות.

jgut

New member
סוף סוף רכבתי

היה לי שיעור על סוסה מהחווה שלנו. אם אפשר לקרוא לזה שיעור.
אני לא סתמתי את הפה והייתי עסוקה בשטויות.
הסוסה היא סוסה שמאוד שונה מהסוסים שלי. היא זזה מהר בצורה לא שלווה. אז לא רכבתי אותה כ"כ טוב.
אני צריכה לרכב עליה עוד כמה פעמים עד שאני אתרגל אליה.

kenz

New member
אימון חוץ

השבוע החלטתי לצ'פר את החבר'ה המתקשמים שלי, ובעיקר תלמיד דתי, שאין באפשרותו להתחרות. באימון חוץ. רכבנו לחווה שליד ועשינו שם מסלול.
היו כמה מטרות לעניין, שאחת מהן הייתה לראות איך סוסה (סתומה) מתמודדת עם מקום חדש. זו סוסה (סתומה) שלא יצאה מהחווה מאז שהגיע אלינו ב2009. היא לא אוהבת שינויים. ממש נלחצת מהם.
אז רכבנו עד לשם. אני עליה, ושני תלמידים על הפוני קפיצות (המאוד מאוד מנוסה ודי סבבה בטיולים) ועל הפונית שאני בד"כ מטיילת איתה ומכירה אותה טוב, שהיא הייתה אמורה להיות ה"מובילה" שלנו אם נתקל בסירוב של שני האחרים לעבור במקום כלשהו.

היה אחלה אימון. הגענו ואני רכבתי על הסוסה. שאמנם לקח לה כמה זמן להרגע, אבל הפתיעה אותי לטובה וגם הדרך לשם וגם בדרך חזרה אפילו ישבתי עם מושכה ארוכה והיא לא מהרה כל כך.
ואז רכב עליה התלמיד. שהיה קצת לחוץ, אבל התעשת והיא עבדה טוב גם איתו. ממש הייתי מרוצה משניהם.
אח"כ רכבו הבנות על הפוני. הלך לכולן טוב, גם לפחות מתקדמת. ונורא דגדג לי לעשות עם הסוסה מסלול יותר גבוה. אבל היא הייתה כל כך טובה, שפשוט אמרתי שדי. נפסיק בזה. אני תמיד יכולה לבוא שוב.

חזרנו הביתה עייפים, מרוצים וצפוסי שרירים.
אייי

giri

New member
איזה כיף של תמונות

ושאלה קצת לא קשורה - מה דגם הקסדה שלך?

kenz

New member
OVATION

בארץ מוכרים אותה מתוצרת האריס הורס(של חנה ויואב)
אבל אין הבדל חוץ מהשם.
היא נהדרת.
קלילה. מתכווננת. לפי דעתי גם נראית יחסית סבבה. והכי טוב - מאווררת. ועלתה בסביבות ה50 דולר.
גם לבעלי הבאתי אחת כזו, שני תלמידים שלי הביאו אחת כזו. וכולם ממש מבסוטים.
הזמנתי מהדובר סדלרי.

revitalsa

New member
גם לי יש OVATION

מאוד מרוצה.

אני אוהבת את המבחר של דובר, אבל מחירי המשלוח שלהם ממש גבוהים, כי זה נשלח ב-UPS. הזמנתי פעמיים מאתר שנקרא Equus Unlimited ולמרות שהאתר נראה קצת ישן, אני מאוד מרוצה מהציוד. מחירי המשלוח שלהם קצת יותר נמוכים.

giri

New member
דובר באמת יקרים - תודה על ההמלצה

אחלה תזמון, אני בדיוק מחפשת מתג מסויים ברשת.
חשבתי שזיהיתי את הקסדה, היא יפיפיה
לא היתה זמינה למדידה באיזור שלי כשקניתי את הקסדה הנוכחית שלי, אבל יש מצב שהיא הבאה שאקנה כשזו תפוג תוקף.
השוק מאד התפתח בשנים האחרונות מבחינת היצע של קסדות תקן אווריריות בפרופיל נמוך - והמחירים יורדים בהתאמה, זה ממש סבבה.

hanyou12

New member
איך אני יודעת שהגיע הזמן להחליף קסדה?

בדיוק שאלתי את עצמי את זה כשקראתי את מה שכתבתן. הקסדה שלי איתי מגיל 14 בערך, פלוס מינוס. לא ראתה הרבה נפילות, לא מתקלפת יותר מדי (קצת הבד האדום שבפנים מדי פעם משנה תנוחה והפד מגומי שתופס את הסנטר קיבל פנס אבל לא יותר מזה). האם זה אומר שהגיע הזמן להחליף?
חייבים להזמין מחו"ל או שיש דברים נחמדים גם בארץ?

giri

New member
קסדות פגות תוקף

הזמן שקסדה יכולה "לסחוב" תלוי בחומרים מהם היא עשויה.
הכי טוב ללכת לאתר של החברה המייצרת ולבדוק שם את הפרטים.
כעקרון מנחה קסדות מחזיקות מעמד סדר גודל של 5 שנים.
בעקרון אם נפלת עליה פעם אחת צריך להחליף אותה- אי אפשר לדעת מה הנזק הפנימי והיא עלולה לא להגן עלייך בנפילה הבאה.

