סכמ"ש

סכמ"ש

הטוב של השבוע:

הפחותטוב של השבוע:

הבלתי מוגדר:

איזה שאלות חדשות, או ישנות שעוד לא נפתרו, העסיקו אותי השבוע:

מה למדתי על עצמי ועל תת"כי / פיברתי השבוע:

משהו שהלך לי בקלות במפתיע:

איש (אדם / יצור / יישות) השבוע:

הישג, גדול או קטן, שאני גאה בו:

סיפור משעשע / קישור / ציטוט, להרמת המורל:

פינת ה"קיטור": משהו שלא יכולה לקטר עליו מחוץ לפורום:

על מה רוצה לשים את הדגש בשבוע הבא:

שאלת בחירה: היה הרבה אקשן בפורום לאחרונה, אם מישהו רוצה להתייחס לזה באיזושהי צורה:

יש עוד חודש שלם לפורים

(מסרבת לשים אוזן המן!)
הטוב - מניחה שהיו כמה. הרע מחק את כולם.
הפחוטוב - מרצה מטומטמת אחת שערערה את כל הבטחון העצמי שלי (זה לא דורש הרבה) וגרמה לי ליפול רציני, כמו שכבר מזמן לא היתה נפילה. עם כל הבלגן המתלווה. אם לא הייתי עוד חייבת לה עבודה הייתי מה-זה יוצאת עליה. אבל היא עוד צריכה לתת לי ציון ו.. נו, אתם יודעים. אבל אוף! מעצבן לדעת כמה אני שברירית לפעמים.
הבלתי מוגדר - מועדי ב'. מצד אחד הרבה פחות עבודה. מצד שני, מי צריך את השטות הזו?! נגנבת מסטודנטיות שבוכות לי שההפרש בין ה-99 ל- 100 הוא כל כך קריטי עבורן.
שאלות שהעסיקו אותי - מתי יהיה לי זמן לרבוץ על המיטה ורק לראות סרטים ותכניות טלויזיה עד שיימאס לי?!
מה למדתי על עצמי השבוע - ע"ע הפחוטוב.
איש השבוע - אחי. אני שואלת אותו מה הקטנצ'יק כבר עושה. הוא מסתכל עליו, בוחן אותו ואומר בטון מהורהר "לא, אין לו הרבה פונקציות עדיין".. איך שאני צחקתי!
הישג - אמרו לי השבוע שאני נראית טוב ושרזיתי. מניחה שזה יכול להיכנס לקטגוריה.
נראה לי שזהו להשבוע. אניעוד חלשה רצח ויש לי (יהיו לי עוד מעט) 17 מבחנים לבדוק. אחרי 115 במועד א' זה פינאטס. אבל רבאק, למי יש כוח לחארטה הזה?
שאלת בחירה: אקשן זה טוב. בואו בהמוניכם! בשביל זה אנחנו פה.

תודה לאחיך שהצחיק גם אותי

זה משפט מעולה !

אחותי, כששאלו אותה על התינוק שלה אם הוא גם הולך לישון לפעמים ענתה: הוא אל-חלד.

זה מתכתב לי עם אותו סוג של הומור.

תודה על ההצחקה

הסכמשנית פישלה השבוע והעלתה מאוחר, אבל מסכמשת

הטוב של השבוע: שהגוף שלי עצר אותי. אחרי שזמן מה אני מנסה להגיד לעצמי לעשות הפסקה במירוץ העכברים, ולא עושה את זה בהצלחה רבה מדי. הגוף פשוט הודיע על "סטופ כדור הארץ" מוחלט. ועל כך אני מודה לו.

הפחותטוב של השבוע: שלא הצלחתי לנסוע ולבקר את סבתא שלי, למרות שהבטחתי לה וגם לעצמי שזה יקרה בפרואר. ובשבוע הבא זה לא יתאפשר.

הבלתי מוגדר: הכל, בשלב זה. עד שאעשה סדר.

איזה שאלות חדשות, או ישנות שעוד לא נפתרו, העסיקו אותי השבוע: האם חייבת בכל זאת לעשות ברייק וכן להגיע לרופאים כדי לפתור את בעיית כדורי השינה? אני בתקופה שלא יכולה להרשות לעצמי להגיע לרופאים, כי הנושא הכלכלי דורש את כל כוחותיי. מצד שני החוסר שינה זה לא משהו שאני יכולה לעבור עליו לסדר היום. כי זה פשוט ממוטט אותי, אני כבר יותר משבוע פשוט לא ישנה. כי צריכה להחליף כדורים. ומה זה אין לי כוח ל"סרט" הזה של ניסיונות ותופעות לוואי וכל הג'אז הזה.

