סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
בשלב עם הדגלים התמודדתי

אבל זה רק היה חלק קטן ממה שבנה אצלו את הלחץ.
עם הסוסה במצבים דומים הלכתי להתמודד איתה. לבד, או בעזרת המאמן אם היה לי ספק ביכולות שלי. איתה זה היה יותר קל, כי ידענו בדיוק ממה היא נלחצת והיה קל לשחזר את הסיטואציה.
לא ניראה לי שאני אהיה בטקס אליפות נוסף עם הסוס, אז אין לי איך לשחזר זאת. זה חבל לי, כי חשוב לי להתמודד עם דברים כאלה.
בנוסף הסוס יצא מהיום לחופש של תקופה ארוכה ואין לי טעם לעבוד איתו רק בשביל הנקודה הזו. כי בשאר הזמן אני מצליחה להתמודד איתו (והוא ממש לא פחדן).
אני חושבת שכל אחד צריך לבחור את ההתמודדיות שלו, לפי היכולת שלו באותו שלב. כך שאם יש נושאים שאת לא מוכנה אלהם, עדיף שלא תתמודדי מאשר שתעשי לעצמך או לסוס נזק.
מצד שני, יש מצבים שבהם חוסר התמודדות באופן קבוע, מלמד את הסוס הרגלים רעים.

בקיצור אני חושבת שחשוב להתמודד, במיוחד עם זה סוס שעובדים איתו קבוע. חשוב שההתמודדות תהיה בהתאם לרמת הרוכב והסוס.

hanyou12

New member
אוי נכון!

שכחתי לגמרי שהוא יוצא לחופש. מה בסוף החלטת לעשות? איפה הוא מתאכסן עכשיו?

jgut

New member
כרגע הוא בבית

ביומיים הקרובים אני אמורה לקבל תשובות לגבי האופציות פה במשק ובמושב. כבר התחלתי להתעניין במקומות אחרים למקרה שזה לא יסתדר.

hanyou12

New member
בהצלחה

לפי מה שאת מספרת עליו מגיע לו. החלטת אם את רוצה להחזיר אותו לעבודה אחרי זה?

popi199

New member
כיוונים חיוביים

כבר מזמן חשבתי ודיברתי על עייפות מהסוסים ובחודש האחרון חיפשתי עבודה במקום העבודה שלי באורווה ונראה שכנראה שבשבוע הקרוב אני אפסיק לעבוד באורווה ואשאר רק עם הדרכות.
בהתחלה זה קצת ביאס אותי כי בכל זאת אני עובדת באורווה מגיל 16 ותמיד מאוד אהבתי את זה אבל בזמן האחרון אני מרגישה שכבר לגמרי מיציתי, יש לי את הסוסים שלי בבית ואני כבר לא מרגישה כזה צורך להיות בחווה, תמיד יש תחושה קצת כבדה כשמסיימים עבודה שעשית הרבה שנים אבל מצד שני יש לי ציפייה להתחיל כבר משהו חדש.

דבר נוסף חיובי אפילו הרבה יותר שקרה הוא שהוטרינר היה אצלינו והייתי בטוחה שכתם כבר יצטרך זריקה במפרק ומסתבר שהוא לא צריך זריקה רק שינוי בפרזול, אז אני מרוצה מאוד.

והדבר החיובי האחרון הוא שהיום אחרי לא מעט יצאות עם הסוס ברכיבה ובהולכה הסוס שלי הלך הכי יפה שהוא הלך אי פעם בטיול, בהתחלה הוא היה בסדר כי הלכנו בכיוון הבית ואז שעברנו את הבית התחיל להצטבר אצלו לחץ, נתתי לו חופש אבל מצד שני הכרחתי אותו להשאר בקבוצה כי הוא הלך הרבה יותר מהר מכולם כשהוא הלך כמו שרציתי הוא קיבל חופש מוחלט ואז בערך חצי דרך בטיול הוא הבין את העניין והלך בקצב של כולם, הוריד את הראש ופשוט נרגע לחלוטין! מעולם לא ראיתי אותו כל כך רגוע בטיול והלכנו במקומות שלא טיילנו בהם במושב וגם בחוץ, הייתי מאוד גאה בו אני מקווה שזה נקודת מפנה טובה בטיולים שלנו.

giri

New member
לגבי הטיול

במה את משתמשת בסוף מבחינת ראשיה ומתג?

popi199

New member
פרנץ לינק

וראשית ווסטרן,
אבל באותה מידה יכולתי להשתמש ראשית בית זה רק בשביל ההרגשה האישית, הרי גם כשסוס רץ לי או מבקבוק אני אף פעם לא צריכה להשתמש חזק ביד.

giri

New member
זה נכון

אבל יש סוסים שמגיבים טוב בהרבה למגע קל במתג מאשר להרבה עבודה עם המושב.

popi199

New member
אז אולי

פעם גם הסוס שלי היה כזה במיוחד אחרי כמה שנים טובות כסוס בית ספר... אבל אני חושבת שבזכות זה שאני לפעמים מורידה מתג או ראשייה ושמה דגש על עבודה עם הגוף עשה הרבה שינוי אצל הסוס וגם הוא למד להגיב יותר לגוף

למעלה