סכמ"ש

Mor L

New member
חח מזל טוב!

timetraveler900

New member
"לפעמים צריך לדעת להבדיל בין מה שנכון למה שקל

איך עבר השבוע? אחלה
מה היה טוב? טיול שנתי
מה היה רע? טיול שנתי >< (אחרון
)
הבנאדם שעשה לך את השבוע: מישהו מהשכבה
ציטוט/דבר מצחיק שקרה לך השבוע: אז בטיול היו מלא עליות וביום השלישי כשמישהי לא רצתה להמשיך ללכת ולסיים את ההפסקה היא אמרה "רגע, צריך לחכות לנטע!" אז המדריך שואל אותה "אין לנו נטע בקבוצה" היא משיבה "זה בגלל שלא חיכית לה! שלושה ימים היא נתקעת מאחורה ולא מצליחה להגיע אלינו!" המשכנו ללכת עוד קצת, עלינו עוד עלייה, עצרנו לנוח וכשהמדריך רצה להמשיך אותה אחת שואלת "רגע, איפה נטע?" אז מישהי עונה לה "נטע מתה"
מאז צעקנו את זה במשך כל הטיול
היו עוד מלא אבל לא ארשום הכל :)
שיר השבוע: Who took the cookies from the cookies jar?
סרט השבוע: היום צפיתי ב"אף אחד לא מושלם" הסרט מדהים.
סדרת השבוע: מרלין שראיתי ביום ראשון
ספר השבוע: לא הספקתי לקרוא כלום
מאכל השבוע: עוגיות של אמא
התחדשות השבוע: זו לא כל כך התחדשות אבל ירדתי שלושה קילו בטיול הזה
משהו שאהבת בפורום השבוע: לא הייתי פה השבוע
ציפיות לשבוע הבא: שלא יהיה אינטנסיבי מידי למרות המבחן באזרחות
קיטור כלשהו: המנילה מעצבנת.

NekoNeko

New member
אוי דמבלדור...

תמיד יודע להגיד את הדבר הנכון. איך עבר השבוע? מהנה ומוצלח, גם אם הייתי חולה ברובו. מה היה טוב? ערב שירי אהבה (נשבעת שהבית ספר שלי נראה כמו הזה מFAME.) פשוט אנשים כל כך מוכשרים.... ואותי נידבו להקריא לאה גולדברג. כיף. ו...קיבלתי 84 בפיזיקה! הייתי בטוחה שאני נכשלת (כישרון שכמותי, לא הבנתי עד סוף השאלה שאני מחשבת בקילומטרים לשנייה). ו, קיבלתי 100 בתמתטיקה!!! בפעם הראשונה מאז החטיבה! ומלא ספרים טובים שסוף-סוף מצאתי זמן לקרוא
מה היה רע? הייתי חולה ועייפה ומגעולית, ומלא שיעורי בית. הבנאדם שעשה לך את השבוע: כל החברות שלי שהופיעו בערב שירי אהבה, ועשו אותי גאה
ציטוט/דבר מצחיק שקרה לך השבוע: אחרי שהקראתי אותו, אני זוכרת את כל אנבל-לי של אדגר אלן פו בעברית ובאנגלית. למה. שיר השבוע: הריקוד המוזר של הלב\רונה קינן וגידי גוב סרט השבוע: מועדון קרב! אני חייבת לראות אותו שוב. סדרת השבוע: תאוריית המפץ הגדול ספר השבוע: המ המ המ... האפיפיורית יוהנה\דונה וולפולק קרוס, וחדר משלך\וירגי'ניה וולף. girl power! מאכל השבוע:עוגת שוקולד
התחדשות השבוע: מיאו מיאו. משהו שאהבת בפורום השבוע: את האנשים הנפלאים! ציפיות לשבוע הבא: מסע יצירה בית ספרי! :-O קיטור כלשהו: המורה שלי לתנ"ך היא האדם הכי טיפש שאי פעם חי. רשימת ציטוטים, להנאתכם (נא לדמיין בקול של פקאצה): ~"הולדה, הולדה! נו, שאנשים הולידו" ~"ההתפתחות- רעיית צאן ומקנה" "אבל רגע, הבל היה רועה צאן, איזה שבעה דורות קודם!" "טוב נו בסדר, הוא מת, הלאה." ~"כל הקטע הזה שמשכפלים כבשים, זה חילול השם" ~"אני לא במצב רוח לעשות לכם שיעור חזרה למבחן, בגלל מה שקרה" "מה קרה?" "לא עניינכם."

yaeli165

New member
יואו אחרי חודש+ שאני לומדת על מגדר אני

מרגישה שהפמיניסטיות, ווירג'יניה בפרט, הן הBFF החדשות שלי למרות שאפילו לא קראתי את הספר הזה (אבל אני יודעת הכל עליה) O: ו-מלכה מה זה הציון הזה במת'?! הלוואיייייי, חחח ק"מ בשניה?
הציטוט האחרון
, לפחות המורה שלך לתנ"ך לא מקללת אתכם בעירקית, ברצינות, הוא מפחיד

NekoNeko

New member
לגמרי נכון...

