סכיני אימון

ContactCombat

New member
האם ישנה רמת סיכון

עד כדי כך שלא מתאפשר להכניס דקירה ישרה בכל הכח? הרי זה בדיוק החיסרון של השארקי ואם כן מה הועילה הבחירה בנוק?

האם המשקל אינו מדמה משקל של סכין אמיתית? עד כמה זה חשוב בספארינג מדמה מציאות?

האם הריפוד גורם לאי-נוחות של הסכין ביד?

Tonjin

New member
חכה ותראה...

א. הנוק היא בחירה מצויינת

ב. הסיכוי לפצוע ולהפצע קיים בכל אימון וכמעט בכל פעילות - זה רק עניין של 'בקרת סיכונים' ובזה תנוח דעתך, הנוק עולה על השארקי בהרבה.

ג. כשמדובר בסכינים קטנות/להבים קצרים המשקל תכל'ס לא מאד משנה (סכין המתכת המקורית קלה וניידת מספיק בשביל שכמה הגרמים שחומר גלם שונה מגלח לא מאד ישפיעו על ההתנהגות שלה בספארינג)

ד. אני תכל'ס די אוהב את התחושה ביד של הסכינים של נוק, אבל כנראה שאת זו לא ACT אפילו יותר..

ה. בינתיים אין מוצר מושלם, יש כמה שקרובים וגם כשמדובר בהם - לכל אחד דיעה משלו בקשר למה שצריך לעשות/לשפר/להוריד/להוסיף בשביל לעשות את המוצר מוצלח אף יותר.

ה. למרות שסכין אימונים טובה הכרחית לדעתי בשביל אימון טוב, נכון ומדמה מציאות בסכין - בוא לא נשכח שלב העניין כאן הוא ה'אימון', לא 'הסכין'...

בעיקר לסיף ה. האחרון

יש להבחין בין אימון הגנה כנגד סכין לבין אימון לחימה בסכין / ספארינג "ספורטיבי" (אם ובלי המרכאות):
אישית, אני אוהב את שניהם ומקיים את שניהם...

עמ' לדמות קרב בספארינג סכינים יש צורך שהסכין תהיה רכה די הצורך עמ' שניתן יהיה לנעוץ אותה מחד, ומאידך קשה די הצורך עמ' שלא תהיה רופסת. כל מה שעונה לקטגוריה הנ"ל -
(אלו של ACT פשוט נמצאים ב- TOP ).
אני אישית ממליץ להשתמש בנוסף, גם בטושים (הדגם העבה). יש להצתייד בחולצות הניתנות להשחטה - וקדימה לקרב...

בכל המדובר בהגנה כנגד סכין, יש לתת את הדעת על כלי הדקירה המצויים והמהווים איום:
זה נכון כי קיימת הסתברות להידקר מסכין מטבח או אולר, אך מקומם של דוקרנים ובקבוקים שבורים - אינו נפקד ואולי שכיח אף יותר...
אחד הדברים שאני ממליץ עליהם הוא לקחת בקבוק שתייה אישי של "ספרייט" (ירוק כזה) ולחתוך את הבסיס שלו באופן משונן (לא משונן מידי
) והא לנו אמצעי אימונים טאקטי פר אקסלנס...

ContactCombat

New member
שאלה אחרונה:

בשביל תרגול להב בינוני-ארוך האם ה-"נשר" מספיק, או שעדיפה על פניו סכין אחרת מהמבחר?

ContactCombat

New member
איזו סכין עדיפה,

ה-"Kitchen knife" או ה-"Red tailed" (בשביל תרגול של להב בינוני-ארוך)?

למעלה