סכמ"ש - סיכום שבועי

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש - סיכום שבועי

פינה מחודשת בפורום - איך היה השבוע שהיה?
רכיבות, חדשות, מחשבות... מה שבא לכם לחלוק.

giri

New member
השבוע שלי

אחרי שלא רכבתי שבוע (הייתי בטיול אתגרי וחזרתי משם במצב לא משהו) חזרתי לרכוב ביום ראשון. הרכיבה הראשונה היתה ממש קשה וקצרה, וגם השניה היתה לא משהו. אתמול הגעתי לשיעור, והתחלתי מלאמר למאמנת שלי מה המצב ושאני עדיין צריכה לקחת את זה באיזי.
היא היתה נהדרת לגבי זה, עשינו שיעור מאד ארוך - התמזגנו בהסכמה עם הקבוצה שלפני ואז עם הרוכבת שאחרי - ובמהלכו הרבה הפסקות. ככה יצא שהיתה לי רכיבה של יותר משעה, עם הרבה קטעי הליכה ומנוחה, והספקנו לעבוד קצת על ישיבה, על כמה תרגילים לטרליים, וגם קצת על קפיצות, מה שממש שיפר את מצב הרוח שלי.
מה שהיה מבחינתי שיא השיעור היה ההגעה לנקודה שאני חותרת אליה מזה זמן, והצלחתי להשיג רק בשלושת השיעורים האחרונים: הסוס שלי היה כל כך רגוע שהייתי צריכה ממש לשים עליו רגל לקראת המכשול. כשהתחלתי לקפוץ איתו, הוא היה מתנפל על המכשולים, ואני יודעת שזה בגלל שלא הייתי מספיק שקטה עם הגוף, ובעצם דחפתי אותו. עכשיו הגענו למצב שבו אני יושבת מספיק שקט ותומכת מספיק כדי שהוא יגיע למכשול רגוע, ואני אשכרה צריכה לדרבן בקטנה, מה שמרגיש מצויין. מה שכן, אני עובדת מאד קשה בשביל להצליח לעשות את זה - אני מרגישה את המאמץ בגב, בבטן, בירכיים. העובדה שיש לו צעד גדול וא-סימטרי לא עוזרת. מצד שני, לאחרונה הוא קיבל יותר עבודת אימון מהרגיל, והשותפה שלי התחילה לרכוב בצורה רצינית יותר, וממש מרגישים שיפור, בעיקר חיזוק של הצד החלש שלו.

jgut

New member
השבוע שלי...

פעם אחרונה שרכבתי היתה ביום שישי שעבר.
בגלל לחץ בעבודה לא יצא לי אפילו להגיע לחווה כל השבוע. מחר סוף סוף אהיה שם!

שבוע שעבר רכבתי על דאנס רכיבות קלות. המטרה היתה רק להזיז אותו קצת. בכל מקרה היה חם מידי בשביל רכיבות יותר משמעותיות.
לשמחתי הוא סוף סוף נפטר מהפטריות שהיו לו. מדהים איך שבבת אחת הן הופיעו בכמויות, באותה מהירות הן פתאום נעלמו. כבר התחלתי לדאוג לו.

על דומיה עשיתי שיעור אינגליש ביום שישי. זה היה אחרי הפסקה של שבועיים. היא היתה מלאת מרץ (בדרך כלל זה דבר טוב). אבל באותו יום הייתי אחרי מחלה, היה לי קשה לשבת עליה והרגשתי שהכל קורה מהר מידי. לפחות הברכיים שלי תפקדו בסדר.
לצערי זה יהיה השיעור אינגליש האחרון לתקופה הקרובה. אנחנו שבוע הבא עוברים חווה (לחווה משלנו סוף סוף).
לקראת המעבר יש הרבה הכנות וההתרגשות גדולה.

fliperit

New member
השבוע שלי

בראשון עבדתי פעם ראשונה בחווה החדשה. בגלל שהיה 9 באב הרבה תלמידים הבריזו, אז יצא לי יותר לרכב מלהדריך, שזה גם טוב

בשני בערב אחת המדריכות בחווה החדשה (שהייתה תלמידה שלי כשהייתי בת 18) ביקשה ממני להצטרך לטיול ערב שהיא ארגנה לתלמידים שלה. יצאנו 2 מדריכות ו-5 ילדים (שרוכבים טוב) והיה ממש נחמד. הכרתי קצת את האזור וגם את הסוסים שעוד לא יצא לי לעבוד איתם או לראות אותם בעבודה. רוב הסוסים התנהגו ממש יפה. הסוסה שאני רכבתי עליה מתאימה רק למדריך (החלטתי לאמץ אותה בתור סוסת טיולים, במטרה שהיא תרגע קצת) והיו עוד 2 סוסים שהיו קצת עירניים, אבל הטיול היה מאוד רגוע ונחמד.
היום עבדתי בחווה שאני עוזבת בסוף החודש. אני מאוד אוהבת את התלמידים שלי וממש קשה לי המחשבה שזמני איתם הולך ומתקצר, אז אני מצ'פרת אותם בכמה דקות, כך שיום העבודה התארך לי אבל זה שווה את זה.

