סכינים קרמיים

simon107

New member
סכינים קרמיים

שלום רציתי לשאול חות דעת על סכינים קרמיים איתי שמוכרים כאלה והם לא זולים תודה

אז ככה, יש דעות לכאן ולכאן

מדובר בסכין "אחרת" שלכאורה נחשבת לבריאה כי היא עשויה מקרמיקה איכותית, אינה מחלידה, אינה מחמצנת את המזון, אינה משאירה שאריות מתכת במזון, היא נשארת חדה לאורך זמן פי עשר מסכין פלדה, אינה זקוקה להשחזה, חזקה במיוחד, אך יחד עם כל אלו הם מאוד רגישות להשברה וחוסר היכולת להשחיז את הסכין כראוי באמצעים ביתיים. כשהסכין מאבדת את חודה, אתה צריך לשלוח אותה ליצרן להשחזה. או לנסות את מזלך ולהשחיז אותה על אבן יהלום, לכן הפרקטיות שלה בעיניי קצת מוטלת בספק. לכל אלו שיש להם אחת כזאת אומרים שזאת חוויה, אבל יחד עם זאת אני בעד סכין פלדה מחוזקת מאיכות טובה (אני בעד הגרמניות) ואז בכל מקרה של צורך בהשחזה יש שטול שעושה את העבודה נפלא. אבל שוב- זה לטעמי האישי.

noa555555

New member
שו האדא שטול? יש לך תמונה של הפלא?

כי אבא שלי פשוט הוריד לי בבית פה אבן משחזת כמו פעם..ואני לא הכי יודעת איך משתמשים בה , אשמח להדרכה.

noa555555

New member
אז מה אני אעשה עכשיו עם האבן המשחזת שלי?

יש לי אחת רצינית ואמיתית, יש פה מישהו שיודע איך עובדים עם זה? או שאני צריכה לשאול את אבא שלי להדגמה?

א פרח

New member
שימוש באבן משחזת:

דבר ראשון הרבה סבלנות
מרטיבים מעט את האבן, פשוט לגעת בה עם אצבע רטובה. עכשיו בתנועות סיבוביות לעבוד עם הלהב בזוית קלה לאט לאט לכל אורכו. ומשני צדדיו. בהצלחה נ.ב. בקשי מאביך הדגמה, זו הדרך הטובה ביותר להשחיז סכין שישאר חד לאורך זמן, השטול טוב רק להשחזה מיידית שברוב המיקרים צריך לחזור עליה שוב ושוב.

זה אחרי השיעור הראשון של סכינים ושיטות חיתוך.

האמת היא שאני מטורפת על ה-zwilling שלי ושום סכין אחרת לא תצליח לפתות אותי לבגוד בסט החמוד שמתהווה לי במגירות (ובקרוב יועלו כלאחר כבוד למוט המגנט , אבל בינתיים הן מונחות בנדן שלהן במגירה). אין כמו סכין שף מעולה. פשוט אין .

kdr

New member
את מזכירה לי 2 דברים

1. אמונה תפלה: אסור לקצוץ חצילים קלויים לסלט רומני עם סכין לא מעץ. 2. הכי טוב, סכין מזכוכית ! נופלת לא צריך להרים. התייחסותי: 1. אני תמיד קוצץ עם סכין מתכת ונשארתי רומני (והסלט טעים). 2. יש לי סכין (קופיץ) מזכוכית, היא תלויה ליופי ולעולם לא תיפול (אני מקווה).

אמת לאמיתה.

כמו סתומה הלכתי וקניתי סכין מיוחדת וכמובן שהיא תלויה אי שם איפשהו.... שטויות במיץ חצילים. אפשר לחשוב שהרומניות הכפריות היו מחליפות סכין לשם כך...

מאקי

New member
חחחחחחחח אתם ממש לא בעינין .כנסו

לא נוגעים בחציל במתכת כי הוא.. משחיר יש ריאקציה מהמתכת. זו הסיבה שרומניות כותשות עם גרזן עץ או היום כבר פלסטי ודרך אגב ארי את פראירית.. כי יש סכין פלסטיק שעולה 25 שח דווקא משבדיה ומשמש .. לחצילים וןגם לחיתוך פ]שטידה בלי להרוס את התבנית ולהוצאתה - עד לחום של 265 מעלות. מעולה לכל המלאי והפשטידות איך אני יודעת? חמתי היחידה הינה רומניה שהסלט חצילים שלה לבן לבן.. והכי בעולם. הבנו את זה ברכה?

felka

New member
בנוסף למה שאריאלה כתבה

בדרך כלל שפים מאוד קנאים למשקל ונקודת שיווי משקל של סכינים. זה יכול להיות הבדל בין כאב בשרירי ידיים לבין כיף. סכין מאוד קלה וצריך ללמוד להישתמש בה. להבדיל מסכיני פלדה הן חותכות אצבעות בלי רחמים. סכינים קראמיות היום הרבה פחות שבירות מפעם. למרות זאת כל מי שעובד איתם חייב להשתמש קרש חיתוך ולהימנע מחיתוך בשר או דברים אחרים שיש בהם חלקים קשים. סכין מעולה לירקות ובצק. סכין הכי טובה נחשבת סכין קיוסרה KEYOCERA (כן כן אותה חברה שמייצרת פקסים ועוד מיליון דברים) סכינים קראמיות לא יקרות בכלל. פשוט לא כדי לקנות אותה בארץ. http://cgi.ebay.com/Kyocera-Revolut...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a54dde85a זהו סכין סמי פרו הכי טובה של קיוסרה. ועלות שלה היא בדיוק כמו סכין באותה רמה של זויליג. בכל מקרה אם אין מבצעים בארץ אז לא כדי לקנות פה. מה שכן הייתי ממליץ בחום לקנות זה קולף קראמי. זה דבר מדהים. אני בדרך כלל מחליף קולף פעם בשנה שנתיים. כזה לא צריך לזרוק 10 שנים.

מאקי

New member
קרמיות

שבר והשחזה ואיחסון אילו הנקודות שצריך לזכור מחיר סכין קרמית סדר גודל של 200 -450 אם אני זוכרת נכון. יש לי אחת כזאת. שנעזרתי בה כשהיתה לי בעיה ביד ולא יכולתי לחתוך עם הסכינים הרגילות שלי. כשהבראתי חזרתי לסורי..

למעלה