סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
אני אסכמ"ש בסופסופ"ש שלי, אבל שוב לא מתאפקת ומביאה תמונה (שחצי מכם כבר ראו בפייס...
כן, חליבת מחמאות)

jgut

New member
שבוע טוב

היו לי כמה רכיבות ממש טובות על דאנס במהלך השבוע. בנוסף היה לנו אתמול שיעור עצירות והלך ממש טוב.
אולי זה מיקרי לחלוטין, אבל אני עוצרת יותר טוב בתקופות שאני לוקחת שיעורי דראסג'. האם זו קונספרציה?

יש אצלנו כל מיני תלמידים שבאים לקחת שיעורים לקורסי מדריכים השונים. כמובן שיש רמות שונות של רוכבים.
נותנים להם הרבה פעמים לרכב או לעבוד עם דו. אני מניחה שזה בגלל שהיא יודעת את העבודה, אבל חייבים לעבוד איתה נכון כדי שהיא תועיל בטובה לעשות אותה.
בין היתר הם לומדים לעשות לונג' לסוסים. יצא לי לראות השבוע מישהי שדווקא רוכבת נחמד, אבל לדו לא התחשק שיעשו לה לונג'.
אז כל פעם כשהיא ניסתה להזיז אותה קדימה, הסוסה באה ושמה את האף עליה כך שאם ידחפו אותה היא בעצם תרמוס את הבחורה. זה חוצפה לשמה, כי הסוסה יודעת היטב מה צריך לעשות. בסופו של דבר הבחורה כניראה הסתדרה (אני המשכתי הלאה לדרכי).
למחרת החלטתי שאני עושה לה קצת לונג' - רק לבדוק האם היא עושה זאת גם לי. אז בהתחלה התשובה היא כן. היא פשוט באה והניחה עלי את האף. אני חייבת לציין שלקח לי לדעתי חצי דקה להביא אותה למצב שרציתי. במונחים שלנו זה הרבה זמן. אבל אחר כך היא התנהגה יפה מאוד. אני אפילו לא בטוחה מה עשיתי שגרם לה לעבוד, אבל כניראה זה קשור לנחישות.

חוץ מזה אתמול היה לי איתה שיעור דראסג'. אני (ובעקבות כך הסוסה) עדיין לא קולטת עד הסוף את עניין הקשר. כלומר אני יודעת לזהות בדיוק מתי היא על המתג. אני לא תמיד מצליחה להביא אותה לשם בזמן קצר.
מצד שני, אני לא יודעת למה אני מצפה, כי סה"כ אנחנו לוקחות 3 שיעורים השנה, אז אי אפשר לצפות שזה יהיה באותה הנקודה שהפסקנו אז.

kenz

New member
השבוע שלנו... בסימן ג'יפ :)

סתם, הבוסית שלי הייתה בחו"ל ובקשה שאחליף אותה בהאכלות ערב באורווה. אמרתי סבבה, ואיך בדיוק אני אגיע? אז קיבלתי את הג'יפ. אני אוהבת...

אבל בלי קשר, שני ורביעי הייתי בתורנות ערב, או יותר נכון אחה"צ. אבל כיון שזה לא דבר קבוע, אין לי בייביסיטר, אז התפוזנה ארחה לי חברה.
אני חייבת לציין שהיאכל כך נוחה שזה מדהים אותי כל פעם מחדש.
בין אם היא בעגלה, בין אם היא על המחצלת שלה, או כמובן על כל מיי אמהות מתחלפות למיניהן, היא חייכנית, רגועה, ונותנת לי לעשות את העבודה.
אז בילינו אני, הכלבים והתפוזינה הרבה שעות בחווה.

