סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך השבוע טס!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

popi199

New member
שבוע מתיש

בסוף שבוע שעבר מצאתי שלושה גורים נטושים שמישהו פשוט השאיר בשטח, לקחתי אותם אליי וכל השבוע האחרון ניסיתי למצוא להם בתים. שתי הגורות כבר מצאו בית אבל נשאר עוד זכר חמוד שטרם אומץ, אני ממש מקווה שיאומץ בקרוב. אז בשבוע האחרון הגורים תפסו את רוב תשומת הלב שלי.

חוץ מזה נסעתי ליומיים לקורס מטעם העבודה, היה נחמד אבל לא פשוט זה היו לימודים מאוד אינטנסיביים ויש לי עוד יומיים כאלה בשבוע הקרוב. יצא לי לקרוא את השרשור סכמש האחרון על מה שכרוכה אחזקת סוס פרטי ומאוד הזדהתי למה שגירי כתבה, זה היה אופורציה שלמה להסדיר את הטיפול בסוסים בזמן שאני לא נמצאת, ממש כמו ילדים! האמת שעם הזמן זה נהיה יותר ויותר קשה כל ההתעסקות עם הסוסים, אני חושבת שהזקנה של שיקגו מאוד קשורה במוטיבציה הירודה שלי בכל הנוגע לסוסים...עד לפני משהו כמו שנה הוא הזדקן מאוד יפה , בזמן האחרון הוא התחיל להדרדר פיזית, נהיה רזה בצורה קיצונית שאם הייתי שמה תמונה עכשיו בלי הסבר הייתם חושבים שמדובר בסוס שהוחרם. לפני שבועיים הגיע וטרינר מהמרכז ואמר שהתחילו ליפול לו שיניים ובאופן כללי כל מצב הפה לא מזהיר. העברתי אותו לתבן כי כנראה שחציר כבר קשה לו ללעוס אבל בנתיים השינוי ניכר בעיקר בכיס שלי...מבאס.

kenz

New member
סכמש שקשור גם לפופי...

אצלנו היה שבוע רגיל.
היום טיילנו שעתיים ומשהו. היה חם, והתחת שלי באמת שכבר לא רגיל לעניין זה.
בעלי ירד וטען שהוא מרגיש כמו ז$%ה תאילנדית (אני כמובן שאלתי איך הוא יודע איך היא מרגישה).
הכלבים היו שפוכים, ואספו קרציות (ודרכתי על אחת מהן בבית, אייייייייייייייייייייייייכס).
הגיע אלינו פוני חמוד, שאולי יכנס לבית ספר. יש לו בעלים. שהבנות הגדולות שלה כבר גדולות בשבילו, ויש לה בת בת שנה וחצי שהיא רוצה לשמור אותו בשבילה. הוא אצלה כבר שמונה שנים וכל המשפחה אוהבת אותו, כיון שהיא לא רוצה שהוא יגור בגדרה קטנה, כי זה מה שיש בחוה שבה היא מחזיקה את הסוס שלה, היא רצתה למצוא לו מקום שהוא יעבוד תמורת הפנסיון שלו. עד שהקטנה באמת תוכל להתחיל לרכב ואז אולי היא תחזיר אותו אליה. נראה מה יהיה.
חמודי.

מעבר לזה. זקנה של סוסים זה ג'יפה.
גם הסוס שלי ירד לאחרונה במשקל. הוטרינר אמר שזה שיניים. ודחינו את זה בגלל המחלה שלו, ואח"כ קצת בגלל שהוטרינר היה מושבת (ואני לא ששה לתת לאחרים את הסוס שלי לידיים). אז עשינו לפני שלושה שבועות.
ועכשיו מחכים לראות אם הוא יעלה במשקל.
אנרגיה יש לו כמו של סוס בן 10. הוא עובד יפה עם הפנסיונית ועם התלמידים נבחרים ומתקדמים.
אבל נראה ירוד.
סוף סוף מתחילה לרדת פרוות החורף הסיבית שהוא העלה באוגוסט, אז הוא נראה עוד יותר רזה.
גם יש לו נסיגת חניכיים, אז האוכל נתקע לו בחריצים ונרקב אם אני לא מנקה. כיף...

בהחלט זקנה של סוס אהוב מורידה מוטיבציה בצורה מדהימה.

popi199

New member
גם אצלו היה

בעיות חניכיים כתוצאה מזה שהשיניים זזות, גם נהיה לו רווחים אז באמת נתקע אוכל וצריך לשטוף את הפה כל פעם...וגם לו יש אנרגיה שלא נדע, אם אני לוקחת אותו לטיול בהובלה (לרכב כבר אי אפשר...) הוא פוצח בריקודים ובמחולות, הוא הרבה יותר צעיר בנפשו מכתם. אבל איכשהו יש לי הרגשה שמפה זה רק יתדרדר...אגב הוטרינר גם העלה אופציה של תפקוד מעי שנחלש, הוא אמר שיש בדיקה פשוטה לזה ולפעמים יש גם פתרונות אבל אחרי שהוא פתח לו את הפה הוא אמר שסביר להניח שזה מהפה.

שאלתי את הוטרינר מה קורה אם נופלות רוב או כל השיניים, הוא אמר שמאכילים בדייסה, אני מקווה איפשהו שהוא לא יחיה מספיק זמן כדי שאצטרך להאכיל אותו בדייסות....זה מרגיש לי כמו בן אדם מבוגר עם טיטול...יש מצבים שפשוט עדיף כבר ללכת.

kenz

New member
כל כך מסכימה.

