סכין להטלה

I l l Nino

New member
סכין להטלה

אהלן. הפנו אותי לפה אחרי שביקשתי לדעת האם נישאת סכין להטלה דורשת אישור מיוחד, ואיפה ניתן לקנות סכינים כאלה בארץ. אשמח מאוד לכל עזרה

amir_aikido

New member
אסור לשאת סכין ל"הגנה עצמית"

בתשובה מאוד פשוטה: לפי החוק בארץ אסור לשאת כל סכין שהוא לצרכי "הגנה עצמית", למיטב ידיעתי אין שום רשיון שהוא שניתן לקבל לשם כך, בשונה מרשיון לכלי-יריה. מותר לשאת סכינים שמשמשים ככלי-עבודה. כמו כן, מותר לאסוף סכינים (אני חושב שגם זה דורש רשיון אך אינני בקיא בכך). אמיר

Dirge

New member
נכון מאד

אסור לשאת סכינים להגנה עצמית נשיאת סכינים לצרכים אחרים והגיוניים זה כבר מותר לפי מה שכתוב בחוק (ואני לא זוכר כל מילה במילה אז סלחו לי) "אדם הנושא סכין או אגרופן ללא סיבה הגיונית לכך, עד (5או7?) שנות מאסר. הגנה עצמית לא נחשבת סיבה הגיונית. סיבה הגיונית זה גם תלוי ברושם שאתה משאיר על השוטר כמה סיבות טובות להחזקת סכין: כלי עבודה, אבל רק אם היא זרוקה בבגאז' של המכונית! או שהיא עליך בזמן העבודה עצמה. אם היא בתיק מלא בציוד של אמנות לחימה כמו מגינים וסכיני גומי וכאלה, תמיד אפשר להגיד שאתה מדריך א"ל ובדרך לאימון. אני לא מתאר לעצמי סיבה אחרת מספיק טובה שלא הייתי עוצר בן אדם עליו. סכין מתקפל, כמו באולר, רק אם אתה באמצע טיול או בדרך לטיול עם תיק והכל. אחרת זה גם נחשב כלי תקיפה.

Boogieman

New member
תשכנע את השוטר שאתה עובד בקרקס

ואולי תוכל להעביר אותה בתור סכין עבודה. מה שאמיר כתב נכון, למיטב ידעתי, אבל החוק פרוץ ופתוח לפרשנות של כל שוטר או שופט בהתאם לצד שעליו הוא קם בבוקר. בעניין אחר, סכין הטלה איננה, לדעתי, כלי שימושי במיוחד חהגנה עצמית, בהנחה שבשביל זה אתה רוצה אותה.

למעלה