סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך
ומעניין אותי למה אין לך כוונה לקנות שום סוס

אני חושבת שזה מין חלום שלי שיהיה לי סוס שהוא רק שלי(כמובן שבחלום אני לא מתייחסת לכל ההוצאות שכרוכות בכך).
האם את לא רוצה לקנות סוס בגלל השיקולים הכלכליים או שיש עוד סיבות?

אני חולמת שיום אחד תהיה לי חווה משלי ואז אני לא אצטרך לשלם על מקום באורווה לסוסים שלי כי המקום יהיה שלי :) אני אצטרך לשלם 'רק' על הטיפול בסוס..
יש אנשים שיש להם חוות סוסים אז אני מניחה שזה אפשרי..
אבל זה כבר חלום לעוד שנים רבות.

giri

New member
כן, זה חלום

זה בדיוק העניין - חלומות הם מאד נחמדים, אבל השאלה היא מה במציאות.
היה לי סוס משלי. ג'וניור.

היו לנו ארבע שנים נפלאות יחד, וכשעברתי לקנדה מצאתי לו פתרון מוצלח.
אבל אני בדיוק נפלתי בנקודה הזו שבה לא היה מי שיהיה מעוניין בסוס כזה בדיוק (לא דראסז'יסט מחונן, קופץ די יפה אבל מבוגר אז קופץ נמוך) לפנסיון. נתקעתי איתו לבד למשך שנה.
וכן, אני אומרת נתקעתי, כי למרות שאהבתי את הסוס הזה בכל נפשי, זו היתה היתקעות.
המחיר ששילמתי עבר את גבולות הסביר. עבר גם את גבולות מה ששילמתי על משכנתא באותו זמן. בין הפנסיון לשיעורים לפרזולים לוטרינריה, שילמתי יותר מארבעת אלפים שקלים בחודש. זה פשוט חנק אותי. יותר משנה. איזה מזל שעבדתי בהיי טק - יש אנשים שכבר היו פושטים רגל.
המחיר האישי גם היה לא פשוט. את אומרת שאת רוצה להיות כל יום בחווה - סבבה לך, אני לא. ואני בעיקר לא כי כבר הייתי בסרט הזה - חמש פעמים בשבוע בחווה. לא היה סופ"ש. לא היו חיים. לא היה זמן לשום דבר חוץ מהחווה. כי כשאת יוצאת ממשרה מלאה והולכת למינימום שעתיים להוציא את הסוס שלך לרכיבה, ועוד הנסיעות, זה פשוט הופך למטלה ולא כיף.
כל פעם שרצינו לנסוע לאנשהו בסופ"ש היה צריך להתארגן. לצאת לבלות הפך לסיפור. יש לי עוד דברים בחיים חוץ מהסוסים והעבודה. זו המשמעות של להחזיק סוס לבד.
אני כבר לא מדברת על איפה שאני עכשיו - בארץ החזקתי את ג'וניור בבצרה, וזו חווה שכוללת הרבה מאד בפנסיון שלה. פה למשל אני משלמת אקסטרה כסף על שירות שמיכות - שישימו לו שמיכה כשהוא יוצא ויורידו אותה כשהוא נכנס. אבל כמה שאני משלמת זה לא כולל הפעלת גרגיר של מוח מצד הצוות איזו שמיכה הוא צריך. אז אם אצלנו קורה שיום אחד יש מינוס עשרים וביום הבא פלוס עשר, ואני לא רוצה שהוא יתבשל בשמיכה חמה ויחטוף לי קוליק, אני צריכה להסחב לחווה להחליף את השמיכה שתלויה על הדלת כדי שהם ידעו. אז בבצרה לא הייתי צריכה לשלם אקסטרה והם גם החליטו לבד כמה קר ושמו את השמיכה הרלוונטית. אבל פה אין את זה. בבצרה גם החליפו לי תחבושות לג'וניור כשהיה צריך, פה אין את זה - אם הסוס שלך פצוע את צריכה לבוא בוקר וערב וכו' להתעסק עם חבישות.
אני מנסה להסביר שאם החיים שלך זה סוסים זה יופי, אבל אם לא, אז זו מחוייבות עצומה. פסיכית.