חייבת לציין שלא הכרתי מעולם סוס שהואכל (בגלל צורך) בדייסה.
אבל את יודעת, אם יגיע הרגע, והוא עדיין יהיה שמח וטוב לבב, יהיה לך מאוד קשה להגיד את הדי הזה...
וגם לי.

popi199

New member
סביר להניח שאת צודקת

כל עודד הוא נראה שבא לו לחיות אני אשאיר אותו, לא משנה באיזה מצב הוא נמצא.
כרגע חוץ מהרזון הוא מתפקד עדיין מצויין אז אני משתדלת לא לחשוב על מעבר לזה.

סכמוש

היה לי שיעור מיוחד בשבוע האחרון - משפצים את המגרש שלנו שיהיה מגרש ברמה גבוהה אז לא היה אפשר לרכב בו, אז המדריכה ואני יצאנו לטיול במושב, היה כיף ממש! הייתי צריכה לרכב על הסוסה למתחילים כי היא יותר מתאימה לטיולים, אבל לא נורא. היה נוף מדהים והרגשתי נורא עצמאית על הסוסה ככה לבד, בלי שהמדריכה סביבי כל הזמן.

מישהי שיש לה הרבה כסף ורוכבת בחווה החליטה שהיא רוצה לשפצר אותה והיא משקיעה הון תועפות בזה שיהיה למשל שביל אבנים במקום חול ושתילת דשא ועכשיו להפוך את המגרש למגרש ברמה גבוהה, וזה די מגניב כי החווה הופכת להיות יפה ורצינית כזו.
הלוואי שלי היה כל כך הרבה כסף לקנות סוס משלי ולהשקיע בחווה ככה :)

חוץ מזה, מבאס שיש רק שיעור אחד בשבוע ואני שוקלת לעבור לשניים כי אחד זה נורא מעט לי.

MaGic177

New member
סכמ"ש

עדיין מתאוששת מהשריר התפוס מהשיעור האחרון.. התחלתי להיכנס לכושר..עושה ריצות.. רולרבליידס...מקווה שמחר בשיעור כבר אתפקד טוב :)

מר טווס

New member
סיכום השיעורים האחרונים -

לפני 3 שיעורים המדריכה ביקשה שאשים לב לישיבה (וליציבה) שלי ברגע שהסוס עובר לטרוט או לקנטר.

פיתחתי לעצמי איזשהו הרגל מוטעה, שברגע שעולים למקצב מהיר יותר מהליכה, אז הגב היה נשען אחורה ובהתאם - הרגליים בארכובות היו נשלחות קצת קדימה.

אני מניח שבמקור זה התחיל כדי לנסות "להדביק" את הישבן לאוכף, וזה פשוט השתרש לי ברכיבה.

ההרגל השגוי הזה גרם לסוס לחשוב שאני רוצה לעצור (כי הרגליים נשלחו קדימה), אבל יותר מזה -
אם הרגליים מושטות קדימה, אז אין אפשרות לתת לסוס דירבונים קטנים ורצופים שדרושים לשמירה על קצב ולאיסוף שלו (כיוון שכל דירבון מצריך תנועה ארוכה של כף הרגל, מהמצב שבו היא מושטת קדימה ועד למצב דירבון, ואז הרגל היתה חוזרת מיד להיות מושטת קדימה, וחוזר חלילה).

אז התחלתי להקפיד, שגם בטרוט ובקנטר, הישיבה נשארת "זקופה", והרגליים נשארות בקו רציף עם הגב, וכך הן (הרגליים) גם קרובות וזמינות יותר לכיוונון של הסוס או לדירבון שלו לשמירה על המקצב.

השינוי היה מאוד מהיר - גם סוסים שלפני כן (בישיבה השגויה) היו עוצרים, או עוברים להליכה כל הזמן, עכשיו הרבה הרבה יותר נוחים ונשמעים לבקשות שלי - וגם מתמידים במקצבים לאורך יותר סיבובים.

בקיצור - כיף גדול.

ושני דברים כיפיים נוספים:
- בשיעור האחרון של הבת שלי, העבירו אותה לראשונה לטרוט, וגם לימדו אותה לדרבן. היה כיף לראות אותה קופצת על הסוס ונהנית מזה.
- נסענו כל המשפחה לחווה, כך שאישתי והנסיכות האחרות ישבו ביציע וראו אותי ואת הבכורה בשיעורים שלנו. לא יודע להסביר למה, אבל היה ממש כיף שהן באו לראות אותנו.

זהו לבינתיים.

giri

New member
השבוע שלי

היה די טוב, היו שיעורים טובים ומועילים.
מה שכן, הרגשתי במהלכו קצת חלושס כזה, ולא כל כך הבנתי למה, עד שבסופ"ש התפרצה לי הצטננות חריפה מהסוג שמוריד אותך לקרשים - כנראה שקיננתי עם המחלה לפני כן. זה גורם לי להרגיש קצת יותר טוב עם כמה שהייתי חלשה ברכיבה ביחס לכמה שאני רוצה להיות חזקה (בעיקר בשרירי הליבה, אבל גם ברגליים).
חוץ מזה יש חדשות בתחום הפנסיון, אבל יצא ארוך אז אני מפרידה מהשרשור הזה
מה גם שאני אמורה לספר על השבוע שלי, לא של קריס

למעלה