סכינים וכו'

kagekun

New member
סכינים וכו'

סתם שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה, ואחרי הדיון על התקפת סכין בחרתי להעלות אותה: ומה אתם עושים מול מישהו עם שני סכינים או שזה פשוט קרב אבוד מראש? לגבי נשיאת אקדח או סכין, מי שנושא כלי נשק מוכן גם להשתמש בהם ואז הסיכוי שיכנס למצב של עימות גדול ממי שאין עליו נשק שמראש יעשה ככל יכולתו בכדי לא להגיע לעימות. ומדובר על ככל יכולתו! מי שנכנס לעימות צריך לקחת בחשבון את התוצאות. גם הלוחם הכי מיומן עלול להפגע בגלל טעות, הרי כולנו בני אדם ובני אדם עושים טעויות. מישהו מוכן לקחת את הסיכון ללא צורך? הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט לא להיות שם, איפה שיש עימות. איך תעשו את זה זה כבר עניין אחר...

מיומנות בסכין כפולה ?

למזלנו אין הרבה "עארסים" (או למען האמת, אפילו אמני לחימה) שבקיאים במיומנות זו... מה יקרה אם מישהוא כזה יתקוף אותך ואתה ביד ריקה? אתה לא באמת רוצה לדעת.

rowshi2

New member
שתי סכינים!!!

אתה רציני?, אני חושב, שאם אני אנסה להלחם עם שתי סכינים ( עם, לא נגד), הסיכוי שאני אחתוך את עצמי יהיה גבוה פי 10, מאשר שאני אחתוך את היריב שלי... לדעתי, הסיכוי שתגיע למצב בו יהיה עליך להתמודד מול שתי סכינים בו זמנית, הוא רק אם יהיה יותר מתוקף אחד...

saragon

New member
שני סכינים או שתי סכינים??

לא משנה בכל מקרה אדם חכם אמר פעם (אני לא זוכר בדיוק...) אבל זה משהו שאומר שגם אם לאדם יש את הנשק המתוחכם והחזק בעולם זה לא עוזר אם הוא לא יודע איך להשתמש בו..... כוונתי היא שגם תוקף עם שני סכינים מול אדם שכמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי רגוע ובעל ביטחון וכמובן מנוסה יצליח לגבור על התוקף.... ובקשר ללוחם מיומן שיודע להשתמש בסכין אז אני לא חושב שהוא התקוף אותנו מהסיבה הפשוטה שהוא לא בן אדם "רע" או "מפגר" כמו הערס הממוצא מה שנקרא..... אז ככה שאף אחד לא יתקוף אותנו סתם ככה ברוחב עם סכין אלא אם כן הוא ערס כמו שאמרתי. ומשהו אחרון אתם צריכים להבין את המחשבה של התוקף וכך להפתיע אותו. את כוותי אסביר בדרך הסיפור, יום אחד אחרי אימון אצלנו אני לא זוכר איך זה הגיע לזה אבל יצא ככה שאחד הסנסאים אצלנו סיפר לי שחבר שלו שאף הוא חגורה שחורה במכון אחר הותקף ע"י ערס ברחוב אותו ערס הצמיד את ה-סנסאי לקיר בחוסר ברירה הוא ירק על הערס הנחמד בפנים דבר זה נתן לו שניה אחת הזדמנות לתת לו מכות רצח ולהכניס אותו למיון וכך היה.. מה שאני אומר זה שבעצם אנחנו נעשה הכל כדיי לשרוד וברחוב אין חוקים!!! הלוחם החכם והערמומי ביותר ינצח!!!!

גם וגם...../images/Emo26.gif

הנה שני ביטויים: "סכין מסוכן ביד שוטה" "אין סכין מתחדדת אלא בירך של חברתה" סכין - גם זכר וגם נקבה...

Dragon Roar

New member
סרגון

הערס הוא ערמומי. כבר הסברתי שהוא לא סתם ככה דוקר. זה יבוא מתי שאתה לא רואה. בגלל זה בחיים אל תסובב את הגב לאחד שיכול להוציא סכין.

nage

New member
יכול להיות אבל היום נהוג להתייחס

לסכין כאל נקבה, הרמתי טלפון למורה ללשון מהתיכון
וככה היא אמרה לי.

saragon

New member
אני לא בטוח

אתה יודע היום יש אנשים שמדברים ככה ויש ככה.... אבל השאלה שלי שאני לא טועה אם אני אומר שני או שתי..... וגם אסור לי להתשמש בסכין למשל בתור נקבה ואח"כ (במהלך אותה כתבה או כל דבר שאני כותב) להתשתמש בו בתור זכר....???

nage

New member
המורה ללשון הייתה מאוד החלטית

בתשובתה. אבל אני מה אני יודע, סיימתי בי"ס לפני 14 שנים תמימות.

Dragon Roar

New member
די אל תזכירו לי

יש לי מבחן על נושא נשוא, דגשים, תורת ההגה, הברות וכל זה

nage

New member
נעשה איתך הסכם

אנחנו לא נזכיר לך ואתה לא תגיד יותר מילים גסות (נושא, נשוא וכו')

זה מראה משהו על המורה שלך..../images/Emo26.gif

בכל מילון שתפתח, תמצא על-יד המילה "סכין" את ראשי-התיבות: זו"נ. זו"נ = זכר ונקבה - כלומר גם זכר וגם נקבה. המורה שלך צודקת אולי בזה שבשפה היום-יומית מתייחסים ל"סכין" כאל נקבה. אבל בשפה היום-יומית תשמע אנשים אומרים גם "עשר שקל", "שתי אנשים" ו-"ברי-מזל". אומרים אז אומרים. נו אז מה אם אומרים. דיבורים זה בלה בלה. אנשים זה בלה בלה. מורים זה בלה בלה.

nage

New member
20:30 ואני עדיין בעבודה

הגעתי לעבודה ב 7:00 הכל כבר נראה לי בלה בלה אחד גדול

rowshi...../images/Emo26.gif

הסיכוי שאתה תפגע בעצמך בקרב - גדול פי 10 מאשר תפגע ביריב שלך, בלי קשר לסכינים...

למעלה