סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

יום שישי!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
עם הסוסים לא קרה שום דבר מעניין

אבל היה לי שבוע די סוער.
בסופ"ש הקודם הגיעו פרעושים לדירה שלי. לא יודעים איך הם הגיעו ומאיפה, אבל בחדר שלי דווקא לא היו. נעקצתי המון ברגליים כשהסתובבתי יחפה בבית. זה מגרד בקטע אחר.... בראשון הגיע מדביר, שעשה עבודה מצויינת, אבל על הדרך הוא הפך את כל הבית. חזרתי מהעבודה בערב ומצאתי את הכל המטבח בסלון, כל הסלון הפוך על הראש, ואת כל החדר שלי בחצר.
בנוסף לכל הצרות, דפקתי במוצ"ש את אחת האצבעות ברגל בפינה של הקיר והיא הייתה כחולה, נפוחה וכואבת כל השבוע. היום היא סוף סוף לא כאבה, אז הפלתי לעצמי דלת כבדה מעץ על הכף רגל (השניה). יצאתי די בזול ולא שברתי אותה, אבל זה כואב ממש ומחר בטח יכאב יותר.

מלבד זה הכל היה כרגיל- עבודה, הכשרה מעשית, לימודים, וחוזר חלילה..

השבוע שלי

בתחילת השבוע היה לי שיעור מעניין וקצת מאתגר בשבילי.
רכבתי על סוס שהוא חצי פרטי ויש לו צעד שאני ממש לא רגילה אליו...
הוא מהסוסים האירופאיים עם הצעדים הממש גבוהים.
הרגיש לי קצת כמו לרכב על גמל

אבל הוא ממש מותק של סוס.
אני לא רגילה לסוסים כמוהו יש לי תחושה שבהמשך נוכל להיות אחלה צמד...

אגב, נמצא בינתיים פתרון חלקי לבעיית הפחדים שלי ברכיבה:
להתחיל לקלל את הסוס... נשמע הזוי/דבילי/מצחיק אבל זה באמת עבד בשבילי. הייתי כל כך עסוקה בלקלל שלא היה לי זמן להכניס לעצמי פחדים לראש

כמובן שהסוס חמוד, נשמה טובה, אין סיבה באמת לקלל אותו
אבל מה זה משנה, הוא לא מבין מה אני אומרת וזה באמת עזר...
אז למה לא?

lolokokl

New member
זהירות, חפירה! חח :)

היה שבוע מוזר, בגלל כל הבגרויות למיניהם לא ממש יוצא לי להגיע לבית הספר אבל מצד שני אני לומדת כמו מטורפת... אבל העיקר אותותו מסיימת עם זה.. פוייי. :)
מבחינת סוסים, לא ממש יצא לי לרכב, עשיתי היום איזה טיולון של 20 דקות בערך והיה ממש נחמד.. מה שכן, אתמול בבוהוריים הגיע לחווה שלנו הפתעה, אני מגיעה, ואני רואה סוס ביי, קטן, שעומד ליד הגדרה של הסוסים ומנשנש חציר... טוב, התקרבתי, פתאות קלטתי שהוא בכלל לא מסורס, והוא לא כל כך צעיר כמו שהוא נראה, הייתי מופתעת, זכר, לא מסורס, עומד ליד גדרה מלא בנקבות דורשות ולא צוהל אפילו. הוא היה מותש. בטח של אחד מהכפרים העביים באזור. כזההה חמוווווד. אין לי מילים.. עכשיו אין מי שיאמץ אותו אבל גם לא יכולנו פשוט לזרוק אותו בחוץ שוב. הוא היה צמא ורעב אז טיפלנו בו. הוא היה ממש פודל קטן.. מרים רגליים בא אחרייך בכלל לא פחדן.. זה היה ממש מפתיע..
בכל אופן לא הכנסנו אותו לתאים כדי שאם מישהו יבוא עוד יכולים להאשים בגנבה. אז הוא משוחרר במנג' עם חציר וחבית של מים. אני אישית אגיע כל יום לראות לשלומו כל עוד הוא בחוווה.. אבל אני מקווה שהוא יהיה בסדר.. ממש מתוק..
וזהו.. מבחינת מאמי (סוסתי האהובה) שאם אתם זוכרים הייתה פצועה עכשיו תקופה מאוד ארוכה (פתחה את החזה ואז חפרתי לכם שהיא ירדה המון במשקל) אז היא סוף סוף לפני שבוע שוחררה בגדרה והיא מסתדרת פיקס. לא בועטים ולא נושכים אותה והיא אוכלת וסוף סוף (טפוטפו) השמינה והיא נראה עכשיו נפלא!! אז אני יותר משמחה.
יאללה בא לי כבר לסיים את הבצפר הזה ולבלות שעות על גבי שעות בחווה!!! :)
שיהיה לכולם שבת שלום ומצטערת על החפירה. :)

