סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
שבוע חביב

כל הרכיבות המתוכננות יצאו כסידרן. האמת שאני נהנית מזה שחזרנו לעבוד. זה גם עושה לי טוב כשדורשים ממני יותר ואני מתאמצת.

חוץ מזה באו לבקר אותנו בחווה כל מיני דמויות מהעבר. דמויות חיוביות מאוד בחיים שלי. זה היה ממש כיף בשילוב של נוסטלגיה. כמו בימים הכי טובים שהיו לי.

giri

New member
שבוע מתסכל

ביום רביעי נמאס לי לגמרי מהליכה וניסיתי לחזור לטרוט קצת. הברך שלי עשתה כל מיני התפוקקויות וחריקות והבנתי שעוד לא. אני מאד מתוסכלת מהמצב, ובעיקר מההרגשה הסובייקטיבית שברגע שעצרתי את הפעילות הגופנית המצב הורע מבחינות מסויימות. כלומר, כואב לי פחות, ובאמת הפיזיו משפרת את הגמישות, אבל ברגע שאני מנסה לעשות ספורט, זה מיד מתפרק. מאד, מאד מעצבן.
אתמול בערב הייתי בחווה. ליסה (המאמנת) הושיבה את ג'יימי (רוכבת מנוסה) על צ'ואי שתקפוץ איתו קצת. אני כמובן שמחה שיש מי שמזיז ומאמן אותו, לפחות מזה אין לי מה לדאוג, אבל ראיתי חלק ניכר מהשיעור שלה (היה מצויין) וקצת נחמץ לי הלב. או כמו שאמרתי לליסה - קודם כל אני בקריז, ייסורי גמילה (מהרכיבה), אח"כ אתם נותנים לי איזה מסטיק ניקוטין מעפן (לרכב בהליכה בלבד) ועכשיו אני גם צריכה לראות מישהו אחר מתענג על הסיגריות שלי?
אוף!

בייביסיטר

החברה נסעה עם המשפחה למאוריציוס (ולי נשאר רק לקנא), והשאירה לי משימה, לשמור על 4 החיות הקטנות שלה- צ'ינצ'ילות. חייב להודות שהכנופיה הקטנה שלהם יותר מפונקת מהכלב שלי! אני אשכרה צריך לקלף ולחתוך להם תפוחים פעמיים בשבוע,לשחרר אותם לטיול וריצות בחדר ולשחק איתם (כדי שלא ישכחו לתקשר עם בני אדם)!
בכל מקרה, יצורים מעניינים, עד עכשיו לא נשארתי איתם מעולם אחד על אחד ליותר מדי זמן, אבל השבוע הזה גרם לי להכיר אותם באמת מקרוב. אני עדיין חושב שבע"ח מטיפוס new pets (גרבילים,עכברים,חולדות,ירבועים וצ'ינצ'ילות למינהם) לא יוצרים איתך את הקשר שיוצר כלב אחרי 15,000 שנה של חיים משותפים ואבולוציה אינטנסיבית. ועדיין, חמודים.

giri

New member
מעניין

לדעתך זו תוצאה של אבולוציה, או שיש גם מוטיב של כמה חיה מתאימה לזה מראש?
מצטרפת לבקשת התמונות.

תלוי על מה מדברים

אם מדברים על היכולת לביית בע"ח, על בסיס החתמה אפשר לעשות זאת לדעתי עם רוב היונקים וחלק גדול מהציפורים. אבל כשמדברים על התקיימות של אלפי שנים לצידנו ובחברה הדוקה כמו שעבר הכלב, גם אנחנו וגם הכלבים פיתחנו יכולות מאוד גבוהות להיות מודעים אחד לשני, לדעתי יותר מכל מין אחר. לא חסרים בע"ח המחשפים את חברת האדם, ואם הם מבוייתים גם נהנים ממנה-עכברים,חולדות, עיזים,חזירים- כולם נהנים מהמגע שלנו, ומחפשים ליצור קשר כל אחד ברמתו שלו. אבל כשמדברים על בע"ח שעד לפני חצי מאה עוד היו חיות בר לכל דבר, והוחזקו בשבי לצורך פרווה/מזון האינסטינקט הטבעי בהם הוא עדיין חזק, אני מניח שעוד כמה מאות דורות של מכרסמי מחמד והיחסים יהיו הדוקים בהרבה.

אם ניקח את הרועה הצ'כי לדוגמה, אפשר לראות בקלות איך האבולוציה המבוייתת של הכלב השפיעה עליו, והבדלי ההתנהגות הרבים שלו שנגזרים מדם הזאבים המהול בו. אותם הבדלים שיש שיקראו להם "הפרעות התנהגות" מראים יפה מה קורה כאשר לוקחים "צעד אחורה" באבולוציה של הכלב, ומה המרחק בין "זאב צ'כי" לכלבים רגילים. הצ'כים הרבה יותר פראנואידים, אופורטוניסטים, אגרסיביים ובו זמנית פחדנים. הם לא מבצעים אקט של stand the ground ונעים בין קוטב אחד לאחר. זו תוצאה של 20-30% דם הזאבים בגזע. הזאב הוא חיית בר שהתפתח ככזה וכל האינסטינקים הנ"ל הם קריטיים לו כדי לשרוד במסגרת להקה בטבע, אבל כולם פוגעים ביכולת שלו להתקיים בסימביוזה לצד בני אדם. לכן הניסיונות הראשוניים בפיתוח הגזע שכללו 50-50 נגמרו רע, והתוצאה לא הייתה כלב שניתן לחיות אתו בבית, או לעבוד אתו בצבא/ משטרה. האפנה של גידול צ'כים ( או היברידים בארה"ב) היא אחת התופעות היותר טפשיות, ואמנם יש פרטים מתאימים יותר/ רגועים יותר ובעלי כלבים עם יותר ניסיון או רצון לעבוד עם הכלב, הרבה פעמים זה נגמר רע ועם כלב שנזרק לכלבייה.

אני אקח מצלמה היום, נראה מה יצא

למעלה