הקטנה אוהבת סוסים (או יותר נכון, נהנית לתפוס להם בזקן, ולמשוך. ואם אפשר, להכניס להם את האף לפה (שלה...). חלקם אוהבים את זה, חלקם קצת פחות. הסוס שלי, משום מה, מאוד אוהב את זה. הוא מוכן לעמוד לידה שעות, לתת לה להתעלל בו, למשוך לו, לדחוף לו ידיים לאף וכדו'... והיא אפילו רכבה עליו שבוע שעבר... היא לא יושבת עדיין, אז רק החזקתי אותה (וכמובן שיש תמונה אבל היא לא משהו, מבטיחה לצלם בהמשך...), היא הייתה כל כך מאושרת, עוד מלאי שלם של שערות שאפשר למשוך !!!!

בגזרת התלמידים, אני מבסוטה. קיבלתי כמה חדשים שעושים לי טוב על הנשמה. גם הקטנים שביניהם (מה שמפתיע אותי מאוד).

וחוץ מזה, ניסיתי ביום ראשון להתחיל עם הפונית איזה תרגיל עם תלמידה, שרציתי לבנות אותו שלב שלב ולנסות להגיע לפליינג צ'יינג' (שהיא לא ממש למדה אי פעם). אז התלמידה הייתה אמורה לעשות קו שבור (לולאה 10 מ') בקאנטר, ולהחליף דרך טרוט את הרגל קצת לפני קורת קרקע שהייתה מוצבת בהחלפת הכיפוף. ואז להחליף שוב מעל הקורה השניה (שהייתה בהחלפת הכיפוף השניה.).
אחרי 3 פעמים, הסוסה, רק ראתה את הקורה, והרגישה את חצי העצירה, החליפה לבד את הרגליים תוף כדי קאנטר.
גאון שלי...

אז הפסקנו, והתחלנו לעבוד על מעברים מהליכה לקאנטר, והיא גם את זה עשתה מצויין, אז אני מבסוטה, ומאוהבת עד מעל הראש...
כזו מהממת.

עוד בגזרה - הסוס שלי התחיל לצלוע. אז הזמנתי וטרינר - ועל זה אני אפתח שרשור חדש..

giri

New member
השבוע שלי

בסופ"ש שעבר היה לי שיעור רכיבה נהדר וממנו גם התמונה הקודמת. השבוע היה קצת צפוף, התחלנו אותו עם טיול בהרים שנגמר בכך שהברך הטובה שלי די התפרקה. אחרי טיפול די אינטנסיבי אצל הפיזיותרפיסטית הצלחתי לרכב אבל היה די מבאס.
השבוע צ'ואי פורזל סוף סוף לדשא. ביום שבת היה לי שיעור ומאד התרגשתי לקראת השימוש הראשון שלי בפקקים. לקח לי די הרבה זמן להתאים אותם - כנראה שזה יכול להשתפר עם אימון. וכמובן שלא הידקתי מספיק חזק ואיבדתי שניים באימון. ממש לא נעים, בעיקר שהם לא שלי אלא של השותפה.
השיעור עצמו היה ממש לא משהו - הייתי לחוצה ולא עבדתי נכון, והיו כמה קפיצות איומות, ואיבדתי קצת את הביטחון. אחת הקפיצות באה עם כזו תנופה גרועה שהיא היתה כמעט מעמידה מבחינת הזווית. איכשהו נשארתי באוכף אבל חטפתי כמה מכות לא נעימות מהקפיצה הזו. למחרת באתי לרכב והייתי כולי תפוסה וחבוטה והיתה רכיבה ככה-ככה. אבל לא נורא, עכשיו יש לי כמה ימים לנוח ולצאת מהתפיסות לפני השיעור הבא.
וכמובן לא לשכוח לעצור בהום דיפו ולקנות WD40... עכשיו אני צריכה גם את זה לאיכוף. באמת מוזר שברשימת הדברים שצריך לאיכוף נכללים מפתח ברגים וספריי שמן...

hanyou12

New member
מבחן!

