סכמ"ש

popi199

New member
טוב

אז אחרי השרשורפלצת שיצא פה החלטתי ללכת עם מה שהרגשתי נכון כבר קודם לכן ושמתי לסוס מג פרנץ לינק כמובן שאין איזה הבדל גדול אבל אני מרגישה בטחון יותר גדול ובסופו של דבר אני מאמינה שזה גם מתרגם לסוס בצורה כזו או אחרת. לגבי הטיולים במושב הסוס כבר אדיש לחלוטין שזה כבר שיפור מההתחלה ממש כי פעם כל הסיטואציות היו מלחיצות בשבילו, המאמנת שלי אומרת שלדעתה הוא אף פעם לא יהיה ממש שקט בטיולים אבל אני לא מסכימה כי באמת הוא נרגע המון מאז שהוא אצלי, אני זוכרת רק פעם אחת שהסוס נבהל במגרש מאז שהוא אצלי וגם אז זו הייתה הבהלות מינורית ועדינה, ובתור סוס בית ספר תמיד היו לו התפוצצויות חזקות פה ושם, למעשה כמה חודשים לפני שקניתי אותו הוא שלח ילדה למיון אחרי שהתפוצץ מסיבה דבילית...כך שמבחינתי כל ההתנהגות שלו נמצאת במגמת שיפור, זה באמת נחמד לי ושונה לעבוד איתו בחוץ...זה נראה לי מתבקש בתקופה האחרונה כשאני נמצאת במין עייפת בכל מה שקשור לעבודת מגרש.

אבל בימים האחרונים יש עיכוב בעבודה שלנו כי פתאום הוא גם העלה חום, כנראה נדבק מהסוס השני, הוא אמנם לא לוקח את זה כל כך קשה כמו הסוס השני, הוא מתנהג נורמלי, אוכל ושותה והכל כרגיל אבל היום היה לו 39.5 מעלות.... מבאס.

giri

New member
שמחה לשמוע שהפרנץ' לינק עובד לך

תחושת הבטחון שלך היא כנראה הפרמטר הכי חשוב בכל מקרה.

הדסי222

New member
השבוע שלי

בזמן הקרוב לצערי לא יצא לי לרכב הרבה, כי המדריך שלי יכול לעבוד רק בימי שישי, מה שאומר שיש ימי שישי שאני לא אוכל לבוא, ודווקא באלה שאני כן פנויה בהם הוא לא עובד :-( אבל, ביום שישי האחרון כן רכבתי, וטיילנו בוואדי שליד החווה שאני רוכבת בה. היה מאתגר בשבילי, כי עוד לא יצא לי לרכב בעליות או ירידות יחסית חדות כמו בוואדי, אבל למרות החששות שהיו לי בהתחלה סמכתי על עצמי, הסוסה והמדריך שלי והיה ממש כיף! למרות שהיה חם (ב 12 בצהריים), ולמרות שהסוסה שרכבתי עליה ניסתה לרוץ בחלק מהזמן (כמובן שלא נתתי לה!), הייתה חוויה מדהימה. משום מה כשרואים את הנופים שרגילים לראות בגובה אדם ממוצע מגב של סוס הכל נראה קצת אחרת :)

הדסי222

New member
יש כמה בעיות

אצלנו בחווה יש רק עוד מדריכה אחת (החווה די סובלת ממחסור במדריכים), והיא בעיקר מטפלת ברכיבה. לגבי חוות אחרות - אני לא יודעת על חוות אינגליש באזור שלנו במרחק נסיעה סביר.

fliperit

New member
אמנם לא אינגליש

אבל אני ממליצה מאוד על חוות המחוג במושב גילת

יש סיכוי טוב שבאחת

ארשום את כבר נמצאת עכשיו...
אבל ממה שאני מכירה שנמצא בסביבה - יש חווה במושב נבטים
ויש את חוות אורים בקיבוץ אורים.
חוות באזור של מ.א. באר טוביה זה רחוק לך?

הדסי222

New member
חוות אורים זו החווה שאני רוכבת בה עכשיו

לגבי נבטים ומ.א באר טוביה נראה לי שיהיה רחוק מדי.

למעלה