מצרפת תשובות ממס' חברות שמייצרות קסדות, מהאתר של "רוכבים למען קסדות". אני לא בטוחה בת כמה את, אבל זה בטח מעל 20, ולפיכך הייתי אומרת שהקסדה שלך כנראה לא בתוקף.
http://www.riders4helmets.com/2011/10/when-should-i-replace-my-helmet-expiration-dates/

לגבי רכישה בארץ או בחו"ל, כבר שלוש שנים שלא קניתי ציוד בארץ, אז אני לא יודעת, אבל במקומך הייתי מתחילה מלבדוק מה יש בחנויות ואז מה יש ברשת. אני מרגישה יותר שקטה לקנות קסדה שמדדתי, מצד שני את יכולה למדוד דגם אחד של חברה מסויימת ולהזמין דגם אחר (נניח יותר מאוורר או מעוצב יפה יותר) ברשת יחסית בשקט, בפנים הם בדר"כ אותו דבר.

hanyou12

New member
בת 25

האמת שלמרות שנפלתי, מעולם לא נפלתי על הראש (על הקסדה כלומר). זה עדיין נחשב?

giri

New member
הבלאי הוא לא רק תוצאה של נפילות

אם את נופלת על הקסדה את צריכה להחליף אותה מייד, כי גם אם היא נראית תקינה ייתכן שהיא סדוקה בפנים ולא תגן עלייך בתאונה הבאה.

אם את לא נופלת, הקסדה פשוט מתיישנת עם הזמן. פלסטיק נהיה פריך יותר, ריפוד מאבד מגמישותו. בשורה התחתונה הקסדה פשוט מפסיקה להגן מתישהו, היא מגיעה למצב כזה שאם תפלי עליה היא תתרסק ואת תפגעי.
כמות החום, הלחות, השמש הישירה והאוורור הם כולם פקטורים בקצב ההתדרדרות של הקסדה. אין לך שום כלים למדוד אותם, ולכן החברות מכסתחות את עצמן וזורקות מספר. ייתכן שהקסדה שלך עוד תקינה וייתכן שלא. קסדה בת 11 היא לא משהו שהייתי מפקירה את החיים שלי בידיו.

ד"א, זו סיבה מס' 1 מבחינתי לא לקנות GPA. עם כל הכבוד, הן לא עומדות בשום תקן מחמיר יותר, והן עולות פי כמה וכמה מכל קסדה אחרת. כשהן נשברות מקבלים פחות מרבע מחיר מהחברה לטרייד אין, וגם אותן צריך להחליף כל חמש שנים בעקרון.
קני קסדה טובה, נוחה וזולה שעומדת בתו תקן בינלאומי רציני, והקפידי להחליף אותה כל 5-6 שנים או מיד אחרי תאונה. תתנחמי בעובדה שלמרות שזו הוצאה נוספת, היא מהסיבה הכי טובה שיכולה להיות, והיי, איזה כיף לך, קסדה חדשה

hanyou12

New member
תכלס הגיע הזמן להתחדש

אבל אני כל כך אוהבת את הישנה והטובה... אני צריכה לברר מאיזה דגם היא (אז ההורים קנו מסלעית את מה שהיה זול
), ולראות אם עדיין מוכרים משהו בסגנון.
חנויות מועדפות בארץ?

Half Halt

New member
בחמד לחי (מושב חמד)

תמצאי ציוד טוב במחירים הגיוניים, הם מוכרים קסדות של LAMI CELL שלדעתי הן ממש טובות במחיר 250 ₪ ומטה (תלוי בדגם) ויש להם גם קסדות מהדגמים הישנים (סביבות ה100 ₪).

hanyou12

New member
תודה על ההמלצה, שאלה על המחירים

בהנחה שהמחירים מעידים במשהו על האיכות (ואולי זו הנחה שגוייה אבל בוא נלך עם זה לרגע) - 100 שקלים זה לא קצת זול מדי? כלומר, בהשוואה למה שאנשים כתבו פה זה מחיר מאוד נמוך, האם זה אומר שהאיכות פחות טובה?
או שאולי זה פשוט עניין של יבואן?
האם יש חברות מומלצות יותר ופחות? והאם מספיק שיש תו תקן או שיש עוד קריטריונים לאיכות?
אני לא חושבת שאי פעם תהיתי כל כך הרבה לגבי קסדה...

Half Halt

New member
המחיר מעיד בעיקר

על כמה המוכרים הישראלים מוכנים לדפוק אותך בשביל לעשות עוד כסף, אני מאוד שמח לקנות מהחנות הספציפית הזאת כשהציוד מתאים, כי אני יוצא משם בתחושה ששילמתי מחיר הוגן על המוצרים.
אין סיבה שקסדה שKENZ קונה דרך ארה"ב ב 50$ תעלה בארץ יותר מ-250 ₪.

הקסדות של ה-100 הן מהדגמים הישנים והפחות אטרקטיביים, כך שהמחיר שלהן בכל שוק הוא נמוך. מודה שלא קניתי מהסוג הזה ולכן לא בדקתי אם הן עומדות באיזשהו תקן.
הקסדות של LC מצוינות.

hanyou12

New member
תודה

בסוף כבר קניתי בחוות הבית שלי קסדה של G-Tack ב-160, אמור להיות מחיר עלות. בדקתי והיא עומדת בתקן אם כי לא מכירה את החברה. נו טוב, ימים יגידו...

למעלה