השבוע האחרון היה אחד המסוייטים שלי.
כל השבוע הייתי בהגה"ש (הגנת יישובים), ובעיקר הסתכלתי בחרדה על רמאללה... הפסדתי מבחנים עיוניים שהושלמו היום (ב'). כשחזרתי מההגנ"ש ביום חמישי הייתי צריכה להספיק לחתונה בקצה אחד של הארץ ולחזור הביתה בחזרה לישון בשעה נורמאלית, כי ביום שישי היו לי מבחנים!
בבוקר שישי לקחתי רסקיו כדי לא להתחיל לבכות במקום (קורה לי במבחנים שחשובים לי), ויצאתי לחווה. היה לי מבחן בהדרכת מתחילים, ברכיבה (בחירה), ובלונג'.
בהדרכה הלך לי ממש ממש טוב! קיבלנו בעיקרון שתי ילדות וכל זוג התאמן על ילדה. הייתי איפהשהו באמצע אז כבר יכולתי לראות מה הבעיות שלהן ולתכנן תכנית פעולה של מה לעשות איתן. קיבלתי את הילדה שלי אחרי שמישהי כבר עבדה איתה אז בדקתי לה חגורת בטן ותקינות של כל הציוד ויצאנו לדרך. שמתי לב שקשה לה לשמור על גדר ושהאחרים לא כל כך הצליחו לעזור לה עם זה בשיטות הרגילות (הוראות על מושכה ישירה שתפנה לגדר וכו'), אז החלטתי לעשות משהו אחר:
שמתי ארבעה קונוסים בפינות במרחק של שני מטר בערך מהפינה ואמרתי לה שהמטרה היא ללכת בין הגדר לקונוסים, כאילו ששם זה רצועת אדמה והמרכז של המגרש זה הים ואסור להיכנס לים (אמרתי לה שיש שם מדוזות
)
היא ידעה לעשות שינוי כיוון דרך מעגל וידעתי שהבוחנים רוצים שנראה שהילד למד משהו חדש אז לימדתי אותה שינוי כיוון דרך מרכז המגרש בקו ישר ובאלכסון ושיחקנו משחק של "אלכסון, ישר, מעגל" כדי לתרגל. ההערה היחידה של הבוחנת הייתה שלא העליתי אותה לטרוט מספיק מהר לדעתה. האמת שלא חשבתי בכלל לעלות לטרוט כי רציתי לעבוד על פניות בהליכה אבל אמרתי "יאללה נלך על זה" והעליתי אותה לטרוט (הילדה יודעת טרוט קום-שב לבד ודי יפה). אז עשינו כמה פניות ובדיוק כשבאתי להסביר לה שהסוסה חותכת לה את אחת הפינות כי שם הבוחנת יושבת, הבוחנת אמרה לי שזה מספיק. כל זה לקח אולי עשר דקות והיתה לי הרגשה שעשיתי טוב!
במבחן רכיבה היה קצת פחות טוב: בסיבוב קאנטר הראשון עליתי על רגל הפוכה מרוב לחץ ולא גיליתי את זה ולכן לא תיקנתי. את כל השאר עשיתי טוב וגם הסוסה הייתה אסופה ואיתי - זו סוסה שקשה לקבל ממנה הרפייה והייתי מאוד גאה בעצמי שהצלחתי ובסוף אפילו סיימתי את המסלול עם חיוך! המאמנים שלי יודעים שאני יודעת לזהות לידים ולכן ביקשו ממני בתום המסלול להעלות ליד ימין על מעגל שמאל אז עשיתי את זה. אחרי זה ביקשו ממני לרדת ולהעלות ליד שמאל וכשהצלחתי גם את זה ביקשו לרדת ולהעלות ליד ימין שוב. עשיתי הכל טוב אז אני מקווה שהבוחנת תתחשב.
בלונג' הלך לי הכי גרוע. היינו צריכים להדגים מעברים ומעגלים מסודרים יחד עם שינויי כיוון. הסוסה כל הזמן העלתה לי קאנטר ליד ימין במעגל שמאל... בסוף הצלחתי לתקן אותה אבל בשינויי כיוון הלך לי כל כך רע... הסוסה נכנסה לי למרכז, הסתבכתי עם השוט... לפחות החבל לא נגע לי ברצפה! אני מקווה שעברתי אבל בספק, אני חייבת ללמוד עוד הרבה על לונג'.

