סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

kenz

New member
רכיבה רטובה

היה אחלה שבוע, הבוסית בחו"ל, לנהל אורווה, ובי"ס לרכיבה בעיקר בחופשות חגים (פיכס), זה נורא.
הספקתי לשלוח כזו כמות של אסאמאסים שאם לא הייתה לי חבילה קבועה, הייתי מזמן חורגת מהלימיט, לנקות משרד וחדר אוכפים שחטפתי עליהם ג'ננה, לטפל בפציעות (שכמובן קורות ברגע שהמנהלת עולה על המטוס).
אבל שטויות. סוף סוף היה לנו זמן, סינג'רנו את ההורים שישמרו על הקטונה, וקבענו רכיבה.
לא עברו 100 מטר, התחיל לטפטף, אבל מה זה קצת גשם לעצור את הרוכבים הנועזים?
חצי דקה אחרי זה כבר היה כזה מבול, שאפילו הסוסים חיפשו איפה להסתתר.
100 מטר חזרה לכיוון החווה, בהליכה כמובן, כי רכבנו על כביש, והגענו למקום מבטחים.
3 אנשים, 3 סוסים ו3 כלבים רטובים עד לשד עצמותינו. מזג אויר טרופי ומגעיל, אפילו להנות אי אפשר?
לפחות החברה נהדרת :)

ומהמגרש שישרנו היום, נהנה מחר :)

אה, והקטנה שלנו התחילה לזחול השבוע :) ייי... (עוד שבלב בדרך לרכיבה)

שיהיה שבוע נהדר לכולנו.

giri

New member
השבועיים שלי

לא סיכמ"שתי בשבוע שעבר, אז...
היו שבועיים לא מדהימים, צ'ואי התחיל לזייף קצת על הרגל הבעייתית שלו ומאחר וממילא כבר נקבע לו תור להזרקה התקופתית, פשוט נתנו לו לנוח וחיכינו לתור. הוט' בדק אותו והציע להזריק יותר ממה שתוכנן, והמאמנת שלי החליטה ללכת על זה (ובגדול אני מסכימה, כי הכי חשוב שיהיה לו נוח... אבל אני תוהה אם הוא לא עובד קשה מדי לגילו).
גם אחרי ההזרקה הוא לא היה מדהים, ונתנו לזה קצת זמן לראות מה יקרה. והדבר הבא שקרה היה ששחררנו אותו במגרש להוציא קצת אנרגיות, הוא התפרע לגמרי והיום הוא היה תפוס :-\ יופי :-\
היום ביליתי שעות נוספות בחווה וסיפרתי אותו. היה מעייף ומגרד. והלהבים של הקליפר שלי צריכים השחזה, אז לא סיפרתי לו את הרגליים, ואני אצטרך לראות מתי להשלים את זה. מה שכן החלטתי לנסות הפעם להשאיר משהו על התחת ויצא חמוד לאללה, אז קבלו תמונה

kenz

New member
חמוד מאוד

טוב שיש אמא כשרונית :)
לגבי ההזרקות, זה אמור להיות פרוגרסיבי, השיפור יבוא עם העבודה, כי התנועה משפרת את הגעת החומר לכל האזור.

לגבי הגילוח, עשית את זה עם שבלונה או סתם יד חופשית?

giri

New member
יד חופשית

זה היה הצד הראשון, הנחתי שאם יצא גרוע אני אנסה בצד השני, והכי גרוע הוא ישאר בלי שום דבר

jgut

New member
מסתבר שאני סובלת מ-

"תסמונת הסוס המושבת". אתמול נפגשתי עם חברה והיא איבחנה אותי כחולה במחלה הזו (כל הזכויות שמורות לה)....

דו חזרה לעבוד ובגלל שזו הפעם השניה שהיא חוזרת לעבוד אחרי שהיא ניראית בסדר, אז אני לא מאמינה לה עדיין. רכבתי עליה פעמיים השבוע. רק הזזתי אותה ואני מודה שמאוד התגעגעתי אליה.

