סכינים - סיפור אמיתי

amir_aikido

New member
סכינים - סיפור אמיתי

לאחר כל הדיונים על קרב סכינים והדיון המיותר על היכולת של איש קונג-פו להלחם אולי זה יענייין אתכם לקרוא את הכתבה הבאה, על אמן קונג-פו שהרג פורצים חמושים בסכין לאחר שהשתלט על הסכין שאחז אחד מהם. הכתבה

אמיר, אני משתוממם...

תמיד סברתי כי דיון בו נשמרים כללים המקובלים על כל המשתתפים בו - אינו מיותר, גם אם אין הסכמה רחבה בסופו, על כל הצדדים. אגב: היו גם אנשים ששרדו נפילה ממטוס ויותר ממקרה אחד. נו - אז?

amir_aikido

New member
למה להשתומם

אני מקבל את דבריך על הדיון ההוא, למרות שלדעתי החלקים המענינים שבו בכלל לא עסקו בקונג-פו. ולגבי החלק השני - לא חשבתי שהמקרה הזה הוא ראיה למשהו, מלבד העובדה שבמצבי אמת הכל עניין של סיכויים, ואין אמיתות מוחלטות. אם היית מבקש ממני לצפות את התוצאה בקרב של יחיד לא חמוש מול מספר עברינים חמושים - הייתי מהמר על התוצאה ההפוכה, גם אם היחיד הוא אמן לחימה טוב. אמיר

אליקום

New member
לאמיר היקר

אני מבק ממך אל תתן לסיפור להטעות אותך. כי הינה איש מיומן מצליח להתמודד בד ריקה מול אנשים רגילים. הוא הפתיע אותם וסגר עליהם טווח צקר בגלל זה הגורמים היו לטובתו. מדובר באדם שלא הותקף בסכין ועשה טכניקות והצליח לפרוק את הסכין ולדקור. מדובר באדם כתפס אותם לא מוכנים ולקח את הסכין זה שווה ערך לחייל ששומר על מחבל והנשק שלו כלפי מטה והוא ודעתו מוסחת והמחבל מתפנל עליו וחוטף את נשקו זה בקלות יכול לקרוא וולהפתיע מההלם. כפי שאומר יובל ויחדד את דברי לנסות ולפרוק אדם מסכין ביד ריקה זה טעות. ובסכין אין הזדמנות חוזרת תזכור בבקשה. כדי לפרוק אדם מסכין תצטרך טווח ארוך וזה תלוי גם במהירות וגודל הסכין. כמעט בלתי אפשרי לבלום ולאחוז בסכין תצטרף לשלוט מרפק ולא בכף היד של התוקף. היום יש סכנים מאוד חדים ובאיכות גבוהה כמו למשל הספיידרקו או האלפא. חתכים מסכינים יגרמו לפצעים חמורים והם יכולים לקטוע איברים בגופך בקלות. אז מי שחושב שביד ריקה הוא יכול להתמודד נגד סכין שיתפלל לאחרי הדקירה הראשונה ישאר עם יד נראה אז איך יגיב. חיטוף גפיים גורם לשיתוק וניטרול מידי ולדימום כבד. חיתוך במרכז יביא למוות בטוח ומהיר.

amir_aikido

New member
מתנצל - א מצליח לקרוא

אליקום אם תואיל בטובך לקחת את ההודעה שלך, ולארגן אותה מחדש באופן קריא - חלוקה לשורות ופסקאות בעלת משמעות וריווחים נוחים בינהן ואם תיטיב וגם תעבור עם speller אני אודה לך, ואשמח לנסות ולהבין את כוונתך. לצערי, אני לא מצליח להבין את ההודעה שלך בצורתה הנוכחית.
ב
אמיר

ethanguy

New member
איזה פיגור

4 אנשים תקפו אותו ועוד הוא יושב עכשיו בכלא - איפה הצדק?

ethanguy

New member
דרך אגב

לדעתי ממש הזמתם שאתם אומרים שלהגן נגד סכין ביד ריקה זה ממש בלתי אפשרי נכון זה לא כמו יד ריקה ונכון זה מעוד מפחיד ומסוכן אבל תסתכלו אל זה טכנית - זה עדיין אפשרי אל תגזימו

broadaxe

New member
היה סיפור דומה בארץ

לפני עשר שנים בערך... אדם מנוסה באמנות לחימה הותקף בסכין, הוא נקט בקליטת היד הדוקרת בבריח ובהמשך הדקירה כוונה לירך הדוקר עצמו (בדומה למה שרואים בסרט "מצור ימי"). התוקף נפגע בעורק הראשי ומת מאובדן דם. המותקף נעצר והואשם בהריגה. בחוות-דעת השופט נכתב כי מהרגע שבוצע הבריח הסכין היתה למעשה בשליטתו המלאה של המותקף (עבר לעליונות טקטית גם הודות להכשרתו כלוחם) והוא יצא ממצב של הגנה עצמית, אי לכך הדקירה היתה מיותרת ועליו היה לפרוק את הסכין במקום זה.

מצור ימי - אחד מסרטי הפעולה-לחימה

הטובים שאני מכיר... רק אל תקחו דוגמא מהכוריאוגרפיות של הסכין שם... סטיבן קשישה - איך לומר: זו ל-א המומחיות הגדולה שלו...

שי רגב

New member
מערכת משפט דפוקה!!!!

וזה כבר ידוע ממזמן...
(רוב ההחלטות השיפוטיות מנותקות מהמציאות ומהעולם!)

Dragon Roar

New member
הנה עוד סיפור אמיתי שאני מכיר

הוא אמיתי לחלוטין.. פורץ פרץ לבית. הוא רצה לצאת דרך החלון. מסתבר שהחלון היה לא תקין והוא נפל ומת. המשפחה של הפורץ הגישה תלונה על זה שהחלון לא היה תקין ובעלי הבית אשמים. בסוף קבעו שבעלי הבית אשמים והרגו את הפורץ! נראה שכבר העולם מאבד את ההיגיון.

כשמתווכחים על אמיתות עובדות

מן הראוי להציג מקורות וסימוכין, לצד שטען הטענה הראשונית. יש לך עיתון עם הכתבה? או תמליל מהמשפט? יש ארכיבים באינטרנט, רובם בתשלום, אבל תקצירים לפעמים בחינם. אתה בטוח שזה אמיתי? אתה זוכר מספיק פרטים כדי לערוך חיפוש ולחזור עם תוצאות מהימנות?

נסה להבין

אין מקום לאמונה כשמתווכחים על עובדות. אמונה קשורה למשהו שונה. אם אין לך מידע בדוק וודאי, האם אין מקום לספק בלבך, שמא המידע אינו אמיתי?

Dragon Roar

New member
את האמת...

חבר שלי סיפר לי את זה. הוא לא אחד שמשקר.. אני ישאל אותו בהקדם.

למעלה