סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

hanyou12

New member
היו שיעורים טובים

אם כי אני מרגישה שאני חלשה יותר בזמן האחרון גם פיזית וגם מנטלית ואני לא מצליחה להסביר לסוסים שאני רוכבת עליהם מה אני רוצה מהם... אני מרגישה שאני סתם מתאמצת ולא מקבלת תוצאות...
בשיעור עם גילי עשינו קצת אלמנטים של טרייל קלאס וזה היה טוב כי זה טיפה העיר את הסוסה שרכבתי עליה כל הקוואלטים האלה וגרם לה לחשוב קצת.
הוצע לי להתאמן לקראת תחרות טרייל עוד חודש-חודש ומשהו.
שאלה בנושא הזה:
1. האם יש סיכוי שתוך פרק הזמן הזה אני אצליח להתאמן לרמה מספקת?
2. האם מבוגרים גם מתחרים בטרייל? תמיד חשבתי שזה מקצה של ילדים שמתחילים מזה ואז עוברים למקצים של ה"גדולים" כמו קאטינג וריינינג. אני ממש אוהבת טרייל ואם באמת מבוגרים עוסקים גם בזה זה יכול להיות אחלה של כיוון ברכיבה שלי כי אני לא יודעת עד כמה אני מתחברת לקאטינג ולריינינג (ריינינג קצת יותר מושך אותי מקאטינג אבל מכל מי ששמעתי על זה מדובר על אימונים מפרכים ולא סימפטיים לסוס).

jgut

New member
1. זה תלוי ברמה שלך, ברמה של הסוס

ובקושי המסלול. אבל תיאורטית אין סיבה שלא תספיקי להתאמן.
2. בליגה של ההתאחדות אין כרגע טרייל. אם היו מוצאים לפחות 3 אנשים שרוצים להתחרות, היו פותחים מקצה.
בחו"ל זה מקובל שבוגרים מתחרים. בעיני זה מקצה מעניין וכיפי. אם היה נפתח כזה במסגרת הליגה, הייתי מתחרה בו.
3. אין לי מושג מאיפה הבאת את השמועות על האימונים הלא סימפטיים ומפרכים לסוס. אפשר להיות לא סימפטי לסוס בלי אימון ריינינג ואפשר לאמן סוסים בצורה שמתאימה להם והם מאוד מספמטים אותם. אם לא מסמפטים, אני בטוחה שהם מחבבים את השיטה +, או אוהבים אותה -. זה תלוי איזה סוס את שואלת ועד כמה הוא קומינקטיבי. יש סוסים שאף פעם לא מרוצים משום דבר. גם במרעה הם לא מתלהבים.

hanyou12

New member
המאמנת אמרה שאני מסוגלת לזה

אבל אם אין תחרויות... אז איך זה שיש תחרות? ממש מוזר
. אני זוכרת שממש אהבתי את זה כשהייתי יותר צעירה ונתנו לי לעשות אלמנטים. אלמנטים זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות.

לגבי אימונים לא סימפטיים, אני בטוחה שזה עניין של הסתכלות. אבל גם אנשים שהיו ועודם בתחום אמרו לי יותר מפעם אחת שהם היו יודעים מה זה ידרוש מהם לא היו מתחילים את הדרך הזו כי כדי לייצר אלופים צריך להיות מאוד אגרסיביים. אני מניחה שזה עניין שנתון למחלוקת... וכן אני בטוחה שזה תלוי סוס. אין לי שום ספק בזה

jgut

New member
כניראה שיש תחריות

אבל הן לא חלק מהליגה של ההתאחדות. יש את הליגה של ה ILHQA. אולי היא התכוונה לכך.

זכותך כמובן לחשוב שריינינג זה אימון לא סימפטי. אבל לידעתך זה לא פחות סימפטי מאימון טרייל.
חוץ מזה שכניראה שהאנשים שדיברת איתם לא טובים כפי שאת חושבת, אם מה שנידרש מהם זה אגרסביות. כי יש דרכים קצת אחרות... אומנם הן לוקחות יותר זמן, אבל אני מכירה סוסים אלופים שהצליחו בלי אגרסיביות. קחי בחשבון שלא כל סוס נועד להיות אלוף ואם הם לא מסוגלים לעשות את ההבחנה, אז חבל שזו הדרך שבה הם בוחרים לפעול.

