סכמ"ש

giri

New member
לא מצאתי מדליה

באמת נשמע כיף הרכיבה על החוף. לפעמים צריך פשוט קצת להתשחרר...

מר טווס

New member
סכמ"ש של מתחילים

שיעור אחד לשבוע.

בשיעור הפעם הצלחתי לראשונה לאסוף את הסוס בקאנטר.

אמנם זה לקח כמה נסיונות שבהם פעם הסוס נעצר, ופעם שיווי המשקל שלי טיפה התערער (לא עד כדי נפילה). בסופו של דבר המפתח לביצוע מוצלח היה טמון בישיבה נכונה, בעבודה נכונה עם הרגליים (דירבונים חלשים, קטנים, ורצופים לאורך האיסוף), ובעיקר בלא למשוך את המושכות חזק מדי, אלא רק לתת להן "מתח" הדרגתי עד הנקודה שבה הסוס מוריד את הראש.

יש משהו בלהצליח משהו שכמה פעמים לא הצלחת, שנותן סיפוק מהשיעור ומשאיר טעם של עוד.

האח הידד.

giri

New member
נשמע מצויין

מכירה את התחושה הזו שאתה מדבר עליה, והיא אחד ה-דברים מבחינתי ברכיבה
בין השאר בגלל שכמעט אף פעם לא הצלחתי משהו בפעם הראשונה שניסיתי ברכיבה

giri

New member
השבוע שלי

היה לי שבוע מוזר עם הסוסים.
רוב השבוע לא הייתי בחווה - הייתי בנסיעה מטעם העבודה. ביום בו חזרתי גיליתי שהשותפה שלי לא רכבה כשהיא היתה אמורה לרכב, ואז היא באה, שמה את הסוס על לונג', החליטה שהוא נראה לה לא שווה והניחה לו. היא אפילו לא הודיעה למאמנת מה קורה, ואני הייתי צריכה להגיע לסוס בן 16 שלא עבד שבוע, בשבוע שהיה בו מינוס 20 מעלות, וברור שהוא זז כמו ציריה חלודה.
הגעתי לפני השיעור והתחלתי בחימום הדרגתי על קווים ישרים בעיקר. צ'ואי היה מאד תפוס אבל לתחושתי לא צולע. כמובן שהוא גם היה "פרש" לגמרי, קשה להאשים אותו אחרי שבוע של גרבצת במזג אוויר קר. אז ביטלנו את השיעור ובמקום זה עבדתי איתו לאט ובסבלנות עד שהצלחתי להרגיע ולהגמיש אותו. אחרי שעה וחצי של עבודה הוא היה נעים, רך, קפיצי ועל המתג. זה היה מעייף בטירוף אבל מאד מתגמל להצליח לעשות בו כזה שינוי. תפסתי את השותפה שלי והודעתי לה שהוא לא צולע אבל אם היא לא תוציא אותו לרכיבות הוא בטוח יצלע ושהיא חייבת לבוא או להודיע אם היא לא באה.
על הדרך דיברתי עם המאמנת ותהינו אם הגיע הזמן להזריק אותו במפרק המסובב. כבר עברה יותר משנה מהפעם הקודמת ואולי צריך כבר. הסתבר לי תוך כדי השיחה שהשותפה שלי לא משלמת כמו שצריך על דברים שהיא צריכה להחזיר למאמנת (חשבונות וט' ופרזול למשל) ולכן היא כבר חייבת כזה סכום, שהמאמנת רוצה את הכסף מראש לפני שהיא מזמינה וט' להזרקה.
חוץ מזה צ'ואי כבר לפני שבועיים היה לדעתי צמרירי מדי (אחרי שסיפרנו אותו באוקטובר!) ודיברנו על לספר אותו. אחרי שהשותפה שלי דחתה אותי בלך ובוא לגבי להשאיל את המכונה שלה (ושאני אספר) היא ענתה לי בסופ"ש שהמכונה שלה התקלקלה בפעם הקודמת שהיא סיפרה אותו. נו שוין. מפה ולשם מצאתי את עצמי ביום שבת קונה מכונה והולכת לספר אותו. קניתי מותג מוכר אבל לא את המכונה הכי יקרה בחנות, כי יש גבול לכל תעלול. עבדתי ממש לפי ההוראות כולל שימונים וקירורים ומה לא ועדיין עד שסיימתי המכונה התחילה לקרטע. אני מקווה שזה סתם עניין של התחממות ולא תקלה כי אם כן אללה איסתור עכשיו לתקן את זה. לקח לי יובלות לספר אותו - זו היתה משימה מעייפת בטירוף, לגמרי לא הערכתי אותה כראוי. לקח לי שלוש שעות! ומדהים לי לראות איזה אורך של פרווה הוא גידל בפחות מחודשיים. לפחות אחת הבנות השאילה לי אוברול מניילון (אחת הבנות קראה לו בשם ההולם "מרשמלו"), אז נשארתי יחסית נקיה (חוץ מהידיים והראש).
המחשבה שמחכה לי אותה משימה שוב עוד פעמיים החורף מעבירה בי צמרמורת. לפחות בתספורת הבאה (שזה שיא החורף) לא נעשה רגליים, אז זה יהיה טיפה פחות גרוע.

jgut

New member
באמת שיער ארוך

הצלחת לספר אותו מבלי להשאיר עליו סימנים?
אני לא מעיזה לספר בעצמי, כי כשאני מספרת את הכלבים שלי, הם ניראים כאילו עברו התעללות.

giri

New member
תראי... תשמעי...

האמת שיצא לא רע.
אני לא אגיד לך שזה מושלם - במיוחד ברגליים למטה, אוי ואבוי לי - אבל בסה"כ זה נראה די בסדר. לפחות בסדר כמו סוסים אחרים שראיתי מסופרים.
האמת שלא צילמתי את כולו, אבל הנה עוד חתיכה להתרשמות (השארתי די גדול בשביל התחושה).
מה שכן - שלוש שעות ועוד ירקתי שערות אח"כ שעה. בלעע.

giri

New member
כי אני מרשעת, מוהאהאהא!

אבל ברצינות -
גילחתי לו את החלק התחתון של הפנים כי הוא היה מזיע שם המון, והיה לו ממש זקן של פרוות חורף עבותה וסמיכה, והוא פשוט לא מתייבש שם.

horses care

New member
אממ בואי נגיד את האמת..

מגלחים את הפנים כדי שהם יראו חתיכים!
ולא כמו תיש עם זקן חחח

giri

New member
אם הייתי רוצה שיהיה חתיך הייתי צריכה

להשלים את העבודה עד למעלה!
אבל דוגרי - גם אני וגם המכונה וגם צ'ואי כבר עייפנו לגמרי!

למעלה