ובלי קשר לסוסים- היום סיימתי את חובותיי לשנה א'
ועכשיו יש לי כמעט 3 חודשים של חופש. אני מניחה שאבלה הרבה בחווה (החדשה) כי יש המון המון המון סוסים לרכב עליהם (גם סייחים, גם סוסים מתחרים וגם סוסי בית ספר)

bmk

New member
השבוע שלי

כבר תקופה שאני מחפשת חווה שתאפשר לי להיות ליד הסוסים קצת, לדאוג להם, להבריש, להכין לשיעור וכו'.
סוף השבוע שעבר הכיר לי את האנשים שפתחו בפני בדיוק את מה שחיפשתי,
אז יצא שכל השבוע חיכיתי להיום בבוקר,
היום נסעתי לשם, ערכנו שיחה ולקחו אותי לסיור להכיר את הסוסים.
היו שם סוסים מדהימים, כמעט כולם התקרבו כשקראתי להם ונתנו לי ללטף אותם,
וגם אם תמיד אזכור את העינים של הסוסים שהיו אהבתי הראשונה,
היו שם עיניים שגרמו לי להרגיש רצויה :)

כבר מצאתי את עצמי נקשרת שם לסוסה אחת במיוחד,
היא מדהימה, יש לה נכות מסויימת, אבל אני חושבת שזה רק גורם לה להיות מיוחדת ורגישה יותר,
מחכה כבר לימים שאגיע לשם לעבוד השבוע.
מקווה שההתחלה תהיה טובה ושאתחבר גם לצוות,
מקווה שזה יהיה "ביתי" החדש למקום בי שכל כך זקוק לסוסים.

סוף שבוע נפלא לכולם!

הורסמאן

New member
אצל סוסים יותר, מבני אדם

נכות מאוד מבאסת. מהסיבה הפשוטה שאין להם יכולת שיכלית להנות מהחיים המוגבלים, כמו שבני אדם יכולים. אין להם אפשרות להנות מספרים, תאטרון, חדשות, פולטיקה, סרטים... סוסים חיים עם הנכות ותו לאו. זאת גם הסיבה שבמקרי נכות קשים אנחנו ממיתים סוסים ולא שומרים על חייהם בכל מכיר, כי לסוס עם נכות קשה אין ערך לחיים. (מקווה שהדברים לא פוגעים במספר קטן של קוראים רכים).
אני מניח שהנכות של הסוסה שאליה נקשרת היא קלה יחסית, ומה טוב, אך המחשבה שזה גורם לה להיות מיוחדת ורגישה יותר היא האנשה של בעלי חיים שאינה במקום.
אם תוכלי, ספרי קצת על המקום שבו ראית סוסים עם עיניים מביעות. אני חסיד גדול של קריאת מצב מהמבט של סוסים בעיניים, אך לצערי קיימים מעט מאוד מקומות שבהם לסוסים יש "מבט" בעיניים, ואני מניח (אשמח לתיקון) שמה שבעיקר ראית זה עינים יפות, גדולות ושבות, עם מבט בוהה וריקני.

bmk

New member
תודה על התגובה

ראשית אתנצל שאני לא מפרסמת את המקומות שבהם עד היום ראיתי סוסים,
מאמינה בפרטיות של החוות שנותנות לי לבקר בהן.
וסיבה נוספת היא היותי חדשה מאוד בחווה הנוכחית.

האנשה שאינה במקום?
חושבת שגם בטבע בעל חיים פגוע או נכה יהיה רגיש יותר וחשדן.
היא הפסיקה לאכול, הסתכלה בי ובחנה את תנועותי,
שאר הסוסים שהיו איתה כבר מזמן התקרבו שאלטף אותם ואחר כך חזרו והמשיכו לאכול
ורק היא עדיין עמדה והסתכלה בי.
לא ליטפתי אותה עדיין, אבל יש לי סבלנות עם סוסים,
מקווה שאצליח להתקרב בסופו של דבר.
לא ניסיתי להאניש:
היא "מיוחדת" כי היא שונה, יש לה נכות.
והיא רגישה כי בטבע מי שנכה ולא זהיר ורגיש לסביבתו סיכוייו לחיות פחותים.
אשמח לדעת מה דעתך, יכול להיות בהחלט שאני טועה.