hanyou12

New member
אם לומר לך את האמת

הכל זה מדברים ששמעתי אז כמובן שאני לוקחת את הכל בעירבון מוגבל. זה גם תלוי מה כל אחד מגדיר כאגרסיביות. אחד יכול לומר ששימוש במתגים חריפים זה אגרסיבי, אחד יכול להגיד שאם משתמשים בזה ללימוד ולא לעבודה זה לא, אחד יכול לומר שעצם הנחת האוכף והישיבה על הגב של הסוס זה אגרסיבי וכל אחד בעצם יכול להגדיר את זה איך שהוא רוצה.
ומאחר ואני לא באמת מכירה את התחום יותר מדי אני לא יודעת לומר את דעתי עליו, רק דברים ששמעתי. מזל שיש גם אנשים כמוך שאומרים אחרת
מי יודע, אולי יום יבוא ואהיה ריינרית!
אבל בינתיים אני חושבת שאמשיך עם טרייל, זה כל כך כיף.
אני אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר על ההבדל בין שתי הליגות בבקשה.

jgut

New member
מדובר בשני אירגונים שונים

יש את ההתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה. למיטב הבנתי זו ההתאחדות הרישמית של ישראל במספר סגנונות רכיבה.
אפשר לראות פרטים באתר שלהם: http://www.ief.org.il/

אז בהתאחדות יש כמה ליגות בהתאם לסגנון. לי ידוע על ווסטרן, קפיצות ודראסג'.
בווסטרן יש חלוקה לפי בוגרים ונוער. בבוגרים כיום יש רק ריינינג ופלז'ר. בנוער יש יותר מקצים: ריינינג ואולאראונד. האולאראונד בנוער כולל - פלז'ר, טרייל, הורסמנשיפ ולאחרונה ווסטרן ריידינג.
הליגה פועלת בצורה של תחרויות בהן הניקוד מצטבר ונספר לפי עונה.

ה ILQHA, זו עמותה של סוסי הקווטר הישראלי. למיטב ידיעתי, הם מייצגים את הAQHA, שזו העמותה האמריקאית. בתחרויות שלהם יש גם ריינינג וגם אולאראונד. הייתי נוכחת במספר מצומצם של תחרויות שלהם, כך שאני לא יודעת האם יש להם ליגה ומה שיטות העבודה שלהם.
את יכולה להסתכל באתר שלהם:
http://ilqha.co.il/

jgut

New member
ושכחתי שבווסטרן

יש את הליגה של הקאטינג. בעבר הקאטינג היה משוייך לווסטרן בהתאחדות ואין לי מושג מה קורה איתם היום. לדעתי הם אירגון\עמותה עצמאיים.

giri

New member
שבוע מאתגר

אחרי התחרות בסופ"ש הקודם הייתי מאד תפוסה, וגם טיפול פיזיו לא לגמרי פתר את הבעיה. מה שכן, קיבלתי תרגילים חדשים מהפיזיותרפיסטית, והתחלתי לעשות אותם השבוע ונראה שהם עוזרים, אז אני אופטימית. לקחתי את השבוע קצת באיזי מבחינת רכיבות, והגעתי לרכיבה ביום שישי מאוששת. עדיין כאב לי הגב, אז עשיתי רכיבה קלה, אבל היתה רכיבה טובה.
היום (שבת) היה לי שיעור רכיבה. מראש עדכנתי את המאמנת במצב הגב שלי, ומאחר ואנחנו בקבוצה, היא אמרה לי פשוט לנוח כשאני מרגישה צורך וזהו. זה מה שעשיתי וזה אכן עזר לי לסחוב רכיבה של שעה וחצי בצורה די יפה.
מבין התרגילים המעניינים שעשינו היום: ניגשנו לקפיצות עם המושכות ביד אחת והיד השניה מאחורי הגב. המטרה היתה להגביל מאד את היכולת שלנו להשתמש במושכות על מנת לחדד את העזרים האחרים. התרגיל היה מפחיד משהו, במיוחד בגלל תחושת חוסר השליטה, ואם זה לא הספיק, בחלק מהפעמים קיבלתי הוראה לעצום עיניים לפני הקומבינציה. עם הפחד, אני מאד סומכת על צ'ואי, והתרגיל אכן עזר לי להתרכך בידיים ולהתייצב יותר בישיבה הנכונה, אז הוא השיג את מטרתו.
עכשיו אחרי השיעור הגב מציק לי שוב אבל לא מאד, כך שהצלחתי למצוא את האיזון ולנוח בנקודות הנכונות. מחר אני לא רוכבת, אז יש לי הזדמנות לתת לזה להתאושש קצת.