ווירג'יניה מלכה, תקראי את הספר- הוא מושלם ונפלא. כן כן כן!!! ירדתי לארבע יחידות, ואני סוף סוף חווה סיפוק בחיי :) כן. קילומטר בשנייה. זה כואב. ותתפלאי. אם היא הייתה יודעת עיראקית, היא הייתה. אבל היא לא. כי היא טיפשה.

hollypop girl

New member
הציטוט האחרון... למורה שלי בתנ"ך יש עייני

נץ והיא מתעקשת ללמד אותנו למרות שהסברנו לה שקודמתה בתפקיד לעולם לא ייחסה לזה חשיבות בשיעורים. קיטורים על המורה שלי לתנ"ך: -היא שמה לי 70 בתעודה
-היא כל הזמן לוקחת לי את הפאלפון. -היא העירה לידיד שלי שהוא מדבר בקל רם בטקס והוא עשה מעצמו ילד טוב ואמר שהוא מצטער וזה לא יחזור על עצמו, ברגע שהיא הלכה הוא התחיל לקלל אותה ברוסית במילים שאפילו אין לי מושג מה הם אומרות (
), מהמבט שהיא תקעה בו אחרי זה, הוא הבים שהיא רוסייה
-היא שמה לי 70 בתעודה 2!!!
*הוריד לי את כל הממוצע!) -תפסתי אותה כבר שלוש פעמים מחייכת למישהו, וברגע שהוא הסיט את המבט החיוך הפך למבט מרושע-ברצינות. (אבל אני לא דואגת כי אליי היא אף פעם לא מחייכת) והווו... הייתי צריכה להוציא את זה, צפו לעוד בשבוע הבא אחרי שאני אקבל ציון נכשל במבחן המתחכם שלה.

NekoNeko

New member
מורות לתנ"ך זה עם מוזר

אם היא חילונית- היא זונה ואם היא דתיה- היא מיסיונרית תוקפנית. לא?

yaeli165

New member
הייתה לי מורה אתאיסטית

נרקסיסטית מלחיצה לתנ"ך בחטיבה. לא ברור איך היא הגיעה לשם

hollypop girl

New member
לגמרי נכון (וסליחה אם זה פוגע במישהו
),

ביסודי היו לי מורות חילוניות והן לימדו ממש טוב וזה היה אחד השיעורים האהובים עליי. בחטיבה למדתי עם שתי מורות דתיות שמהכרות קודמת עם כיתה כמו שלי דווקא לא היו תוקפניות בעיניין אבל עדיין... דווקא יש לי הרגשה שהמורים לשל"ח הם מסיונרים תוקפניים ("העולם מורכב ממולקולות, אבל מה אכפת לי? אני יהודי")

ahrua192

New member
היי, היי, היי!

המורה שלי לתנ"ך
כפרעלייה P: היא כזו מותק!! חבל שאף אחד לא מקשיב לה וכולם מסתמסים או עושים לאדעת מה בשיעור שלה... היא שולחת לנו סיכומים מפציצים בהודעה באתר בצפר שממש ממש יעזרו לנו בבגרות ואנחנו לא צריכים לכתוב אותם בעצמנו D: והיא ממש חמודה*-* ואני די בטוחה שהיא אתאיסטיתXP אני וחברתי האתאיסטיות כזה "רגע, אבל זה סותר את התורה.." והיא כזה "כן... מה לעשות.." XD או משהו כזהXPP וקיבלתי אצלה מאה בכל מה שמקבלים אצלה ציון בו DDD: והיא באמת מורה טובה._. אז לא להכליל!
מורים למתמטיקה from the other hand... XP

hollypop girl

New member
יפה מצידה. אבל אני לא מצליחה להבין מה

הטעם שמורה אטאיסטית מלמדת על משהו שקשור לדת, כלומר, מה משך אותה מלחתכילה למקצוע הזה?? אני לא יודעת איך זה מורים למטמתיקה בבתי ספר אחרים, אבל כל המורים למטמטיקה בבית ספר שלי מטורפים לגבי המקצוע שלהם... יום שבו יש שיעור מטמטיקה: לא יכול להתקיים בו טיול\טקס\הרצאה\אספת מועצה. סבא שלי מת\היה יום כיפור\לא הבנתי את החומר\אין לי ספר\הייתי אתמול במיון : כל אלה *לא* תרוצים לאי הכנת שיעורי בית. (מניסיון)