barter

New member
סוס חדש

לפני הודעות הפייסבוק וכו', נורא רציתי "לספר לכולם" אבל צריך תמונה טובה ושעה מוצלחת ביום (שיקולי פירסום וכאלה) - אז לפחות כאן אני יכולה קצת להתרגש.
קליינטית שלי (ילדה בת 16, וכמובן האמא שלה מאחורי הסיבסוד) קנתה סוס מוכשר ביותר היום.
הוא מסורס בן חמש, הוא עבר אימון של שנה בגיל שלוש ומאז לא ממש עשה הרבה, הבת של המאמן היתה רוכבת עליו פה ושם.. אבל אפילו לא כל שבוע.
הוא לא בכושר אבל אפשר היה לראות את הפוטנציאל בבירור.
אז לי יש עבודה בלהחזיר אותו לכושר ו"לגמור" אותו - להגיע איתו למצב האופטימלי של הכישרון שלו וללמד אותו להציג בתחרויות ולהצליח עם הילדה. נראה שזה הולך להיות ממש כיף בדרך.
הוא עבר את בדיקת הוטרינר בהצלחה גדולה ואני מאוד מרוצה מהמציאה.
הילדה רכבה עד היום על סוסה שנמכרה לה בהמלצת המאמן הקודם והיא לא הצליחה להציג אותה בצורה מוצלחת שלא לדבר על לנצח או להשיג מיקומים גבוהים... הסוסה כבר איבדה את הרצון להציג ולהיות נחמדה לרוכב שלה.. היא בת 12 ומציגה מגיל שלוש בלי הפסקה מאימון או מתחרויות (אם כבר דיברנו על סיבות לסוסים "שרופים" או אפילו אנשים "שרופים" שלא בא להם להמשיך עם הספורט... ).
וזה היה מאוד עצוב , כי הילדה רוכבת ממש טובה. (לפני חודשיים שלושה הלכנו לתחרות אחת איתה והיא 'סוף סוף' הוציאה עם הסוסה 69.5 - הציון הכי גבוה שלה עד היום. נראה לי פשוט מתסכל בשביל רוכבת כמוה ובעיקר - מוציא רוח מהמפרשים כשהיכולות לא מתורגמות בתוצאות).
אז, הנה זה קרה, ואני מאחלת לכולנו בהצלחה עם הכוכב החדש !

giri

New member
בהצלחה!

כשרק מתחילים עם סוס, ועוד מוכשר, זה כמו עולם של אפשרויות שנפרש בפנייך. איזה כיף!

barter

New member
תודה לכולם על איחולי ההצלחה

אני אכן מאוד מתרגשת לקראת הדרך איתו.
צילמנו אותו אתמול, שתהיה נקודת השוואה של עם מה הוא הגיע ומה הוא לומד ומתקדם. יהיה מעניין.
איזה בוסט לאנרגיה זה לעבוד עם סוסים כאלה. :)

הדסי222

New member
השבוע שלי (זהירות - חפירות ושפיכת לב לפניך!)

ביום רביעי רכבתי, כרגיל ובאתי לשיעור עייפה ברמות ולא בפוקוס בכלל, מה גם שהיה חם וזה לא תרם לכלום אז היה שיעור מעפן. המדריך שלי החליט שקופצים (אמנם קפיצות מיניאטוריות שלא מזיזות לסוסה בכלל, אבל קפיצות), ולא משנה כמה ניסיתי להסביר לו שאני עייפה ולא בפוקוס ושזה לא ילך טוב וכמה לא בא לי לקפוץ זה לא ממש עניין אותו.
האמת שמהשיעור הזה יצאתי עם הרגשה מחורבנת וממש התבאסתי. אני חושבת שמה שהיה לי הכי קשה הייתה התגובה של המדריך שלי בסוף השיעור, שהסביר לי דברים שידעתי ושבגלל העייפות וחוסר הריכוז שלי לא עבדו, ואת הרגעים שדווקא היה די בסדר ודווקא כן הצלחתי הוא הזכיר כבדרך אגב וזה ממש עיצבן אותי, בלי קשר לזה שגם ככה הייתי מתוסכלת מכל השיעור הלא מוצלח הזה.

giri

New member
יש גם ימים כאלה

אני מוצאת שלפעמים אני באה מעוכה ולא בפוקוס, ויש שיעור מאתגר וזה דווקא מוציא אותי מהמצב הזה. אבל לפעמים לא.
תתנחמי בזה שמאד סביר שהשיעור הבא יהיה טוב יותר