עם דאנס אני ממשיכה עם הטיולי הובלה. במסגרת התסמונת שאני סובלת ממנה, זה ניראה לי יותר כיף מלרכב במגרש. אני רואה אנשים רוכבים קווים ישרים וספינים, שכחתי למה צריך את זה...
אנחנו הולכים בשטח ובמושב. על כמה סוגי קרקעות שונות. אם אתם זוכרים שבזמנו התלוננתי שהוא לא זז בהובלה, אז ההולכה הזו מאוד משפרת את מצבו.
משום מה, המאמן והוטרינר יותר אופטימים ממני. אני מקווה שהם צודקים.
כלומר ברור לי שהוא יהיה בסדר, אבל הלוחות זמנים ניראים לי אופטימים מידי.

אתמול הלכתי לראות את תחרות הפצ'וריטי. הייתי במצב רוח די רע. כי היה ניראה לי ששום דבר לא מסתדר לי בעולם הסוסים.
המקצים ניראו די יפים, אבל ממצב רוחי לא הצלחתי להתלהב. זה היה ניראה לי מיותר. עזבתי די בהתחלה וחזרתי רק למקצה של המאמן שלי. הוא קיבל ניקוד יפה, אבל אפילו מזה לא הצלחתי להתלהב. אז חזרתי הביתה לטיול לים שבו תפס אותי מבול ונאלצתי לחזור בריצה. לפחות הגשם שיפר לי את המצב רוח.

fliperit

New member
הפצ'וריטי היה מאוד מאכזב

המקצים היו די חלשים ולא מעניינים..
במקצה נוער היה רוכב שנכנס עם כתם דם על הצלעות של הסוס, והסוס גם צלע(זה היה ברור כשמש כשהוא יצא מהמגרש אחרי המקצה). קיווינו שיפסלו אותו (זאת ממש לא פעם ראשונה שהסוס הזה נכנס עם דם למקצה), וכאשר הוא קיבל ציון (ואפילו די גבוה) החלטנו שאנחנו לא נשארים להמשך ונסענו.

giri

New member
עם דם והוא לא נפסל?

זה ממש לא לעניין, התלוננתם למישהו?

fliperit

New member
זה עניין שחוזר על עצמו מדי פעם

ואין טעם להתלונן כי אחרי שהוא יוצא מהמגרש אי אפשר לפסול אותו

kenz

New member
הנה חוק מטומטם...

כבר ראיתי בקפיצות אנשים שיוצאים מהמגרש אחרי סיבוב גרוע או פסילה, ומפוצצים את הסוס שלהם במגרש החימום.

אני חושבת שכל מה שקורה בשטח התחרות, מרגע שהורדת את הסוס מהקרון עד להעלאתו בדרך חזרה, צריך להחשב.

ושברגע שאנשים ידעו שה"מקום" שלהם יכול להלקח מהם, אז גם אחרי זה הם לא יתנכלו לסוסים.

אבל, זו האני האופטימית... האני המציאותית פשוט מדוכדכת מכל העניין.

הורסמאן

New member
המממ

פסילה אי אפשר לקחת ממילא, או לפחות לא בכיוון הרצוי.
יש צורך בהרחקה ממספר תחרויות, או לזמן מסויים, או בכלל.

השאלה אם יש למישהו שיניים בשביל להפעיל הרחקות.

fliperit

New member
תשובה לשניכם...

החוק לא מטומטם, האכיפה מטומטמת ולא מספיקה. על פי החוקים בריינינג שופט יכול (וצריך!) לפסול סוס ורוכב כאשר יש דם טרי מהדורבנות או מהמתג, או כאשר יש צליעה. אם השופט לא פסל את הצמד עד שיצאו משער המגרש, לא ניתן לפסול על כך.
כמו כן, השופט יכול לפסול רוכב על התעללות בכל שטח התחרות, אבל בשביל זה השופט צריך להיות עירני למתרחש במגרש החימום, וזה לא קורה אף פעם. ניסינו בזמנו ליצור תקנות חדשות המחייבות משגיח מטעם ההתאחדות או גורם אחר, אך מסתבר שלאף אחד בהתאחדות אין אינטרס לעשות את זה. יושב ראש הועדה המקצועית הוא במקרה אביו והמאמן של אותו ילד שהסוס שלו נכנס מדמם וצולע...