ולגבי שתהיה לך חווה משלך - אחלה חלום. אם את מעוניינת לפתח את חייך סביב הסוסים, זה חלום מצויין ואני לגמרי מבינה אותך. אצלי הסוסים הם רק תחביב, ואני לא מוכנה לוותר על התחביבים האחרים שלי למענם, ולכן בעלות על חווה (עם כל ההוצאות וההתחייבויות שכרוכות בכך) ממש לא נמצאת באופק שלי, גם לא בחלומות.

באמת אפשר לרכב על סוסי בי"ס רק בשיעורים?

לא ידעתי את זה... חשבתי שאם אתה מגיע לרמה שאתה יכול לרכב לבד אתה יכול פשוט לבוא כשאין שיעור ולרכב על אחד הסוסים של בית הספר..

ולא ממש הבנתי למה סוס שעובד ברמה גבוהה יכול להתקלקל בבי"ס.. למה שיתקהה ויהיה פחות חד בגלל שהרבה רוכבים עליו?

את עושה חצי פנסיון? אם כן, מותר לשאול כמה זה עולה לך? מעניין אותי אם יום אחד כשיהיה לי כסף שווה לי לעשות דבר כזה..

ושאלה חשובה שלא שאלתי - אם עושים חצי פנסיון על סוס, לא משלמים גם על שיעורי רכיבה בנפרד, נכון? כי מישהו צריך לשלם למדריך הרכיבה על הזמן שלו.. אבל מצד שני מי שעושה חצי פנסיון ממילא כבר משלם על הסוס..

התבלבלתי מרוב מידע!

giri

New member
התשובה מורכבת

אבל אני אפשט אותה:
כשאת מגיעה לרמה שבה ירצו שתרכבי על סוס בי"ס שלא בשיעור, את רוצה משהו יותר טוב מסוס בי"ס.
סוסי בי"ס סובלים מעודף רוכבים שלא יודעים מה הם עושים ומציקים להם. על מנת להתמודד הם מתקהים, ומגיבים בצורה פחות מדוייקת גם כשרוכב עליהם רוכב טוב יותר. למען האמת בבי"ס שמכבד את עצמו ידאגו שכל סוסי בית הספר יאומנו באופן קבוע על ידי רוכבים מתקדמים יותר על מנת לשמר בהם איזושהי רמה של עבודה נכונה.
רכיבה היא פעילות אתלטית והסוס הוא ספורטאי. כשאתה עושה ספורט לא נכון - וזה מה שסוסים עושים עם רוכב לא מנוסה על הגב - אתה לא משפר את הכושר שלך, אתה מטמיע הרגלים גרועים ושוחק את הגוף שלך. זו המשמעות של להיות סוס בי"ס, וזה בנוסף לאלמנט הפסיכולוגי. רוב הסוסים בודקים את הגבולות, וכשרוכבים עליהם אנשים שלא יודעים לקבוע גבולות, הם נהיים פחות ממושמעים ויותר רשלנים.
כשיש סוס פרטי שעובדים איתו בשוטף רוכבים ברמה טובה, הוא מתקבע על הרגלים טובים, הכושר שלו משתפר, והוא לא נשחק באותה צורה.
ולגבי מה שאמרת "אתה פשוט יכול לבוא ולרכב על אחד הסוסים של ביה"ס" איך לדעתך זה יעבוד בדיוק? איך יווסתו את כמות העבודה של סוסי ביה"ס? וכמה תשלמי על השימוש בסוס - שהוא משאב יקר לאללה?

ולשאלתך השניה - חצי פנסיון לא כולל שיעורים בדרך כלל. חצי פנסיון הוא חצי ממחיר הפנסיון, כלומר עלות אחזקת הסוס. בנוסף את משלמת למדריך על שיעורים. ישנם מקומות בהם מקזזים סכום מסויים והמחיר לשיעור על סוס פרטי זול מסוס בי"ס. בהרבה מקומות לא מקזזים. מבחינה כלכלית נטו את יכולה לרכב יותר באותו סכום אם תרכבי על סוסי בי"ס. מבחינת רמה, כשאת עוברת רמה מסויימת ומחפשת אתגרים אחרים, סוסי בי"ס כבר לא יספיקו לך.