מה למדתי על עצמי ועל תת"כי / פיברתי השבוע: שאולי כדאי לי בכל זאת לנסות לנסוע לים המלח. מחשבה שמסתובבת בראש כבר זמן רב ונדחתה בשל העלויות הכרוכות. נראה לי שזה יכול לעשות לי ממש טוב. ואני שואפת להצליח ליישם את זה בתקופה הקרובה.

משהו שהלך לי בקלות במפתיע: הצלחתי לעשות בייביסיטר לילדה שאני מאד אוהבת. זה אמנם היה ביום לחוץ, אבל לקחתי מוניות הלוך ושוב (וזה בערך הסכום ששילמו לי, אבל לא עשיתי את זה בשביל הכסף, אלא כדי להיות איתה). והיה כיף!

איש (אדם / יצור / יישות) השבוע: חברה שעזרה לי בשבת. במיידי, עם כל הלב, בלי סייגים.

הישג, גדול או קטן, שאני גאה בו: שאני משתפרת עם טבלת המעקב בנושא האוכל. גם אם לא מבשלת אותו בעצמי, הצלחתי לאכול בצורה יותר מסודרת ובריאה, אחרי שהנושא הזה התדרדר מאד לאחרונה.

סיפור משעשע / קישור / ציטוט, להרמת המורל: ציטוט של מארק טווין הגדול: "קל יותר להישאר בחוץ מאשר לצאת מלכתחילה".

פינת ה"קיטור": משהו שלא יכולה לקטר עליו מחוץ לפורום: יצא שאיכשהו דווקא גורמים מטפלים, שכבר ציפיתי שיבינו מה המצב שלי, התנהגו אלי כאילו אני בנאדם בריא ודחקו אותי לפינות והלחיצו אותי. ובמקום להצליח להסביר להם בזמן אמת שלא טוב לי שמלחיצים אותי, הפכתי פשוט נרגנת, מתוקף המצב. והייתי "לא נחמדה", אבל זה מה שיצא ממני מתוך המצוקה שנכנסתי אליה.

על מה רוצה לשים את הדגש בשבוע הבא: מנוחה, מנוחה, מנוחה. להצליח לתת מנוחה למוח כדי למצוא מחדש את center שלי. ומשם להתחיל לבנות תוכנית עבודה, בנחת, שתאפשר לי להבין מה הם סדרי העדיפויות.

שאלת בחירה: היה הרבה אקשן בפורום לאחרונה, אם מישהו רוצה להתייחס לזה באיזושהי צורה: אני לא הרבה זמן פה, אבל מרגישה שיש ממש המון דברים חשובים ומלמדים ומחזקים שקורים בפורום לאחרונה. באופן אישי "כיף" לי שיש יותר נוכחות של "חולים טריים", כי אני שייכת לתת-ז'אנר הזה.

נ.ב. האזני המן הם בשביל "משנכנס אדר", מנסה להרבות בשמחה ולא ממש מצליחה, אז לפחות באייקונים.

Sigal H

New member
"הטוב של השבוע: שהגוף שלי עצר אותי."

איזה משפט...! תודה, שמרתי לי. כולי תקווה שהדברים יתבהרו בקרוב, שתוציאי מהם כוח וטוּב.

הזכרת לי את "כמה כוח יש לי כשאין לי כוח" - משפט שגדל איתי, גידלתי אותו, הוא הגדיל אותי. כוח לעבוד בגינה לא היה לי ובכל זאת הייתי גוררת את עצמי בחשאי לחצר האחורית כמעט יום יום, לנשום אוויר ולצאת מהבית, והייתי נשכבת על הקרקע ומנכשת בעדינות את העשבים שחנקו את זוג הלילכים. המעגל הלך והתרחב עד שיום אחד הקרקע של החצר כולה הייתה חשופה. הליכונת לדשא שבגינה הקדמית, שאלתי ממנו גבעול עם שורשים, חזרתי, נשכבתי על האדמה וחפרתי גומה. אחרי זמן מה, כשראיתי שהוא נקלט, הבאתי לו דשאים אחים כמוהו ושתלתי אותם בכל הגינה, במרווחים של מטר. כל כך קטנים היו בהתחלה, שגידרתי אותם באבנים קטנות עם בקשה: נא לא לדרוך על הדשא, הוא רוצה לגדול. זה ארך חודשים, יותר משנה. למדתי לבקש מאנשים עזרה עם צינור ההשקייה (ואז עם דברים אחרים...), קיבלתי צמחים פורחים, אחרים השרשתי בעצמי ולאט לאט נבנתה לי גינה, דשא וערוגת פרחים, ומה בסך הכל עשיתי? לא תכננתי שום דבר מזה מראש, רק קמתי מהמיטה, הלכתי החוצה, אפילו לא הצלחתי להחזיק את עצמי בישיבה ופשוט נשכבתי על הקרקע. ככה כוח יש לי כשאין לי כוח. ואני מאמינה שבוריאציה שלך, גם לך.
אני לא בטוחה שהסיפור היה קשור, אבל אשאיר בכל מקרה, בשביל החיוך.

