סכמ"ש

giri

New member
סכמ"ש

אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
אני הולכת לסכמ"ש אחרי הסופ"ש שלי... כי כרגע עובר עלי יום פיכס ועדיף שאוותר

hanyou12

New member
שבוע לא משהו

הרבה הרבה לחץ בכללי, הרבה בלת"מים בקורס שאני מפקדת עליו.
בסוסים עשיתי שטות שאני משלמת עליה בכאבים עכשיו. ממש משהו בסגנון של "רצתי רצתי ונפלתי ומכה בעצם הזנב קיבלתי". בנוסף לכך נקעתי את האגודל - כנראה מהעובדה שהמושכות פשוט מתחו לי את כף היד - והיד שלי ממש נפוחה עכשיו. לא ממש הרגשתי את הכאב במודע אבל התת מודע שלי שלח את המוח לפגרה של חמש דקות (התעלפתי במגרש כמו פרחה). כשהתעוררתי עליתי שוב לקירור. שונאת לעשות טעויות של מתחילים!
כל היום הסתובבתי עם קרחון של צידנית דבוק לי ליד ואני לא יכולה לבצע שום פעולה מסובכת - משהו שמאוד מקשה עלי כי זו יד ימין שלי.
בקיצור די באסה...

fliperit

New member
השבוע שלי

אתמול רכבתי על סוסה צעירה במיועדת לריינינג, והייתה רכיבה ממש קשה. הרוכב הקבוע של הסוסה הזאת מאוד חזק וקשה לו לעדן את הידיים והרגליים, אז הסוסה ממש לא הרגישה אותי והרגשתי כמו באימון חדר כושר. סיימתי את הרכיבה בספינים, שזה הצד החזק של הסוסה הזאת אז הרכיבה נגמרה עם טעם טוב.
השבוע החלטתי עם עוד מדריכה אצלנו, שיש לה רקע בהתעמלות קרקע, לפתוח קבוצת וולטינג. הבוקר התחלנו לעבוד עם הסוסה על לונג' עם לונג ריינס, כדי שתזוז מסודרת וישרה. יש עוד המון עבודה לעשות עליה לפני שאפשר יהיה לעשות עליה וולטינג אבל אנחנו נהנות מהתהליך. היום עמדתי עליה בהליכה בלי להחזיק בכלום, אבל בטרוט הקצב לא היה אחיד מספיק ולא הצלחתי... אני חייבת להודות שממש התגעגעתי לזה, זה כיף לעמוד על סוס שזז

בחיים מחוץ לחווה לא קרה הרבה... הייתי בהצגת ילדים (עם ילדה... לא לבד
), ביליתי עם חברה ממש טובה שחזרה מהודו, מצאתי גור חתולים ג'ינג'י-לבן חמוד והחלטתי לטפל בו ולחפש לו בית, אבל אני לוקחת בחשבון שיש מצב שהוא ישאר אצלי לזמן ארוך (או לתמיד...)

hanyou12

New member
וולטינג

נשמע כמו משהו מאוד מאוד מפחיד אבל ממש מהנה וכיפי כשעושים אותו כמו שצריך.
אני מקנאה בך על שיוצא לך להתנסות בזה :).
בקשר לחתול - אנחנו גם אימצנו חתול מהרחוב, ואם את משוכנעת שהוא הולך להישאר אצלך לפחות לזמן מה, רצוי שתחסני אותו חיסון מרובע. אנחנו לא הספקנו לחסן את שלנו והוא נדבק בשפעת חתולים (שלמרות שנקראת שפעת נגרמת עקב וירוס ממשפחת ההרפסים דווקא). בכל מקרה, זו מחלה מאוד לא נעימה שיכולה להתבטא בנזלות ובדלקות עיניים ועדיף להימנע אם אפשר כי זה לא עובר (כמו רוב ההרפסים), אלא רק עובר למצב רדום ועלול לחזור כל שנה מחדש. זה לא הורג את החתולים בהופעה השניה אם בס"הכ הם בריאים, אבל זה לא נעים ובפעם הראשונה (שקורית לרוב כשהחתול צעיר ומע' החיסון שלו עוד לא במצב טוב), זה עלול להיות קטלני.
עדיף להימנע אם אפשר, אנחנו לא הספקנו לצערנו כי הוא נדבק מאמא שלו לפני שאפשר היה לחסן (גיל 8 חודשים בערך), למרות שנראה שהוא מחלים יפה :).
בהצלחה, גורי חתולים הם עבודה במשרה מלאה!

fliperit

New member
יש עוד זמן עד החיסונים

הוא בן 5 שבועות ולא מחסנים לפני גיל חודשיים. כמובן שהוא יקבל את כל החיסונים הנחוצים בין אם הוא ישאר אצלי או לא
כנראה שיש לו הרפס, כי יש לו דלקת עיניים. הוטרינרית נתנה לי משחה בשבילו ואנחנו עוקבים אחרי המצב. אני מקווה שהוא לא יאבד את העין רק

hanyou12

New member
אויש...