jgut

New member
גירי הסבירה בצורה טובה

אני לא עושה חצי פנסיון. יש לי שני סוסים משלי.
בעבר עשיתי חצי פנסיון על הסוסה שהיום היא שלי. המחירים שעלו לי אז כבר מזמן לא רלוונטים להיום.
אצלנו עובדים בצורה שונה עם החצאי פנסיון והב"ס. סוס מתחרה עובד פחות בב"ס. רובם לא עובדים בב"ס בכלל.
כל הסוסים המתחרים נמצאים באימון מלא. כלומר המאמן רוכב עליהם מספר פעמים בשבוע. בשאר הזמן המתחרים שלהם רוכבים עליהם במסגרת שיעור עם המאמן.
לכן מי שמציג אותם עושה עליהם גם חצי פנסיון וגם משלם אימון. האימון יותר זול מלקחת שיעורים. אבל יחד עם הפנסיון, טיפולים וטרינרים, פירזול, ציוד ותוספים, זה הרבה יותר יקר.

giri

New member
וסליחה, שכחתי את השאלה הראשונה

כן, חצי פנסיון הוא סיפור מאד יקר.
כשחזרתי לרכב, בקבע, רכבתי כמה שנים שיעור בשבוע כי זה מה שיכולתי להרשות לעצמי.
היום אני יכולה להרשות לעצמי חצי פנסיון - גם זו פשרה, כי יש דברים שאני לא מרוצה מהם אבל אין לי יכולת לשנות.
הרכיבה היא תחביב יקר, ויש פה גם עניין של סדר עדיפויות.

אגב - איפה שאני עושה חצי פנסיון, אם היתה לי בחירה והייתי רוצה לחסוך כסף, הייתי יכולה להרשות לעצמי באותו מחיר פנסיון מלא אם הסוס היה בחוץ ולא באורווה (יש אופציות - פנסיון בגדרה קטנה, גדרה גדולה ומרעה. הבדלי המחיר גדולים). הבחירה לא בידי כי הסוס לא שלי והבעלים החליטה שהוא בפנים, אבל אני יכולה לומר לך שכנראה שהייתי מעדיפה להשאר במצב הנוכחי ולא ללכת על פנסיון בחוץ. החיים מלאי פשרות... הפשרה שכוללת הבאת סוס מבחוץ בחושך במינוס עשרים והתמודדות עם פרוות חורף עבותה בפן אחרי האימון היא יותר מדי בשבילי.

hanyou12

New member
אני רוכבת

פעמיים בשבוע - פעם אחת עם המאמן שאימן אותנו בקורס מדריכים ופעם אחת עם מאמנת אחרת.
למזלי מבחינת המחיר דיי הוגנים איתנו וגם אני בקבע ואני מצליחה לחסוך אז אני מרשה לעצמי. אני לא יודעת מה יקרה כשאני אהיה באזרחות... אבל יש משהו שמאוד קורץ לי בלעשות חצי פנסיון כי אז אולי זה ייצא לי יותר זול - אם כי לרכוב בלי מאמן... נשמע לי קצת חסר תועלת אם זה בא לבד ולא בתוספת לשיעור...

אפשר לשאול איפה את רוכבת?

כי אצלי שני שיעורים זה פשוט מחיר כפול.. ומחיר שיעור אחד הוא גבוה..

hanyou12

New member
היה כיף

בחמישי לא רכבנו כי המאמן שלנו היה בתחרות בנצר סירני, אבל בשישי יצאתי לטיול של שעה וחצי בשדות ליד מחנה 80 והיה ממש כיף! הגענו למקום שיש בו מסלול לאופנוענים וראינו קצת קפיצות, ובדרך חזרה עברנו בשדה של גזרים ונתנו לסוסים לאכול קצת (וגם טעמנו בעצמנו - זה כל כך טעים גזר ישר מהשדה!)
היה ממש כיף, אבל אני מחכה כבר להמשיך עבודה...

