סכמ"ש

jgut

New member
השבוע שלי...

היום היה לי שיעור דראסג' על סוס ב"ס. היה שיעור נחמד. הסוס היה לי פחות נח מהסוסה שרכבתי עליה בפעם הקודמת, אבל התרגלתי. היה שיעור כיפי וחזרתי מרוצה. הברכיים שלי גם תפקדו בגבורה.

מבחינת הסוסים שלי, דו כרגע לא עובדת. יש לה בעיה רפואית כלשהי (שמסבירה את כל הבעיות שהיו לה לאחרונה) ובקרוב היא תתחיל טיפול תרופתי. היא היתה קצת עצבנית לאחרונה, אבל ביומיים האחרונים ניראה שהמצב רוח שלה משתפר.

עם דאנס התוכניות השתנו חלקית. חשבתי שאני צריכה לשלוח אותו למרעה באופן מיידי. אני לא זוכרת האם סיפרתי פה, אבל הייתי מאוד מוטרדת מהנושא. הוא לא יודע להתנהג יפה עם סוסים אחרים. בנוסף הוא סוס כזה שאם יש אפשרות להסתבך ולהיפצע, הוא ימצא אותה.
לפני שנה וחצי הוא היה בגדרה לתקופה. הוא לא כ"כ הסתדר עם זה. הוא סוס שמרגיש יותר בטחון בתא. הוא גם לא יכול לסבול שסוסים נכנסים למרחב האישי שלו.
לא יכולתי לדמיין אותו פתאום במרעה, מסתדר ללא הקובן והשמירה המלאה שהוא רגיל אליה.
אז הוטרינר היה השבוע. העברתי לו את הדאגות שלי ובלי קשר הוא בא לבדוק את דו. בחודש הקרוב דאנס ישאר בתא. הוא כל יום ישוחרר כמו שהוא רגיל. לאט לאט נגדיל לו את סמן השחרור כך שבעוד חודש הוא יהיה משוחרר רוב היום. זה יהיה בגדרה יותר גדולה (גדרת סייחים) בתקוה שהוא יתייחס יפה למי שנמצא שם כרגע. בכל מקרה אנחנו לא נשחרר אותו איתם, עד שיורידו לו את הפרסות מתכת.
אם זה יסתדר כמתוכנן, כניראה נסגור שטח גדול באזור החווה והוא יהיה בו במשך היום ובלילה הוא יחזור לתא. מבחינתי זה אידאלי, כי אז הוא יהיה בהשגחה מלאה ואני לא אצטרך לשלוח אותו למקום מרוחק יותר.

הדסי222

New member
השבוע שלי

היה לי שיעור היום, ועשיתי לסוסה לונג'. לפעמים אני יותר נהנית מלהיות בחברת סוסים מהקרקע מאשר על האוכף. אני מרגישה שהתקשורת שלי איתם יותר טובה מהקרקע לפעמים, שאני קולטת אותם "מגובה העיניים" (גם אם הם יותר גבוהים ממני...), ואני מרגישה יותר בנוח איתם מאשר כשאני על האוכף...
מעניין אותי אם עוד מישהו פה מכיר את ההרגשה הזאת ויכול להזדהות איתה.

giri

New member
אני רואה את זה כשתי דרכים שונות

ולכל אחת היתרונות שלה.

giri

New member
השבוע שלי

היה די מוצלח, שיעור קפיצות מצויין ביום שני, רכיבות בשלישי וחמישי ועוד שיעור בראשון.
השיעור אתמול היה מאד קשה על הגוף - עבדנו בעיקר בלי ארכובות. הקנטר היה דווקא מאד נוח, אבל הטרוט פיצלח לי את הגב, ממש לא נעים. מצד שני הצלחתי להגיע לרכות לא רעה עם צ'ואי אז אני לא מתלוננת יותר מדי.
אני טסה היום לנסיעת עסקים (שוב) אז לא אהיה בחווה עד יום חמישי. אני שמחה שהספקתי להשחיל שיעור נוסף בראשון, ככה יצאתי עם טעם טוב לשלושת הימים האלה

kenz

New member
מעניין מאוד...

הייתי בחלק הראשון של קורס איגאלה - טיפול באנשים בעזרת סוסים (אבל מהקרקע, סוג של פסיכותרפיה).
הגעתי לשם חי סקפטית, וחצי לא מבינה על מה בכלל אני סקפטית.
יצאתי משם מאוד מסוקרנת.
סוסים זה טיפולי, נקודה. אבל פה זו פשוט הייתה אפשרות טיפול שונה לגמרי ממה שאני מכירה, וזה פשוט היה מאוד מעניין.
להכנס עם קבוצה למשחק תפקידים, לתכנן מראש מה יהיה, ואז הסוסים משנים לגמרי את זוית הטיפול. נותנים אופציות חדשות לשיקוף על המטופל. פשוט - וואו.

מעבר לזה, זה היה פורץ גבולות. ישבנו 20 ומשהו איש בתוךהמגרש, עם 4-5 סוסים משוחררים, שכל עצם בי צורחת, "לא בטיחותי". אבל פה ההסתכלות היא קצת שונה. אז ניסיתי :)

והיה גם קטע מדהים (וזה בלי קשר לקורס) סוס וורמבלד ענק הוא החבר הכי טוב של פונית וולשית, (ומעבר לזה שזה נראה מצחיק), הוא עמד, ושחק עם בקבוק שהיה תקוע מתחת לסטנד. הבוא משך את הבקבוק והסטנד נפל על הרגל של הפונית.
ההיא, כמובן שאיימה וכעסה, הסתכלה עליו, לקחה הצידה, חזרה עם התחת אליו, הסכלה אחורה וממש התכווננה, והורידה לו זוגיה ככה... ישבנו המומים, כזה תכנון... גאוני פשוט :)

המחשב שלי חזר

אחרי שבוע של בעיות הפעלה, ועוד שבוע וחצי בתיקון אני יכול להנות ממסך נורמלי ומקלדת עם עברית. בכל מקרה, בין מבחן אחד למשנהו החברה הציעה לקחת הפסקה מהלחץ ולצאת לטרק, אני כמובן הסכמתי. מסתבר שהיא מצאה טרק בהרי דרום אבורוצו עם פרדות (משמשות כבהמות משא, סוחבות את התיקים) והיה באמת מעולה. ברגע שאני מצא קצת זמן אני אכתוב על הפרדות האלה, על דרך הטיפול, החקה וגידול ועל הסביבה בכללי כי הרבה מהחיים שם מתנהלים סביב סוסי עבודה (TPR, ופרדות), שמשמשים שם עדיין כבהמות משא הכרחיות להובלת עצים בהרים באזורים שבהם רכב לא יכול לעבור.
רק משפט אחד, טיפסנו של על שביל, בשיפוע של 70-80 מעלות, על הרלגיים והברכיים, אתה מזיע ומתנשף כמו קטר, מתחמק מענפי עצים שתלויים מעל השביל, ופתאום קולט גללים של פרדה בדיוק על שיפוע. והמשחבה היחידה שעוברה בראש- איך לעזאזל בע"ח במשקל 600 קילו עם פרסות ומטען עבר כאן?
ונוסיף תמונה

למעלה