הסיפור לא רק שייך, הוא בדיוק החלום הרטוב שלי

מה שתיארת, מילה במילה, זו הפנטזיה שלי על החיים החדשים שאני מתכננת, לרגל המחלה.

התחנה הבאה שלי: צפון. קרוב לאדמה.

בשלב מסוים גיליתי שיש שם לדבר הזה והוא נקרא "גינון טיפולי", וניסיתי למצוא מסגרות להשתלב בזה, ולא מצאתי משהו מתאים לי באיזור המרכז. אז אני רוצה שתהיה לי פיסת אדמה קטנה, שאוכל לעשות את זה בה. עם כמה שיותר אדמה מתחת לציפורניים

יכול להיות שאני אוועץ בך בשלב מסוים. לגבי כן קיבוץ, לא קיבוץ וכיוב'.

Sigal H

New member
בכיף, מה שתרצי

ובהצלחה בגינון. אפשר להתחיל גם בעיר עם עציץ-שניים-שלושה, אבל לגדל אותם ממש מפצפונותם - זה ממלא שלא ייאמן.

אכן, אני נותנת בעציצים ביג טיים

וגם מנביטה חיטה בשביל החתולה. וזה תהליך דארוויניסטי מרתק. אתה כמעט רואה בעיניים איך זה צומח. כל כך מהר.

תמיד היה לי מה שנקרא "אצבעות ירוקות" ומשהו קרה לי סביב המחלה ואובדן כל מיני יכולות, גם מנטליות. כאילו קצת הפסקתי "להבין" את הצמחים, והיו לי כל מיני מחלות צמחים וכל מיני דברים, בחיים צמחים לא היו אצלי כל כך אומללים.
אבל אני מתעקשת, ולאט לאט משתקמים חלק מהצמחים.

כשאין לך זיכרון מתי להשקות זה קצת בעיה. בעיקר בחורף. שלא צריך להשקות כל שבוע. וכל צמח יש לו את ה"קטע" שלו של כמה צריך להשקות. אז אני מנסה בכל זאת שיהיה לי "קשר אישי" לכל צמח ושאני אנסה להבין אם ומתי הוא צריך השקייה.

יש לי עשרת עציצים, אני חושבת, לא שניים-שלושה. ורק הקטע של להשקות אותם זו הליכה לא מועטה. זה חלק מה"ספורט" שאני עושה.

אבל קומה שלישית זה לא המקום הטבעי לי. אני תמיד העדפתי קרקע.

מקווה שזה יקרה.

תודות

Sigal H

New member
נצל"ש - נזכרתי במשהו לגבי הקנביס הרפואי

ששכחתי לציין קודם לגבי העלויות (לא זול, אבל -), ואם מישהי תעזור ותיתן לי הגדרה של מהו "היי", אוכל גם על זה לענות. זה בעיקר מסקרן אותי, אבל אולי רק אותי, ומילים זה מצרך יקר ונדיב, אז תגידו אתן.

עכשיו שוב אשתוק קצת. חיוכים ופילים לכולן, ובמיוחד למי שלא הצלחתי להגיב לה או לו. אוהבתותכן ומאמינה בכן

סיגל

אני בטוחה שהמילים כבר נכתבו איפשהו

אז את יכולה לחסוך לך את החיפוש של למצוא אותן.

לגבי העלויות, אז במאמר שיש ב"מאמרים" בפורום על קנאביס רפואי, זה שהועלה לפני שלך, אז כתוב לגבי העלויות.

ולגבי הגדרת ה"היי" בטוח שיש יותר ממסמך אחד שמפרט אותו בדיוק מדעי רב. אני אנסה לחפש לך.
יש לי ספר, שהוא סוג של אבן דרך בתחום שנקרא "סמים והשפעתם על הנפש". אני יכולה לנסות לצלם לך את הפרק (הדי ארוך מן הסתם) על קנאביס. אבל בטח יש בנט גם הגדרות יותר מתומצתות.
מה עוד שהמחקר מאד התפתח מאז.

אבל זה יהיה מעניין גם לשמוע מאנשים שמשתמשים בו את התיאור האישי שלהם.