giri

New member
טוב לראות אותך

נעלמת לי קצת לאחרונה?..
וגם לנקות את הראש בטיול זה טוב מדי פעם

hanyou12

New member
בזמן האחרון היה לי יותר נוח לראות ולא להיראות

לא הרגשתי שיש לי יותר מדי מה לתרום

אבל אני פה תמיד כמובן גם אם מאחורה!
זה אכן היה ניקוי ראש כיפי ביותר, במיוחד כשתלמידי הנבחרת של המאמנת שלי היו בשוק שהצלחתי לגרום לה לעשות קאנטר בשטח כי להם היא לא מרשה. מי היה מאמין שאני אגיע למצב שבו אני משכנעת מישהו אחר לקנטר בשטח פתוח

giri

New member
השבוע שלי

היה קשה לאללה

לא בטוחה למה, אבל כל השבוע הייתי עייפה וחסרת מרץ.
ביום שני היה לנו שיעור רכיבה מאד קשה ותובעני, וניסיתי לתת את המקסימום, אבל פשוט... זה לא היה היום שלי. רכבתי ככה-ככה. היה שיעור מועיל אבל גמרתי אותו ממש על הקרשים, הרגשתי כמו סמרטוט, ולא הייתי מרוצה מההישגים שלי.
ביום חמישי באתי לרכיבה (לא שיעור) והיה טוב יותר. עבדתי על דברים שהיו חלשים בשיעור והרגשתי שהיתה רכיבה ממש טובה. גם אחד החבר'ה מהקבוצה שלנו שרכב במקביל אמר משהו על זה שצ'ואי נראה הרבה יותר טוב מבחינת התנועה שלו, מה שגם אני הרגשתי.
ביום שישי היה לי שיעור נוסף - אני עדיין משלימה שיעורים, עוד שלושה... ואז אני אראה כמה יעלה לי לעבור לחבילה של שני שיעורים בשבוע, כי זה מוצא חן בעיני
בכל מקרה, היה שיעור קשה אבל הרבה יותר טוב; עבדנו על מכשול בודד וקטן, והתמקדנו בניואנסים של יציבה מושלמת וקצב מושלם וכו'. היה קשה אבל בסופו של דבר רצף טוב של קפיצות ממש מושלמות, עם חילוף ליד חלק לגמרי, עם קצב אחיד של מטרונום... גרמו לי להרגיש שממש השגתי משהו. אני מקווה שאני אצליח לשמור על ההצלחה הזו בשבוע הבא, כי ליסה החליטה שאנחנו ממשיכות לעבוד על דיוק במכשולים נמוכים לתקופה הקרובה, וכדבריה "אחרי שתעשי את זה מושלם וקונסיסטנטי על מסלולים שלמים נדבר על להעלות שוב את הגובה". הקטע הוא שהרבה יותר קשה לקפוץ עם צ'ואי מכשולים קטנטנים כאלה - כשהם קצת גבוהים יותר הוא קופץ הרבה יותר חלק וטוב. אז זה אתגר לתקופה הקרובה.

hanyou12

New member
שאלה

בעיקרון לפי מה שהבנתי את עושה שיעור אחד בשבוע והשאר רכיבות עצמאיות. אז השאלה שלי היא - איך את יודעת, כשאת בלי מדריך, אם את עושה עבודה טובה או לא?
שמתי לב שהרבה פעמים חסר לי עדיין הרגש להבין מתי אני עושה טוב, מה שנניח אם הייתי על הקרקע אולי הייתי מצליחה לראות. המאמנים שלי אומרים לי שזה כי אני פרפקציוניסטית אז שום דבר לא ירגיש לי מספיק טוב ונכון, אבל יש לי הרגשה שזה איזו רגישות שצריך לפתח, נכון?
ובהצלחה, זה מצחיק אבל לפעמים דווקא את הדברים ה"פשוטים" (לכאורה כמובן), יותר קשה לבצע. אולי זה הכל במחשבה...

giri

New member
זה לוקח זמן

ובהחלט גם עושים טעויות כשרוכבים לבד והמדריך צריך לתקן אותך אח"כ. לכן מבחינתי פנסיון ללא שיעורים לא בא בחשבון.
דווקא לפעמים אני מרגישה יותר טוב מהאוכף ניואנסים שאני לא רואה מהקרקע. זו בהחלט הרגשה שצריך לפתח, ואת כמובן מפתחת אותה על הגב של הסוס שלך (סטוגודוש!) כי בינתיים את טועה.
ככל שעובר הזמן זה משתפר... את יודעת יותר טוב למה לצפות, ולפיכך מתי את לא מקבלת את מה שצריך, ואת פשוט מנסה לשנות את מה שאת עושה עד שזה מרגיש נכון.
עזרתי המון, הא?

