סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
שבוע מוזר

לא יצא לי לרכב כמעט השבוע. רכבתי קצת בשני בערב ובשישי בשיעור דראסז' קצר.

היה לי שבוע עמוס וגם לא הרגשתי טוב, אז לא הצלחתי לעשות שום דבר שממש קשור לסוסים.
היום הלכתי לזמן קצת לתחרות שקנז הזמינה אותי לראות. יצא לי לראות איך הולך המסלול, אבל הייתי מוגבלת בזמן ולא היה מי שיסביר לי.
אז נישארתי עם כמה שאלות. בטח אעלה אותן לפה יותר מאוחר...

מר טווס

New member
שבוע של התחלה מחדש (עם שפשוף כואב בגב)

אז חזרתי לשיעורי הרכיבה, ולקחתי איתי את הגדולה שלי (בת 7 וחצי) שעשתה את השיעור הראשון שלה!

השיעור שלי היה מאוד אינטנסיבי, עם הרבה מעברים בין הליכה-טרוט-קנטר. היה מעייף, אבל נהניתי מכל שנייה.

הבת שלי כ"כ התלהבה מהשיעור שהיה לה.....שאחריו היא לא הפסיקה לדבר, ולדבר, ולדבר...צחקתי נורא. שנינו מחכים כבר לשיעור הבא.

דבר אחד שלא קרה לי אף פעם - במהלך השיעור, לא ברור לי עדיין איך וממה - השתפשף לי העור בחלק התחתון של הגב, איפה שעצם הזנב - אבל ממש שפשוף עמוק. יש לי שם עכשיו עיגול כואב בלי עור.

ממש לא ברור לי ממה זה קרה (מהאוכף? מהתנועות של הגוף אחורה וקדימה בקנטר? או מהקימה והישיבה בטרוט?), לא היה לי דבר כזה אף פעם. מקווה שלא יקשה על השיעור הקרוב, כי כרגע כל נגיעה שם מקפיצה אותי לעננים.

jgut

New member
האם היה מגע בין האזור המשופשף לאוכף?

כי ההגיון שלי אומר ששפשוף כזה עלול להיות ממכנס\חגורה ולא מהאוכף עצמו.
במידה וזה כן מהאוכף, תבקש שיבדקו את הישיבה שלך בתנועות השונות. בגדול האגן אמור לנוע עם תנועת הסוס, אבל לא להשתפשף באוכף (כלומר לא לזוז בתוכו). יכול להיות שישבת אחורה מידי על האגן?

מר טווס

New member
שאלת מליון הדולר -

לא הרגשתי איזשהו שינוי בישיבה הפעם לעומת השיעורים הקודמים, אבל זה לא אומר שלא היה שינוי כזה. אני בהחלט אנסה לשים לב לזה בשיעור הקרוב.

גם אני חושד במכנס או בחגורה. ליתר דיוק...בחגורה (כי המכנס היה איתי גם בשיעורים של פעם, אבל החגורה חדשה יחסית).

giri

New member
עוד אפשרות (מנסיון כואב...)

שפשוף במקום שציינת יכול להיות גם תוצאה של שפשפת מהתנועות ברכיבה, במיוחד אם זה מספיק גבוה כדי לשלול שפשוף ממש באוכף. משחה מונעת (כמו שחיילים משתמשים) או טלק יכולים לעזור בבעיה. הרגשת אם הזעת יותר מפעם? זו אינדיקציה טובה.
בברכת החלמה מהירה

giri

New member
שבוע פיכסה

קור אימים פה ואני מצוננת. לא כיף בכלל! אפילו ויתרתי על רכיבה אחת כי הרגשתי חולה מדי.
שתי הרכיבות שהיו לי היו ממש טובות, בהתחשב בכמה סמרטוט הייתי כשרכבתי אותן. אבל לא היה לי שיעור השבוע - ביום שני ליסה היתה חולה, וביום שישי אני הייתי חולה. בעסה.
ואני עדיין חולה ויש לי שיעור הערב - אני מקווה שאהיה במצב... מקסימום אם לא, ארכב רכיבה קלה, אבל זה יהיה קשה כי אני בקבוצה ואנחנו בדר"כ קופצים בימי שני.

למעלה