סכמ"ש - סיכום שבועי

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש - סיכום שבועי

אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

giri

New member
השבוע שלי

היו לי שתי רכיבות מצויינות השבוע.
ביום רביעי היה לי שיעור קפיצות מצויין. עבדנו במנז' עם הדשא, שהוא ממש מגניב ושונה, ועשינו כמה תרגילים מעניינים. יצא לי בפעם הראשונה לנסות את ה table top שלנו - מדובר על גבעה קטנה ורדודה במגרש שבשתי פיאות שלה היא מתוחמת במדרגה. עברנו אותה בעליה במדרגה ואז ירידה רגילה, ועליה רגילה עם ירידה במדרגה. היה מוזר, ובמאמץ עילאי הצלחתי להתאפק ולא להסתכל למטה כשבאנו לרדת את המדרגה. ממש נהניתי.
אח"כ עשינו כמה תרגילי גריד (שורה של מכשולים וקורות קרקע במרווחים סדורים) ועבדנו על הארכות וקיצורי צעד, פניות מאתגרות לקומבינציה ולסיום מכשול בודד עם שתי קורות לפניו ואחריו, לדיוק בצעד. היה מאתגר, סיימתי עם גב כואב, אבל היה פשוט מעולה, סוף סוף הרגשתי שאני שוב מתקדמת אחרי כמה שבועות של דשדוש.
הקפיצה האחרונה היתה כל כך טובה שכולנו פרצנו בתרועה ספונטנית
היתה מאוזנת ומתוזמנת בדיוק. הלוואי שהייתי תמיד קופצת ככה.
לסיום השיעור המצויין ליסה וג'ורדן (המאמנת והגרומית-עוזרת-מאמן שלה) הסכימו שאם רק יש לי כסף הגיע הזמן שאני אצא לתחרות לפני שתיגמר העונה לגמרי. מאד התרגשתי ועכשיו אני בודקת פרטים ומחירים

אתמול, כשהגעתי לרכיבה, הייתי די תפוסה, אבל מזג האוויר היה נעים וצ'ואי היה מאד נינוח, ולקחתי את הזמן ועבדנו המון על הקרקע - ישיבה, ישיבת קפיצות, תנועה לטרלית, קנטר ארוך, קצר, ממושך וכו'. היתה רכיבה ממש טובה ובסופה הייתי קצת פחות תפוסה (אבל הבוקר כמובן הרבה יותר).
היום יש לי מנוחה... מחר רכיבה נוספת. יצא מצויין כי היום יש לנו מבול והמגרש הפנימי לא הושקה, כך שבטח יהיה די פיכס לרכב היום (אלא אם ישקו אותו בצהריים).

fliperit

New member
השבוע שלי

התחילת השבוע אירגנו לילדי נבחרת בחווה שאני עובדת בה (החדשה) קליניקה של יומיים. ביום הראשון הביאו להם מאמן מוכר בארץ שעבד איתם על איך לרכב מקצי הורסמנשיפ וטרייל בצורה טובה. למחרת הביאו להם שופט שהסביר להם על מה הוא מסתכל ואיך הוא בוחן את הרוכבים במקצה. המדריכה שלהם הייתה חולה ביומיים של הסדנא ולכן אני הייתי איתם במקומה. מאוד נהנתי מהיומיים האלה, קודם כל כי למדתי הרבה ממה שנאמר שם (במיוחד מהשופט, שהוא אדם שאני מעריכה מאוד מאוד מבחינה מקצועית ותמיד נהנת לשמוע מה יש לו להגיד). הסיבה השנייה שנהנתי היא כי זה הכניס אותי יותר לחווה והחזיר אותי קצת להדרכה ברמה התחרותית (אני יותר אוהבת את הטיפול, אבל לעפמים זה ממש כיף להדריך רוכבים ברמה גבוהה).

אתמול עבדתי פעם אחרונה בחווה שעזבתי ונפרדתי מהתלמידים. התלמיד שהיה לי איתו את הקשר הכי קרוב צייר לי ציור, ואמא שלו כתבה לי דברים מאוד מרגשים. תמיד כיף לשמוע כמה מעריכים אותי...

היום עבדתי בחווה החדשה מהבוקר עד אחה"צ. שמחתי שהיה לי כבר יותר קל מבשבוע שעבר (שחזרתי מיובשת למוות...), ואני חושבת שזה גם בגלל שהתלמידים שלי יותר עצמאיים וגם בגלל שהגוף מתרגל חזרה לשעות עבודה ארוכות (בחווה שעזבתי היו לי מעט מאוד תלמידים ביום...)

jgut

New member
שבוע חביב

היו לי רכיבות טובות וסה"כ הכל בסדר.
דו קצת עושה עניינים עם הבעיות שלה, אבל אין לי כח לפרט על זה כרגע.
חוץ מזה יש לי עוד הרבה התרצצויות ואירגונים לגבי החווה ועוד דברים שקשורים מסביב. הולך להיות לי חודש קצת מטורף, אני מקווה שאספיק להכניס רכיבות תוך כדי.

שבוע עמוס

ביקרתי חברים בגולן, הרבה רכיבה על סוסים שהייתה חסרה לי, והרבה התרשמויות ונקודות למחשבה. זה על רגל אחת כרגע לפחות.

למעלה