ואם תהיה גם רשימת התופעות לוואי שחיה אמרה שיש ואולי ירשו להעלות לפורום, אז זה בכלל יסגור את הפינה.

מצאתי אותו. מצרפת לך קודם את הכריכה שלו

להתרשמות. זה ספר משנת 62. ואז כל הנושא הזה היה בשיא פריחתו - היפים וכו'. אבל זה ספר מדעי.

אני רואה שהפרק על מריחואנה הוא בן 42 עמודים. שזה עשרים צילומים בערך.

אז בהמשך, אני אשלח לך בפרטי. אבל נדמה לי שבכל מסר אפשר להוסיף רק מסמך אחד. אז יהיו עשרים מסרים, זה נשמע הגיוני?

במקביל אני יכולה לחפש לך דברים יותר קצרים בנט.

ריפנזל

New member
לא תמיד יש, זה תלוי בזן שנתנו לך

אני מניחה שאם יש לך אז את תדעי

מהניסיון הקטן שלי, קיבלתי כמה במתנה (=בלי אישור) וכשנורא כאב וניסיתי אז כבר ציפיתי קצת ל"היי" וטיפה התאכזבתי שבכלל לא היה
. היתה רק הקלה של הכאבים. סימן שנפלתי במזל על זן שרק פועל על הכאבים ובכלל לא על התודעה/נפש/מצברוח, שתכל'ס, זה הרבה יותר נכון בשבילי.

ריפנזל

New member
לעומת זאת, הטרמדקס עשה לי אופוריה בהתחלה!

אבל זה עובר אחרי הכמה פעמים הראשונות.
היה משעשע
הכל נראה לי חיובי ומצחיק. ממש כמו שחטפתי את הזעזוע מוח.

מצד שני, יש אנשים שבמקום האופריה זה עושה להם פארנויות, וזה בכלללל לא מצחיק. חשוב מאוד לדעת.

הניסיון שלי בעניין

(ואת זה אני מבקשת לשמור בשו-שו, כן?) היה לפני אי-אלו שנים, לא בהקשר הרפואי אלא בהחלט בהקשר של ה"היי" ואצלי הוא התבטא בצחוק שלא נגמר כמה שעות טובות. הכל הכל הצחיק אותי וזה היה כל כך כיף, לצחוק, גם על דברים לא מצחיקים בעליל.

Sigal H

New member

תודה על התיאור. נשמע דווקא מוכר, אבל לא מהקנביס... תרופות אחרות, זעזוע מוח, דברים שגרתיים. מעניין.

זה מה שאומר הויקי, לגבי ההשפעות משכרות

יש בערך ויקי (שמעולם לא חשבתי לחפש אותו, והי, הנה למדתי דברים חדשים), גם הסברים על תופעות לוואי, והשפעות לטווח ארוך.
כדאי לעיין בו.

---

לי הוא עזר להבין שלא כדאי לי להעזר בו בשביל השינה. ולגבי הפגיעה הקוגניטיבית אני כבר יודעת, לכן מעדיפה להמנע, בשלב זה.
אבל כל אחד עושה את שיקלול התועלת מול הפסד שלו.
שמחה מאד בשבילך שהוא עוזר לך.

----

השפעות משכרות[עריכת קוד מקור | עריכה]שינוי כללי ומהותי במצב הרוח דרכי החשיבה וההכרה - "תחושת היי".
תחושת ריחוף וזרמים בגוף ("בודי היי").
שינוי בתפיסת הזמן (תחושה שהזמן איטי או מהיר יותר).
פגיעה ביכולת לחשיבה לוגית וסדורה, המתאפיינת ברצף מחשבתי בו כל חוליה קשורה לקודמתה, אך שרשרת המחשבות כולה נטולת תכלית.
שינויים בהתנהגות חברתית - דברנות, נטייה לפרצי צחוק ("מצב כפית").
העצמה של יצר המין, בד בבד עם קשיים בתפקוד מיני.
שינוי בתפיסה חושית - הערכה מוגברת של גירויים חושיים (בייחוד שמיעה וטעם), ובמנות גבוהות במיוחד הזיות וערבוב חושי.
תחושת התעלות רוחנית ויצירתיות מוגברת.
שיפוט נוטה להפרזה של ערך אסתטי ואומנותי.
הפחתה ניכרת של תגובת רוגז ותוקפנות.
פגיעה במנגנון שנת חלום‏[3].
פגיעה ביכולת אומדן המרחקים.

http://he.wikipedia.org/wiki/השפעות...95.D7.AA_.D7.9E.D7.A9.D7.9B.D7.A8.D7.95.D7.AA

למעלה