giri

New member
אפרופו מושכות ביד אחת

חייבת לציין שארבע מושכות ביד אחת זה חתיכת handful. רק לא לשמוט אותן היה אתגר, ולהשתמש בהן... בואו נגיד שהחזקתי אותן בעיקר כדי שלא יפלו.

giri

New member
אתמול זה היה שלוש טבעות

מה שבארץ היו קוראים לו פסואה או גוג'.
אנחנו שמים מושכה ראשית על הטבעת המרכזית, ומוסיפים מושכה נוספת על הטבעת השניה (או השלישית אם יש צורך) כך שניתן להפעיל את המנוף בצורה סלקטיבית. בארץ רכבתי עם מתג כזה עם מושכה אחת והחלפנו בין הטבעות.
לפעמים אנחנו רוכבים בדאבל, אבל לא בקפיצות בדרך כלל, אלא כשעובדים על דראסז'.
בגרמניות אנחנו לא משתמשים עליו בכלל. נראה לי שהשתמשתי פעם פעמיים, אבל הצלחתי לקבל תוצאה טובה גם בלעדיהן, ואני מעדיפה להצליח לקבל את זה דרך המתג ולא דרך גרמניות.

hanyou12

New member
זה נשמע לי מאוד מעניין

מה הייתרון של שימוש בשתי מושכות?

giri

New member
תלוי באיזה הקשר

אבל בגדול העקרון הוא שיש לך אפשרות לבחור מתי להפעיל את המושכה הנוספת. כמובן שזה דורש ממך יותר שליטה.
בדרך כלל המושכה הנוספת היא כזו שמפעילה עזר יותר חריף, כמו למשל את המנוף של המתג, או את המושכה הגרמנית (שמושכת כלפי מטה). היתרון של שימוש בשתי מושכות הוא שאת יכולה להשתמש במושכה הרגילה בשוטף ולקבל אפקט עדין יותר, ולהפעיל את המושכה השניה לפי הצורך. ככה את מקבלת בעצם מתג דו-שימושי.
למשל, המתג שאני רוכבת איתו עכשיו, מתג שלוש טבעות. הטבעת המרכזית היא כמעט כמו מתג פשוט שבור (סנאפל). טבעת אחת תחתיה נותנת אפקט מנוף קל, וטבעת נוספת תחתיה נותנת אפקט מנוף חזק יותר. אני מחברת את המושכה הראשונה לטבעת הגדולה, וכך כשאני משתמשת בה אני בעצם רוכבת עם סנאפל (כמעט). אני מחברת מושכה נוספת לטבעת שתחתיה, שמייצרת את המנוף. בשוטף אני רוכבת כשיש לי קשר במושכה המרכזית, והמושכה התחתונה בהיכון אבל רפויה. אני אוחזת אותה באצבע אחרת כך שיש לי את האפשרות לסגור אצבעות ולקבל את אפקט המנוף בכל רגע נתון. אני משתמשת בו, למשל, כשאני דוחפת את הסוס לתרגיל בעייתי והוא מתנגד לקשר. או כשאני רוצה לקבל פינה חדה ומדוייקת, אני אתן נגיעה עם המושכה התחתונה ממש בכניסה לפינה, על מנת לעזור לו להתעגל לפינה. ברוב הזמן אני לא משתמשת במושכה הזו, וכך שומרת על העקרון של לקבל את מה שאת רוצה מהסוס במינימום עזרים, ולשמור את החדות שלו.
האלטרנטיבה במקרה של המתג הזה לשימוש בשתי המושכות היא פשוט לחבר את המושכה שלך לטבעת החריפה יותר. למשל, אפשר לחמם עם הטבעת העדינה, וכשהסוס מתחמם ואת צריכה יותר מתג, להוריד את המושכה טבעת. החסרון הוא, כמובן, שברגע שהורדת אותה מתג, אין לך אפשרות "לכבות" את המנוף ואת משתמשת בו כל הזמן.
ישנם מתגים כפולים, שבהם יש מושכה מחוברת לכל אחד משני המתגים. גם שם, מתג אחד הוא יותר פשוט והשני נותן מינוף, וגם שם, את יכולה להפעיל את המנוף לפי הצורך ברגע שאת שולטת בידיים שלך כמו שצריך.
ובמושכות גרמניות, המושכה היא פשוט עזר למשיכת הראש של הסוס כלפי מטה, ועוברת דרך המתג שלו בצורה חופשית. שוב, הרעיון הוא שתפעילי אותה לפי הצורך, כאשר כאן גם נכנסת השאלה של מה אורך המושכה, בהתאמה לכמה חופש את רוצה לתת לסוס.
האלף האלט בטח יכול לתת תשובה טובה יותר על דאבל בריידל, לי יצא לרכב עם זה מעט אבל אני פחות מכירה את האופציות השונות ואת השימושים ברמות הגבוהות.