זה מאד מתסכל שאי אפשר להסביר ולכמת את זה בצורה ברורה.

hanyou12

New member
לקח לי כמה שניות להבין את הסטוגודוש

דווקא אני יכולה להבין למה את מתכוונת. אני כן מרגישה את זה לפעמים, באמת בדברים הקטנים כמו תנועה שפתאום אני מרגישה שאני יושבת אותה יותר טוב או שינוי קטן קטן בצורה שהסוס מחזיק את עצמו.
אני מניחה שאולי אצלי זה מתפתח לאט יותר כי אני רוכבת על סוסי בי"ס ואין סוס אחד שאני ממש מכירה לאורך המון המון זמן ויודעת לצפות בעיות איתו או להרגיש אצלו שינויים לאורך הזמן. עוד דבר שמניע אותי לכיוון חצי פנסיון.

הדסי222

New member
חזרתי!!

אחרי הפסקה של חודש (המדריך עזב), סוף סוף המדריכה החדשה התחילה לעבוד. חשבתי שיהיה לי קשה לחזור אבל היה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה. הייתי מפוקסת כל השיעור, ואת חוסר הכושר שלי לא הרגשתי בכלל. אני חושבת שזו הייתה הפעם הראשונה שבאמת הרגשתי את הסוסה, והשתדלתי לשים לב יותר לישיבה שלי, הסתדרתי מעולה עם הקאנטר (יכול להיות שזה גם הצעד הנוח של הסוסה שעזר לי לשבת יותר טוב), המעגלים היו יותר מדוייקים ולא התבלגנתי והרגשתי שהמדריכה התרשמה לטובה

jgut

New member
סיכום שבועיים

את שבוע שעבר העברתי בשפעת. מכיוון שהיה לי לחץ בעבודה, זה בא על חשבון הרכיבות בעיקר.
השבוע אחרי, היה בסדר מבחינת רכיבות. אבל עדיין מאוד לחוץ בעבודה. כניראה כל החודש הבא יהיה עמוס מאוד.
בגלל אוסף של סיבות, אני נאלצת להפסיק את השיעורי דראסז' לזמן הקרוב. זה מבאס אותי, אבל אני חייבת לקצץ איפשהו.

בסוף שבוע היתה לנו את התחרות הראשונה של הליגה. ביום חמישי לא יכולתי לקחת חופש מהעבודה (כאמור, לחוץ). בשישי לא יכולתי להגיע לתחרות כי היו לי שני ארועים באותו יום.
אז נסעתי עם דומיה בשבת בבוקר לתחרות עצמה. חששתי שהיא תהיה קצת ספוקית, בגלל שלא היה לה זמן להתרגל למגרש ולשינויים שנעשו סביבו.
בסופו של דבר היא לא היתה ספוקית בכלל. אם אני אחפש את הדברים החיוביים שהיו באותו יום, אז יש את זה.
אם אני ממש אחפש דברים חיוביים, היא עלתה יפה לקרון. היא גם היתה נקיה. היא לפחות הצחיקה אותי.
אם אני אמשיך לחפש דברים טובים, כניראה שלא אמצא.

בדברים השליליים, היא פשוט לא היתה איתי במקצה. היא זזה מאוד גבוה, חיפשה דברים מסביב. היא זזה על הקיצוניות של בין מהר מידי לכמעט לשבור מקצב. לפעמים היא גם שברה. היא לא היתה על המתג.
לא מצאתי טעם להתחיל לריב איתה. כי אם נכנסים איתה לפינות האלה, היא רק מתנגדת יותר.
אחרי המקצה שאלתי את המאמן האם היה משהו שהייתי יכולה לעשות. הוא אמר שלא. כלומר לא בזמן המקצה.

איכשהו, למרות הכל, נהנתי ממנה. כניראה שככה זה באהבה עיוורת.

hanyou12

New member
ותמונות? יש משהו?

רציתי לבוא לראות אבל זה כל כך רחוק! (אני מניחה שאת מדברת על התחרות בנצר סירני שהייתה?)
איפהשהו באפריל אמורה להיות גם תחרות במגל (לא זוכרת של מה אבל, יכול להיות שאולאראונד?) אולי לזה אני אלך כי זה כבר יותר קרוב לי...
שאלה בנוגע לקרון - אמרת שהיא עלתה יפה, זה בניגוד לבדרך כלל? או שהיא תמיד בסדר עם הקרון? ומה את עושה כשהיא לא בסדר איתו?

למעלה