סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

hanyou12

New member
הרגשתי כמו סופרוומן

הטיול בשבוע שעבר כנראה שבר איזה מחסום שהיה בי. כנראה שהבהלה של הסוסים בתגובה לשופל שהפיל עצים, הכמעט נפילה אחרי העליה התלולה, האובדן של הארכובה (וההבנה שאני יכולה גם בלעדיה), ושאר הפחדים שעלו בשטח והתמודדתי איתם עשו לי טוב כי כשעליתי על הסוסה אתמול הייתה לי הרגשה שהמגרש הזה קטן עלי, שהמרחב הזה (וזה מגרש גדול), הוא לא משהו שצריך לפחד ממנו ושמה שיקרה יקרה ואני אדע להתמודד איתו.
עשיתי את ה-flying lead change הראשון שלי
. הוא היה גמלוני ולא מאוד מוצלח (בהתחלה היא החליפה מקדימה ולא מאחורה והייתה כמה צעדים בקרוס ואני לא שמתי לב לזה, אבל כשהמאמן שלי העיר לי והטריח אותי להמשיך לנסות היא החליפה גם מאחורה), אבל הוא היה שלי והוא היה הראשון והוא היה!
הצלחה נוספת הייתה האפשרות שלי לעשות קאנטר מסביב לכל המגרש בלי לפחד מזה שהיא מגבירה קצב, בלי לפחד לאבד עליה את השליטה. גם כשניסיתי להחליף רגליים היא בהתחלה הגבירה קצב בתגובה לרגל וגם זה לא הפחיד אותי בכלל והצלחתי לעשות מה שצריך לעשות ולהביא אותה לאיזון שוב.
והדובדבן על הקצפת היה שעשיתי שני ספינים מוצלחים בסוף השיעור, לימין ולשמאל. אני יודעת שזו סוסה יחסית מיומנת ושזה אולי לא היה עובד על סוס אחר אבל אני חושבת שגם אני עשיתי עבודה יותר טובה היום, כי בעבר לא הגעתי להצלחה דומה. רוב הסיכויים שבגלל הפחדים שלי. היה לי שיעור מדהים והחיוך לא ירד לי מהפנים עד עכשיו, למרות שהשיעור של היום בוטל.

jgut

New member
שבוע מצויין

האמת שהייתי חולה ועכשיו אני לוקחת אנטי ביוטיקה. אבל זה לא הפריע לשבוע הזה להיות טוב.

קודם כל יצא לי לרכב על דו בלי ארכובות. רכבתי עליה רק בבית כי היא יותר רגועה במגרש המוכר. היתה לי רכיבה טובה. חשבתי שזה יהיה יותר קשה או שיהיה לי פחות בטחון. אבל זו היתה רכיבה ממש טובה.

היום היה לי איתה שיעור דראסז'. אני לא יודעת אפילו לתאר כמה אני נהנית מהשיעורים האלה. קודם כל הם מאתגרים אותי ושתינו עובדות קשה.
דבר שני זה שונה ממה שאני והיא מכירות, אז זה דורש מאיתנו מאמץ מנטלי.
היום היא היתה עם המון תנועה קדימה (למרות שעשיתי לה לונג' לפני שיצאנו מהבית, היא היתה מפוצצת אנרגיה). ניראה לי שסוף סוף אני מצליחה להשתלט על הירידות מקצב מקנטר לטרוט. זה כבר לא ניראה כמו עצירה ומעבר לג'וג. עדיין אני צריכה לשפר שם את המעבר, אבל יש התקדמות.

דבר נוסף שמאוד עודד אותי היום. עשינו היום לדאנס בדיקת צליעה. הוא היה ניראה ממש טוב. הוא עדיין ישאר בחופש תקופה ארוכה, אבל זה מאוד שימח אותי.

giri

New member
השבוע שלי

היה לי שבוע מוזר..
מבחינת רכיבות הן הלכו ככה ככה, צ'ואי מאד תפוס והעבודה של להחזיר אותו לכושר לא מתקדמת מהר כפי שקיוויתי. לוקח לו הרבה זמן להתרכך ועוד לא קיבלתי ממנו טרוט מוצלח על הצד הקשה שלו.
בתחום החדשות הטובות יש שותפה חדשה לפנסיון. ליסה, המאמנת והבעלים של צ'ואי, חוששת שהוא לא צריך לעבוד קשה מדי, אז בינתיים היא עושה שליש פנסיון ומשלימה רכיבות על סוס אחר בחווה. עוד לא פגשתי אותה אבל מסמסים עושה רושם שהיא בחורה אחראית.
אתמול סיפרתי את צ'ואי שוב - הפעם בלי רגליים, כי השבוע החורף חוזר בשיא המרץ (היה מינוס 17 כשיצאתי בערב מהחווה).
יש איזה עניין עם השמיכה שנורא הרגיז אותי אבל אולי אני אפתח על זה שרשור נפרד... כי זה קשור גם לדברים אחרים שקורים בחווה.
מצרפת תמונה של צ'ו-צ'ו עם התספורת הטריה והנשיקה המחודשת על התחת

למעלה