ahrua192

New member
XDDDDDDDDDD

היי, גם אני אוהבת תנ"ך (אני בחיים לא אהיה מורה, אבל עדיין).. זה מקצוע מעניין. זה כמו ספרות >< לנתח כל מיני דברים D: (בשיעור נרטולוגיה -תורת הסיפור- ניתחנו סיפורים מהתנ"ך P: ) והאמת אני מכירה מורה אחת למתמטיקה מאד מאד מאד נחמדה וטובה, אבל היא נטשה אותנו לטובת 3 יחידות T^T והמורה הנוכחית אמרה לנו בתחילת השנה שמתמטיקה זה הדבר הכייייייייייי חשוב ושאנחנו צריך להקדיש לזה את כל הזמן שלנו ולא לעשות כלום חוץ מזה אחרי בצפר O.O היא ממש משוגעתXP איכשהו אני אפעם לא מכינה שיעורי בית והיא אף פעם לא שואלת P: זה עניין של מוניטין D: אני גם קוראת תמיד ספר בשיעור שלה
ואחלה תירוצים! *רושמת אותם* למרות שגם אני בספר שאלו יעבדוXDDD

hollypop girl

New member
גם אני קוראת ספרים בשיעורי מטמתיקה!!!

בגלל שכמעט כל יום בשבוע אני לומדת מטמתיקה במשך יותר משעה וזה תמיד בשעות הראשונות של היום אני מרשה לעצמי להעביר את השיעור הזה בתור הכנה להמשך היום: לקרוא ספרים לבוקריפורטים לכתוב ביומן דברים שאסור לי לשכוח לעשות לדבר עם חברה שלי על דברים כמו משחקי הרעב\דמדומים\הארי פוטר\סתם רכילות. להעתיק סיכומי שיעור של שיעורים אחרים לעשות\להעתיק שיעורים לקשט את היומן במשפטים חכמים משירים להוריד שירים לפאלפון לסדר את האיפור לאכול (מתחת לשולחן) להתכונן לבחנים ואחרי כל זה אני אחת התלמידות האהובות על המורה שלי (כי אני שקטה וביישנית
) ומצליחה לקבל איכשהו ממוצע בין 80-90.

דוקא מוזר שדתיה תלמד תנ"ך

בבי"ס חילוני הכוונה. בתיכון חילוני לומדים את מקצוע התנ"ך על פי גישת חקר המקרא, כלומר מתייחס לתנ"ך כאל ספר שנכתב בידי בני אדם מנקודה סובייקטיבית לחלוטין (היסטוריוגרפית). ישנן סתירות בתנ"ך שהמקצוע מנסה להסביר על פי אמיתות היסטוריות. עוד עובדה היא שיש נושא שלם על כך שמעיד על זה שהתנ"ך מקבל השפעה רבה מהמיתולוגיות האיזוריות (עמי כנען ובבל בעיקר). דתי כמובן יתנגד לגישות האלו לחלוטין
אני בתור דתיה שלמדה בתיכון חילוני מצאתי את עצמי הרבה פעמים יושבת חסרת אונים.

NekoNeko

New member
ממש לא בהכרח

אותנו למשל לימדו את שתי הגישות- ההיסטוריוגרפית-ביקורתית והפרשנות המסורתית, ואמרו לנו שכל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו (מצד שני, אין אצלנו דתיים ורוב האנשים באיזה מין גישה של 'אלוהים לא יכול לעשות את זה, כי הוא לא קיים'). כנראה אופן הלימוד והתוכן שונים מבית ספר אחד לאחר.

HassiD

New member
זה תלוי בבית-ספר

דודה שלי דתיה ומלמדת בבית-ספר חילוני, והיא מסבירה להם כמו דתיה, עם נגיעות חילוניות (ז"א אין סתירה עם ערכי היהדות אך החקירה היא חילונית יותר). באוניברסיטה מגיעים למחקר עמוק יותר, ולכן שם זה יותר בא לידי ביטוי. אבל בתיכון ניתן עדיין לאחוז את החבל ב-2 קצותיו, או בקצה אחד בלבד, זה כבר תלוי במורה. כפי הנראה אצלך המורה לקחה את הקצה החילוני בלבד.... כ"כ ישנם דתיים עם ראיה חילונית. ז"א שלא חושבים שמה שכתוב קרה בדיוק כך, אלא שהתורה באה להבהיר בצורה כללית יותר. כמובן שזה סותר את הדיעה של רוב, אם לא כל הרבנים, כן? אבל בתור דתיים אינדיבידואלים, ככה הם רואים את זה וככה הם מסבירים (זה נובע מהעובדה שהגדרת ה"דתי" אינה מוחלטת...)

Mor L

New member
בתקופתי בתיכון XD

היתה רק פרשנות דתית ולא היסטורית והיו בכיתה שניים אתאיסטים לחלוטין שכל הזמן התווכחו עם המורה המקסימה וטובת הלב שאין בכלל אלוהים ולכן שום דבר מזה לא קרה באמת ואחד מהכיתה היה מקלל אותם בשקט חחח אז זה ממש לא היה נפוץ לדבר על התנך בדרך אחרת חוץ מאשר שזה קרה פעם לפני אלפי שנים וזהו. XD

למעלה