השבוע שלי
עוד לא נגמר, אבל...
היה שבוע די מטורף. מאז הסופ"ש ירד שלג כמעט כל יום, וסוף סוף התקרר מספיק בשביל שיערם גם על המדרכות. ביום שלישי, שבו תכננתי לרכב, היתה סופה רצינית והחלטתי לוותר על הרכיבה בשביל לא להתקע על הכביש בתנאים כאלה.
ברביעי היה לי שיעור רכיבה, יצא שהגעתי לחווה באיחור - גם הרכבת התעכבה בגלל מזג האוויר, וגם השלג על המכונית נדחס ולקח לי בערך רבע שעה לפנות אותו לרמה שאפשר לנהוג בה (כמה הייתי רוצה גראז'!). לפחות בזמן שניקיתי המנוע התחמם והחימום הפך את תוך המכונית למשהו יותר סימפטי. כמובן שבנסיעה לחווה היו עיכובים גם. השלג הרציני הראשון פה הוא כמו הגשם הראשון בארץ - פקקים.
ליסה, המאמנת שלי, היתה במוד רס"ר, והעבירה את החצי הראשון של השיעור בלנזוף בי שאני לא מתאמצת מספיק, ואת החצי השני בלהגיד לי "תראי כמה יפה את רוכבת כשאת מתאמצת". רכבנו כמובן בפנים, והיא סידרה מסלול לא מאד מסובך, אבל שדרש ממני לפתוח את אורך הצעד של הקנטר במידה שעוררה לי פרפרים בבטן. במיוחד במגרש הפנימי, שהוא כזה קטן והפניות בו קצרות ומהירות. הורסמאן בטח יצחק עלי עכשיו אבל פשוט היה לי מהר וגדול מדי! במצב כזה, לעשות פניה של מעגל 15 מטר קוטר ישר לתוך קו של מכשולים לא נמוכים במיוחד (לא ממש גבוהים גם, הייתי מהמרת 80-90 ס"מ) שצריך צעד גדול וארוך כדי לעשות אותו נכון, ומיד אחריו צריך לפנות בזריזות למכשול אלכסוני - זה פשוט היה מפחיד! מצד שני, אני כבר מכירה את צ'ואי, ויודעת שהוא לא יסרב מכשול אלא אם באמת כלו כל הקיצין, וזה נותן לי את הבטחון לא לוותר ולזרום קדימה גם כשאני משקשקת. אז שיקשקתי וקפצתי. ובסוף השיעור סיפרתי לליסה שעשיתי במכנסיים על הקו הזה, והיא פרצה בצחוק ואמרה שממש לא ראו עלי
אמרתי לה שכנראה פחדתי מדי מהתגובה בשביל להראות שאני מפחדת
המצחיק הוא שכבר עשינו מסלולים מסובכים יותר עם צעד גדול כמו זה, אבל זה היה במגרש בחוץ, שהוא גדול פי כמה, ואיפשהו שם אותי במקום של בטחון, כי איפשהו אני חושבת - מה הכי גרוע שיקרה, יש לי פה מגרש בגודל עצום, אז נעשה פניה גדולה יותר. הנכונות לפתוח ככה צעד כשיש פניות חדות יותר, צריכה לבוא עם הבטחון שאצליח לצמצם אותו מספיק מהר כדי שהסוס יצליח לפנות בצורה מאוזנת וטובה. ועדיין אין לי את הבטחון הזה.
החלק הכי טוב של השיעור מבחינתי היה שיפור מסויים. אחרי שניגשתי למכשול הראשון ממש רע פעמיים, איבדתי שיווי משקל ומשכתי לצ'ואי בפה, הוא נכנס כבר למוד מגננתי ואחרי המכשול מיהר להוריד את הראש ולברוח קדימה גם כשלא משכתי. אחרי שני נסיונות נוספים שהיו טובים, הצלחתי לגרום לו להרגע בחזרה לתוך הקשר, ובסוף הוא לא עשה את זה. זו היתה תחושה ממש טובה - כי לא רק שהתרגיל בוצע כמו שצריך עם ידיים שקטות, הצלחתי לעשות את זה בצורה מספיק קונסיסטנטית כדי שהוא יסמוך על זה.
החלק הכי גרוע של השיעור היה שבאחת הגישות לא דירבנתי מספיק, הוא הכניס חצי צעד נוסף לפני מכשול, והקפיצה יצאה מאד מאד תלולה. חטפתי "זץ" בברך הפגועה שלי בגלל התנועה החדה, ולמרות שאחרי מנוחה קצרה הצלחתי להמשיך את השיעור, הכאב נמרח איתי אח"כ יומיים. נו שוין.