hanyou12

New member
לא יודעת להגדיר

בסוסים היה לי a bad horse day בשישי. עלינו לרכוב וחיממנו את הסוסים, כששמתי לב שהסוס מנשנש לי את הנעליים כשאני לוקחת לו את הראש ימינה ושמאלה. הלכתי ושאלתי את המאמן למה הוא עושה את זה ומסתבר שזה היה רעיון לא ממש טוב כי הוא דיי התעצבן ואמר שהשאלות שלי מעידות על חוסר בטחון עצמי שכבר לא אמור להיות בשלב הזה שלי ברכיבה ושבעיקרון אין לו בעיה ששואלים אותו שאלות אבל שלפעמים הוא לא מבין מאיפה השאלות האלה באות לי ושזה כבר היה אמור להיפסק. הוא פשוט כל כך תופס ממני הפחדנית וחסרת הביטחון שהוא לא מבין שלפעמים אני ממש שואלת שאלות מתוך סקרנות ולא מתוך פחד. זה כאילו הרגיש לי שכל ההתקדמות שעשיתי בחודשים האחרונים מבחינת הביטחון העצמי לא תקפים - כאילו ששום תהליך לא נעשה כי הוא עדיין חושב שאני פחדנית וחסרת ביטחון. זה אפילו לא שינה שאחר כך הוא אמר שהוא מרוצה מהעבודה שלי, וגם לא שהמאמן השני אמר שעשיתי מסלול ממש נחמד. הרגשתי כאילו כל מה שעשיתי היה על הפנים וזה היה כמו מעין נקודת שבירה כזו שבה באמת אמרתי לעצמי שאולי כדאי שאני אפסיק עם זה כי אני לא עובדת על אף אחד ואני לא באמת טובה במה שאני עושה.

במישור הלא סוסי היה שבוע ממש נחמד. החבר ואני השתדלנו לבלות כמה שיותר זמן ביחד כי בלילה בין שישי לשבת הוא נסע לסין לעבוד... נשארתי איתו עד אחת וחצי בלילה כשהוא נסע ואחרי זה נרדמתי עד כמעט שלוש בצהריים. שבוע שלם מתחיל ובשבת הקרובה הוא חוזר
היות שהחברה הצטמצמה זה כרגע משאיר רק אותו ועוד אחד לכל הנסיעות לחו"ל אז אני תוהה אם יש מצב שזה הולך לקרות הרבה עכשיו...
שיהיה שבוע טוב לכולם!

giri

New member
לגבי בטחון

אולי את צריכה דווקא בטחון מול המאמן ולא מול הסוס?
הייתי מנסה לתפוס אותו לשיחה ולהסביר בדיוק את זה - שאת שואלת דברים כי את רוצה ללמוד ולא בהכרח מתוך פחדים.
חוץ מזה, יש מצב שהמאמן סתם היה עצבני על איזה משהו אחר והוציא את זה עלייך. מנסיון

hanyou12

New member
יכול להיות שזה העניין

כי אחת מהבנות שירות שמשרתות בחווה אמרה לי שעוד מישהי ירדה מהרכיבה ואמרה שלמאמן הזה יש יכולת להביא אותה לדמעות בשנייה...
יכול להיות שהוא באמת היה מוטרד ממשהו אחר...

giri

New member
אישית אני מוצאת שלמאמנים יש עלי השפעה מטורפת

בעבודה וביחסים בין אישיים כלליים בחיים אני הרבה יותר יציבה מאשר בחווה, תמיד בחווה כל האמוציות יוצאות. ואני מאד תופסת מהמאמנים שלי, ודברים פעוטים יכולים מאד להשפיע עלי. אני יודעת שזה קצת טפשי מצדי לפעמים, אבל זה לא ממש עניין רציונלי.

hanyou12

New member
בשבילי זה כי אני מרגישה

שהם יודעים יותר טוב ממני ותמיד יידעו, ואיפהשהו אני צריכה את האישור הזה שלהם שאני עושה בסדר ושאני פחות או יותר יודעת מה אני עושה ונמצאת במגמת התקדמות.
זה קצת כמו לצפות מההורה שיכיר בך וביכולות שלך, כי בעולם הסוסים הם ההורים שלי. וזה לא כיף לקבל כאלה מילים בפנים לפעמים, במיוחד כשמרגישים שאין ממש סיבה לזה... זה לא טיפשי בעיני, זה בהחלט לא רציונלי אבל גם ממש לא טיפשי...

jgut

New member
שבוע בסימן משבר

זה התחיל בזה שהכלבה שלי עברה עוד ארוע מוחי. זה קרה בדיוק כשהיינו בים. הלכנו ברגל וזה באזור שאי אפשר להגיע אליו ברכב. הדרך חזרה היתה סיוט עבורה.
עכשיו היא שוב על כדורים ומתפקדת בסדר, אבל ניראה לי שגם את הטיולים האלה אני נאצלת להפסיק לה.
עד עכשיו היא היתה (ועדיין) בכושר מעולה. אני חוששת שזה שהיא תצא לטיולים קצרים בלבד יזרז את ההתדרדרות שלה.
בענייני סוסים ניראה לי שאפרט בסגורה. למי שיש כח אשמח לשמוע שם גם עצות...

jgut

New member
תודה לכולם

ניראה לי שאני יוצאת מהמשבר הזה. קיבלתי קצת פרופציות ודברים לא גרועים כפי שחשבתי...

למעלה