אולי פעם נרחיב את הדיבור בנושא עיניים של סוסים ומה ניתן לראות בהן
אני מאמינה גדולה בהתבוננות, אבל הנסיון של מועט :)

תודה
והמשך יום נפלא

jgut

New member
אתה לא חושב שאפשר להסיק

על מצב הסוס מהמבט בעיניים שלו?
כי אני די בטוחה שבפעמים שהסוסה שלי היתה חולה, הדבר הראשון ששמתי לב אליו, זה החוסר ברק בעיניים.
יש כמה דברים שאני יכולה לשים עליהם את האצבע מלבד הברק. גודל האישונים והצורה שבה מוחזקים העפעפים, מעידים על מצב הסוס (אני זוכרת את זה ממקרי מחלה אחרים). לרוב ראיתי את זה כשלסוס היה חום, אבל את מצב העיניים זיהיתי עוד לפני שמדדנו.

הורסמאן

New member
להיפך

ובמצבים מסויימים אפשר אפילו לראות את זה בתמונה,דוגמה מצורפת.
אבל לא נראה לי ש bmk יכולה לזהות את זה, כי היא העידה על עצמה שיש לה מעט נסיון. אני גם לא חושב שבמקום שבו היא ביקרה היא ראתה הרבה סוסים במצב טוב, אם כי ברור שמאחר שאינני יודע איפה היא ביקרה, אינני יכול לדעת בוודאות מה היא ראתה.
מעבר לכך, עיניים של סוס מעידות על בריאות (אלא במקרה של שגאון, מאוד נדיר אבל קיים) עיניים לא מעידות על אופי, זה שייך לאוזניים ולהבעות פרצוף, ששוב, מאחר שלbmk חסר נסיון היא לא ממש תדע לזהות. מעבר לכך, אין שום סיבה שסוס "נכה" יהיה "רגיש" ו"מיוחד" יותר מסוסים אחרים. כמו שכתבתי, נכות יכולה רק לבאס אותם, כי קשה להם לזוז, או לאכול, או לראות... נכות לא תגרום לסוס להיות נעים או טוב יותר. במקרה הטוב היא לא תשפיע לרעה על האופי.

havitush661

New member
השבוע שלי

טוב אז אני אישית לא רכבתי שנתיים!
ולאחרונה עברתי לגור ברמת הגולן...
יש לי ליד הבית החדש חווה אבל היא משמשת בעיקר לטיולים ואין בה יותר מידי פעילות מעבר לזה.
מאז שהגעתי ניהל אותה בחור מבוגר שיש לו המון ניסיון עם סוסים מתחום הבקר יודע טוב מאוד לזהות בעיות של סוסים ולטפל בהם במקום.
אוהב את החיה והכל אבל לי הוא פחות התאים כי אני צריכה מישהו שילמד אותי לרכב.
בכל מקרה לאחרונה הגיע בחור חדש ואתמול הגעתי לחווה וביקשתי להצטרף (פעם ראשונה שלי מאז שעברתי לפה) בלי לחשוב פעמיים הוא העלה אותי על הסוס והדריך אותי קצת.
הייתי ממש גרועה הידיים התעופפו לי לכל מקום ניסרתי לסוסה קצת את הפה מרוב לחץ.
לאחר מכן עשינו טיול בשטח לחפש כמה סוסים שחיים במראה ולא ראו אותם כל היום, ויש פה הרבה שטח מסביב לקיבוץ והכל סילעי ומלא בעצי אלון.
הסוסה שרכבתי עליה דילגה מעל האבנים כאילו זה כלום, ולא נבהלה מכל קוץ שנגע בה, בקיצור עולם אחר לרכב על סוס שרגיל לחיות בחוץ ומיומן לטיולים בשטח.
היתה לי עוד פדיחה כאשר הובלנו את הסוסים חזרה למראה בסוף היום אבל את זה אני אספר בהזדמנות אחרת כי זה ממש ארוך.
זהו מקווה להתחיל לחזור לרכב ומקווה שלבחור החדש יהיה סבלנות אליי.

giri

New member
איזה כיף!

חביתוש, איזה כיף לחזור לרכוב, גם אם זה קצת לא זורם בהתחלה

השבוע שלי

ראיתי חווה אחת קטנה וקבעתי שיעור ניסיון.
רציתי להספיק לחוות הרי יהודה ולא הספקתי... ולכן אלך לשם השבוע.

וזהו, חוץ מזה קיבלתי המון איחולים והתרגשויות מאנשים סביבי, כשאמרתי שזהו, אני הולכת סוף-סוף ללמוד...
חלקם כי ידעו שזה היה חלום שלי הרבה זמן, וחלקם כי זה סתם תחביב "מגניב" לטענתם...
אז היה כיף לספר...

אגב, איזה מכנס מומלץ לרכיבה (מערבית)?
צמוד / משוחרר / קצר / ארוך?
אני יודעת שיש מכנסי רכיבה, אך בגלל שאני עוד טירונית, אני עוד לא אקנה, אלא אסתפק במכנסיים רגילים. ובהמשך אקנה.

תודה!

jgut

New member
ג'ינס נח

ארוך ונעליים סגורות.
מכנס שהוא לא צמוד מידי ולא נמוך מידי.

למעלה