סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
השבוע שלי - חזרה לפעילות

אני בסימן חזרה לפעילות אחרי הפציעה, ובהחלט עובדת קשה. הרכיבות לא קלות בכלל, ואני יוצאת מהן תפוסה רצח. אני שונאת לחזור לכושר! מצד שני, נקודת אור משמעותית היא שאני מצליחה לשמר את ההתקדמות שהיתה לי ממש לפני הפציעה, מבחינת הרכות בידיים והישיבה הטובה יותר. אז אמנם אני צריכה לחזור לכושר, אבל אני מרגישה שלא הכל אבד. צ'ואי עצמו קצת התדרדר בתקופה שלא רכבתי עליו - הבחורה שעשתה עליו חצי פנסיון ועזבה לפני שבוע לא כ"כ אוהבת לעשות תרגילי דראסז', והיא ויתרה לו לגמרי על הצד הקשה שלו ועבדה בעיקר על הצד הקל (גיליתי את זה בדיעבד). התוצאה היא שהוא איום ונורא בצד הקשה. התחלתי לעבוד על זה וגם המאמנת שלי עלתה עליו פעמיים השבוע וזה בהחלט מתחיל להשתפר, אבל זו הוכחה ניצחת שהסוס הזה צריך עבודה מהסוג הזה על בסיס קבוע.
אז השבוע המשכנו להרים את הצד הגרוע, ואפילו עשינו שיעור קפיצות קטן ונחמד (כמה התגעגעתי!!) והמורל שלי מתחיל לעלות - אולי בכ"ז העונה הנוכחית לא אבודה?
המאמנת שלי היתה סופר מרוצה מהרכיבה ואמרה שהדבר היחיד שהיה יכול להיות טוב יותר הוא שאני לא אצטרך כ"כ הרבה מנוחה בשיעור. היא ממש דחפה אותי להמשיך למרות שהיה לי מאד קשה
מצד אחד היא אולי צודקת, מצד שני אני צריכה לתת לשרירים שלי את הזמן להתחזק חזרה.
אתמול הגיע בחור לנסות את צ'ואי לחצי פנסיון. הוא נראה נחמד, הוא רכב הרבה כילד והתחרה בקרוס קאנטרי על פונים, אבל שנים שהוא לא רכב וכמובן שעכשיו לעלות על וורמבלאד גדול ועקום כמו צ'ואי זה אתגר לא פשוט
אבל אני מקווה שהוא יתן לצ'ואי צ'אנס וישאר איתנו, כי מאד קשה לי כשאין חצי שני לפנסיון.

jgut

New member
שאלה לי אליך

עכשיו שאין לך חצי פנסיון - מי אמור לעבוד עם הסוס בחצי הזמן שאת לא נמצאת?

נניח אצלנו בחווה מי שאמור לדאוג לכך זה המאמן\בעלים של הסוס. משום מה ניראה לי שאצלכם זה שונה...

giri

New member
שאלה מצויינת

זה מאד מוזר במקרה הזה.
בעקרון הבעלים אחראי לזה. ככה זה גם היה בארץ - היתה תקופה שלא היה לי חצי פנסיון על ג'וניור וזו היתה אחריות שלי לדאוג לו. החווה היתה סבבה ועזרה (עזרו לי למצוא מישהו שירכב בינתיים וכאלה) אבל האחריות היתה שלי.
אני יכולה לומר שראיתי אנשים אחרים שהם בעלים של סוסים בחווה הנוכחית והיה אותו הדבר - האחריות היא של הבעלים.
עם צ'ואי יש מין מצב שבעיני הוא מאד עקום וגם קצת מעצבן. הוא שייך למאמנת, כי היא קנתה אותו מהבחורה שכבר לא יכלה להחזיק אותו, מתוך מחשבה שהוא סוס עם הרבה פוטנציאל והיא תציע אותו לפנסיונים מלאים (ולא בשביל עצמה). אז היא רוכבת עליו פה ושם כשיש לה זמן וצריך, וזה ד"א מדהים להרגיש את ההבדל כשהיא רוכבת עליו (אחרי כמה רכיבות ברצף היא ממש מביאה אותו למצב מדהים). אמה מה, בגלל שאני ראש גדול ולוקחת אחריות, היא ממש זרקה את האחריות עלי, וזה הפך להיות מין - טוב, גירי, תדאגי לרכב כמה שאת יכולה, ואם את לא יכולה מספיק, נעזור לך. אבל אם לא כ"כ מסתדר לנו לעזור לך, ואני (המאמנת) עסוקה מדי, אז הוא לא יעבוד וחבל.
זה די מרגיז אותי - מצד אחד זה נחמד שאני יכולה לרכב יותר מחצי ואף אחד לא דורש שאני אשלם יותר, מצד שני אני לא באמת בנויה להגיע לחווה יותר משלוש פעמים בשבוע, זה מאד תובעני - במיוחד עכשיו כשאני מתאוששת מתקופת החלמה וחוזרת לכושר - ולא ברור לי הגישה הזו של "זב"שך". זה הגיע לרמה שתפסתי אותה בסופ"ש - השבוע אני בנסיעת עסקים לארה"ב שני עד רביעי, אז זה שלושה ימים שאני לא יכולה להגיע, וזה תואם איתה מלפני יותר מחודש (ובאופן כללי ההסכם שלנו כולל את העובדה שיש לי נסיעות עסקים וכו') - ושאלתי אותה מי יכול לרכב אותו בשלושת הימים האלה - לפחות בשניים - והיא פשוט משכה בכתפיים ואמרה שאין לה מי, ושאני אשאל את ג'ורדן (עוזרת המאמן) אם היא יכולה. וג'ורדן יכולה יום אחד, ובעיני זה ממש לא בסדר שליסה לא דואגת ליום הנוסף. אני בטוחה שאם לא הייתי שם היא היתה מוצאת את מי לשים עליו כדי שיעבוד, אבל יותר נוח לה לא להתעסק עם זה, וכשאני אחזור מהנסיעה הזו יהיה לי סוס עצבני שצריך להכניס למסגרת. היא יודעת שאני אריץ אותו במגרש ואז ארכב כמה שצריך עד שהוא יהיה בסדר, ושאני גם לא אתלונן על זה, ולדעתי בגלל זה היא פשוט... איפשהו זורקת עלי את האחריות.
אני יכולה לומר גם שכשהתחלתי על צ'ואי והחצי שהיתה עליו היתה נערה לא אחראית במיוחד, הגישה היתה לגמרי אחרת. הם דאגו לכסות אותו וכו'. אבל בגלל שאני עושה עכשיו את החצי, והן יודעות שאני אעשה הולה הופים באוויר בשביל לוודא שהסוס יהיה במצב טוב, אז הן בראש יותר שקט ומניחות שיהיה בסדר. זה מחמיא אבל קצת מעצבן.

giri

New member
קצת שפכתי...

כמו שאת מבינה אני עכשיו בארה"ב וקצת מעוצבנת מכל המצב.

jgut

New member
העצבים שלך מובנים

לפעמים אני מקנאה באנשים שיכולים להיות פשוט לא אחראיים. תמיד הם מוצאים מי שיקח את האחריות במקומם ולא מרגישים צורך לפתור בעיות.

למעלה