ולראיה:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558891_10202222990802882_1419286831_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1236447_10202222992562926_2114949591_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1234688_10202222993362946_717117906_n.jpg

חבל שאין לי סרטון שבו אפשר לראות את הסוס צולע החוצה מהמגרש...

jgut

New member
זה אפילו יותר מורכב

נפגשנו בזמנו עם הועדה המקצועית והם אישרו לנו ליזום תקנות.
זה התחיל להסתבך ברגע שצריך למצוא אנשים לאכיפה. אני יכולה להגיד בכנות שקיבלתי תחושה שאנשים עלולים להשתמש בועדת משמעת בצורה הלא עניינית שלה.
אני לא יודעת מה היה בתחרות הפצ'וריטי. אבל אני יכולה לספר לך על מקרה שקרה בתחילת העונה, שבה רצו שמועות על מקרה עם אותו יו"ר ועדה. מי שהיה שם נוכח בפועל ראה שהשמועות האלה לא נכונות. אבל הרבה אנשים בענף כבר האמינו לשמועה והיא קיבלה כנפיים ותוספות משלה.

גם בזמנו כשקרו מקרים גרועים יותר אנשים סירבו ללכת להתלונן. לעומת זאת אנשים מוכנים להפיץ שמועות אבל לא לעמוד מאחורי הדברים שלהם.
אז כל עוד אין מי שיאכוף ובכלל רוב האנשים לא חושבים שיש בעיה, שום דבר לא ישתנה.

giri

New member
רק הערה לנקודה אחת ספציפית

לגבי לפסול אחרי שיוצאים מהמגרש - אני לא מבינה למה זו בעיה.
בתחרויות שבהן בודקים סמים לפעמים פוסלים מתחרה בדיעבד. נכון, זה מסובך לוגיסטית, אבל לא אומר שאי אפשר.
ולגבי נפוטיזם... זה מסריח וקשה לפרק את זה, ואני לחלוטין מבינה את התסכול.

fliperit

New member
זאת בעיה כי החוקים לא מאפשרים את זה

קרה מקרה דומה בעבר בו שופט חשב שראה דם, עד שהוא התייעץ עם השופט השני הרוכבת יצאה מהמגרש והם לא הספיקו לקרוא לה לבדיקה. מרגיז ולא צודק- נכון, אבל אלה החוקים...

kenz

New member
אז זה לא חוק מטומטם?

חוק שלא מכסה משהו שבהחלט סביר שיקרה, הוא חוק מטומטם.

אם אי אפשר ל"תקן" את האיש כשהוא יצא מהמגרש, אין מיי בוק זה טמטום

fliperit

New member
איך הבנת מהדברים שלי שאני חושבת אחרת?

ולמרות שהוא מטומטם חוק הוא חוק, ועד שלא יקום אדם בעל השפעה שירצה (או לפחות יסכים) לשנות אותו, אין לנו הרבה מה לעשות בנידון

giri

New member
מהבחינה הזו להתלונן זה צעד נכון

כי התלונות הן מה שידחוף בסוף לפעולה... יש לקוות.

לא לא :)

אני מבינה את מה שפליפרית אומרת.
ומעבר לזה שחוק הוא חוק גם אם הוא מטומטם,
השינוי הוא בכלל לא פשוט.
אם ככה זה עובד, ואלו החוקים, נניח, בכל העולם-
שברגע שסוס יצא מהמגרש לא משנים לו ניקוד,
יהיה מאוד קשה לשנות "רק אצלנו" את החוק.
כי הניסיון הוא להדמות למה שקורה בחו"ל ולא לקבוע חוקי משחק
חדשים למזרח התיכון.
ולכן אני מניחה שכל הסוגייה הזו של איך לשנות את החוק לא ממש רלוונטית.
וכן צריך לחשוב איך גורמים לזה להיות טוב יותר בתוך המסגרת החוקית.

למעלה