תשובות - תתכוננו, הן ארוכות.
Jgut
התחרויות כאן מתחלקות לכמה "התאחדויות" ולכולן יש עונה - חלקן עונה ארוכה/קצרה אבל יש עונה. כשמתחרים לצרכי "ליגה" וניקוד ספציפי - כל אחד עם התחרויות שלו, כמו בישראל, השוני מישראל הוא שלפחות לצרכי אימון רוכב או סוס אפשר למצוא תחרות של מישהו מההתאחדויות במשך כל השנה.
ענייני תרגום - לצורך העניין "התאחדות" או "ארגון" יהיו אותו דבר מבחינתי בטקסט, המילה "Affiliate" מיתרגמת ל"סניף" וזה ממש מוזר לי, אז אני לא אשתמש בה.
1. יש את תחרויות ה4H שזה אירגון שנועד לקדם נוער בכללי ויש לו ארועים מכל הסוגים - גם תחרויות סוסים, אלה תחרויות שאם אני רוצה להיות פוליטיקלי קורקט - מתאימות לכל אחד... גם אם הוא לא רוכב הרבה, או בכלל... העונה שלהם כפי הנראה מתחילה באפריל
אתם יכולים לראות קצת את רוח הדברים כאן -
http://www.ca4h.org/Projects/SET/EquineEducation/Horse_Classic/ (כאמור... pattern 8 זה הכי קרוב שיש לריינינג)
2. התאחדות סוסי הקווטר (אני מתייחסת לריינינג ורכיבה מערבית בגדול, כמובן שהרשימה לא נגמרת אם מנסים לכסות את כל סגנונות הרכיבה) - יש להם "ארועים" ותחרויות במשך כל השנה. גם עליהם אני יכולה להגיד שלמעט התחרות הגדולה שלהם world show פעם בשנה... הרוב המוחץ של התחרויות מתאפיין ברוכבים שלא חייבים להיות רוכבים. ובשביל שאף אחד לא יטפס עלי - כמובן שיש יוצאים מהכלל ורוכבים טובים בכל מקום.
3. תחרויות ריינינג אזוריות/מקומיות - כל מדינה מקיימת את התחרויות שלה ומתחרה "בעצמה" אלה בעצם תחרויות הליגה - התחרויות הן תחת התאחדות של האזור (בקליפורניה לדוגמה יש שתיים WCRHA שזה ה"ווסט קואוסט", התחרויות האלה הן מאמצע קליפורניה ומעלה ויש את CRHA שהן מהאמצע ומטה) ישנן שתי סוגי תחרויות - תחרויות Affiliate בהן החברים בשתי ההתחאדויות צוברים ניקוד (עד 15) שיתן להם את הזכות להשתתף בתחרות "הגמר" שבאוקלהומה זה מה שנקרא Affiliate show (ישנה חובה להשתתף בחמש תחרויות מתוך השש) ויש את התחרויות של ההתאחדות שלא משולבות אליהן ניתן לצבור נקודות לAffiliate (עד 10) בכל התחרויות של ההתאחדות. במקביל לניקוד של הNRHA יש כמובן את הניקוד של ההתאחדות עצמה שמוביל למיקום שונה לפעמים בסוף השנה (רוכב יכול להשיג X נקודות שמקובלות בAffiliate וסכום נקודות גבוה הרבה יותר בהתאחדות כי הוא התחרה בהרבה תחרויות "מקומיות")
יש עוד כמה חוקים למי שממש רוצה להכנס לזה -
http://www.wcrha.com/?page_id=1379
4. התאחדות הNRHA - ההתאחדות הזו לא מקימה תחרויות אזוריות בעצמה, יש לה כמה ארועים גדולים שהיא מקימה (פיצ'וריטי, דרבי וכדומה) וכל שאר התחרויות הן מה שנקרא תחרויות "מורשות" NRHA מה שאומר שההשתתפות בהם או במקצים שמאושרים לNRHA יזכו את הרוכב והסוס בנקודות והכסף מהזכיות כפי שמקובל לפי ספר החוקים של ההתאחדות. זה כמובן הגוף שמכתיב את הטון לגבי הרמה והשאיפות של התחרויות.
הבאה בתור:
לחיות מ3-4 סוסים באימון - תלוי מה ההגדרה שלך ל"לחיות" זה מצליח לשלם לי שכר דירה, דלק, אוכל ... רוב מותרות הבילויים נאלצות להידחות לזמנים של 5 סוסים ומעלה.
הקליינטים בעולם שלי בגדול מתחלקים ל:
1. נוער = יש את הנוער שלוקח את הרכיבה והתחרויות כמו "חוג" וכיאה לאחד הם באים לשיעור שלהם והולכים הביתה ויש את התחרותיים/המשקיעים שבאים יותר, רוכבים יותר (ובדרך כלל מתקדמים יותר) -לרוב המוחץ יש סוס פרטי שמיועד לתחום מעטים מתחרים עם סוסים של אחרים (כפי שלצערי קורה יותר מדי בישראל)
2. בוגרים = בגדול- אותו סידור - יש כאלה שזה חוג בשבילם וזה לגמרי להובי ויש את מי שתחרותי יותר ולוקח את המקצוע יותר ברצינות. מאחר ומדובר ב"בוגרים" הרי שיש להם עבודה וכמות הפעמים שהם באים לרכב לא בהכרח שמה אותם בקבוצה של החוג או התחרותיים אבל כמובן משפיעה על ההשגים.
אני רק אציין על קצה הלשון שלא כמו בכל ספורט - הטוב לא תמיד זה שמנצח - זה ספורט שמבוסס על שני כישרונות ועל היכולת שלהם יחד - ראיתי מספיק רוכבים אדירים עם סוסים לא מוכשרים מספיק או פחות מוכשרים משאר ה"כיתה" וראיתי סוסים מדהימים שלקחו רוכבים לא מוכשרים לצמרת... כמובן שהכל עד גבול מסויים וכו וכו. הנקודה היא לפחות לגבי הקליינטים שקניית הסוס היקר יותר/זול יותר מגיעה כמובן מהיכולת הפיננסית וגם מהמטרות והיחס שלהם למקצוע.
לגבי העלאת ערך הסוס - זו מטרה שבדרך כלל לא נוגעת לבעלים של הסוס, הם מתחרים לכיף או לנצח - לא בשביל להעלות את הערך. כמובן שניצחונות יעזרו - אבל לנושא הזה בדרך כלל נכנס המאמן - הוא/היא יציגו את הסוס לטובת יחסי ציבור טובים והעלאת או הצדקת התמחור.
מקווה שהדברים ברורים עכשיו