jgut

New member
סופ"ש תחרות ואליפות

אז במהלך השבוע התאמנתי קצת לתחרות. רק קצת, כי לא ממש הסתדרו לי הזמנים בעבודה. בשאר הזמן, המאמן עבד עם דאנס, מה שגרם למעט הרכיבות שלנו להיות ממש טובות.

ואז בחמישי נסענו לתחרות. במקום להיות עם הראש בתחרות, הייתי טרודה בענייני עבודה.
כך יצא שלסוס עלאי ומתנסה כמו דאנס, יצא לעשות מקצים בינוניים וסבירים. לפחות היו לי חולצות שואו יפות. אין לי מושג האם ומתי יצא לי להשתמש בהן שוב.
בנתיים שמעתי סיפורי זוועה על סוסים שנשלחו למרעה וחזרו... בערך (קנז לדעתי מכירה אחד מהם). אני השבוע צריכה למצוא זמן למצוא פתרונות לסוס שלי.
בשבת בערב היה לנו את הטקס אליפות. די התבאסתי מעצמי.
דאנס לא אהב את זה שיש כ"כ הרבה סוסים במרחב שלו. הוא גם לא ממש התלהב מהדגלנים (סוס מלחמה כבר לא יצא ממנו).
כשהגיע תורנו לקבל את הרוזטה, הוא ממש נלחץ. אני אפילו לא יודעת ממה הוא כ"כ נלחץ. הוא עשה לי קאנטר במקום (היה יפה!). משום מה לא ידעתי איך להרגיע אותו בסיטואציה הזו. כי נניח כשדומיה נבהלת, אני דוחפת אותה קדימה ותוך כדי מרגיעה אותה. העניין כשהיא נלחצת היא נתקעת. הוא רצה לרוץ, רק לא ידע לאן, כך שגם כשנתתי לו חופש הוא רץ במקום. ולא רציתי באמצע הטקס לרוץ איתו במעגלים.
המאמן לא חשב שצריך לעזור לי, כי הוא חשב שאני מתמודדת. הבת זוג של המאמן באה ותפסה לי את הסוס. באותו רגע כאילו איבדתי את כל האחריות על הסוס וויתרתי. פשוט ירדתי ממנו. הוא המשיך לרוץ במקום והוצאתי אותו מהטקס.
אז התבאסתי מעצמי שלא התמודדתי עד הסוף. המאמן לקח אותו לתא, כי בחוץ היו סוסים אחרים שהוא הלחיץ.
וכך נגמרה לה העונה...

giri

New member
קצת באסה לסיים ככה

אבל בסיטואציות כאלה את צריכה לנסות לא לשפוט את עצמך בחומרה. נשמע שכבר היה סוג של עייפות החומר בשלב של טקס הסיום.

jgut

New member
כן, אבל את יודעת איך זה

אם אנחנו לא נחמיר עם עצמנו, מי כן? :)

giri

New member
כל כך נכון! רגע, בעצם לא...

אם אני לא מחמירה עם עצמי ליסה מחמירה איתי

אחת מהבנות בחווה שיתפה בפייסבוק איזו תמונה שכתוב בה "describing my trainer to someone: she's fabulous but she's evil"

אבל באמת ברצינות, ברור שאנחנו.

hanyou12

New member
עכשיו כשנתקלת בזה

את חושבת שתעבדי איתו על הפחד הזה או שאת חושבת שאם את לא חייבת להתקיל אותו בדגלים עדיף לא להיכנס לשם?
תמיד עוברת לי השאלה הזו בראש של: "אם נתקלתי באתגר עם הסוס האם אני צריכה לנסות ולהתמודד איתו או - בהתחשב בכך שהסיכוי להיתקל באותו אתגר שוב נמוך - לעזוב ולהמשיך הלאה?" וחוץ מזה אמרת שזה ביאס אותך שלא התמודדת עם זה. אז את הולכת לנסות?

למעלה