השבוע הולך להיות לי מבחן הדרכה למתקדמים שאני רוצה לעבוד בו על פוזיציות לקאנטר וכיפופים, מבחן רכיבה (הגרלה), ומבחן הורסמנשיפ שבתכלס ממנו אני הכי מפחדת.
יהיה טוב!

hanyou12

New member
על כל נושא הממשק והבטיחות

הם יכולים לבקש מאיתנו להוציא סוס ולהוליך אותו, לאכף אותו וכו' ולשאול אותנו כל הדרך שאלות על מה למה וכמה... האמת שאני לא ממש יודעת איך זה יהיה, אולי עדיף שאני אענה על זה אחרי שאעשה את זה.

jgut

New member
עברתי בזמנו את המבחן הזה

אצלנו זה נקרא מבחן ממשק. הוא ממש לא נוראי. מי שמסתובב מספיק זמן בסביבת סוסים באופן טבעי מתנהל נכון ובטיחותי במבחן.
אם רואים שאת יודעת מה את עושה ולא חוששים שתעשי בעיות בטיחותיות, לא יתעכבו עליך יותר מידי.
לא יכשילו אותך על דברים שאינם חד משמעיים, כל עוד את שומרת על כללי הבטיחות.

giri

New member
זה לא נשמע לי כמו משהו מפחיד

את עובדת עם סוסים בשוטף, בטח לא תהיה לך בעיה.

fliperit

New member
המבחן הורסמנשיפ אמור להיות הכי קל

כי מי שיודע להתנהל עם סוסים אמור לעבור אותו בלי בעיה....

hanyou12

New member
כן, זה מה שכולם אומרים

אבל אני תמיד מפחדת שאני לא אדע מספיק טוב... וגם יש דברים שהם שונים מחווה לחווה.
למשל אצלנו המאמן אמר (סתם דוגמה שעולה לי עכשיו), שאת הרגל האחורית בזמן הניקוי צריך להרים כמה שפחות, אפילו שתהיה שעונה על הקרקע אבל שעדיין נוכל לנקות, אבל בוודאות לא להרים ולהשעין על הברך (כמו שמנחים בהרבה מקומות), ובטח לא למשוך אחורה כי עלולים להוציא לסוס את הברך מהמקום ככה.
אז מאז שהוא אמר את זה אני בקושי מרימה לסוס את הרגל ומגיעה איתה הכי נמוך שאני יכולה. אבל מה יקרה אם יגיע בוחן ויחליט שלא ככה עושים אלא מרימים ומשעינים על הברך, ושמה שאני עושה לא בטיחותי?
סתם, לא יודעת, שטויות כאלה שאפשר ליפול עליהן משגעות אותי...

fliperit

New member
להוציא את הברך מהמקום???

אני חושבת שלסוס יש מסת שריר ורצועות מספיק חזקות, ובנוסף טווח תנועה די רחב לרגליים האחרויות, כדי שלאדם יהיה קשה להוציא לו את הברך מהמקום, במיוחד אם הוא לא מתכוון לכך.

כשאת מנקה לסוס פרסה אחרוית בלי להרים אותה כמעט מהרצפה, איך את שומרת על הפרצוף מפני בעיטה? לי נראה שאת את צריכה להתכופף כל כך הרבה, את ממש בטווח בעיטה שלו. אם אני הייתי בוחנת, הייתי פוסלת נבחן שמנקה ככה פרסות.

fliperit

New member
כל עוד את יודעת להסביר את ההגיון

שנמצא מאחורי מה שאת עושה, לא צריכה להיות לך בעיה. אין דרך אחת מוחלטת להתעסק עם סוסים, אבל את צריכה לדעת להסביר מה את עושה ולמה

hanyou12

New member
נשמע הגיוני

אבל במקרה הזה זה ההסבר שסיפקו לי, ונניח לך הוא לא נראה הגיוני (אני לא מבינה מספיק באנטומיה של סוסים בשביל להחליט אם זה הגיוני שנפרוק לסוס ברך על ידי משיכה או לא), אז אולי גם לבוחן לא?
זה משהו שמטריד אותי...