זה קרה לנו מלא פעמים... אם תתמידו יש סיכוי להציל את העין, אבל הראייה עצמה כמעט תמיד נדפקת.
זו הבעיה עם חתולי רחוב, עד שאפשר לחסן אותם (זה באמת בגיל 8 שבועות), הם כבר נדבקים מהאמא שלהם...
לא נורא, העיקר שהוא יחוסן לשאר המחלות. מקסימום הוא יצטנן פעם בשנה, לא ביג דיל יותר מדי. אני מאחלת לכם שהעיניים שלו יהיו בסדר ושהוא יחלים ויהיה בריא וחזק וימצא בית טוב, אם לא אצל אף אחד אחר אז אצלכם. חתול זה הרבה דאגות אבל גם הנאה מאוד גדולה!
ד"א אתם מתכוונים לסרס? מאוד מומלץ!

fliperit

New member
אם הוא עוד יהיה אצלי בגיל המתאים, אז כמובן

אני גם מכריחה את אמא שלי לעקר ולסרס את החתולים שהיא מאכילה
(הם לא "שלה", היא רק מאכילה אותם...)

hanyou12

New member
הלוואי והייתה לי היכולת

להכריח את ההורים שלי לעשות את זה. כמה חתולים איבדנו לכביש כי ההורים שלי לא מעקרים ומסרסים...
התשובה שלהם היא "כשתשלמי על זה בעצמך תביני כמה זה יקר", והייתי עושה את זה אם לא הייתי בצבא חובה. עכשיו אני בקבע ויכולה לממן את זה לפחות לחתול אחד, אבל אז... פשוט סתמתי וכאבתי כל פעם שחתול היה "הולך פייפן"...
יש לי קטע לבלבל חודשים ושבועות... פעם הייתי משוכנעת שכלב מוסרים אחרי שמונה חודשים (כשבעצם זה שמונה שבועות)

fliperit

New member
מאוד חמוד

כשהתלמידים שלי יתחילו להפגין יכולת טובה אני אשוויץ

fliperit

New member
זה יקח הרבה זמן...

כמובן שיותר קל לעמוד בקנטר, ופעם גם ידעתי.... הבעיה שבשביל זה צריך סוס שזז בקצב אחיד ובצורה מסודרת וכרגע עוד אין לי

מר טווס

New member
וולטינג - אני חייב לשאול -

לא מכיר לעומק את הענף / הספורט הזה. רק ממה שאני רואה עכשיו בגוגל ובן דודו youtube.

לא מספיק שרוכבים על הסוסים, צריך גם לקפוץ, להתנדנד מצד לצד, לשכב ולעמוד? למה לעשות להם את זה?

ובאותה נשימה אוסיף - אני לא שואל את השאלה כדי להתקיף או בנימה של ויכוח, מעריך מאוד את העזרה והתשובות הנהדרות של הפורום ואסיר תודה לכל מי שעונה / ענה ומלמד אותי דברים. שואל כדי ללמוד.

fliperit

New member
אז בכלל למה לרכב עליהם?

למה להתחרות בדרסז'? ובריינינג? ולמה לטפל בעזרתם בילדים אוטיסטים?

מר טווס

New member
דוגרי, צודקת.
אבל עדיין יש הבדל, לדעתי -

רכיבה טיפולית אני בכלל מחריג מהדיון, בגלל התועלת הרבה שיש בזה למטופלים.

אמת, השאלה קיימת גם לגבי דרסז' וריינינג, ממש כפי שעולה כאן לדיון בפורום מדי פעם.

אין לי תשובות טובה למה כן לרכב בכלל, אבל איכשהו בתחושה שלי יש בכל זאת הבדל בין רכיבה, לבין תרגילי ספורט. שוב, זה עניין של תחושה, פחות של נימוק מוסדר.

העיקר שידאגו שגם לסוסים יהיה טוב. זה כנראה לא פחות חשוב.

fliperit

New member
אני חושבת שרוכבי וולטינג

הם כל כך גמישים וקלילים ובעלי שליטה מושלמת בגוף, שהם מפריעים לסוס הרבה פחות מכל מיני רוכבים אחרים.

וחוץ מזה- תנסה פעם לעמוד על סוס בהליכה, ואז תבין איך זה מרגיש

למעלה