סכיני אימון

Tonjin

New member
סכיני האימון הטובות ביותר שאני נתקלתי בהן

מופיעות בסרטון הזה. שאמנם הופיע כאן בעבר אבל -
א. הוא יפה
ב. מראה את שני סוגי הסכינים, שניהן מצויינות
ג. מראה לך איך הן מתנהגות בספארינג אמיתי במגע מלא (עם הסכינים שקשרת אליהם לא ניתן לנעוץ בכל הכוח ולא להכות לפנים)
ד. הדגם השחור (החדש) ניתן לדעתי לרכישה דרך בארץ (יחסוך לך משלוח והמתנה) ודרך אלקס ACT (או שותפו נוח גרוס שכותב כאן)

Tonjin

New member
יכולה לפתור את הבעיה ובו זמנית לגרום לאחרות..

קסדה חוסמת את שדה הראיה, מקשה על תנועת ראש (ומכאן גם על תנועות גוף מסויימות), מסורבלת ולא נוחה, מגדילה את שטח הראש ומקשה על התחמקויות ראש "על המילימטר" בצד המתגונן בד בבד עם הקניית תחושת מרחק לא נכונה בצד התוקף, בנוסף היא עשויה לגרום לאותן בעיות כמו סכין מרופדת מייד - הופכת את האיום ל"פחות אמיתי" ולא נותנת לך "מספיק מוטיבצייה" להתחמק.

ובנוסף - היא עולה כמו 5 סכינים.....

מה ההיגיון בלקנות סכין (ועוד מדגם פחות מוצלח) רק בשביל להצטרך לקנות אחר-כך גם עוד קסדה...?

ContactCombat

New member
האם יש עוד סכינים עליהם אתה ממליץ

חוץ מאלו של ACT (בדקתי ונגמר להם המלאי)?

Tonjin

New member
לנוק יש כמה סכינים לא רעות..

http://noktrainingknives.webs.com/
(זהו גם הדגם שמארק דני מהדוג בראדרז הביא איתו לסמינר בארץ והסכין שקבוצות AMOK, שיטה פופולרית יחסית באסיה עושות איתו לפעמים ספארינג)

ספרו לך בACT, מתי יהיו חדשות?
כי סה"כ אם זה בסביבות החודש כזה, זה פחות או יותר הזמן שייקח לסכין להגיע מחו"ל, ובנוסף אני מבין שהדגם החדש יהיה אפילו יותר מוצלח מהנוכחי (שלמרות שהוא הכי טוב שאני מכיר, יש לו נקודה אחת או שתיים שטעונות שיפור)

(שים לב גם שהעיצות שלי יוצאות מנקודת הנחה שאתה הולך להשתמש בסכינים בשביל תרגול ספארינג במגע מלא, במידה ולא זה המצב - אין עדיפות מיוחדת לסכינים של ACT)

ContactCombat

New member
דיברתי עם אלכס פעמיים בחודש הקודם,

הוא אומר שזה לוקח זמן לחדש את המלאי ושהוא יחזור אלי ברגע שהסכינים יהיו מוכנות.

למעשה אני מתאמן בקרב מגע וצריך סכין שתשמש אותי לתרגול תוקף-מתגונן (כלומר רק אחד עם סכין). האם הסכינים שצירפתי אליהם לינק יכולות לעשות את העבודה? אם לא: לנוק יש מבחר גדול של סכינים, איזו מהם לבחור (לצרכי התרגול שתיארתי)?

ננדין

New member
סכיני אימון של שארקי...יש לי כזה בבית

לא אוהב כל כך, פרטתי בעבר על מה בעיני הופך סכין אימון לטובה (יענו ככזאת שמדמה סכין אמיתית) וכמובן מצטרף להמלצה של טונג'ין על סכיני האימון של ACT...

ננדין

New member
השארקי היא סכין קשיחה

כלומר או שיפצעו אותך באימון עם כזה סכין או שיעצרו/יחלישו את התקיפה ואז אתה לא מתמודד מול התקפה מציאותית מספיק...

ContactCombat

New member
מתוך המחבר הגדול של סכיני נוק,

איזו סכין/שני סכינים הם המומלצים ביותר ומדמים בצורה הטובה ביותר סכינים אמיתיות?

ContactCombat

New member
אוסיף שאני צריך באופן ספציפי

סכינים שמדמים יותר סכיני רחוב (להב קצר), האם יש הבדל גדול בין ה-Eagle ל-Humming Bird? מה עדיף מביניהם? או האם יש מקום לשקול סכין אחרת מהמבחר?

Tonjin

New member
ה"נשר" הוא הדגם הראשון ומדמה להב קצר וישר של

9 אינץ', פחות או יותר 'ספינת הדגל' של נוק.

"יונק הדבש" בנוי פחות או יותר באותה טכנולוגיה (לדעתי אין הבדל איכות ממשי בינהם), ומדמה פולדר (סכין מתקפת) של להב 8 אינץ'

נראה לי שאם אתה מחפש להב קצר, לא מאד משנה במה משתיהן תבחר (אתה במילא צריך שתיים, לא? והן שתיהן באותו מחיר - אתה תמיד יכול להזמין אחת מכל סוג ואז לדעת מה אתה אוהב יותר)

או שאתה יכול ללכת על ה"ציפור האש" (פניקס), סימולטור של להב ישר, מושחז בשני הצדדים שגם ארכו 9 אינץ'..

אבל תכל'ס - ההבדל לא כזה משמעותי

נ.ב
אם אתה תוהה לגבי הלייטמוטיף של הציפורים, נוק (שזהו הכינוי של אשתו של רנדל שמייצרת את הסכינים), פירושו 'ציפור' בתאילנדית..

ננדין

New member

ContactCombat

New member
הלכתי על ה"נשר" ו"יונק הדבש".

עכ"פ, מה כ"כ מיוחד בסכינים של ACT? במה לדוגמה הם שונים מהסכינים של Nok?

Tonjin

New member
לסכינים של נוק ליבת עץ והם בכל זאת לפעמים קצת

מסוכנים בדקירות ישרות, מה גם שהעץ משפיע קצת על המשקל והריפוד מסביב קצת פוגע בצורה הכללית של הסכין וההרגשה שלה ביד.

הסכינים של ACT מיוצרות מחומרים פלסטיים בדרגת קושי/גמישות שמאפשרת עבודת דקירות מלאה (גם לפנים/ראש) אך כזו שעדיין לא הופכת את הקרב ל'קרב כריות" ומרגישות ומתנהגות ביד כמו סכין אמיתית (מבחינת תחושה, איזון ומשקל)

נראה לי סה"כ ששתיהן בחירות מצויינות בשבילך :)

למעלה