fliperit

New member
אם את יודעת רק את ההסבר שנתנו לך

ולא יודעת לשים הגיון מאחורי מה שאת עושה, אז זה מחזיר אותנו קצת לדיון הקודם ולשאלה האם את מכירה סוסים מספיק טוב בשביל להדריך? ושוב, אני כמובן לא מאשימה אותך אלא את הקורס. מי שלא יכול לעבור מבחןם הורסמנשיפ בעיניים עצומות, בעיני זה בעיה שהוא יהיה מדריך

לא צריך לדעת אנטומיה בשביל להבין שלפרוק לסוס סרך דורש הרבה יותר כוח ממה שיש לך, או לכל איש סוסים אחר. זה לא הגיוני בכל כך הרבה צורות, שאני לא יודעת איפה להתחיל... תעשי לי ולעצמך טובה, במבחן תרימי לסוס רגל כמו שמקובל בכל העולם

popi199

New member
המאמן שלך פשוט טועה

כל הקטע של לקחת את הרגל קצת אחורה הוא בטיחותי יותר כי סוס צריך תנופה בשביל לבעוט וכשאת לוקחת את הרגל אחורה את מנטרלת את האפשרות שלו לקחת תנופה ולבעוט, בחיים לא שמעתי על סוס שפרק ירך או כל איבר אחר מהתנועה הזאת...
חוץ מזה כשאת שמה את הרגל על הברך את מורידה את המשקל של הרגל מהגב שלך.

אני לא מבינה את היתרונות אני בדרך שבה המאמן שלך אמר לך לנקות פרסות...

kenz

New member
הגיון...

גם בוחנים, אגב, יש הגיון. ואם ההסבר שאת תספקי (אם יראו שאת עושה משהו שונה מהם) יהיה טוב, אני מניחה שלא יפסלו לך את התשובה.
אגב, לגבי ברך - אני לא עושה ולא מלמדת לשים את הרגל על הברך, כי יש סוסים (ועבדתי עם לא מעט כאלה) שמושכים את הרגל לכיוון הבטן שלהם (כיווץ) כהתנגדות, ואז הם עלולים להוציא אותך משיווי משקל.
אני מעדיפה להחזיק את הרגל, כמו שהבחורה מחזיקה ב00:30 +.
יבואו אלה עם הסוסים הנשענים, ויגידו שככה אני הורסת את הגב, אז אני מסבירה שאם מדי כמה שניות אני מנערת את הרגל, הסוס לומד לשמור את הרגל למעלה אבל לא להשען, ואני מונעת מעצמי את הסיכוי שהוא יפגע לי בברך/בירך (או בכל מקום אחר אם אני אאבד שיווי משקל ואפול).
מבחינתי זה הגיוני (ומסתבר שהוא עובר גם אצל בוחנים ששמים רגל על הברך, בשני קורסים...).

תמיד תמצאי את ההגיון מאחורי הדברים, תחקרי ותשאלי.
בתור מדריכה אם אין לי הסבר הגיוני לתת לתלמיד, שיסגור את כל הפינות, כנראה שאני לא אמורה ללמד את אותו דבר.

תתחילי תמיד לשאול למה. למה עושים ככה, ולמה זה ככה, ולמה ולמה ולמה.

מכירה את הבדיחה, שאב ובנו הולכים לטייל בגן חיות, והבן שואל: "אבא, למה לאייל יש קרניים?" אז האב עונה לו "לא יודע, בני". ממשיכים ללכת, והבן שואל: "אבא, למה לזברה יש פסים?" אז האב עונה לו "לא יודע, בני" וככך הלאה והלאה.
בשלב מסויים הבן שואל: "אבא, מפריע לך שאני שואל שאלות?" אז האב עונה לו: "מה פתאום, בן, אם לא תשאל איך תלמד?"

(לא הבדיחה הכי קורעת, אבל בהחלט מתאימה לנושא).

למעלה